Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 april 2021

Woedend Antwerp beslist vandaag over lot Refaelov in play-offs, komt Gouden Schoen nog in actie?

HLN
Woedend Antwerp beslist vandaag over lot Refaelov in play-offs, komt Gouden Schoen nog in actie?
Anderlecht kondigde de transfer van Lior Refaelov zonder toeters en bellen aan, maar het kwaad was natuurlijk al geschied: bij Antwerp zitten ze bijzonder verveeld met de zaak. 'The Great Old' hoopt in de Champions' play-offs het seizoen in schoonheid af te sluiten. Of Refaelov daar z'n steentje aan zal mogen bijdragen, wordt vandaag beslist. Als Antwerp dezelfde beslissing neemt als bij Simen Juklerød, zullen we de Israëliër niet meer aan het werk zien. Maar wat willen z'n ploegmaats? En vooral: wat wil Refaelov zelf?
Lees verder

Arbeidseconoom Stijn Baert kijkt voorbij gunstige cijfers voor werkloosheid: "0,1 procent meer inactieven kost 2,4 miljard per jáár"
Goed nieuws in coronatijd vanop de arbeidsmarkt: België is het stabielste land van Europa op vlak van werkloosheid. Er is 'maar' 0,1 procentpunt werkzoekenden bijgekomen en daarmee stijgt ons land van de grijze middenmoot naar de top tien. Maar, zo waarschuwt arbeidseconoom Stijn Baert, om de klap ná de crisis op te vangen is initiatief nodig: "Voorkom dat werkzoekenden het opgeven. 1 procentpunt meer inactieven kost 2,4 miljard euro. Per jáár."
Lees verder

Christa Planckaert over ongeval van Junior: "Plots riep één van zijn vrienden dat hij niet meer recht geraakte"
Junior Planckaert (28), de jongste zoon van ex-wielrenner Eddy en z'n vrouw Christa, heeft afgelopen zaterdag een motorongeval gehad. Hij brak daarbij z'n scheenbeen en scheurde zijn ligamenten. Christa vertelt wat er precies gebeurd is.
Lees verder

Opnieuw mooie en zonnige lentedag
Het wordt vandaag opnieuw zonnig en droog met maxima van 11 tot 16 graden. Ook morgen wordt het aanvankelijk zonnig, met daarna meer kans op een bui. Vanaf donderdag wordt het wisselvalliger. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Keukeleire eindelijk genezen, oorzaak ademhalingsproblemen blijft een raadsel
Goed nieuws voor Jens Keukeleire (32): de West-Vlaming lijkt eindelijk verlost van de ademhalingsproblemen die hem al het hele seizoen kwellen. De renner van EF Education-Nippo onderging de voorbije weken al een hele batterij tests en na de laatste onderzoeken werd hij opnieuw gezond verklaard. "Ik kan opnieuw in competitie", zegt hij.
Lees verder

Einde van universitaire carrière in de VS? Sacoor slaat directieven in de wind en doet toch mee aan WK aflossingen met Belgian Tornados
Als alles volgens plan is gegaan, landt Jonathan Sacoor vandaag in Zaventem om aan te sluiten bij de Belgian Tornados voor het WK aflossingen. Dat klinkt vanzelfsprekender dan het is, want de 21-jarige atleet uit Lot gaat daarmee in tegen de wensen van 'zijn' University of Tennessee.
Lees verder

Advocaten: politie "executeerde" zwarte man in North Carolina
De advocaten van de nabestaanden van Andrew Brown zeggen dat bodycambeelden van een agent aantonen dat de zwarte man is "geëxecuteerd" en beschuldigen ambtenaren ervan bewijs achter te houden. Brown werd vorige week in Elizabeth City in de Amerikaanse staat North Carolina door agenten in zijn auto doodgeschoten toen ze hem wilden arresteren.
Lees verder

Maxime Meiland onthult geslacht baby op genderrevealparty
Maxime Meiland (25) en haar vriend Leroy Molkenboer (29) hebben vanavond in 'Chateau Meiland' op hilarische wijze het geslacht van hun kleine spruit onthuld. Tijdens de genderrevealparty, waarbij de bakker de verkeerde decoratie op de taart leverde en vader Martien het niet droog hield, werd duidelijk dat de nieuwste Meiland-telg een meisje wordt.
Lees verder

New York verliest zetel in Amerikaans Congres doordat het 89 inwoners te weinig telt op bevolking van 20 miljoen
In de Verenigde Staten zijn de resultaten van de tienjaarlijkse volkstelling bekendgemaakt, die ook voor een gedeeltelijke herindeling van de zetels in het Huis van Afgevaardigden zorgen. Zo verliest de staat New York een van zijn zetels doordat het amper 89 mensen tekort kwam bij de telling, op een totaalbevolking van meer dan 20 miljoen inwoners.
Lees verder

Akkefietje tussen Lukaku en Ibrahimovic kost beide spelers een boete
De Italiaanse voetbalbond heeft het onderzoek naar het akkefietje tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic in de bekerwedstrijd tussen Inter en AC Milaan afgerond. Beide spelers en hun clubs kwamen er met een boete vanaf.
Lees verder

