Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 april 2021

Wat is er aan de hand in dé coronabroeihaard Maasmechelen? “Het komt zeker niet uit één gemeenschap”

HLN
Wat is er aan de hand in dé coronabroeihaard Maasmechelen? "Het komt zeker niet uit één gemeenschap"
Maasmechelen haalde vandaag de zware middelen boven in het bestrijden van het coronavirus dat er sinds weken fel woekert. De tientallen klassen die voor de paasvakantie al met besmettingen zaten en eerder in quarantaine moesten, werden vandaag massaal getest: 2.000 leerlingen in totaal. "Een vreemde strategie, want nu worden deze leerlingen opnieuw geviseerd", vinden vele schooldirecteurs. Ook viroloog Marc Van Ranst fronst de wenkbrauwen.
Lees verder

Viroloog Van Gucht: "Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen"
Het Overlegcomité krijgt morgen een goedgevuld programma voorgeschoteld. De verschillende regeringen van ons land moeten het eens zien te raken over een kader voor de testevents, de modaliteiten voor de heropening van de terrassen en de planning voor de culturele- en evenementensector tijdens de zomer. Viroloog Steven Van Gucht zegt in gesprek met VTM Nieuws dat we voorzichtig moeten omspringen met versoepelingen. "Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen", luidt het.
Lees verder

Joe Exotic wil met de hulp van aartsvijand Carole Baskin vrijkomen
Joe Exotic (58), bekend van de Netflix-reeks 'Tiger King', wil wanhopig graag vrijkomen uit de gevangenis, waar hij een celstraf uitzit van 22 jaar voor onder meer het beramen van een moord. Hij is zelfs zo radeloos dat hij hulp wil van Carole Baskin, de vrouw die hij wilde vermoorden.
Lees verder

LIVE. Blijft Van den Bergh indruk maken in Premier League? Volg het hier live of kijk op VTM2
Blijft Dimitri Van den Bergh hoge ogen gooien in de Premier League darts? Onze landgenoot kijkt op speeldag negen de Brit James Wade in de ogen? Onze landgenoot voert het klassement aan, Wade is vierde. De partij is de laatste van vijf wedstrijden die vanaf 20u worden gespeeld. U volgt op deze pagina alles op de voet. De matchen zijn ook allemaal live te zien op VTM2!
Lees verder

Frankrijk versoepelt vanaf 3 mei geleidelijk aan de maatregelen
Vanaf 3 mei zal Frankrijk de coronamaatregelen stapsgewijs versoepelen. Premier Jean Castex heeft donderdag de kalender van de versoepelingen bekendgemaakt op een persconferentie. Fransen zullen zich vanaf 3 mei opnieuw verder mogen verplaatsen dan in een straal van 10 kilometer rond hun woning. Terrassen en niet-essentiële winkels zouden "rond midden mei" opnieuw kunnen openen, als de coronacijfers het toelaten.
Lees verder

Eten op het toilet of winderigheid: nieuwe versie van 'Blind Getrouwd' koppelt 'ongeschikte' kandidaten aan elkaar
Bijzondere singles krijgen de kans om hun ware liefde te vinden in 'Married at First Sight: Unmatchables'. In deze versie van 'Blind Getrouwd' worden 16 voormalige kandidaten van het programma gematcht. En het zijn niet zomaar singles, bij elk van hen is er een serieuze hoek af. Zo doet er vrouw mee die al elf jaar niemand meer gekust heeft, een man die al vier keer verloofd was en een vrouw wiens voorliefde eten op het toilet is.
Lees verder

Tijd begint nu echt te dringen voor bemanning vermiste duikboot: nog zuurstof tot zaterdag
Er blijft steeds minder tijd over voor de 53 bemanningsleden in de vermiste Indonesische onderzeeër. Er is nog zuurstof tot komende zaterdag, en als de duikboot ligt waar men vreest, op een diepte van 700 meter, wordt het sowieso zeer moeilijk hen nog te redden. De waterdruk is dan mogelijk te hoog voor de onderzeeër.
Lees verder

Artsen van Navalny vragen hem om hongerstaking "onmiddellijk" te beëindigen
De artsen van de Russische opposant Aleksej Navalny, onder wie zijn persoonlijke dokter, hebben hem donderdag gevraagd om "onmiddellijk" te stoppen met zijn hongerstaking. Ze vrezen dat hij zal sterven of dat hij "aanzienlijke schade" zal oplopen.
Lees verder

"Tesla's zijn te manipuleren en rijden dan zonder bestuurder"
Tesla's kunnen zodanig gemanipuleerd worden dat er zonder bestuurder met de auto's gereden kan worden via de autopilootfunctie. Dat meldt de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports. Afgelopen weekend vond een fatale crash in Texas plaats met een Tesla. Daarbij zat volgens de politie niemand achter het stuur.
Lees verder

