Doorgaan naar hoofdcontent

Van Aert teleurgesteld na tweede plek: “Pidcock was gewoon sterker”

HLN
Van Aert teleurgesteld na tweede plek: "Pidcock was gewoon sterker"
Geen overwinning voor Wout van Aert in de Brabantse Pijl. Onze landgenoot van Jumbo-Visma werd in de sprint geremonteerd door Tom Pidcock. "Frustrerend dat ik het net op het laatste weer lastig krijg."
Lees verder

Mia (8) met list ontvoerd uit huis van haar oma in Vogezen: "Haar moeder gaf allicht de opdracht"
In de Franse Vogezen hebben drie mannen gisteren een achtjarig meisje ontvoerd. Meer dan waarschijnlijk deden ze dat in opdracht van de moeder, die ook spoorloos verdwenen is. De grootmoeder had de tijdelijke voogdij over Mia verkregen, maar zij werd met een list in het ootje genomen.
Lees verder

Bizarre peptalk van McGregor - die nu toch toestemt voor gevecht met Poirier - doet wenkbrauwen fronsen: "Sla hem in z'n gezicht"
Een filmpje dat de legendarische kooivechter Conor McGregor (32) gedeeld heeft, beroert de gemoederen op social media. De Ier pakt in de video uit met een aparte peptalk voor zijn 3-jarig zoontje Conor Jack McGregor Jr., waarbij hij vechtinstructies geeft. Ondertussen raakte bekend dat de MMA-kamp tegen Justin Poirier dan toch doorgaat.
Lees verder

Horeca Vlaanderen over beslissingen Overlegcomité: "Minizonnestraaltje, maar geen blauwe hemel"
Vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants gedeeltelijk heropenen: klanten mogen enkel ontvangen worden op het terras. Binnen dineren of een glas drinken blijft nog steeds "no go". Dat is vandaag beslist op het Overlegcomité. Horeca Vlaanderen reageert teleurgesteld op het gebrek aan zekerheden en pleit voor het behoud van de steunmaatregelen. Volgens FedCaf, een federatie van caféhouders, zaait de overheid verdeeldheid door enkel bediening op terrassen toe te laten.
Lees verder

Harry en William zien elkaar pas terug op Philips begrafenis: "Ze spreken alleen via de telefoon"
Prins Harry (36) verblijft al een tijdje in het VK, zodat hij zaterdag de begrafenis van zijn grootvader prins Philip kan bijwonen. Zijn broer William (39) heeft hij echter nog niet gezien, zo menen de Britse kranten. Die geladen reünie zal pas plaatsvinden op de ochtend van de ceremonie.
Lees verder

Reissector stapt naar regering met voorstel voor "corridorreizen" zonder quarantaine
TUI, Sunweb en Brussels Airlines zijn naar de regering gestapt met een voorstel om "corridorreizen" te organiseren. Dat zegt woordvoerder Piet Demeyere van touroperator TUI. Reizigers zouden daarbij all-inreizen naar hotels in rode zones kunnen maken, zonder achteraf in quarantaine te moeten.
Lees verder

Vier Belgische uitbaters over het vakantieseizoen nu buitenlandse reizen weer mogen: "Ook dit jaar eigenlijk nu al verloren"
Nu er van een reisverbod geen sprake meer is, zijn de Belgische uitbaters van vakantieverblijven in de verschillende populaire toeristische landen klaar om opnieuw landgenoten met open armen te ontvangen. Maar bovenop de plaatselijke maatregelen die vaak een rem op de boekingen zetten, blijft hét grote struikelblok om te reizen toch de veelal verplichte quarantaine bij aankomst én thuiskomst. "Niemand neemt 1 of 2 weken vakantie, om erna nog eens 10 dagen verplicht thuis te zitten."
Lees verder

Moeskroen haalt zoals verwacht geen proflicentie binnen, Henegouwers trekken opnieuw naar het BAS
Hoe zal het Belgische profvoetbal er volgend seizoen uitzien? De licentiecommissie laat vandaag weten wie zijn licentie (niet) krijgt. Hieronder een overzicht van de clubs die bekend maakten hun proflicentie behaald te hebben. Moeskroen liet al weten dat ze hun licentie niet in de wacht konden slepen.
Lees verder

Vlaanderen wordt opnieuw één groot terras, nog groter dan vorige keer
Als de terrassen van de horeca op 8 mei opnieuw open mogen, zullen we nóg meer keuze hebben dan vorige zomer. Toen werden er al heel wat parkeerplaatsen opgeofferd en straten afgesloten, maar nu zullen een pak meer cafés en restaurants een eigen terras hebben. "We zien het helemaal zitten zo, ik hoop alleen dat we open mogen blijven", zegt Mathieu Delberghe, uitbater van café 't Paleitje in Kortrijk.
Lees verder

