Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 30 mei 2021

Achtervolging na opmerking over autolichten eindigt meer dan 100 kilometer later aan politiecommissariaat

HLN
Achtervolging na opmerking over autolichten eindigt meer dan 100 kilometer later aan politiecommissariaat
Een Fransman heeft vrijdagavond een serieus ommetje gemaakt, omdat hij er door een andere bestuurder in het West-Vlaamse Deerlijk op de autosnelweg op attent werd gemaakt dat zijn grootlichten nog brandden. De Franse bestuurder pikte dat niet en zette meteen de achtervolging in. De rit eindigde na meer dan honderd kilometer in Leuven aan het politiecommissariaat op de Philipssite. Al die tijd had de Fransman bumperklevend achter de andere bestuurder gereden, die ongerust de politie had gealarmeerd. Eens hij zijn belager tot bij de agenten had geloodst, bleek dat de Franse chauffeur bovendien boven zijn theewater was. De man weigerde ook de boete van 1.260 euro te betalen voor rijden onder invloed. Daarop werd zijn voertuig in beslag genomen. Zijn rijbewijs moest hij ook inleveren.
Lees verder

Zwaar verdict voor Kevin De Bruyne, die gebroken neus en oogkas oploopt in CL-finale: "Of hij het EK haalt? Normaal gezien wel"
Kevin De Bruyne heeft een gebroken neus en oogkas opgelopen tijdens de Champions League-finale tegen Chelsea (0-1-verlies). Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op Twitter. Op dit moment lijkt 'KDB' het EK te kunnen halen, want hij zou met een carbonmasker kunnen spelen. Al blijft het afwachten.
Lees verder

Ook zoekactie met helikopters in Zutendaal: Conings blijft spoorloos, Verlinden: "Geen signalen dat dreiging verdwenen is"
De politie- en legerdiensten hebben vannacht een kleinschalige zoekactie uitgevoerd in de Limburgse gemeente Zutendaal naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Er werden daarbij ook twee helikopters ingezet. Ondertussen zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden CD&V dat "we met zijn allen hadden gehoopt dat we sneller duidelijkheid zouden krijgen in dit dossier". "We hebben geen signalen dat de dreiging volledig verdwenen is."
Lees verder

Twee doden en twintig gewonden bij schietpartij aan concertzaal in Miami
Zeker twintig personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) gewond raakt bij een schietpartij aan een concertzaal in Hialeah, een voorstad van Miami (Florida).
Lees verder

Knap staaltje kunst: Youri Tielemans wordt geëerd in geboortegemeente Sint-Pieters-Leeuw met groot fresco
En of hij geliefd is. In Sint-Pieters-Leeuw, het geboortegemeente van Youri Tielemans, is een fantastische fresco opgedoken van de Rode Duivel. Een eerbetoon aan de Brusselaar, die opgroeide bij Anderlecht en binnenkort onze nationale kleuren verdedigt op het EK.
Lees verder

Conciërge campus Groenenborger van UA blijft aangehouden, vriendin vrijgelaten: "Wij zijn écht geen dealers, alleen gebruikers"
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de 37-jarige conciërge van de campus Groenenborger aangehouden. Zijn 35-jarige vriendin werd onder voorwaarden vrijgelaten. De twee werden vrijdagavond opgepakt na een korte observatie en meldingen van mogelijk dealen van drugs. "Maar wij zijn echt geen dealers. We gebruiken wel en dat is ook niet oké, dat weten we, maar dealen dus echt niet", zegt de geëmotioneerde vriendin.
Lees verder

Conciërge van campus universiteit blijft in de cel, vriendin vrijgelaten: "Wij zijn écht geen dealers, alleen gebruikers"
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de 37-jarige conciërge van de campus Groenenborger aangehouden. Zijn 35-jarige vriendin werd onder voorwaarden vrijgelaten. De twee werden vrijdagavond opgepakt na een korte observatie en meldingen van mogelijk dealen van drugs. "Maar wij zijn echt geen dealers. We gebruiken alleen, en ja, dat is ook niet oké, dat weten we", zegt de geëmotioneerde vriendin.
Lees verder

Vermiste matroos dood teruggevonden in Spanje
De matroos die vrijdag vermist raakte in het Spaanse Castellon is dood teruggevonden. Dat maakten de scheepvaartautoriteiten vandaag bekend. Hij verdween toen een vrachtschip in de haven kapseisde. Nog een andere persoon is spoorloos.
Lees verder

Downing Street bevestigt dat Britse premier Boris Johnson is getrouwd
De Britse premier Boris Johnson (56) en zijn verloofde Carrie Symonds (33) zouden in juli 2022 trouwen, zo stond nog maar enkele dagen geleden te lezen op hun huwelijksuitnodigingen. Zo lang konden de twee wellicht niet meer wachten want gisteren trouwden ze in het geniep, op een geheime locatie en in de aanwezigheid van amper 30 gasten. Downing Street heeft het huwelijk vanmorgen bevestigd en een foto van het paar vrijgegeven.
Lees verder

Gilles De Bilde ziet De Bruyne EK halen, maar in welke toestand? "Niet enkel deuk in gelaat, ook in het ego"
Gilles De Bilde, die in Porto vanop de eerste rij de blessure van Kevin De Bruyne meemaakte, schat de schade in. Zopas raakte bekend dat hij een neusbreuk en breuk aan de oogkas opliep. "In principe is het EK geen probleem. Hij zal wellicht met een masker spelen en klaar zijn voor de eerste match (12 juni tegen Rusland, red). Hij krijgt een week rust - al is dat relatief met deze blessure. De vraag is natuurlijk in welke toestand hij mentaal is. Het is niet enkel een deuk in het gelaat, maar ook een deuk in het ego."
Lees verder

