Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

Waarom iemand 312.555 dollar over had voor deze ruim twintig jaar oude Subaru

HLN
Waarom iemand 312.555 dollar over had voor deze ruim twintig jaar oude Subaru
De Subaru Impreza 22B STI is zonder twijfel het meest iconische model van het Japanse merk Subaru. Maar dat een van deze in een oplage van 400 exemplaren gebouwde auto meer opbrengt dan de echte auto van rallycoureur Colin McRae (1968-2007) is wel redelijk bizar.
Lees verder

LIVE. Super League nú al dood en begraven: behalve Man City en Chelsea willen ook andere Engelse clubs zich terugtrekken
De Europese Super League valt als een kaartenhuis in mekaar. Na Manchester City en Chelsea trekken ook de vier andere Engelse clubs - Liverpool, Manchester United, Tottenhal en Arsenal - zich terug uit de alliantie. Ook FC Barcelona en Atlético Madrid zijn dat van plan. Pijnlijk. Op deze pagina kunt u al het laatste nieuws over de Super League volgen.
Lees verder

LIVE. Super League nú al dood en begraven: behalve Man City en Chelsea willen ook andere Engelse clubs en AC Milan zich terugtrekken
De Europese Super League valt als een kaartenhuis in mekaar. Na Manchester City en Chelsea trekken ook de vier andere Engelse clubs - Liverpool, Manchester United, Tottenhal en Arsenal - zich terug uit de alliantie. Ook FC Barcelona en Atlético Madrid zijn dat van plan. Pijnlijk. Op deze pagina kunt u al het laatste nieuws over de Super League volgen.
Lees verder

LIVE (20u30). Houdt Dortmund de punten thuis tegen Union Berlin?
• Bundesliga • Aftrap: 20u30 • Signal Iduna Park • Speeldag 30
Lees verder

LIVE (20u45). Juventus ontvangt Parma in de Serie A
• Serie A • Aftrap: 20u45 • Ref: Piero Giacomelli • Juve pas vierde
Lees verder

LIVE (20u45). Zetten Lukaku en Inter op het veld van Spezia nieuwe stap richting titel?
• Serie A • Aftrap: 20u45 • Lukaku aan het kanon? • Inter op weg naar de titel
Lees verder

LIVE (19u). Tottenham ontvangt Southampton in eerste match na ontslag José Mourinho
• Premier League • Speeldag 33 • Ref: David Coote • Ryan Mason coacht Spurs na ontslag Mourinho
Lees verder

LIVE (21u15). Wat kan Man City zonder Kevin De Bruyne tegen Aston Villa?
• Premier League • Speeldag 33 • City zonder De Bruyne • Ref: Peter Bankes
Lees verder

Familie George Floyd: "Vandaag kunnen we eindelijk weer ademen"
De familie van George Floyd heeft eindelijk "pijnlijk verdiende gerechtigheid" gekregen nu ex-agent Derek Chauvin over heel de lijn schuldig bevonden werd aan de dood van de zwarte Amerikaan. Dat zeggen de familie en haar advocaat, Ben Crump in een persmededeling.
Lees verder

Vonnis maakt veel los in VS: "Jury heeft het juiste gedaan, maar ware gerechtigheid vraagt veel meer"
Het vonnis maakt net als de dood van George Floyd veel los in de Verenigde Staten. Er heerst vooral vreugde en opluchting over het vonnis, maar tegelijkertijd beseffen veel Amerikanen dat er voor een échte rechtvaardige samenleving nog veel stappen gezet moeten worden.
Lees verder

Amnesty: aantal executies blijft wereldwijd dalen, maar Egypte verdrievoudigde
2020 had het laagst aantal executies in 10 jaar. Wereldwijd daalde het aantal executies met 26% tegenover 2019 en met 70% tegenover piekjaar 2015. Dat meldt Amnesty International in hun jaarlijks rapport over de doodstraf.
Lees verder

President Biden: "Grote stap voorwaarts in mars naar gerechtigheid in de VS"
De Amerikaanse president Joe Biden noemt het vonnis in de zaak tegen de schuldig verklaarde ex-agent Derek Chauvin "een grote stap voorwaarts in de mars naar gerechtigheid in de Verenigde Staten", maar tegelijkertijd noemde hij het ook een zeldzaam vonnis.
Lees verder

