Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 april 2021

Zo werkt ‘Dressr’, het eerste Belgische online platform waar je kleding kan huren

HLN
Zo werkt 'Dressr', het eerste Belgische online platform waar je kleding kan huren
Elke dag belanden er wereldwijd tonnen oude kledingstukken op de afvalberg. Milieuvriendelijk? Reken maar van njet. Daarom wordt het steeds hipper om kleding niet te shoppen, maar te huren. Na een paar succesverhalen in het buitenland, heeft ons land nu ook een eigen online platform: Dressr. Je kunt er met een abonnement elke maand je garderobe inwisselen voor een nieuwe.
Lees verder

België vraagt gerechtigheid voor Milles Collines-held
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft aan haar Rwandese ambtgenoot Vincent Biruta, die ze maandag in Brussel ontvangen heeft, een "eerlijk, rechtvaardig en transparant" proces gevraagd voor Paul Rusesabagina. De Rwandese hotelmanager, bekend van de film 'Hotel Rwanda', staat sinds midden februari in Kigali terecht voor terrorisme.
Lees verder

'Helden Van Hier: De Kust' toont hoe situatie vorige zomer ontspoorde in station van Oostende
Door vakantie in eigen land te moeten nemen, zochten veel mensen vorige zomer hun toevlucht aan de kust. Toen er op een hete dag door technische problemen geen treinen kwamen opdagen in het station van Oostende, liep de situatie er snel uit de hand en moest de politie ingrijpen. De nieuwe docureeks 'Helden Van Hier: De Kust' toont hoe de toestand volledig escaleerde.
Lees verder

Treedt Lady Gaga op tijdens het Songfestival in Rotterdam? Fans geloven er heilig in
Liefhebbers van het Eurovisiesongfestival zijn door het dolle heen. Op sociale media doet het gerucht de ronde dat de bekende Amerikaanse zangeres Lady Gaga op 22 mei naar Rotterdam komt. De superster zou volgens de geruchten optreden tijdens de pauze van het bekende zangfestival. De producent van het Eurovisiesongfestival ontkent het nieuws.
Lees verder

Leven op een woonboot steeds populairder: "Je hoeft geen kadastraal inkomen te betalen, maar wel een hogere verzekering"
Wonen op het water is in trek en in vrijwel alle steden staan er gezinnen op de wachtlijst voor het bemachtigen van een vaste ligplaats. Maar een boot kopen, is niet hetzelfde als een huis aanschaffen. Onze woonexpert Björn Cocquyt zet de verschillen op een rij en toont zijn favorieten per budget.
Lees verder

BV's (over)leven in tijden van corona: "Ik hoop dat het snel voorbij is, zodat we de financiële kater kunnen doorspoelen"
Nu er stilletjesaan versoepelingen in zicht komen, kunnen we beginnen dromen van een toekomst na corona. Wij legden ons oor te luisteren bij enkele BV's met de vraag hoe zij de pandemie intussen beleven. Onder meer Lesley-Ann Poppe, Christophe uit 'Blind Getrouwd' en Marlène De Wouters laten in hun kaarten kijken. "Ik word weggezet als een antivaxer. Dat klopt niet, maar ik wil wél weten wat ze in mijn lijf spuiten én wat de eventuele bijwerkingen zijn."
Lees verder

BV's (over)leven in tijden van corona: "Ik word weggezet als een antivaxer. Ik wil gewoon weten wat ze in mijn lijf spuiten"
Nu er stilletjesaan versoepelingen in zicht komen, kunnen we beginnen dromen van een toekomst na corona. Wij legden ons oor te luisteren bij enkele BV's met de vraag hoe zij de pandemie intussen beleven. Onder meer Lesley-Ann Poppe, Christophe uit 'Blind Getrouwd' en Marlène De Wouters laten in hun kaarten kijken. "Ik hoop dat corona snel voorbij is, zodat we de financiële kater kunnen doorspoelen."
Lees verder

Wonen op het water: onze woonexpert legt uit hoe de regelgeving in elkaar zit en toont enkele parels op de markt
Wonen op het water is in trek en in vrijwel alle steden staan er gezinnen op de wachtlijst voor het bemachtigen van een vaste ligplaats. Maar een boot kopen, is niet hetzelfde als een huis aanschaffen. Onze woonexpert Björn Cocquyt zet de verschillen op een rij en toont zijn favorieten per budget.
Lees verder

EU start juridische procedure tegen AstraZeneca om trage levering van vaccins
De Europese Commissie neemt juridische stappen tegen vaccinmaker AstraZeneca. De Brits-Zweedse farmaceut levert al maanden veel minder coronavaccins dan is afgesproken, zo licht een commissiewoordvoerder het besluit toe. De commissie en de 27 EU-landen willen dat de farmaceut zich aan het contract houdt en versneld de beloofde doses levert.
Lees verder

