Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 april 2021

Vier doden, onder wie kind, bij schietpartij in kantoorgebouw in Californië

HLN
Vier doden, onder wie kind, bij schietpartij in kantoorgebouw in Californië
In het Amerikaanse Orange, ten zuiden van Los Angeles, zijn woensdag minstens vier personen onder wie een kind doodgeschoten. Het gaat om de dodelijkste schietpartij in de stad sinds 1997, zegt de plaatselijke politie.
Lees verder

Johnson & Johnson moet 15 miljoen dosissen Janssen-vaccin weggooien na vergissing in fabriek
De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson heeft 15 miljoen doses van zijn Janssen-coronavaccin moeten weggooien, nadat was gebleken dat die onbruikbaar waren als gevolg van een ongeluk in het productieproces, meldt The New York Times. De productie van het coronavaccin is nu vertraagd, omdat de Amerikaanse toezichthouder extra controles moet uitvoeren op de productielijn in de fabriek in Baltimore.
Lees verder

'Most wanted' drugsbaas krijgt forse strafvermindering van Brussels hof: "Niet zeker dat transporten hebben plaatsgevonden"
Het Brusselse hof van beroep heeft zware veroordelingen in een Antwerpse drugszaak flink teruggeschroefd. 'Most Wanted' bendeleider Rachid Bouazza zag zijn straf van 20 jaar afgezwakt naar 8 jaar cel. Fruitimporteur Ron B. ging van 10 jaar naar 2 jaar cel. Hij werd zelfs volledig vrijgesproken voor drugshandel en enkel veroordeeld voor witwassen.
Lees verder

Jamie Spears eist dat dochter Britney zijn 2,5 miljoen euro aan gerechtskosten betaalt
De rechtszaak tussen Britney Spears (39) en haar vader Jamie (68) is een dure affaire aan het worden. Haar vader eist namelijk dat zijn dochter al zijn gerechtskosten moet betalen en die lopen ondertussen al op tot een slordige 3 miljoen dollar (2,5 miljoen euro).
Lees verder

Britney Spears dan toch niet verantwoordelijk voor haar eigen sociale media: "Dit zijn niet haar woorden"
De afgelopen weken deelde Britney Spears (39) de ene bizarre Instagrampost na de andere, maar volgens Billy Brasfield, die in het verleden als make-upartiest voor de zangeres werkte, is ze hier zelf niet verantwoordelijk voor. "Ze ziet zichzelf niet als een slachtoffer", klinkt het in een interview met Page Six.
Lees verder

Allemaal op zelfde dag gras maaien: het recept van Latem voor meer rust
In Sint-Martens-Latem wil de stilte bewaren in de tuin. Met het project 'The art of silence' probeert men de geluidshinder die gepaard gaat met tuinonderhoud zoveel mogelijk te beperken. "Buren kunnen onderling een dag afspreken wanneer ze in de tuin werken", zegt burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseelede (Welzijn).
Lees verder

Jana (25) startte haar eigen bedrijf, maar kan zichzelf amper 1.000 à 1.500 euro netto uitkeren: "Ik moet meer verdienen als ik op eigen benen wil staan"
Onze redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. De 25-jarige Jana startte na haar studies haar eigen coachingbedrijf, maar daardoor moet ze nu rondkomen met 1.000 à 1.500 euro per maand. Over anderhalf jaar verhuist ze ook met haar vriend naar de nieuwbouw die ze net hebben gekocht. "Voor mijn deel van de lening moet ik straks elke maand 500 euro betalen. Dat is het dubbele van wat ik nu aan mijn ouders afdraag."
Lees verder

Minder vette chips of sensoren voor binnenschepen: zo maken ingenieurs de wereld beter
Ingenieurs maken de wereld beter, dat is zeker. Ze bedenken technieken en methodes die ons leven positief beïnvloeden. Jobat.be neusde rond met welke onderzoeksprojecten Belgische ingenieurs en ingenieursstudenten momenteel bezig zijn en kwam uit op deze straffe projecten.
Lees verder

Jana (25) startte haar eigen bedrijf en houdt daardoor maandelijks maar 1.000 à 1.500 euro netto over: "Als ik op eigen benen wil staan, moet mijn omzet omhoog"
Onze redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. De 25-jarige Jana startte na haar studies haar eigen coachingbedrijf, maar daardoor moet ze nu rondkomen met 1.000 à 1.500 euro per maand. Over anderhalf jaar verhuist ze ook met haar vriend naar de nieuwbouw die ze net hebben gekocht. "Voor mijn deel van de lening moet ik straks elke maand 500 euro betalen. Dat is het dubbele van wat ik nu aan mijn ouders afdraag."
Lees verder

