Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 22 mei 2021

Aimé Anthuenis lag zes weken in coma: “Ik heb geluk gehad”

HLN
Aimé Anthuenis lag zes weken in coma: "Ik heb geluk gehad"
Ex-bondscoach Aimé Anthuenis (77) is erg ziek geweest. In een gesprek met VTM Nieuws had hij het over het zijn strijd tegen het coronavirus en ook de kansen van de Rode Duivels op het aankomende EK kwamen aan bod.
Lees verder

Amerikaanse verzamelaar claimt ontdekking van een Van Gogh en spreekt van "vondst van de eeuw"
Een Amerikaanse kunstverzamelaar claimt een werk van Vincent van Gogh te hebben ontdekt. Stuart Pivar zou het werk Auvers, 1890 in goede staat hebben aangetroffen op een obscure veiling op het Amerikaanse platteland.
Lees verder

Tourist LeMC krijgt gouden plaat voor 'Niemandsland'
Of zijn kandidaten doorgaan naar de finale van 'The Voice' weten we nog niet, maar voor Tourist LeMC is de avond alvast geslaagd. Hij kreeg een gouden plaat voor zijn meest recente album 'Niemandsland'.
Lees verder

Gaviria sprintte zónder zadel naar 5de plek in Giro: "De langste kilometers van mijn leven"
Fernando Gaviria beleefde een wel heel bijzondere dag in de Giro d'Italia. De Colombiaanse sprinter kwam als vijfde over de streep na de massasprint in de dertiende etappe, maar deed dat zonder zadel op zijn fiets.
Lees verder

Tourist LeMC en Laura Tesoro moeten zonder kandidaten naar finale 'The Voice': herbekijk hier alle optredens uit de halve finale
De finalisten van 'The Voice van Vlaanderen 2021' zijn bekend: Joke (team Koen), Simon (team Natalia), Nanou (team Niels), Grace (team Natalia) en Robin (team Koen) maken nog kans om de opvolgers van Ibe Wuyts te worden. Dat wil zeggen dat Tourist LeMC en Laura Tesoro geen enkele kandidaat in de finale hebben. Herbekijk hier alle optredens uit de halve finale.
Lees verder

WADA keurt nieuwe dopingtests goed: "Doorbraak in dopingbestrijding"
Het wereldantidopingagentschap (WADA) heeft aangekondigd dat het een innovatieve techniek voor het testen van gedroogde bloeddruppels heeft goedgekeurd. Op de Olympische Spelen in Tokio zal de techniek getest worden. Het zou een "gamechanger" kunnen zijn in de strijd tegen doping.
Lees verder

Vriendin van Jürgen richt zich rechtstreeks tot voortvluchtige militair: "Zorg dat het stopt"
De vriendin van de gezochte militair Jürgen Conings (46) heeft zich in een oproep bij VTM NIEUWS rechtstreeks tot haar voortvluchtige vriend gericht.
Lees verder

Duitsland beperkt toegang Britten verder om Indiase coronavariant
Duitsland stelt verregaande beperkingen in om te voorkomen dat Britten de zogenoemde Indiase variant van het coronavirus verspreiden. Het Verenigd Koninkrijk geldt vanaf zondag als virusvariantgebied, terwijl het Robert Koch Instituut (RKI) het land een week geleden al als risicogebied inschaalde.
Lees verder

LIVE (18u). Real - zonder Hazard - moet hopen op puntenverlies Atlético én zelf winnen tegen Villarreal
• Laatste speeldag La Liga • Aftrap: 18u • Estadio Alfredo di Stefano • Real is kampioen als het zelf wint én Atlético punten laat liggen
Lees verder

LIVE (18u). Verzekert Atlético zich bij Valladolid van eerste landstitel sinds 2014?
• Laatste speeldag La Liga • Aftrap: 18u • Estadio José Zorrilla • Atlético is kampioen als het minstens even goed doet als Real
Lees verder

LIVE (20u): Wie pakt het laatste Europese ticket: KV Mechelen of Gent?
• Laatste speeldag Europe Play-off • Aftrap: 20u • AFAS Stadion • De winnaar van dit duel pakt Europees ticket
Lees verder

Brand in Rotterdams hotel onder controle
In het Art Hotel aan de Mijnsherenlaan Rotterdam-Zuid brak vrijdagavond een grote, uitslaande brand uit. Ondertussen is het vuur onder controle. Dat meldt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
Lees verder

Brand in Rotterdams hotel ontstond in airco
In het Art Hotel aan de Mijnsherenlaan Rotterdam-Zuid brak vrijdagavond een grote, uitslaande brand uit. Ondertussen is het vuur onder controle. Dat meldt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat de brand ontstond in een airco-apparaat op het dak van de derde etage.
Lees verder

Vijf mensen neergestoken in Amsterdam, verdachte opgepakt: één slachtoffer overleden
In Amsterdam zijn vanavond rond 23.15 uur vijf mensen gestoken in de wijk de Pijp. Een van de vijf slachtoffers overleed ter plaatse. De vier andere slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een verdachte is aangehouden, meldt de politie.
Lees verder

Vijf mensen neergestoken in Amsterdam, verdachte opgepakt: "Hulp aan slachtoffers eerste prioriteit"
In Amsterdam zijn vanavond rond 23.15 uur vijf mensen gestoken in de wijk de Pijp. Een verdachte is aangehouden, meldt de politie.
Lees verder

Biden kritisch voor "extremisten" in beiden kampen van Israëlisch-Palestijns conflict
De confrontaties tussen Arabieren en Joden in Jeruzalem moeten stoppen, zo heeft de Amerikaanse president Joe Biden vrijdag opgeroepen. Hij laakt de "extremisten" in beide kampen.
Lees verder

Meer dan één miljoen coronadoden in Latijns-Amerika en Caraïben
Het totale officiële dodental van de coronapandemie in Latijns-Amerika en de Caraïben is vrijdag de één miljoen gepasseerd. Sinds het virus eind februari vorig jaar voor het eerst in Latijns-Amerika de kop op stak, zijn er ook al ruim 31,5 miljoen besmettingen geconstateerd in het zuidwestelijke werelddeel.
Lees verder

Conings in afscheidsbrief aan vriendin: "Ik zal mijn laatste dagen leven zoals ik wil"
Voor hij verdween, liet Jürgen Conings (46) twee afscheidsbrieven achter: één voor zijn vriendin en één voor de politie. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag, dat inzage kreeg in één van de brieven.
Lees verder

Collega's Jürgen Conings twijfelen aan tactiek politie: "Zit hij wel waar wij zoeken?"
Militairen die betrokken zijn bij de zoektocht naar de extremistische korporaal Jürgen Conings (46) betwijfelen dat hun collega na vier dagen nog steeds in het Nationaal Park Hoge Kempen verstopt zit. Ook al omdat vaststaat dat hij zich dagenlang vakkundig heeft voorbereid. De meest gezochte Belg van het moment - en scherpschutter had kort voor hij van de aardbol verdween 'doelwit' Marc Van Ranst urenlang in het vizier.
Lees verder

COLUMN. Slechts één gedachte, continu in onze hoofden: wij zijn een collega kwijt
Een Amerikaanse zangeres die een nieuwe single heeft? Een interview met prins Harry? Hoewel een redactie lééft voor het nieuws, hoewel een redactie leeft ván het nieuws, lijkt het sinds donderdag opeens triviaal. Slechts één gedachte, continu in onze hoofden: wij zijn een collega kwijt. Bart Leye (54) was een fijne, dierbare, gekoesterde collega. Sorry, wij zijn even het noorden kwijt.
Lees verder