Doorgaan naar hoofdcontent

“Wat Mathieu van der Poel vorig jaar deed, verbleekt bijna bij wat je dit seizoen nog te zien krijgt”: achter de ...

HLN
"Wat Mathieu van der Poel vorig jaar deed, verbleekt bijna bij wat je dit seizoen nog te zien krijgt": achter de schermen van 'De Container Cup'
Wat je nooit ziet op tv... Onze reporter Jeroen Vermeiren gluurt elke week achter de schermen van een tv-programma en onthult hoe het precies wordt gemaakt. Deze week: 'De Container Cup'. "We checken niet of er iemand zou kunnen doodvallen, maar het is niet de bedoeling mensen te laten afgaan op de buis. Daar waken we wel over."
Lees verder

Wat liep er mis bij de schietoefening in Brecht? "Schrijnende situatie bij het leger"
Na de grote brand op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld in Brecht, waarbij 500 hectare in rook is opgegaan, rijst de vraag hoe het zo is kunnen foutlopen. Gebrek aan middelen en mankracht door de jarenlange besparingen bij defensie, klinkt het bij de vakbond. "Een beschamende situatie", klinkt het.
Lees verder

Zuidoost-Aziatische top buigt zich over conflict in Myanmar
In de Indonesische hoofdstad Jakarta is zaterdag een top van de ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) over de militaire staatsgreep en aanhoudende protesten in Myanmar gestart. Ook het hoofd van de Myanmarese junta, generaal Min Aung Hlaing, neemt eraan deel. Het gaat om zijn eerste buitenlandse reis sinds hij de macht greep.
Lees verder

Duitsland beperkt inreizen uit India
De Duitse regering legt strenge beperkingen op voor wie wil inreizen uit India, als gevolg van de nieuwe variant van het coronavirus die daar circuleert. De maatregel gaat maandag in, zo bevestigden bronnen binnen de regering aan het persbureau DPA.
Lees verder

Bestuurster tractor rijdt door na botsing met wielertoerist en keert even later met wagen terug: slachtoffer in levensgevaar
Bij een botsing met een tractor in de Keistraat in Hemelveerdegem (Lierde) is een wielertoerist van WTC Oudenaarde levensgevaarlijk gewond geraakt. De bestuurster van de tractor reed na de aanrijding gewoon verder om even later met de wagen terug te keren.
Lees verder

Serieuze opdoffer voor Liverpool: Newcastle houdt 'Reds' op gelijkspel na sensationeel slot
Liverpool heeft weer punten laten liggen in eigen huis. De 'Reds' leken lang op weg naar de zege tegen Newcastle, maar een hectische slotfase besliste daar anders over. Eerst werd de gelijkmaker van Wilson nog afgekeurd, maar die van Willock telde wel. En dus laat Liverpool na om de top vier weer even in te duiken.
Lees verder

SHOWBITS. Beyoncé viert vijf jaar 'Lemonade' en Niels Destadsbader feliciteert meme Nelly
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Britse premier Johnson onder vuur voor luxueuze herinrichting Downing Street-woonst
De Britse premier Boris Johnson staat onder druk om uitleg te verschaffen over hoe de luxueuze herinrichting van zijn woning in Downing Street was bekostigd. Zijn voormalige hoofdadviseur Dominic Cummings had in een blogpost zijn voormalige baas immers beschuldigd van het plotten van een "onethisch, dwaas, mogelijk illegaal" plan zodat donoren van de conservatieve partij de werkzaamheden in het geheim zouden betalen.
Lees verder

LIVE. Bayern moet meteen achtervolgen tegen Mainz, titelfeestje nog niet voor vandaag?
• Bundesliga • Aftrap: 15u30 • Opel Arena • Bayern is bij winst zeker van een 9de titel op rij, de 31ste in de clubgeschiedenis
Lees verder

LIVE. Dortmund op voorsprong in cruciaal duel: Haaland profiteert van mistasten bij Wolfsburg!
• 31ste speeldag • Volkswagen Arena • Aftrap: 15u30 • Wolfsburg staat derde (57 punten), Dortmund vijfde (52)
Lees verder

