Doorgaan naar hoofdcontent

Volgende week al testevenement in congrescentrum aan Antwerpse Zoo

HLN
Volgende week al testevenement in congrescentrum aan Antwerpse Zoo
In het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp (FMCCA) aan de Antwerpse Zoo wordt dinsdag een testevenement - in de vorm van een congres met tweehonderd deelnemers - georganiseerd. Dat laten minister van Toerisme Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen zaterdag weten. Zanger Ozark Henry zal het event muzikaal opluisteren.
Lees verder

Volgende week al testevenement in congrescentrum in Antwerpse Zoo
In het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp (FMCCA) in de Antwerpse Zoo wordt dinsdag een testevenement - in de vorm van een congres met tweehonderd deelnemers - georganiseerd. Dat laten minister van Toerisme Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen zaterdag weten.
Lees verder

LIVE. Aftrap in Madrid met Hazard op de bank, heeft Real een zware dobber aan Betis?
• La Liga • Estadio Alfredo di Stefano • Aftrap: 21u • Eden Hazard zit voor het eerst sinds 13 maart weer in de selectie
Lees verder

LIVE. Real neemt match in handen, Benzema ziet eerste kans gepareerd
• La Liga • Estadio Alfredo di Stefano • Aftrap: 21u • Eden Hazard zit voor het eerst sinds 13 maart weer in de selectie
Lees verder

Coronacommissaris: "We moeten beseffen dat we nog lange tijd af en toe uitbraken zullen hebben"
Voor de eventsector gaan de versoepelingen die het Overlegcomité vrijdag aankondigde niet ver genoeg, terwijl de ziekenhuizen met bang hart de heropening van de terrassen op 8 mei afwachten. "Het is altijd een moeilijk evenwicht", zegt coronacommissaris Pedro Facon in VTM Nieuws. "We zitten niet meer in een situatie waar we voortdurend volledige sectoren gesloten kunnen houden."
Lees verder

Dimitri Van den Bergh geeft royale voorsprong uit handen in halve finale Duits dartstoernooi
Dimitri Van den Bergh is gestrand in de halve finale van het dartstoernooi in het Duitse Niedrenhausen. Hij gaf een voorsprong uit handen en verloor er van de Engelsman Luke Humphries (7-6). De zege was voor José de Sousa.
Lees verder

Jan en Julièn bouwen in 'LEGO Masters' een impressionant 'Star Wars'-voertuig
In 'LEGO Masters' stond zaterdagavond alles in het teken van 'Star Wars'. Of de kandidaten nu fan zijn of nog geen enkele film gezien hadden, allemaal moesten ze aan de slag met de figuren uit de filmreeks. Jan en Julièn maken alvast indruk.
Lees verder

"Drie doden bij raketaanval op olietanker in Syrische haven"
Bij de aanval op een Iraanse olietanker voor de Syrische havenstad Banijas zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de mensenrechten, dat gevestigd is in Londen.
Lees verder

LIVE. Tweede helft aan de gang, maakt Eden Hazard comeback na rust?
• La Liga • Estadio Alfredo di Stefano • Aftrap: 21u • Eden Hazard zit voor het eerst sinds 13 maart weer in de selectie
Lees verder

LIVE. Daar is Eden Hazard! Kan hij puntenverlies voor Real afwenden?
• La Liga • Estadio Alfredo di Stefano • Aftrap: 21u • Eden Hazard zit voor het eerst sinds 13 maart weer in de selectie
Lees verder

Wandelaars met metaaldetector vinden grote artilleriegranaat in Fort van Walem: 2 ontmijners nadien bevangen door CO
Twee wandelaars met een metaaldetector hebben zaterdagavond een artilleriegranaat aangetroffen in de buurt van het Fort van Walem. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de granaat ter plaatse tot ontploffing te brengen. Twee ontmijners raakten daarbij bevangen door CO.
Lees verder

Opnieuw raket uit Gazastrook afgevuurd op Israël
Voor de tweede avond op rij is op de Palestijnse Gazastrook een raket afgevuurd op Israël. Volgens het Israëlische leger heeft het verdedigingssysteem Iron Dome de raket onderschept, een van tientallen die sinds vrijdag zijn afgevuurd. Israëlische gevechtsvliegtuigen vielen dan weer doelwitten van de Hamas-beweging aan.
Lees verder

Eden Hazard valt kwartier in, slap Real Madrid komt niet tot scoren tegen Betis
Een draw kon hij niet verhinderen, maar Eden Hazard maakte wel zijn comeback bij Real Madrid. Een dik kwartier kreeg hij tegen Real Betis. De Koninklijke kwam op eigen veld niet tot scoren: 0-0.
Lees verder

Jongeren bestoken politie met flessen; agenten reageren met matrak en pepperspray
Vanavond is het aan de drukke Scheldekaaien tot incidenten gekomen tussen jongeren en de politie. Rond 10 uur waren zo'n drie- tot vierhonderd jongeren aan het aperitieven op de Kaaien. De politie kwam tussenbeide om de covid-maatregelen niet werden nageleefd. Enkele jongeren gingen in het verweer.
Lees verder

Elon Musk gaat eenmalig 'Saturday Night Live' presenteren
Elon Musk, topman van autobouwer Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, maakt zijn presentatiedebuut. Op 8 mei zal hij 'Saturday Night Live' presenteren, meldt Variety.
Lees verder

Football Talk. Engelse clubs boycotten social media - RSCA Women vernedert Standard
De Engelse eerste- en tweedeklassers en de topteams uit het Engelse damesvoetbal pakken uit met een boycot op sociale media. Daarmee willen ze online-racisme en discriminatie aankaarten. De boycot start op 30 april, duurt vier dagen en is een vervolg op wat Swansea City drie weken geleden deed. Swansea sloot haar sociale media-accounts een week af nadat enkele spelers het doelwit waren geworden van racisme. Birmingham City en de Rangers volgden al snel, ook de andere Engelse clubs willen nu een statement maken. Met de boycot hopen ze een signaal te geven dat er meer moet gedaan worden om online haat aan banden te leggen.
Lees verder

Football Talk. Geblesseerde Mbappé laat PSG schrikken - Engelse clubs boycotten social media
Vier dagen voor het eerste duel met Manchester City in de halve finales van de Champions League heeft Kylian Mbappé zijn club Paris Saint-Germain laten schrikken. De aanvaller moest zich in de slotfase van de gewonnen competitiewedstrijd bij Metz (1-3) laten vervangen. "Hij had een tik gekregen, maar we denken dat het niet ernstig is", zei trainer Mauricio Pochettino. "Hij is er rustig onder, al heeft hij wel pijn."
Lees verder

1B. Seraing klaar voor barrages, Union morgen op zoek naar records
In de eerste twee wedstrijden van de laatste speeldag in de 1B Pro League won Seraing met 1-3 bij Lommel. Westerlo speelde 1-1 gelijk tegen Club NXT.
Lees verder

Wereldwijd al 1.002.938.540 coronaprikken gezet, maar ook 900.000 nieuwe besmettingen in amper één dag
Minder dan vijf maanden na de eerste vaccinatie tegen Covid-19 is de kaap van één miljard coronaprikken overschreden. Dat blijkt uit een telling van persbureau AFP op basis van officiële bronnen. Het aantal besmettingen schiet ondertussen wel steil omhoog: in een dag werden wereldwijd bijna 900.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld.
Lees verder

LIVE (21u). Werpt Carrasco zich weer op tot uitblinker van Atlético?
• La Liga • Aftrap: 21u • San Mames Barria • Carrasco scoorde drie keer in evenveel matchen
Lees verder