'Halve Belg' Armin Laschet gekozen als opvolger van Angela Merkel. Of wordt de volgende bondskanselier toch weer een vrouw?
De Duitse christendemocraten hebben Armin Laschet aangeduid om in de voetsporen van Angela Merkel te treden. Hij sluit nauw aan bij het gedachtegoed van de huidige bondskanselier. Maar de achterban had liever zijn conservatievere tegenkandidaat Markus Söder als kopman gezien. En als de christendemocraten daardoor stemmen verliezen, dan kan de groene Annalena Baerbock in september met de hoofdprijs gaan lopen.
Lees verder

Wéér bezwaren tegen komst van nieuw stadion voor Cercle Brugge, onder anderen van Antwerp-voorzitter Gheysens
Er zijn meerdere bewaren ingediend tegen de plannen voor een voetbalstadion en bedrijventerrein langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge. Het gaat om het project voor een nieuw stadion voor Cercle Brugge.
Lees verder

Huwelijksreis mondt uit in horrorfilm: "Hij keek me recht in de ogen, en duwde mij dan van de rotsen"
Hij leek de prins op het witte paard, maar bleek de duivel in hoogsteigen persoon. Een 49-jarige oud-brandweerman uit Zele is gisteren veroordeeld tot achttien jaar cel omdat hij zijn kersverse bruid van een klif gooide op Bali, nota bene tijdens hun huwelijksreis. "Ik was er net achter gekomen dat hij mijn dochter misbruikt had. Toen ik hem daarmee confronteerde, zag hij maar één uitweg: ik moest dood, dan was zijn probleem opgelost."
Lees verder

ONZE OPINIE. Op deze manier krijg je een samenleving die steeds meer verscheurd is
Het werkte bij sommigen op de lachspieren: filosoof Maarten Boudry trok twee mondmaskers aan om zijn opwachting te maken in 'De Cooke & Verhulst Show'. Omdat er in de zaal zo'n vijftig ongemaskerde mensen zaten, was zijn antwoord op sociale media. En jawel, wie naar de talkshow kijkt, ziet het publiek - in bubbels - zitten.
Lees verder

30 testevenementen in ons land (maar géén breed exitplan voor hele sector)
Vandaag beslissen de ministers van Volksgezondheid over hoe we in de maanden mei en juni een 30-tal testevenementen zullen organiseren in ons land. Maar binnen de eventsector leeft de vrees dat die gebruikt zullen worden om de eigenlijke versoepelingen op de lange baan te schuiven. Zij willen meer: een exitplan, met voorlopige data. Maar de kans dat zoiets er komt, is zeer klein.
Lees verder

Voor de perfecte foto trappen we die tulpen wel even plat
Afval, platgetrapte bloemen, loslopende honden, ... We wandelen en fietsen dat het een lieve lust is, maar dat blijft niet altijd zonder impact op de natuur. Een tulpenboer uit Meerdonk moest zelfs hekken plaatsen zodat niemand nog zijn bloemenveld gebruikt voor die ene perfecte foto. Respect voor en behoud van de natuur gaan immers hand in hand. "Staan we met z'n allen tussen de bosanemonen, zijn er daar binnenkort geen meer."
Lees verder

Let op: politie houdt flitsmarathon
Wie vandaag met de wagen de weg op moet, let maar beter extra op zijn snelheid. Van deze ochtend 6 uur tot en met donderdagochtend 6 uur staat namelijk de 14de flitsmarathon van de federale en lokale politie op het programma.
Lees verder

Met zes aan terrastafel en vroeg naar huis? Deze knopen moet het Overlegcomité nog doorhakken over de heropening van de horeca
Als alles volgens plan verloopt, gaan op 8 mei de horecaterrassen open. Maar tot hoe laat kan je een hapje gaan eten? En met hoeveel personen per tafel? Het Overlegcomité moet - allicht deze vrijdag - nog heel wat knopen doorhakken. Een overzicht.
Lees verder