AstraZeneca levert bijna 260.000 vaccins in één keer, belangrijke stap voor Belgische campagne
AstraZeneca heeft gisteren 259.200 vaccindosissen geleverd aan ons land, de grootste levering tot nu toe van eender welke producent sinds de start van de vaccinatiecampagne. Maandag werden er ook al 179.000 Pfizer-dosissen geleverd, waarmee een verdere opschaling van de vaccinaties de komende weken mogelijk wordt.
Lees verder

Waarom beursgang Deliveroo "beschamend" werd
Nu de restaurants dicht zijn, wint de Britse maaltijdbezorger Deliveroo nog meer aan populariteit. En toch betekent dat geen succes op de beurs van Londen: het aandeel dook meteen 25 procent naar beneden. Beleggers halen hun neus op voor de bloedrode cijfers en de manier waarop de CEO ook nu nog altijd alleenheerser mag spelen.
Lees verder

Football Talk. Vier stafleden Italiaanse nationale ploeg leggen positieve coronatest af - LeBron James gaat met bedrijf investeren in Liverpool
Vier stafleden van de Italiaanse nationale ploeg, die gisteravond met 0-2 won van Litouwen in de WK-kwalificaties, hebben positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Italiaanse voetbalbond (FIGC) bekendgemaakt.
Lees verder

Gianni Vermeersch, meesterknecht van Van der Poel in bloedvorm: "Mathieu maakt me sterker"
Hij doet zelf in (verre) ereplaatsen. Maakt in het Vlaamse werk deel uit van de brede subtop. Toch koerst Gianni Vermeersch (28) met slechts één devies: 'stand by his man'. Het wordt zondag, in de Ronde van Vlaanderen, niet anders. "Mathieu aan de zege helpen is mijn doel. Het énige doel."
Lees verder

Ze werden helemaal gek: Belgian Lion scoort buzzer beater in Champions League
Wat een moment. Maxime De Zeeuw, ook Belgian Lion, heeft in de Champions Leaue basketbal uitgepakt met een buzzer beater. De 33-jarige forward trof in de laatste seconde raak. Iedereen bij zijn Israëlisch team Hapoel Holon was - uiteraard net als De Zeeuw - door het dolle heen.
Lees verder

Een jaar na de eerste lockdown: hoe zijn de interesten en spaarrentes geëvolueerd?
Dat de coronacrisis afgelopen jaar voor soms hevige turbulentie op de beurzen zorgde, is geweten. Maar wat was het effect op de spaarrentes? En wat kunnen we in de (nabije) toekomst verwachten? Spaargids.be bekijkt of de spaarwoede van de Belgen binnenkort beter beloond wordt.
Lees verder

65ste editie van het Eurovisiesongfestival mag dan toch doorgaan met publiek
We hebben er lang op moeten wachten, maar ondertussen is het nieuws eindelijk bevestigd. De 65ste editie van het Eurovisiesongfestival mag doorgaan met publiek. In totaal mogen er 3.500 mensen aanwezig zijn per show. Iedereen die komt kijken, moet wel een negatieve coronatest voorleggen.
Lees verder

Mensensmokkelaars droppen zusjes (3 en 5 jaar oud) over grensmuur VS en Mexico
De Amerikaanse autoriteiten hebben een video gedeeld waarop te zien is hoe mensensmokkelaars twee kleine kinderen over de bijna 5 meter hoge grensbarrière tussen de VS en Mexico droppen. Het gaat om twee meisjes, amper 3 en 5 jaar oud, beiden afkomstig van Ecuador.
Lees verder

'Temptation' Mezdi zou verliefd zijn op Rowéna van 'Love Island'
Koekenbak in realityland. Nederlander Mezdi, die we kennen van 'Temptation Island' en 'Ex on the Beach: Double Dutch', is naar het schijnt verliefd. Op Rowéna, die in het eerste seizoen van 'Love Island' haar kans waagde.
Lees verder

UZ Brussel-CEO Marc Noppen: "We hebben geen enkel bed meer vrij, alles ligt vol"
Op dit moment liggen er 755 patiënten op intensieve zorg, blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is voor het eerst sinds begin december dat dat aantal zo hoog ligt. "We hebben geen enkel bed meer vrij, alles ligt vol", zegt UZ Brussel-CEO Marc Noppen aan HLN LIVE.
Lees verder

Maggie De Block reageert na racistische uitspraak van haar man: "Zo is hij niet"
"Van die vuile zwarten hebben we er al genoeg in Merchtem." Na een racistische uitspraak zag Luc Asselman - de man van voormalig minister Maggie De Block (Open Vld) - zich genoodzaakt zijn ontslag aan te bieden in een gemeentelijke commissie. "Het was eruit voor ik het besefte." Maggie De Block begrijpt niet waarom haar man zo reageerde: "In de 40 jaar dat ik hem ken, heb ik hem nog nooit op zo'n uitspraak betrapt".
Lees verder