Broer overleden acteur Boseman stelt boze fans gerust na verrassende Oscar Anthony Hopkins
Volgens Derrick Boseman, de broer van Chadwick Boseman, is de familie van de overleden acteur niet boos dat hij geen Oscar heeft gewonnen. Veel kijkers van de Oscars lieten zondagnacht op Twitter weten het niet eens te zijn met de winst van acteur Anthony Hopkins, die een beeldje won voor zijn rol in The Father. Boseman had de prijs voor beste acteur moeten winnen, zo klonk het.
Lees verder

Rebellenfractie Myanmar heeft legerbasis "ingenomen"
Een van de grootste rebellenfracties van Myanmar heeft aangekondigd een legerbasis nabij de Thaise grens te hebben ingenomen. Bij de quasi dagelijkse protesten tegen de militaire staatsgreep zijn volgens mensenrechtengroepen al meer dan 750 burgers gedood door Myanmarese soldaten.
Lees verder

Lionel Messi stilaan vastgoedkoning in Florida: sterspeler koopt er tweede luxeloft voor 6 miljoen euro
Wat doe je als je jaarlijks zeker bent van een minimum basisloon van netto 75 miljoen euro? Vastgoed kopen, zo weet Lionel Messi. In de Florida Riviera heeft hij een tweede luxeloft voor 6 miljoen euro gekocht. Het voedt in Amerikaanse media de geruchten als zou Messi (33) nog voor Inter Miami, de club van David Beckham, gaan spelen. Op korte termijn ziet het er steeds meer naar uit dat de Argentijn zijn dit seizoen aflopende contract bij FC Barcelona verlengt.
Lees verder

De strijd om 5.000 euro barst weer los: speel mee met de Gouden Giro en maak kans op talloze prijzen
De klassiekers zijn helemaal verteerd, tijd voor de eerste grote ronde van het seizoen. In de Ronde van Italië zien we Remco Evenepoel eindelijk weer in competitie. En met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de ideale ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen.
Lees verder

Ianthe Tavernier en Saartje Vandendriessche krijgen eigen tv-programma
Vanaf 29 april lanceert Proximus de nieuwe digitale zender Pickx+. Met de slogan 'Moments that make us' wil de nieuwe zender de kijkers onderdompelen in een leefwereld waar expressie en verhalen vertellen voorop staan. Ianthe Tavernier (32) en Saartje Vandendriessche (46) zullen er elk hun eigen programma krijgen.
Lees verder

Dankzij Nicole en Hugo werd Gert Verhulst verliefd op Saint-Tropez: "Hij heeft ons al uitgenodigd in zijn villa"
Gert Verhulst (53) vertelde het al: het volgende seizoen van 'De Verhulstjes' zal zich afspelen in Saint-Tropez mede dankzij... Nicole (74) en Hugo (72). "Wij weten helemaal wat hij bedoelt", zegt het onafscheidelijke duo. "Ook wij voelen ons daar helemaal thuis."
Lees verder

Herken jij deze 5 signalen? Dan ben je toe aan een nieuwe job
Beleef jij minder plezier aan je werk dan vroeger? Je bent niet alleen. Volgens een onderzoek van hr-dienstverlener Tempo-Team i.s.m. KU Leuven is het aantal werknemers dat actief op zoek is naar een nieuwe uitdaging het afgelopen jaar verdubbeld. Maar hoe weet je nu of je je werk werkelijk ontgroeid bent, of gewoon last hebt van een coronadip? Jobat.be helpt je op weg met 5 vragen die meer inzicht kunnen bieden.
Lees verder

1 op de 4 Belgen heeft last van rugpijn: rugspecialist legt uit hoe je klachten voorkomt en verlicht
De cijfers zijn behoorlijk confronterend: 26.4% van de Belgische vrouwen ouder dan 15 had in 2018 – het laatste volledige jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn – last van rugpijn. Bij de mannen was dat 23.2%. En die cijfers blijven almaar stijgen. Lieven Danneels, professor bij de vakgroep revalidatiewetenschappen aan de UGent, is gespecialiseerd in rugrevalidatie en schreef er een nieuw boek over. Hij vertelt wat je kan doen om rugklachten te voorkomen en verlichten, mét oefeningen. "Bij rugklachten gaat het vooral om goede rughygiëne."
Lees verder

#DezeTipIsVoorJou
Sinds maandag 26 april zitten Qmusic-dj's Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke opnieuw voor onbepaalde tijd opgesloten in de Q-Escape Room. Samen met de luisteraars moeten ze de titel en de artiest van vier korte muzikale fragmenten raden om zo de code van de Q-Escape Room te kraken.
Lees verder

Onmiddellijke dagvaarding voor wie vals Covid-document gebruikt
Personen die in het kader van de coronamaatregelen valse documenten aanmaken of gebruiken, riskeren vanaf nu een onmiddellijke dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat blijkt uit aanvullende richtlijnen die het College van procureurs-generaal heeft uitgevaardigd.
Lees verder