Sportdokter Goossens geeft extra uitleg bij blessures De Bruyne: "Koppen wordt een probleem"
Bij de Belgische voetbalbond willen ze zonder inzage van het volledige medische rapport nog geen commentaar geven over de blessure van Kevin De Bruyne. Hoewel het hoe dan ook afwachten is hoe ernstig de breuken precies zijn, kan sportdokter Chris Goossens wel inschatten wat een neusbreuk en oogkasbreuk net betekent.
Lees verder

Agentschap Zorg en Gezondheid roept op tot tweede prik: "Minstens even belangrijk als de eerste"
Het Agentschap Zorg en Gezondheid roept om toch zeker ook de tweede prik van het coronavaccin te laten toedienen. Ze merken dat de vaccinatiecentra heel wat vragen omdat mensen normaal gezien hun tweede prik in de zomervakantie krijgen. Sommige centra zijn daarin flexibeler dan andere. Het Agentschap vraagt om de vakantieplannen aan te passen aan de vaccinatie, en niet omgekeerd. "De tweede prik is even belangrijk als de eerste", zegt woordvoerder Joris Moonens bij VTM NIEUWS.
Lees verder

"Ik wil mijn leven terug." Monique (49) heeft spijt dat ze haar man inruilde voor een jonge charmeur. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies
Dertig jaar geleden viel Monique (49) op een zuiders eiland voor surfinstructeur Paul (50). Hun vakantieliefde werd een huwelijk, hun huwelijk werd een sleur. "Ik miste spanning en verliet Paul voor een jongere man. En daar heb ik nu zo'n spijt van. Ik wil mijn leven terug." Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad. "Een vurige verliefdheid kan iemand overvallen. En verblinden."
Lees verder

Buitensporig geweld bij protesten in Colombia: VN willen onafhankelijk onderzoek naar doden
VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet is ongerust over de gewelddadige betogingen in Cali, in Colombia. Daar vielen deze maand minstens dertien doden en raakten 850 personen gewond. Eerder veroordeelden de VN de daden al, maar nu vraagt Bachelet ook een onafhankelijk onderzoek.
Lees verder

Fermenteren, drogen, kiemen of wecken: herboriste legt uit hoe je deze populaire kook- en bewaartechnieken onder de knie krijgt
De thuiskooktrend tijdens de pandemie zorgde voor een revival van oude bewaar- en kooktechnieken. Wegens: duurzaam, lekker en gezond. Heb jij de geheimen ervan niet meegekregen van je grootmoeder? Geen nood, herboriste en hulpkok Lori Horsten (29) gidst je door de basics. "Producten gaan langer mee en je ontdekt nieuwe verrassende smaken."
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Cath Luyten: "Blij dat het na een rits middelmatige programma's alsnog goed is gekomen"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Cath Luyten (43), die voor de tweede keer mama werd en elke woensdagavond te zien is in een nieuwe reeks van 'Buurman, wat doet u nu?'. "In tegenstelling tot je bazen viel ik wél als een blok voor de kwajongensachtige 'girl next door'."
Lees verder

ROLAND GARROS. Osaka niet zonder slag of stoot door - ex-nummer 1 Kerber al uitgeschakeld - Raonic geeft forfait
Naomi Osaka (WTA 2) heeft zich niet zonder slag of stoot geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. Het Japanse tweede reekshoofd had moeite met de Roemeense Patricia Maria Tig (WTA 63), maar haalde het uiteindelijk na één uur en 48 minuten tennis in twee sets (6-4 en 7-6 (7/4)). Ex-nummer één Angelique Kerber (WTA 27) moet haar valiezen al pakken.
Lees verder

ROLAND GARROS. Osaka niet zonder slag of stoot door - ex-nummer 1 Kerber al uitgeschakeld
Naomi Osaka (WTA 2) heeft zich niet zonder slag of stoot geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. Het Japanse tweede reekshoofd had moeite met de Roemeense Patricia Maria Tig (WTA 63), maar haalde het uiteindelijk na één uur en 48 minuten tennis in twee sets (6-4 en 7-6 (7/4)). Ex-nummer één Angelique Kerber (WTA 27) moet haar valiezen al pakken.
Lees verder

Parket lanceert nu ook website voor anoniem drugsmeldpunt Limburg: "Dankzij tips al drugslabs, plantages en een dumpingplaats gevonden"
Het parket van Limburg lanceert een online drugsmeldpunt voor anonieme meldingen van verdachte handelingen die kunnen wijzen op wietplantages, drugslabs of afvaldumping. Eerder konden burgers ook al meldingen doen via een telefoonnummer. Het drugsmeldpunt bestaat nu twee jaar en het parket noemt de balans uiterst positief met 475 meldingen.
Lees verder

Somers: "Vlaams Belang is in zaak Conings zowel brandweerman als pyromaan"
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vindt Vlaams Belang in de zaak Jürgen Conings "zowel brandweerman als pyromaan." "Wat vandaag het Vlaams Belang de hele tijd doet, is het minimaliseren of vergoelijken van extreemrechts extremisme. Dat is heel fout", zei hij als studiogast op het VTM NIEUWS.
Lees verder