Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

Vrouw (22) met beperking valt begeleidster aan, instelling eist 11.000 euro: “Ongegrond én disproportioneel”

HLN
Vrouw (22) met beperking valt begeleidster aan, instelling eist 11.000 euro: "Ongegrond én disproportioneel"
11.000 euro en nog eens 2.500 euro. Dat bedrag dreigt een 22-jarige vrouw met mentale beperking te moeten betalen na een geval van agressie in de Havenzate in Veurne, een ondersteuningscentrum voor mensen met een mentale beperking. In april 2019 viel ze een begeleidster aan. Nu willen de instelling en de begeleidster een torenhoge schadevergoeding. "Disproportioneel en volledig ongegrond", pleitte de advocate van de 22-jarige vrouw op de Veurnse rechtbank.
Lees verder

Na 'Erfgenaam Gezocht': is een schenking interessanter voor je belastingen dan erven? Belastingexpert licht toe
In 'Erfgenaam Gezocht' werd gisteren nog maar eens pijnlijk duidelijk hoeveel geld er gaat naar Vadertje Staat als iemand komt te overlijden, via de (huizenhoge) erfbelastingen in ons land. Is het in dat opzicht interessanter om nog bij leven (een deel van) je bezittingen te schenken? Belastingexpert Michel Maus ontwart het fiscale kluwen.
Lees verder

Veel ouders zijn vergroeid met hun telefoon, professor waarschuwt: "Dan krijg je kinderen die eerst kunnen swipen en dan pas stappen"
Ouders die zo veel over hun smartphone gebogen zijn, dat hun kinderen er ambetant van worden: het is een miskend fenomeen. "We zitten met een jonge generatie ouders die vergroeid is met hun telefoon, en zich onvoldoende bewust is van hun voorbeeldfunctie. Misschien moeten we onszelf als ouders op dat vlak wat gaan opvoeden", zegt professor Lieven De Marez.
Lees verder

Weerman Frank Duboccage (47) laat in zijn portemonnee kijken: "Ik weet dat mijn geld in goede handen is"
VTM-weerman Frank Duboccage (47) laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten vertelt hij openhartig over hoe hij met geld omgaat, waar hij in investeert en welke financiële lessen hij geleerd heeft. "Voor mij hoeft iets niet het nieuwste van het nieuwste, of het mooiste of het duurste te zijn. Ik rijd nog met een jeep van 16 jaar oud, en die rijdt fantastisch."
Lees verder

Veel jonge ouders zijn vergroeid met hun telefoon, professor waarschuwt: "Dan krijg je kinderen die eerst kunnen swipen en dan pas stappen"
Ouders die zo veel over hun smartphone gebogen zijn, dat hun kinderen er ambetant van worden: het is een miskend fenomeen. "We zitten met een jonge generatie ouders die vergroeid is met hun telefoon, en zich onvoldoende bewust is van hun voorbeeldfunctie. Dan krijg je kinderen die eerst kunnen swipen en dan pas stappen", zegt professor Lieven De Marez.
Lees verder

Wim Ballieu voor de rechter na vondst muizenkeutels
Balls & Glory, het restaurant van Wim Balieu, is gisteren voor de Gentse rechtbank moeten verschijnen omdat er tijdens een inspectie van het voedselagentschap muizenkeutels en vervallen producten werden gevonden.
Lees verder

Balls & Glory voor de rechter na vondst muizenkeutels
Balls & Glory, het restaurant van Wim Balieu, is gisteren voor de Gentse rechtbank moeten verschijnen. Dat omdat er na een tijdens een inspectie van het voedselagentschap muizenkeutels en vervallen producten werden gevonden.
Lees verder

Dalai Lama en 100 andere Nobelprijswinnaars: "Laat fossiele brandstoffen in de grond zitten"
101 Nobelprijswinnaars hebben een brief geschreven aan president van de Verenigde Staten, Joe Biden, en de wereldleiders die donderdag met hem samenkomen voor een digitale klimaattop. Hun boodschap is duidelijk: "Laat de fossiele brandstoffen in de grond zitten."
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Peloton zonder UAE vertrokken uit Dôme, Pidcock: "Finishlijnen moeten duidelijker zijn"
Daar zijn de Ardennen, daar is de Waalse Pijl. Op de Muur van Hoei gaat het peloton vandaag op zoek naar een opvolger voor Marc Hirschi. De Zwitser is er dit jaar niet bij doordat UAE Team Emirates forfait geeft na positieve coronatests binnen de ploeg. Dat betekent ook dat we geen Tadej Pogacar te zien krijgen. Krijgt Roglic zo een vrijgeleide naar winst? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

LIVE. Agnelli gooit dan toch de handdoek: "Super League kan niet doorgaan na exit van 6 Engelse clubs"
De Europese Super League valt als een kaartenhuis in mekaar. Na Manchester City en Chelsea trekken ook de vier andere Engelse clubs - Liverpool, Manchester United, Tottenham en Arsenal - zich terug uit de alliantie. Ook Inter, FC Barcelona en Atlético Madrid lijken dat van plan. Pijnlijk. Op deze pagina kunt u al het laatste nieuws over de Super League volgen.
Lees verder