Grafresten en brandstapel uit Romeinse periode ontdekt tijdens archeologisch onderzoek in Handzame
Waren de inwoners van Handzame de dapperste van alle Galliërs? 't Zou zomaar kunnen. In de deelgemeente van Kortemark zijn namelijk voor het eerst restanten teruggevonden die teruggaan tot de Romeinse periode. Vooral de verwijzing naar een brandstapel spreekt tot de verbeelding. "Het hoeft echter niet te verbazen dat hier zo'n 2000 jaar geleden al mensen woonden", zegt archeoloog Bert Acke.
Lees verder

Politiegeweld en huidskleur in de VS: wat als de rollen omgekeerd zijn?
In Minneapolis blijft het onrustig nadat een blanke politieagente een ongewapende zwarte jongeman heeft doodgeschoten. Of ze daarvoor wordt bestraft, staat nog niet vast. Dodelijk politiegeweld leidt slechts in 1,7% van de gevallen tot vervolging. Een andere agent uit Minneapolis zit momenteel wel een gevangenisstraf van 12,5 jaar uit voor zulke feiten. Maar hij is zwart en de dode was blank.
Lees verder

Prinses Eugenie schrijft emotioneel eerbetoon aan prins Philip, nadat ze haar kind naar hem vernoemde
De Britse prinses Eugenie (30) schreef op Instagram een mooie ode aan haar grootvader, prins Philip. Die wordt zaterdag begraven in de Londense St. George's Chapel. Volgens de prinses heeft ze veel van hem geleerd. "Ik zal je nooit vergeten."
Lees verder

Vandenbroucke over plan van Dedecker om horeca vervroegd te openen: "Bijzonder laf"
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) reageert fel op de uitspraak van burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker), die meedeelde dat hij niet wacht tot 8 mei om de horeca in zijn stad te heropenen. Van hem mogen de zaken al vanaf 1 mei weer klanten bedienen. "Bijzonder laf", zegt Vandenbroucke.
Lees verder

Amerikaanse agente vervolgd voor doodschieten zwarte man
De agente die zondag in de Amerikaanse plaats Brooklyn Center een zwarte arrestant doodschoot, wordt vervolgd voor doodslag. Ze is vanochtend aangehouden en moet bij een veroordeling maximaal tien jaar de gevangenis in.
Lees verder

Tot hoe laat zullen de cafés open blijven? En mag ik een bevriend koppel thuis uitnodigen? Wij beantwoorden de meest prangende vragen na het Overlegcomité
De roep om versoepelingen klonk nog nooit zo luid en de regering geeft er ook aan toe met onder meer de langverwachte heropening van de caféterrassen op 8 mei. Ook andere versoepelingen zijn aangekondigd, maar dan zal de bezettingsgraad op de afdeling intensieve zorg in juni duidelijk naar beneden moeten. Wanneer mag ik weer op vakantie naar de zon? En hoeveel mensen mogen mijn huwelijk bijwonen? Wij beantwoorden de meeste prangende vragen voor u.
Lees verder

KIJK LIVE. Trekt kapitein De Bruyne City weer over de streep tegen het Dortmund van bankzitters Meunier en Hazard?
• Terugwedstrijd kwartfinales (City won de heenmatch met 2-1) • Signal Iduna Park • Aftrap: 21u • De wedstrijd is LIVE te bekijken bij VTM2 en HLN.be
Lees verder

Van Aert maakt opnieuw mee de koers, maar stuit op vinnige Pidcock: "Elke keer hij versnelde, heb ik het gevoeld"
En de winnaar is… niet Wout van Aert (26). Geklopt in de sprint door Tom Pidcock. Dat zagen wij niet aankomen en hij ook niet. "Maar ik voelde het wel." Zondag sluit Van Aert z'n voorjaar af in de Amstel, waar hij samen met Primoz Roglic een gevaarlijk duo vormt. "Maar ik weet ook dat de jongens uit de Ronde van het Baskenland er nog bij komen."
Lees verder

Syrië verwerpt rapport over gebruik chemische wapens in 2018: "Verzonnen"
Syrië heeft zich vandaag in strenge bewoordingen uitgelaten over het rapport van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). Dat concludeerde dat het Syrische leger in 2018 chemische wapens had gebruikt in een aanval op een stad die in handen was van de oppositie. "Ongegronde en verzonnen conclusies", klinkt het in een mededeling van het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken geciteerd door het persagentschap Sana.
Lees verder

Geen Brecel in Crucible: Belg sneuvelt in laatste kwalificatieronde tegen ex-wereldkampioen
Luca Brecel heeft zich niet kunnen plaatsen voor de eindfase van het WK snooker. De 26-jarige Limburger ging in de laatste kwalificatieronde onderuit tegen Stuart Bingham: 5-10.
Lees verder

'The sky is the limit' voor revelatie Tom Pidcock: "Ardense koersen moeten me nog beter liggen"
Tom Pidcock heeft de Brabantse Pijl gewonnen en dat werd tijd, na al het goeds dat over hem is verteld. Pidcock zorgde voor de verrassing: hij klopte Van Aert in de sprint. Ook zondag in de Amstel en over een week in de Waalse Pijl wordt de Brit een te duchten klant. En misschien ook wel in Luik-Bastenaken-Luik.
Lees verder