Genk-ultra's viseren Mehdi Carcela: spandoek op Sclessin verwijst naar doodschop van tien jaar geleden
Niet al te netjes. Leden van de harde kern van Racing Genk hebben vandaag, één dag voor de bekerfinale, een spandoek aan de poorten van Sclessin gehangen met een duidelijke boodschap richting Mehdi Carcela (31). 'Mehdi, herinner je 17 mei 2011 xxx Mavinga', valt er te lezen. Een verwijzing naar de doodschop die de Standard-aanvaller incasseerde tijdens de titelmatch tien jaar geleden.
Lees verder

"Kardashians gaan geen campagne voeren voor kandidaat-gouverneur Caitlyn Jenner"
Vrijdag kondigde Caitlyn Jenner aan dat ze zich kandidaat stelt voor de gouverneursverkiezingen in Californië. Maar op steun van haar voormalige stiefdochters - de Kardashian-zusjes - hoeft ze niet te rekenen. Dat schrijft TMZ.
Lees verder

Elise Mertens klopt dubbelpartner Kudermetova in Istanbul en staat in finale
Elise Mertens staat in de finale in Istanbul. De Belgische kende niet al te veel moeite met de Russische Veronika Kudermetova (WTA 29), waarmee ze ook in het dubbelspel actief is. Mertens maakte vooral in de eerste set weinig fouten en won met 6-1, 6-4. In de finale treft ze de winnaar van het duel tussen Kostyuk (WTA 85) en Cirstea (WTA 67).
Lees verder

Perfect voor een picknick of het eerste etentje op een terras: drie frisse gerechten die je de lente doen proeven
Nu we vaker verwend worden met zachte temperaturen en een stralende zon, hunkeren we des te meer naar frisse gerechten. Foodstylist Sonja Peeters helpt een handje. Van rolletjes met gerookte zalm tot een pittige salade: laat je inspireren en proef de lente op je bord.
Lees verder

Vijf gewonden bij schietpartij in New Orleans
Bij een schietpartij op de bekende Bourbon Street in de Amerikaanse stad New Orleans, zijn in de nacht op zaterdag vijf gewonden gevallen. Dat berichtten Amerikaanse media.
Lees verder

De drang naar erkenning doet Lily Allen in 'de diepste put' belanden
Dat dertigers heel wat meemaken, zie je elke dag in het gelijknamige programma op Eén. Maar er zijn er ook die op die leeftijd al voor twee geleefd hebben. Neem nu Lily Allen. De Britse is recent getrouwd met Stranger Things-ster David Harbour, maar of dat haar 'en ze leefden nog lang en gelukkig'-einde wordt, is nog zeer de vraag. Het leven van de zangeres is een aaneenschakeling van verslaving, twijfel, depressie, tragedie en chaos van vaak eigen makelij.
Lees verder

LIVE. Bayern in de problemen: Mainz overrompelt 'Rekordmeister' en staat 2-0 voor
• Bundesliga • Aftrap: 15u30 • Opel Arena • Bayern is bij winst zeker van een 9de titel op rij, de 31ste in de clubgeschiedenis
Lees verder

Witte haai van maar liefst 1.606 kg op weg naar Europa na "verkeerde afslag"
Nukumi, een vrouwelijke witte haai van maar liefst 1.606 kilogram, zou deze zomer in Europa kunnen belanden nadat ze een 'verkeerde afslag' heeft genomen.
Lees verder

Mbaye Leye nuchter vlak voor finale: "Bekerwinst zal ons moeilijke seizoen niet uitwissen"
Standard is net op tijd in vorm voor de bekerfinale, dixit Mbaye Leye de dag voor de bekerfinale. De coach is blij dat de Rouches mentale weerbaarheid getoond hebben na een moeilijk seizoen. Toch vindt Leye niet dat de Beker het seizoen van Standard kan redden.
Lees verder

50 miljoen extra voor asiel en migratie
De federale regering investeert dit jaar 50 miljoen extra in asiel en migratie. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist op voorstel van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi.
Lees verder