Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 april 2021

Vlaams Parlement wil controlearts sturen naar Sihame El Kaouakibi en vraagt juridisch advies: “Ik wil niet dat El K...

HLN
Vlaams Parlement wil controlearts sturen naar Sihame El Kaouakibi en vraagt juridisch advies: "Ik wil niet dat El Kaouakibi naar de arbeidsrechtbank kan stappen"
Het Vlaams Parlement laat onderzoeken of ze kan optreden tegen de langdurig zieke Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat heeft het Uitgebreid Bureau zonet beslist. El Kaouakibi is al meer dan een half jaar ziek, maar behoudt wel zowat haar volledige loon. Het parlement bekijkt nu of ze een controlearts kan sturen, zonder dat dit kan aangevochten worden. "Ik wil niet dat El Kaouakibi naar de arbeidsrechtbank kan stappen"
Lees verder

Leuvense vrouw (30) is derde verkeersdode in één maand nabij werken op E313, ondanks extra signalisatie
Een 30-jarige bestuurster uit Leuven is maandagnamiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de E313 ter hoogte van Tessenderlo. Dat gebeurde in de staart van een file, na een eerdere aanrijding in de voormiddag. In één maand verongelukten zo al drie mensen op het stuk weg voor de werken in Oevel. Nochtans is er recent extra signalisatie aangebracht.
Lees verder

ASSISEN. "Mama stopte me nog in bed. Het was de laatste keer dat ik haar zag": verhoor van 12-jarig zoontje van Ellen (37) doet zaal ijzig stil worden
"Aa, aah, stop. En dan een klop." De toen 12-jarige R. hoorde anderhalf jaar geleden de doodstrijd van zijn moeder in de slaapkamer naast hem. Luttele uren later vertelde het zoontje van Pol Mistiaen (46) en Ellen D'Hooghe (37) minutieus aan de politie hoe hij niet naar de slaapkamer van mama en papa mocht gaan en hij zijn vader later in de tuin zag rondwaggelen. De beelden van het verhoor werden maandag afgespeeld in het Brugse assisenhof en grepen iedereen naar de keel.
Lees verder

Politie zoekt man die minderjarig meisje betastte aan tramhalte in Antwerpen
De politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor een man die op maandag 8 maart een minderjarig meisje betastte aan een tramhalte in de Montignystraat in Antwerpen.
Lees verder

Groot Schietveld blijft afgesloten voor onderzoek: parket en onderzoeksrechter brengen plaatsbezoek
Het Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel is nog altijd niet vrijgegeven door het gerecht. Het parket, onderzoeksrechter en enkele deskundigen zijn maandag ter plaatse afgestapt. Zolang het onderzoek niet is afgerond, mag niemand op het terrein.
Lees verder

SHOWBITS. Het is dik aan tussen Sarah Van Soelen en André Hazes en Valerie De Booser trekt haar badpak aan
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

SHOWBITS. Gerard Joling schrikt zich een ongeluk en Valerie De Booser trekt haar badpak aan
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Pfizer werkt aan pil tegen coronavirus: "Potentieel medicijn bij eerste tekenen van infectie"
Het farmabedrijf Pfizer is momenteel druk in de weer met de ontwikkeling van een antivirale behandeling tegen Covid-19 met pillen. Zowel de vestigingen in België als in de VS zijn betrokken bij de eerste van de klinische studie. "Het is een race tegen de tijd."
Lees verder

Gewonden bij homejacking in Heusden, parket ter plaatse
In de Helstwegel in Heusden zijn maandagmiddag een of meerdere gewonden gevallen bij een homejacking. Veel is nog niet geweten over de feiten, maar het parket is intussen een onderzoek gestart.
Lees verder

Homejacking in Heusden: een of meerdere bewoners gewond, parket ter plaatse
In de Helstwegel in Heusden zijn maandagmiddag een of meerdere gewonden gevallen bij een homejacking. Veel is nog niet geweten over de feiten, maar het parket is intussen een onderzoek gestart.
Lees verder

MMA-vechter ondergaat operatie na gruwelijke blessure: "Alle plannen worden verwoest"
Chris Weidman (36), de Amerikaanse MMA-vechter die afgelopen weekend bij een UFC-gevecht op gruwelijke wijze zijn onderbeen brak, is met succes geopereerd. "Alles is goed gegaan. Zeer dankbaar voor de medische staf", liet zijn vrouw Marivi op Instagram weten.
Lees verder

