Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

Voor derde keer dit jaar bom ontdekt in centrum van Rieme, 193 woningen geëvacueerd

HLN
Voor derde keer dit jaar bom ontdekt in centrum van Rieme, 193 woningen geëvacueerd
Het is weer prijs in Rieme. Nadat er in januari en maart al twee bommen ontdekt werden bij werken in het centrum, gebeurde dat woensdagnamiddag opnieuw. Dit keer in de Monumentstraat. De politie is over gegaan tot evacuatie van de omwonenden binnen een perimeter van 300 meter.
Lees verder

Koppel twee keer in jaar tijd slachtoffer van wagendiefstal aan station Weerde: "Gedaan met sporen naar Brussel"
Hoe groot is de kans dat je in één jaar tijd op dezelfde plaats twee keer het slachtoffer wordt van autodieven? Onbestaande? Wel, daar denken Marc en Muriel vanaf nu wel anders over. Dertien maanden nadat dieven hun Toyota Yaris op de parking van het station in Weerde stalen, verdween hun nieuwe wagen er maandag opnieuw. En wat blijkt? Ze zijn niet de enige slachtoffers.
Lees verder

40 mensen zonder mondmasker bij 'De Cooke & Verhulst Show'? Moet kunnen, vindt Play4
Het is een uitzonderlijk zicht: in de Play4-studio van 'De Cooke & Verhulst Show' mogen iedere avond 40 mensen plaatsnemen in het publiek, zonder dat ze een mondmasker dragen of gescheiden worden door plexiglas. Het zorgde al voor enige commotie, nu er nog altijd strenge coronamaatregelen gelden en de culturele sector al maandenlang gesloten is. Welke regels gelden in de audiovisuele sector? En welke maatregelen heeft Play4 getroffen?
Lees verder

Vansevenant rijdt zich opnieuw in de kijker: "Aan de voet van de klim zat ik net iets te ver"
Mauri Vansevenant toonde zich woensdag opnieuw in de Waalse Pijl. Zijn ploegmaat, Julian Alaphilippe won. En daar was de West-Vlaming tevreden mee. "Misschien is ooit het podium wel eens mogelijk"
Lees verder

Dimitri Van den Bergh niet alleen financieel op wolken in de Premier League: "Zie niet in waarom ik play-offs niet kan bereiken"
Waar eindigt het droomdebuut van Dimitri Van den Bergh in de Premier League? Nadat hij de eerste afvalronde 'Judgement Night' dinsdag al overleefde en het klassement aanvoert, stelt 'Dancing Dimi' zich nieuwe doelen voorop. En die leggen hem financieel geen windeieren. "Krijg ik een bonus omdat ik 'Judgement Night' overleefd heb? Dat wist ik niet", lacht Van den Bergh.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh overleeft 'Judgement Night', wat nu in Premier League? "Zou ongelooflijk zijn om play-offs te bereiken"
'Judgement Night' overleven? Check! Het klassement in de Premier League aanvoeren? Check! Dimitri Van den Bergh beleeft een droomdebuut in de prestigieuze dartscompetitie. What's next?
Lees verder

Belgische ambassadeur in Zuid-Korea onder vuur nadat zijn vrouw verkoopster in gezicht slaat
De Belgische ambassadeur in Zuid-Korea ligt onder vuur nadat videobeelden zijn verspreid waarop zijn vrouw een verkoopster hard in het gezicht slaat. Even daarvoor was ze ten onrechte beschuldigd van diefstal. Op sociale media roepen boze Zuid-Koreanen de ambassadeur en zijn vrouw op om het land te verlaten.
Lees verder

Football Talk. KV Mechelen breekt contract Storm open - Fede Valverde (Real Madrid) positief op corona
Nog wat meer kopzorgen voor ZIdane. Real Madrid-middenvelder Federico Valverde heeft positief getest op het coronavirus. De Koninklijke kan dus in de strijd om de landstitel en de Champions League even niet op de 22-jarige Uruguayaan rekenen. In La Liga speelt Real Madrid vanavond uit tegen Cadiz. Betis Sevilla komt zaterdag op bezoek. Volgende week dinsdag ontvangen de Madrilenen Chelsea in de heenmatch van de halve finale in de Champions League. Real (67 ptn) staat in La Liga op de tweede plaats, op drie punten van Atlético Madrid (70 ptn). FC Barcelona volgt met een wedstrijd minder als derde met 65 punten.
Lees verder

De Croo: "Epidemologische situatie blijft dé basis voor alle beslissingen"
De epidemiologische situatie blijft de basis, het vertrekpunt van alle maatregelen. Dat heeft premier Alexander De Croo woensdag benadrukt in de commissie Binnenlandse Zaken, waar hij een antwoord kwam geven op vragen van de Kamerleden. De Croo was verbaasd dat geen enkel van de vragen over die situatie ging. Hij liet verder niet veel in zijn kaarten kijken wat de agendapunten betreft op het volgende Overlegcomité vrijdag, zoals de heropening van de terrassen vanaf 8 mei. De voorwaarden om te kunnen versoepelen gaan wel voorzichtig de goede richting uit, liet hij optekenen.
Lees verder

