Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

8 tools die kunnen helpen bij nek- en rugpijn door thuiswerken. Kinesist: “Je houding variëren is het allerbelangr...

HLN
8 tools die kunnen helpen bij nek- en rugpijn door thuiswerken. Kinesist: "Je houding variëren is het allerbelangrijkste"
Te lang in dezelfde positie zitten is allesbehalve goed voor je lichaam. En nu we home-officen aan geïmproviseerde bureautjes, eist dat stilzitten nog meer zijn tol. Een slechte houding tijdens het werken is dan ook de oorzaak van heel wat nek- en rugklachten. Kinesist Thomas Maeseele van PhysioBxl gidst ons doorheen het aanbod van tools die onze postuur ten goede kunnen komen en geeft tips. "In een ideale wereld las je tijdens het werken om het halfuur een micropauze in waarin je niet zit".
Lees verder

Ronde van Polen leert uit horrorcrash Jakobsen: organisatie kiest voor veilige, Belgische dranghekken
De Ronde van Polen kiest voor meer veiligheid. De organisatie zal vanaf dit jaar nieuwe, schokabsorberende dranghekken plaatsen aan de aankomsten en op kritieke punten. Daarmee wil het crashes zoals die van Fabio Jakobsen vorig jaar vermijden. De hekken zijn van Belgische makelij en waren dit voorjaar al te zien in de E3 en Gent-Wevelgem.
Lees verder

881 miljoen keer bekeken filmpje 'Charlie bit my finger' verdwijnt na veiling van YouTube
2021 is het jaar van de NFT (non-fungible token), een unieke en niet-inwisselbare code die niet door iets anders kan vervangen worden. In maart ging een digitaal kunstwerk van kunstenaar Beeple bij veilinghuis Christie's zo van de hand voor ruim 69 miljoen dollar (58 miljoen euro). Ook het meisje van de 'disaster girl'-meme mag zich via NFT bijna 379.000 euro rijker rekenen. Nu is het de beurt aan het YouTube-filmpje 'Charlie bit my finger - again!'.
Lees verder

Hoe zou het nog zijn met actrice Marieke Dilles? "Na drie jaar 'Vermist' was het tijd voor iets anders"
Aandachtige kijkers van 'Flikken Maastricht' hadden haar misschien al gespot: Marieke Dilles (34), in haar eerste tv-rol sinds ze in 2016 stopte met 'Vermist'. "Mijn personage heeft een serieuze impact op de hoofdverhaallijn", verklaart Dilles, die ons in dit gesprek vertelt wat ze de afgelopen vijf jaar heeft gedaan. Ze heeft het ook over de verschillen tussen een Belgische en Nederlandse set en vertelt honderduit over het grootse cohousingproject waar ze is ingestapt. "'Thuis'-actrice An Vanderstighelen gaat er ook wonen."
Lees verder

Engie: "Verlenging kerncentrales steeds minder waarschijnlijk"
De mogelijkheid om alsnog twee kerncentrales open te houden in ons land, wordt kleiner en kleiner. Dat heeft de Franse energiereus Engie, uitbater van de kerncentrales van Doel en Tihange, vandaag gezegd in de marge van de kwartaalresultaten.
Lees verder

Twee doden in Israël na nieuwe raketaanvallen van Hamas
Bij nieuwe raketaanvallen op Israël zijn twee dodelijke slachtoffers en meerdere gewonden gevallen. Dat hebben de Israëlische hulpdiensten meegedeeld. Beide dodelijke slachtoffers vielen toen een raket insloeg op een huis waar buitenlandse arbeidskrachten wonen.
Lees verder

Vlaanderen houdt vast aan verkeersfiscaliteit
Vlaanderen heeft voorlopig geen plannen om de tarieven van de verkeersbelasting bij te sturen, nu de federale regering het gebruik van bedrijfswagens op fossiele brandstoffen gaat ontmoedigen.
Lees verder

Steve Buxus en de Motten komen met origineelste EK-lied tot nu toe: "Een ode aan...Imke Courtois"
"Laat maar komen, dat EK. Niet voor het voetbal, maar voor Imke Courtois." Ziedaar het doodsimpele refrein van het liedje van Steve Buxus en De Motten. De man achter de groep is Peter Slabbynck, de zanger van de legendarische Brugse band Red Zebra.
Lees verder

Het origineelste EK-lied tot nu toe is een ode aan...Imke Courtois: "We snakken ernaar om haar tijdens de rust te zien"
"Laat maar komen, dat EK. Niet voor het voetbal, maar voor Imke Courtois." Ziedaar het doodsimpele refrein van het liedje van Steve Buxus en De Motten. De man achter de groep is Peter Slabbynck, de zanger van de legendarische Brugse band Red Zebra.
Lees verder