"Helft van onze patiënten is tussen 29 en 62 jaar, drie op de tien haalt het niet": intensivisten zien versoepelen op 8 mei niet zitten
8 mei komt veel te vroeg, zeggen intensivisten. Zij voelen nog dagelijks hoe corona de hele ziekenhuisplanning in de war stuurt. "Wie nu op intensieve ligt, zal hier nog lange tijd liggen", zeggen ze. Of erger. "De mortaliteit blijft hoog. 30 procent haalt het niet."
Lees verder

"Helft van onze patiënten is tussen 29 en 62 jaar, drie op de tien halen het niet": intensivisten zien versoepelen op 8 mei niet zitten
8 mei komt veel te vroeg, zeggen intensivisten. Zij voelen nog dagelijks hoe corona de hele ziekenhuisplanning in de war stuurt. In het UZ Gent is de helft van de patiënten jonger dan 62 jaar, zegt Dominique Benoit, diensthoofd Intensieve Zorg. Met andere woorden: de leeftijdsgroep die we nog niet aan het vaccineren zijn. En ook: "Wie nu op intensieve ligt, zal hier nog lange tijd liggen", zeggen ze. Of erger. "De mortaliteit blijft hoog. 30 procent haalt het niet."
Lees verder

Sporthouse Group, dat ook sociale media van De Bruyne en Mertens onderhoudt, haalt Anderlecht-talent Bounida binnen
Rayane Bounida (15) sluit aan bij Sporthouse Group. Dat heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt. Sporthouse Group managet de sociale media van verschillende Rode Duivels, onder wie Kevin De Bruyne en Dries Mertens.
Lees verder

Lancering opvolger belbus uitgesteld
De lancering van de Mobiliteitscentrale, die vanaf 1 januari 2022 voor vervoer op maat moest zorgen in Vlaanderen, wordt uitgesteld. Dat heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) vanavond in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Karin Brouwers (CD&V).
Lees verder

S.O.S. Roland Garros? Nu ook Goffin in de Belgische ziekenboeg, en die puilt stilaan uit
Geen kwartfinale tegen Rafael Nadal (ATP 3) voor David Goffin (ATP 12) in Barcelona. Wel een liesblessure die hem bij 0-6, 5-3 dwong tot een opgave tegen Cameron Norrie (ATP 58). Op vier weken van Roland Garros krijgt de Belgische ziekenboeg er nog een patiënt bij.
Lees verder

Vicepremier Van Peteghem: "Indoorevenemten met 100 man op 8 mei zal niet gaan", tachtigtal cultuurinstellingen heropent eind april toch de deuren
CD&V-vicepremier Vincent Van Peteghem zegt dat het niet mogelijk zal zijn om vanaf 8 mei testevenementen te organiseren met 100 personen binnen. Dat verklaarde hij vanavond bij het binnengaan van het kernkabinet, dat bijeenkomt net voor alweer een cruciaal Overlegcomité morgen. En toch, wat daar ook beslist zal worden, 80 culturele instellingen uit Brussel en Wallonië hebben al aangekondigd dat ze hun programma's eind april sowieso gaan hernemen. Het verbod om open te gaan zullen ze naast zich neerleggen.
Lees verder

LIVE. Kan Napoli de volle buit pakken tegen Lazio?
• Serie A • Speeldag 32 • Stadio Diego Armando Maradona • Napoli staat 5de, Lazio 6de
Lees verder

LIVE. Napoli al snel op dubbele voorsprong tegen Lazio
• Serie A • Speeldag 32 • Stadio Diego Armando Maradona • Napoli staat 5de, Lazio 6de
Lees verder

Atlético doet goede zaak: Carrasco beslist duel tegen Huesca
Hij is net op tijd in bloedvorm. Yannick Carrasco, wederom beslissend voor Atlético Madrid. De leider in La Liga won met 2-0 van laagvlieger Huesca - Carrasco scoorde diep in de tweede helft de bevrijdende tweede goal, al dan niet vanuit buitenspelpositie.
Lees verder

Docureeks over André Hazes senior zorgt voor ophef: "Op m'n 15de kwam hij mijn kamer binnen en hadden we seks"
Amper 15 was Rachel Hazes toen ze voor het eerst seks had met haar grote liefde André. De populaire Nederlandse volkszanger had op dat moment al z'n 34ste verjaardag achter de rug. Het is slechts één van de spraakmakende onthullingen in een nieuwe docureeks die heel wat controverse veroorzaakt. Niet in het minst binnen Hazes' eigen familie.
Lees verder

Zlatan plakt er nog een jaar bij en blijft tot halverwege 2022 bij Milan
In oktober wordt hij 40 jaar, maar voorlopig denkt hij niet aan stoppen. Zlatan Ibrahimovic verlengde zijn contract bij AC Milan tot medio 2022 - de Zweedse spits tekende voor één extra seizoen bij.
Lees verder