Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Aankoop huis of appartement minstens 10% duurder door bijkomende kosten: onze woonexpert zet ze op een rij

HLN
Aankoop huis of appartement minstens 10% duurder door bijkomende kosten: onze woonexpert zet ze op een rij
De gemiddelde aankoopprijs van een huis in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 306.629 euro, van een appartement 247.562 euro. Maar veel kopers vergeten dat daar nog een hoop kosten bijkomen die algauw tot in de tienduizenden euro's oplopen. Het gaat vooral om registratierechten, notaris- en leningskosten. Onze woonexpert Björn Cocquyt zet ze op een rijtje en rekent uit hoeveel een huis en appartement jou bij de eindafrekening écht kost.
Lees verder

Giro di Remco #5. Wat doet Evenepoel in de technische en door de regen gevaarlijke finale vandaag?
Verraderlijke finale in de Giro vandaag. Met enkele heuveltjes in het slot van de etappe wordt het voor de sprinters een uitdaging om te overleven. Ewan en Sagan lijken de te kloppen mannen, of kan een sterke Merlier opnieuw zegevieren? En wat met Remco Evenepoel? Tenzij hij zoals gisteren de kans krijgt om onderweg bonificatieseconden te pakken, lijkt het voor hem vooral zaak te zijn om energie te sparen.
Lees verder

China bakent grens af op top van Mount Everest
Op de top van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, gaat China een 'demarcatielijn' in het leven roepen. Op die manier wil het elk risico op besmetting met COVID-19 door alpinisten die uit Nepal komen, vermijden. Dat heeft het persagentschap Nieuw China bericht.
Lees verder

Molenberghs maakt zich niet veel zorgen over vertraging in daling aantal besmettingen: "Belangrijk is dat positiviteitsratio verder afneemt"
De daling van het aantal nieuwe besmettingen lijkt te vertragen, maar biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KULeuven) maakt zich daarover nog geen al te grote zorgen. Dat zegt hij in gesprek met HLN LIVE. "We zien natuurlijk liever een fellere daling, maar belangrijk is dat de positiviteitsratio - het aandeel positieve testen op het aantal uitgevoerde testen - nog daalt", klinkt het.
Lees verder

Mattel neemt oud speelgoed terug, maar voorlopig nog niet in België
Speelgoedmaker Mattel neemt oud speelgoed terug, zodat de gebruikte materialen kunnen worden gerecycleerd tot nieuw speelgoed. Dat heeft de maker van onder meer de barbiepoppen maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Nederlandse regisseur Eva Bal is overleden
De Nederlandse regisseur Eva Bal is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat laat haar familie weten in een statement. "Via deze weg bevestigen wij met veel verdriet het overlijden van Eva Bal op 9 mei 2021. Ze heeft ons en zoveel anderen door haar liefde, creativiteit, kracht en geloof gemaakt tot wie we geworden zijn", klinkt het onder meer.
Lees verder

Onwaarschijnlijk hoe Red Bull en Max Verstappen de overwinning weggooiden: team werd misleid door eigen computer
Als je als journalist zit te schreeuwen dat ze Verstappen 'nú' op nieuwe banden moeten zetten of anders onderuit gaan, maar een batterij zwaar betaalde ingenieurs anders beslist en ongelijk krijgt, dan is er iets verkeerd. Onwaarschijnlijk hoe Red Bull de overwinning weggooide.
Lees verder

Max Verstappen in het verlies door eigen team dat misleid wordt door computer: "Niet blij zijn met plek twee"
Als je als journalist zit te schreeuwen dat ze Verstappen 'nú' op nieuwe banden moeten zetten of anders onderuit gaan, maar een batterij zwaar betaalde ingenieurs anders beslist en ongelijk krijgt, dan is er iets verkeerd. Onwaarschijnlijk hoe Red Bull de overwinning weggooide.
Lees verder

"Let op dat je niet te veel hooi op je vork neemt": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Olieprijzen stijgen als gevolg van cyberaanval op pijpleiding van bijna 9000 kilometer
De prijs van ruwe olie gaat licht omhoog, nadat hackers een cyberaanval hadden gedaan op een grote Amerikaanse pijpleiding. De hackers, de cybercriminele groep DarkSide, eisen geld om de systemen van Colonial Pipeline weer vrij te geven.
Lees verder