LIVE. Ook Atlético trekt zich officieel terug uit Super League - Agnelli gooit de handdoek: "Het kan niet doorgaan"
De Europese Super League valt als een kaartenhuis in mekaar. Na Manchester City en Chelsea trekken ook de vier andere Engelse clubs - Liverpool, Manchester United, Tottenham en Arsenal - zich terug uit de alliantie. Ook Inter, FC Barcelona en Atlético Madrid lijken dat van plan. Pijnlijk. Op deze pagina kunt u al het laatste nieuws over de Super League volgen.
Lees verder

Aanhangers Navalny opgepakt in aanloop naar manifestaties
De Russische politie is woensdag binnengevallen in verschillende kantoren die worden gelieerd aan de opgesloten oppositieleider Aleksej Navalny. Volgens leden van zijn team zijn verscheidene van zijn medewerkers opgepakt. Vandaag zijn in steden zoals Moskou en Sint-Petersburg betogingen gepland om de Kremlincriticus te ondersteunen. Navalny is in hongerstaking en is er volgens zijn aanhangers erg aan toe.
Lees verder

Carrefour ziet kwartaalomzet in België met bijna 3 procent stijgen
Warenhuisketen Carrefour heeft zijn omzet in het eerste kwartaal in ons land met 2,9 procent (op vergelijkbare basis) zien stijgen, zo maakte de groep woensdagochtend bekend. Volgens Carrefour won het ook marktaandeel in België.
Lees verder

OPROEP. Anonieme getuigenissen over een trio gezocht
'Dertigers' (Eén) gaat de pikante tour op: koppel Elias en Alex duiken na een wilde nacht in de discotheek met de onbekende Nick in bed. Zo'n trio is een veelgehoorde fantasie, en daarom zoekt 'Het Laatste Nieuws' naar lezers die anoniem willen getuigen over hun ervaringen - als alleenstaande of als koppel, positief of negatief - met een trio. Maakte het alle verwachtingen waar? Of viel het toch wat tegen? En gebeurt zoiets onbezonnen, of eerder weldoordacht? Stuur een korte schets van uw verhaal met uw telefoonnummer naar celien.moors@dpgmedia.be, zodat we u kunnen opbellen. Alvast bedankt.
Lees verder

Marc Degryse nu Super League al na 48 uur dood en begraven is: "Dit komt heel amateuristisch over"
De Super League was een kort leven beschoren. Onze huisanalist Marc Degryse vindt dat de twaalf deelnemende clubs de gevolgen van hun gesloten competitie onderschat hebben en dat dit "zeer amateuristisch overkomt." Toch kan hij zich ook niet van de indruk ontdoen dat er meer speelt. "Zulke beslissingen keer je toch niet zomaar binnen de 48 uur om?"
Lees verder

Poetshulp liet groepsverkrachters binnen: "Samenwerking onmiddellijk stopgezet"
Intern onderzoek heeft aangetoond hoe de verdachten van een groepsverkrachting in de lokalen van J@M in de Mechelse Mahatma Gandhiwijk zijn binnengeraakt. Ze kregen de hulp van een medewerker van de stedelijke vzw.
Lees verder

Eerste Vlaamse provincie bereikt vaccinatiegraad van meer dan 70 procent bij 65-plussers
West-Vlaanderen heeft als eerste provincie in Vlaanderen een vaccinatiegraad van meer dan 70 procent bereikt bij de 65-plussers. Die drempel is vorige week op het Overlegcomité vooropgesteld als een van de voorwaarden om de terrassen tegen 8 mei te kunnen openen.
Lees verder

Lichte stijging van het aantal starters in coronajaar 2020
Afgelopen jaar werden in ons land 106.788 nieuwe ondernemingen (eenmanszaken en vennootschappen) opgericht. Dat is ondanks de coronacrisis een lichte stijging (+0,64 procent) ten opzichte van de 106.108 ondernemingen die in 2019 opgericht werden.
Lees verder

Frankrijk introduceert een van de eerste vaccinatiepaspoorten in Europa
Frankrijk introduceert als een van de eerste landen in Europa een digitaal 'vaccinatiepaspoort'. Het zal gebruikt worden voor binnenlandse reizen naar Corsica en Franse overzeese gebieden.
Lees verder

BV's over de verborgen gevolgen van hun coronabesmetting: "Mijn stem is onherroepelijk veranderd"
In de schaduw van de dagelijkse besmettingscijfers leveren duizenden Vlamingen strijd tegen de aanslepende gevolgen van corona. Zo ook bij de Bekende Vlamingen die getroffen werden door het virus. Wij spraken met enkele van hen over de symptomen waar ze nog steeds mee kampen. "En toch worden onze klachten niet echt serieus genomen", vertelt acteur Peter Rouffaer (71) verontwaardigd. "'Het zit tussen uw oren', krijgen we te horen."
Lees verder