OPROEP. Mag NINA je liefdesproblemen helpen oplossen, met advies van een professional?
Zit je relatie in een dip? Heb je het moeilijk als single? Heeft je partner verlangens waar jij niet aan tegemoet wil komen? Is een ex opgedoken en zijn of haar oude passies weer aangewakkerd? Hou je van je lief, maar niet van je schoonmoeder die zich met alles bemoeit? Of heb je het gevoel dat je altijd op de tweede plaats komt in jullie huwelijk? Last call voor gratis advies van seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck.
Lees verder

ASSISEN. Waarom liegt Alexandru Caliniuc over de laatste uren van Sofie Muylle?
Alexandru Caliniuc zegt niet veel. En wat hij zegt, klopt dikwijls niet. Zo is er geen enkele aanwijzing voor het feit dat hij Sofie Muylle aantrof bij de waterlijn, zoals hij maandag nog volhield tijdens zijn ondervraging. Wel integendeel. Zijn advocaten wilden dan weer weten hoe het DNA van Wouter C., de vriend, onder de nagels van Sofie Muylle beland was. Door 'een schermutseling', zo bleek.
Lees verder

ASSISEN. Waarom liegt Caliniuc?
Alexandru Caliniuc zegt niet veel. En wat hij zegt, klopt dikwijls niet. Zo is er geen enkele aanwijzing voor het feit dat hij Sofie Muylle aantrof bij de waterlijn, zoals hij maandag nog volhield tijdens zijn ondervraging. Wel integendeel. De advocaten van Caliniuc wilde dan weer weten hoe het DNA van Wouter C, de vriend, onder de nagels van Sofie Muylle beland was. Door 'een schermutseling', zo bleek.
Lees verder

EU gaat misbruik brievenbusfirma's aanpakken, met sancties
De Europese Commissie komt nog dit jaar met een wetsvoorstel om het misbruik van brievenbusfirma's aan te pakken. 'Lege huls'-ondernemingen die alleen ergens geregistreerd staan maar er niet economisch actief zijn, gebruiken zo'n constructie vaak om belasting te ontwijken. daar moeten sancties tegen komen, zegt de commissie.
Lees verder

Nederlands vaccinatieprogramma maandenlang lek: "Iedereen kon voordringen"
De brief waarmee Nederlandse zorgmedewerkers worden uitgenodigd voor vaccinatie tegen het coronavirus, was lange tijd eenvoudig online te vinden. Daarmee konden anderen zich voordoen als zorgmedewerker en een afspraak maken voor een prik, zonder dat ze daar recht op hadden, ontdekte RTL Nieuws.
Lees verder

Duitsland onderzoekt of Amazon te dominante marktpositie heeft
De Duitse mededingingsautoriteit neemt Amazon onder de loep. Ze gaat onderzoeken of de Amerikaanse internetgigant een te dominante marktpositie heeft, zo maakte het Bundeskartellamt bekend. De regulator heeft overigens al twee eerdere procedures lopen tegen 's werelds grootste onlinehandelaar.
Lees verder

Oproep. Wie toont ons zijn boomhut?
Een boomhut, het is de ultieme kinderdroom. In Oostende loopt momenteel de nieuwe belevingsexpo 'De waanzinnige boomhut', naar de razend populaire jeugdboekenreeks van Andy Griffiths en Terry Denton.
Lees verder

Zó blij zijn kinderen van 12 jaar in deze coronatijd als ze horen dat ze op schoolreis mogen
De leerlingen van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Sint-Michiel in Kuurne mogen volgende maand op openluchtklassen naar Durbuy. Dat dat niet zo vanzelfsprekend is als andere jaren, kan je afleiden uit de reactie van de kinderen wanneer de leerkracht hen het goeie nieuws meldt.
Lees verder

Ook overblijvende vennootschap van modegroep FNG in verdenking gesteld
In het onderzoek naar verdachte geldstromen in de FNG-zaak heeft de onderzoeksrechter in Antwerpen nu ook FNG als vennootschap in verdenking gesteld voor alle tenlasteleggingen. Dat schrijft De Tijd en het Antwerpse parket bevestigt het nieuws FNG kondigde vorige week nog aan dat het een doorstart wil maken met een nieuwe raad van bestuur.
Lees verder

Spanjaard Serrano schiet raak in openingsetappe Ruta del Sol
Gonzalo Serrano heeft de openingsetappe van de Ruta del Sol gewonnen. De 26-jarige Spanjaard van Movistar toonde zich de snelste na een pittige finale.
Lees verder

Kooklijn Chrissy Teigen uit de rekken gehaald na pestschandaal
Model Chrissy Teigen (35) ligt zwaar onder in vuur in thuisland Amerika. Onlangs lekte namelijk uit dat ze mediapersoonlijkheid Courtney Stodden (26) zwaar online gepest heeft. Het grootwarenhuis Macy's besloot daarop om Chrissy's kookproducten uit de winkelrekken te halen.
Lees verder