Olieprijzen stijgen na cyberaanval op pijpleiding van 9.000 kilometer
De prijs van ruwe olie gaat licht omhoog, nadat hackers een cyberaanval hebben gepleegd op een grote Amerikaanse pijpleiding. De hackers, de cybercriminele groep DarkSide, eisen geld om de systemen van Colonial Pipeline weer vrij te geven.
Lees verder

Meer dan de helft van de jongeren spaart onvoldoende
57% van de jongeren beweert niet of onvoldoende te kunnen sparen. Onder meer een gebrekkige financiële kennis en beperkte betrokkenheid dragen bij tot de geldproblemen die jongeren ervaren. Daarnaast heeft ook de coronacrisis een belangrijke impact. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Indiville in opdracht van bankenkoepel Febelfin. Spaargids.be bekeek het rapport.
Lees verder

Meer dan de helft van de jongeren kan niet goed sparen, één derde vreest dat bankkaart zal weigeren in de winkel
Wel 57 procent van de jongeren beweert niet of onvoldoende te kunnen sparen. Onder meer een gebrekkige financiële kennis en beperkte betrokkenheid dragen bij tot de geldproblemen die jongeren ervaren. Daarnaast heeft ook de coronacrisis een belangrijke impact. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Indiville in opdracht van bankenkoepel Febelfin. Spaargids.be bekeek het rapport.
Lees verder

INTERVIEW. Stephanie Kelton: "Als vooraanstaande economen je werk met regelrechte leugens opzijschuiven, doet dat pijn"
Overheden blijven in deze coronatijden volop geld uitgeven, maar dat kan toch niet blijven duren? Toch wel, zegt de Amerikaanse econome Stephanie Kelton (51) in De Morgen. "Men probeerde me belachelijk te maken, maar dat is niet gelukt."
Lees verder

Vlaamse regering schetst kader voor uitbouw laadinfrastructuur
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) heeft het kader voorgesteld voor de uitbouw van een (semi)publieke laadinfrastructuur op privédomein en de uitbreiding van het basisnetwerk van trage en snelle laders. In de tweede helft van de maand mei wordt daarvoor een projectoproep gelanceerd.
Lees verder

Palestijnen en Israëlische politie raken opnieuw slaags in Jeruzalem
Op het Moskeeplein in Oost-Jeruzalem zijn Palestijnen en Israëlische politieagenten maandag opnieuw slaags geraakt. Dat heeft een journalist van het Franse persbureau AFP vastgesteld. Honderden Palestijnen wierpen met projectielen, waarop de Israëlische ordetroepen flitsgranaten, rubberkogels en traangas inzetten in een poging de demonstranten uiteen te drijven. Er wordt weer gewag gemaakt van tientallen gewonden.
Lees verder

De lente must-have: een witte handtas, zo combineer én onderhoud je hem
Een witte handtas is in theorie een echte passe-partout. Toch hou je het best rekening met een aantal must-knows. Ontdek de favoriete stijl- én onderhoudstips van Ninashop.be.
Lees verder

De lentemust-have: een witte handtas, zo combineer én onderhoud je hem
Een witte handtas is in theorie een echte passe-partout. Toch hou je het best rekening met een aantal must-knows. Ontdek de favoriete stijl- én onderhoudstips van Ninashop.be.
Lees verder

Terrassen op zeedijk kreunen onder hevig onweer: klanten vluchten in allerijl weg
Na een stralende zondag is het weer op sommige plaatsen 's avonds volledig omgeslagen. In onder meer in De Panne stak een krachtig onweer op, dat gepaard ging met felle regenbuien en rukwinden. Terrassen, nog maar een weekend in gebruik, vlogen al in het rond. "Je ziet de mensen net op tijd wegrennen", zegt uitbater Kim Rohart.
Lees verder

"Dominic West vreest voor wraak van Lily James na hun affaire"
Het is bang afwachten voor Dominic West (51). Volgens bronnen is de acteur bang dat Lily James (32), met wie hij een kortstondige affaire had, wraak zal nemen nu hij geen contact meer met haar heeft. In een eerder interview verklaarde de actrice al dat ze veel te vertellen had, maar dat ze het juiste moment wil afwachten.
Lees verder