Steeds minder twijfels bij kijkers: deze 'De Mol'-kandidaten worden het meest verdacht
We zijn zes afleveringen ver en de zoektocht naar 'De Mol' draait op volle toeren. Maar wie is het meest verdacht? Elke week maakt Google een ranking van de meest opgezochte potentiële mollen. Uit de top 3 van de afgelopen weken kunnen we alvast één ding concluderen: Philip is het (hoogstwaarschijnlijk) niet.
Lees verder

Duitse turnsters dragen geen traditionele strakke pakjes, maar lange broek tijdens EK. "Iedereen zou die keuze moeten krijgen"
Afgelopen weekend vond het EK turnen plaats in Basel, Zwitserland. Normaal gesproken dragen de vrouwen strakke turnpakjes, maar in de plaats daarvan werd dit keer bewust voor lange broeken gekozen. Als statement tegen seksisme. Belgische acro-gymnaste Nina Comhaire reageert: "Een klassiek turnpak kan inderdaad op de verkeerde plaatsen zitten en ongemakkelijk zijn."
Lees verder

Apple doet mega-investering en werft ook 20.000 extra mensen aan in Verenigde Staten
Apple gaat in de Verenigde Staten de volgende vijf jaar maar liefst 430 miljard dollar (356 miljard euro) investeren. Tegelijk verwacht het Amerikaanse technologieconcern ook 20.000 extra mensen aan te werven, zo kondigde het vandaag aan.
Lees verder

HET DEBAT. Is het terecht dat de café-uitbaters hun prijzen optrekken? Dit is jullie mening
Op een terrasje iets drinken wordt wellicht duurder dan voor de coronacrisis. Cafébazen waarschuwen dat de drankprijzen zullen stijgen met tien procent. Ze kunnen naar eigen zeggen niet anders door de maandenlange verplichte sluiting en de stijgende prijzen van de brouwers. Wat denk jij? Is het terecht dat café-uitbaters hun prijzen optrekken? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Israël onderzoekt gevallen van hartontsteking na Pfizer-prik
Israël onderzoekt tientallen gevallen waarin mensen myocarditis (ontsteking van de hartspier) of pericarditis (ontsteking van het hartzakje) kregen na toediening van het Pfizer/BioNtech-vaccin. De meeste gevallen werden, voornamelijk na de tweede dosis gemeld, bij mensen tot 30 jaar. Een oorzakelijk verband is vooralsnog niet vastgesteld.
Lees verder

Brusselse patiënt met Indiase variant is terecht: "Virus niet verder doorgegeven"
De Brusselse man die eind maart besmet bleek te zijn met de Indiase variant is terecht. De Brusselse contactopsporing heeft de man maandag kunnen bereiken. Dat meldt Radio 1 en de informatie wordt door Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, bevestigd aan Belga.
Lees verder

Anderlecht kondigt komst Refaelov aan: "Hij kan onze vele jonge spelers op en naast het veld beter maken"
Het is nu ook officieel. Lior Refaelov heeft een tweejarig contract bij Anderlecht getekend. Van een mooi verjaardagscadeau gesproken: de Israëliër wordt net vandaag 35 jaar. Bij Antwerp, waar de aanvaller vanmiddag gewoon meetrainde, dreigt de Gouden Schoen voor de rest van het seizoen in de B-kern te verzeilen.
Lees verder

Griekenland aangeklaagd voor illegale pushbacks van vluchtelingen
Ngo Legal Centre Lesvos heeft een rechtszaak aangespannen tegen Griekenland bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Ze beschuldigen Griekenland van een schokkende mate van geweld tijdens operaties die deel uitmaken van een illegale pushbackstrategie om de aankomst van vluchtelingen en migranten tegen te houden.
Lees verder

Indonesische marine deelt beelden van bemanning verongelukte duikboot die afscheidslied zingen enkele dagen voor hun dood
De Indonesische marine heeft een aangrijpende video gedeeld van enkele bemanningsleden van de verongelukte duikboot KRI Nanggala-402. De beelden werden opgenomen enkele dagen voor hun dood en tonen hoe ze samen een Indonesisch afscheidslied zingen.
Lees verder