Doorgaan naar hoofdcontent

Walter De Donder en dochter Julie getuigen over eetstoornis: “Ik was echt bang dat het gedaan kon zijn”

HLN
Walter De Donder en dochter Julie getuigen over eetstoornis: "Ik was echt bang dat het gedaan kon zijn"
Walter De Donder en zijn dochter Julie waren donderdagavond te gast in 'De Cooke & Verhulst Show'. Ze vertelden er over de eetstoornis van Julie, en Walter deed meteen een emotionele oproep om wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg weg te werken.
Lees verder

Verdachten ontvoering honden van Lady Gaga opgepakt
Meerdere mensen die ervan worden verdacht Lady Gaga's honden te hebben ontvoerd en de hondenuitlater hebben neergeschoten, zijn donderdag opgepakt. Dat vertellen politiebronnen aan entertainmentsite TMZ.
Lees verder

Manchester United zet reuzenstap richting finale dankzij ruime zege tegen AS Roma
Manchester United heeft een stevige optie genomen op de finale van de Europa League. De Engelse grootmacht rekende op eigen veld in een sterke tweede helft af met AS Roma: 6-2. Een volledig Engelse finale ligt dan weer niet voor de hand, want in de andere halve finale verloor Arsenal met 2-1 bij Villarreal.
Lees verder

Arsenal moet vol aan de bak in terugwedstrijd na nederlaag tegen Villarreal
De beslissing zal volgende week in Londen moeten vallen. Villarreal wint wel van Arsenal, maar door het belangrijke uitdoelpunt van Pépé blijft de terugwedstrijd interessant. Villarreal - Arsenal: 2-1.
Lees verder

Hamilton kondigt spontaan aan dat hij in Formule 1 blijft: "Ik geniet enorm van de strijd die we nu hebben"
Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is niet bezig aan zijn laatste seizoen in de Formule 1. De 36-jarige Engelse autocoureur kondigde donderdag in aanloop naar de Grote Prijs van Portugal aan dat hij er volgend jaar ook weer bij zal zijn.
Lees verder

Hond vindt baby van paar uur oud in Brits park: "Hij begon met zijn neus ergens tegenaan te duwen"
In de Britse stad Birmingham is de politie naarstig op zoek naar de moeder van baby George. Het jongetje werd vorige week door een hond en zijn baasje gevonden in een park, gewikkeld in een deken. Het kind was naar alle waarschijnlijkheid pas enkele uren oud. "Zonder mijn hond was ik er gewoon voorbij gelopen."
Lees verder

Plopperdeplopperdeplop: kabouters Klus, Kwebbel en Smal brengen muzikaal eerbetoon aan Walter De Donder
Al 24 jaar lang kruipt Walter De Donder in de huid van Kabouter Plop. Reden genoeg voor collega-kabouters Klus, Kwebbel en Smal om hem op een aangepaste versie van 'De Plopdans' te trakteren in 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Amazon blijft hard groeien en verdriedubbelt winst
Technologieconcern Amazon heeft in de eerste drie maanden van het jaar een 44 procent hogere omzet gehaald dan een jaar eerder. Tijdens lockdowns namen steeds meer consumenten hun toevlucht tot het grootste webwinkelbedrijf van de Verenigde Staten. Amazon zag in dezelfde periode zijn winst meer dan verdriedubbelen.
Lees verder

LIVE (21u). Tielemans en co gaan op bezoek bij Southampton
• 34ste speeldag • Aftrap: 21u • St. Mary's Stadium • Vorig seizoen won Leicester met 0-9 (!) bij Southampton
Lees verder

LIVE (20u45). Wat doet Antwerp zonder Refaelov tegen kersvers bekerwinnaar Genk?
• 1ste speeldag Champions' play-offs • Aftrap: 20u45 • Bosuilstadion • Antwerp rekent niet meer op Refaelov tegen de kersverse bekerwinnaar
Lees verder