Nieuwe feestdag in Turkmenistan gewijd aan nationaal hondenras
Turkmenistan wijdt zijn nieuwste feestdag aan een nationaal hondenras, de Alabai. Dat is een grote die vroeger door herders gebruikt werd. Een tijd geleden kreeg de hond ook een gouden standbeeld.
Lees verder

Zelf een zomerjurk naaien als beginner? Wij testen het uit: "Het lijkt alsof ik met mijn ogen dicht heb geknipt"
Met de zomer op komst, groeit ook ons verlangen naar een opgefriste garderobe. Maar waarom maak je die nieuwe zomerjurk niet gewoon zelf? Nina-coördinator Renée, geoefend naaister, en journalist Roxanne, naainitwit, testen het voor je uit. En dat verliep niet helemaal naadloos. "Naai ik een paar foute steken, dan moeten die eruit."
Lees verder

Vlaanderen zet zich schrap voor laatste rechte lijn richting uitrol 5G met nieuwe stralingsnormen
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft een ontwerp klaar met betrekking tot de stralingsnormen voor 5G. De nieuwe normen zijn nodig om de uitrol van het nieuwe mobiele netwerk mogelijk te maken. Ze krijgt van de Vlaamse regering hiervoor groen licht en maakt Vlaanderen daarmee klaar voor de uitrol van het 5G-netwerk in de regio. Mogen we 5G in de nabije toekomst verwachten op onze telefoon? "Dat de frequentieveiling nog dit jaar zal plaatsvinden, is hoogst onwaarschijnlijk".
Lees verder

Natuurpunt wil grondig natuurherstelbeleid na verwoestende brand in Brecht: "Geen schietoefeningen van april tot september"
Na de felle brand op het Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel roept Natuurpunt op tot een grondig natuurherstelbeleid en een waterdicht preventief beleid om het heidegebied te herstellen. Het terugdringen van het pijpenstrootje, dat voor steeds meer kurkdroog gras zorgt in het heidegebied, zou daarbij kunnen helpen, net als een sperperiode voor militaire oefeningen.
Lees verder

Bestuurders van deze automerken kunnen niet parkeren
Welke chauffeurs kunnen het slechtst parkeren? Bij de Nederlandse verzekeringsmaatschappij Univé wilden ze het graag weten en dus onderzochten ze de schadeclaims die de afgelopen twee jaar werden ingediend. HLN Drive kon de cijfers inkijken.
Lees verder

Zoontje Pedro Elias heeft leukemie overwonnen
Fantastisch nieuws ten huize Elias: Rover, het vijfjarige zoontje van Pedro Elias is eindelijk kankervrij verklaard. Dat laat de presentator weten op zijn Instagram. De jongen streed bijna twee jaar lang moedig tegen de ziekte en onderging verschillende chemokuren, beenmergpuncties en verloor zijn haar en wimpers. Vandaag kreeg de jongen het verdict dat de leukemie helemaal uit zijn lichaam verdwenen is.
Lees verder

Chaos in Blankenberge is compleet: schepencollege neemt tijdelijk bevoegdheden financiënschepen Jurgen Content (Vooruit) af
Nadat eerst coalitiepartner Vooruit het vertrouwen in Blankenbergs burgemeester Daphné Dumery (N-VA) opzegde, neemt het schepencollege nu voorlopig de bevoegdheden van schepen van Financiën Jurgen Content (Vooruit) af.
Lees verder

Amerikaanse agent slaat geboeide vrouw met vuist in gezicht
Een agent uit het Californische Westminster is op non-actief gezet nadat hij de 34-jarige Ciomara Garcia met zijn vuist twee keer in het gezicht sloeg tijdens een arrestatie. De vrouw kampt met psychische problemen en haar handen waren geboeid achter haar rug.
Lees verder

Roemenië wijst Russische diplomaat uit
Roemenië heeft maandag een militaire attaché van de Russische ambassade uitgewezen. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken in Boekarest vandaag bekend. Eerder hadden ook onder meer Tsjechië, Bulgarije, Polen en Slovakije al diplomaten uit Rusland persona non grata verklaard.
Lees verder

Candice en Marijn op bezoek in de Q-Escape Room: "Met een pruik op herkenden de mensen ons niet"
Hoog bezoek in de Q-Escape Room: niemand minder dan Candice en Marijn kwamen op bezoek. Het enige nog overblijvende koppel uit 'Blind Getrouwd' vertelde aan Maarten en Dorothée hoe ze de afgelopen maanden beleefd hebben en wat hun toekomstplannen zijn. "Kinderen zijn nog niet direct voor nu."
Lees verder

Nafi Thiam plant geen zevenkamp voor Spelen
Nafi Thiam neemt geen zevenkamp op in haar planning voor de Olympische Spelen. Dat meldt de 26-jarige atlete, die in Tokio haar titel verdedigt, vandaag in haar nieuwsbrief. Ook geen Hypomeeting in Götzis dus voor de Naamse.
Lees verder