Cirque du Soleil keert terug naar podium
Cirque du Soleil begint opnieuw met voorstellingen. Dat kondigt de circusorganisatie vandaag aan in een persbericht. Na een pauze van meer dan een jaar worden voorlopig vier shows heropgestart.
Lees verder

PORTRET. Heel de wereld gebruikt de Gentse software van Zhong Xu (36) om eten te bestellen: "We willen de Spotify van take-away worden"
Hebt u de voorbije maanden, zelfs misschien vandaag nog, een pizza, een hamburger, een spaghetti of zelfs alleen maar een potje ijs online besteld? Dan is de kans groot dat u één van de 30 miljoen bestellingen and counting was die via Deliverect in Gent is gepasseerd. Deliver-wàt? Dit is het verhaal van een van de hotste techbedrijven in de wereld.
Lees verder

'That 70's Show'-acteur Danny Masterson beschuldigt Leah Remini van inmenging bij zijn verkrachtingszaak
Acteur Danny Masterson (45) wordt door drie vrouwen beschuldigd van verkrachting en moet daarvoor terechtstaan. Maar de acteur heeft meer tijd nodig om zich voor te bereiden, en dat is de schuld van actrice Leah Remini (50), vindt hij. Dat schrijft TMZ.
Lees verder

Marc Van Ranst doet boekje open in bijzondere Covid-commissie: "Bevolking in krokus bewust ongerust gemaakt"
Viroloog Marc Van Ranst heeft de bevolking in de krokusvakantie van 2020 bewust ongerust gemaakt. Dat zei hij woensdag zelf in een hoorzitting in de bijzondere Covid-commissie van de Kamer. "De teneur van het kabinet-Volksgezondheid in februari was: geen paniek zaaien. Ik werd daar woest van", aldus Van Ranst.
Lees verder

Waarom verdienen notarissen nog altijd zoveel? "Een huis verkocht krijgen is soms maar anderhalf uur werk"
Notariskantoren zijn cashmachines. De overheid concludeert na een doorlichting dat de tarieven van 40 jaar oud aan een update toe zijn, en klanten duidelijker moeten weten wat er allemaal precies is doorgerekend. Hoe komt het dat notarissen nog altijd zoveel verdienen aan de verkoop van een huis? Het geheim van hun succes, is eigenlijk geen geheim.
Lees verder

LIVE. Alderweireld in de basis, maar Tottenham geeft meteen grote dubbele kans weg tegen Southampton
• Premier League • Speeldag 33 • Ref: David Coote • Ryan Mason coacht Spurs na ontslag Mourinho
Lees verder

Alaphilippe zet orde op zaken op de Muur van Hoei: "Men wil een beetje te graag dat ik elk weekend win"
Er kwam een positie vacant. Van de Grote Drie maakte Julian Alaphilippe de voorbije weken zijn naam niet waar. Tom Pidcock dreigde de vrijgekomen plek naast Wout van Aert en Mathieu van der Poel in te nemen. Maar in Hoei zette de wereldkampioen dan toch orde op zaken. En zoals dat dan gaat, is Alaphilippe nu plots ook weer favoriet voor Luik-Bastenaken-Luik.
Lees verder

Somers: "Nieuwkomers kunnen inburgeringstraject ook betalen via maatschappelijk werk"
Nieuwkomers die de kosten voor hun inburgeringstraject niet of moeilijk kunnen betalen, zullen hun traject ook kunnen betalen via maatschappelijk werk. Dat heeft minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vooruit-parlementslid Maxim Veys.
Lees verder

Stalker Kendall Jenner krijgt contactverbod van vijf jaar
Kendall Jenner (25) mag opnieuw opgelucht ademhalen. Stalker Malik Bowker, die naar verluidt plannen had om het model te vermoorden, heeft een contactverbod van vijf jaar gekregen.
Lees verder

LIVE. Alderweireld in de basis, maar Tottenham moet achtervolgen in eigen huis tegen Southampton
• Premier League • Speeldag 33 • Ref: David Coote • Ryan Mason coacht Spurs na ontslag Mourinho
Lees verder

Op 8 mei open of niet, deze creatieve ondernemers wachten niet af
Op 8 mei heropenen (wellicht) de terrassen van de horeca. Terwijl de regering nog werkt aan de punten (hoeveel mensen mogen plaatsnemen aan één tafel?) en de komma's (tot hoe laat mogen zaken open blijven?), gaan horeca-uitbaters alvast over tot actie, want praatjes vullen geen gaatjes. Wij legden ons oor te luisteren bij drie ondernemers: "Wij hebben meteen paletten aangeschaft".
Lees verder