Duizenden mensen geëvacueerd na vondst vliegtuigbom uit WOII in Duitse stad Bochum
In de Duitse stad Bochum zijn gisteren zo'n vijfduizend inwoners geëvacueerd na de vondst van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief werd gevonden bij bouwwerkzaamheden.
Lees verder

Twitter waarschuwt voor tragere groei
Twitter heeft er in het eerste kwartaal 20 procent meer dagelijks actieve gebruikers bij gekregen ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf waarschuwt tegelijkertijd dat spectaculaire groeicijfers er de komende periodes niet meer in zitten.
Lees verder

Woede in Letland over verbrandingsdood homoseksuele man
De verbrandingsdood van een homoseksuele man in Letland heeft het Baltische land gisteren diep geschokt. De dood van Normunds Kindzulis (29) wordt door velen gezien als het gevolg van homohaat. De politie in de voormalige Sovjetrepubliek krijgt het verwijt te weinig te doen tegen homofoob geweld.
Lees verder

LIVE. Brazilië overschrijdt kaap van 400.000 doden - Eerste gevallen 'Indiase coronavariant' vastgesteld in Frankrijk
De avondklok in Frankrijk wordt vanaf 19 mei verlaat en op 30 juni volledig afgeschaft. De winkels, terrassen en bioscopen mogen ook openen op 19 mei. Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor de coronapas. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Tientallen doden nadat tribune instort bij bedevaart in Israël
In Noord-Israël zijn vrijdag minstens 28 doden gevallen nadat een tribune instortte tijdens een drukbezocht religieus feest. Dat meldt persbureau Reuters op basis van de hulpdiensten. Er zouden zeker 150 personen met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Premier Benjamin Netanyahu noemde de gebeurtenis "een zware ramp".
Lees verder

Iran verwelkomt "verzoenende toon" Saoedische kroonprins
Iran heeft woensdag "een verandering van toon" van aartsrivaal Saoedi-Arabië verwelkomd, nadat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman had opgeroepen tot het verbeteren van de betrekkingen tussen de twee regionale grootmachten.
Lees verder

Biden is 100 dagen president en reist door de VS
De Amerikaanse president Joe Biden gaat vandaag naar Philadelphia om stil te staan bij het jubileum van spoorbedrijf Amtrak. Het bezoek maakt deel uit van een presidentiële tour door de Verenigde Staten, die is bedoeld om successen te vieren uit zijn eerste honderd dagen als president.
Lees verder

Federale overheid gaat buitenlandse investeringen in ons land screenen
De overheid gaat buitenlandse investeringen in belangrijke bedrijven in ons land screenen op mogelijke veiligheidsrisico's. Dat kondigt minister van Justitie Vincent Van ­Quickenborne (Open Vld) vandaag aan in De Tijd en L'Echo.
Lees verder

Canadese papa ontdekt waarom sommige scholen meer Covid-uitbraken tellen dan andere: "Wetenschappers van over de hele wereld bellen mij"
Hoe komt het dat sommige scholen zwaar getroffen worden door Covid-19 en andere niet? Een Canadese IT-directeur en vader van twee schoolgaande dochters denkt een antwoord gevonden te hebben. "Zonder het te beseffen, heb ik een uniek experiment uitgevoerd", vertelt hij in een gesprek met HLN. Sinds de man vorige week naar buiten kwam met zijn ontdekking, is zijn mailbox ontploft. "Overal ter wereld willen wetenschappers mij spreken."
Lees verder

Topondernemers gaan deze zomer voor de klas staan: "Kleine tijdsinvestering kan groot verschil maken voor hun toekomst"
Tientallen Vlaamse topondernemers engageren zich om een week lang les te geven in zomerscholen. Zo willen ze kansarme en kwetsbare jongeren die met een leerachterstand kampen uitzicht op een betere toekomst bieden. Eerder dan te rekenen op initiatieven van de overheid of het onderwijsveld, investeren de bedrijfsleiders zelf hun tijd in onze jeugd.
Lees verder