Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 april 2021

Tweede vaccindosis kan beperkt verplaatst worden, overheid lanceert planningstool om te kijken wanneer het uw beurt is

HLN
Tweede vaccindosis kan beperkt verplaatst worden, overheid lanceert planningstool om te kijken wanneer het uw beurt is
Om de vakantieplanning van wie nog gevaccineerd is een beetje te vergemakkelijken, heeft het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid beslist dat de tweede prik van een coronavaccin beperkt verplaatst kan worden. Toch roept het agentschap op om niet massaal het vaccinatiemoment te herboeken. Er moeten in enkele weken tijd miljoenen vaccins gezet worden, en iedereen zijn datum omboeken, is onmogelijk, klinkt het. Ook is er een planningstool gelanceerd om te kijken wanneer u waarschijnlijk gevaccineerd zal worden.
Lees verder

Uitwerking Belgisch coronacertificaat vrij eenvoudig: "De backoffice is er al"
De Europese Unie haast zich om tegen de zomervakantie de EU-landen de mogelijkheid te bieden het 'coronacertificaat' te verdelen. Met dit attest of coronapaspoort zou wie gevaccineerd is tegen Covid-19, een recent negatief testresultaat kan voorleggen of na ziekte over antilichamen beschikt, vrij moeten kunnen rondreizen in de Schengenzone. De technische uitwerking van het certificaat is in België vrij eenvoudig, laat Frank Robben, administrateur-generaal van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) weten. "De backoffice is er al."
Lees verder

Sluiting restaurants is illegaal, oordeelt Brusselse rechtbank
De Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel oordeelt dat de sluiting van de restaurants illegaal is. Dat meldt Le Vif. De Belgische staat krijgt dertig dagen om zich naar het vonnis te schikken.
Lees verder

Amper minder vandalisme op treinen in 2020: Vlaams Belang wil reisverbod voor recidivisten
Vlaams Belang pleit voor strenge straffen voor vandalen op treinen en in stations. De partij denkt daarbij aan hogere boetes en bij recidivisme zelfs een reisverbod op het openbaar vervoer. Uit cijfers die Kamerlid Frank Troosters (Vlaams Belang) opvroeg blijkt dat er ondanks een sterke daling van het aantal treinreizigers in coronajaar 2020 nauwelijks minder gevallen van vandalisme in treinen en stations werden geregistreerd dan in 2019.
Lees verder

Bidens hond Major terug in Witte Huis na bijttraining
De Duitse herder Major van president Joe Biden is terug in het Witte Huis na een training. Die moest hij ondergaan vanwege twee bijtincidenten in het Witte Huis. De hond heeft volgens first lady Jill Biden ook leren omgaan met katten.
Lees verder

Elise Mertens start prima in Madrid: Limburgse haalt het in twee sets van Chinese Zhang
Elise Mertens (WTA 16) is met een vlotte zege begonnen aan het WTA 1.000-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid. De Limburgse haalde het in twee sets (6-3, 6-3) van de Chinese Shuai Zhang (WTA 44). In de volgende ronde wacht de Australische qualifier Ajla Tomljanović (WTA 78) of de Kazachse Elena Rybakina (WTA 22).
Lees verder

Engelse clubs boycotten sociale media uit protest tegen racisme
De sociale media van de Premier League-clubs zullen het hele weekend inactief zijn. Met deze actie willen de Engelsen een statement maken tegen racisme. Het initiatief krijgt ook gehoor buiten het voetbal.
Lees verder

Premier De Croo waarschuwt: "La Boum 2 is een valstrik"
Met een laatste korte waarschuwing hopen de autoriteiten eventuele deelnemers te overtuigen om morgen toch maar niet La Boum 2 te komen in het Ter Kamerenbos. "Het is een valstrik met alleen maar de bedoeling onrust en een onveilige situatie te creëren", zei premier Alexander De Croo vrijdagnamiddag op een persconferentie na afloop van de ministerraad.
Lees verder

Nu bestaat er ook 'botox' voor je haar: BV-kapper legt uit hoe het werkt
Dat je botox kan gebruiken tegen rimpels, is algemene kennis. Maar wist je dat er ook botox voor het haar bestaat? Voor je begint te panikeren: er komen geen naalden aan te pas en échte botox wordt er ook niet gebruikt. Maar wat dan wel? BV-kapper Jochen Vanhoudt legt uit.
Lees verder

Duitse leger start officiële terugtrekking uit Afghanistan
Het Duitse leger is vandaag officieel begonnen met de terugtrekking uit Afghanistan, waarmee een einde komt aan een inzet van bijna 20 jaar.
Lees verder

Dertiger op slag dood bij arbeidsongeval
Bij de firma Van den Hout in de Welvaartsstraat in Weelde (Ravels) is vrijdagvoormiddag een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Een 35-jarige man werd verpletterd door een grijparm en was op slag dood.
Lees verder

SHOWBITS. Davy Gilles mag uit isolatie en Sarah van Soelen is 'zot van A'
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Voormalig wereldkampioen roeien Filippo Mondelli (26) overleden aan gevolgen van botkanker
De Italiaanse voormalige wereldkampioen roeien Filippo Mondelli is op 26-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van botkanker, zo maakte het Italiaanse olympisch comité CONI bekend.
Lees verder

Voormalig wereldkampioen roeien Filippo Mondelli overleden aan gevolgen van botkanker
De Italiaanse voormalige wereldkampioen roeien Filippo Mondelli is op 26-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van botkanker, zo maakte het Italiaanse olympisch comité CONI bekend.
Lees verder

Dit zijn de interessantste Japanse wagens van het moment
Veel Belgen kijken vooral naar de Europese merken bij de keuze van hun nieuwe wagen. Toch zijn er ook in Azië heel wat interessante wagens. Deze Japanse wagens zijn volgens de redactie van HLN Drive het overwegen zeker waard.
Lees verder

Soler slaat dubbelslag in uitgeregende etappe in Romandië
Marc Soler (27) heeft de derde etappe in de Ronde van Romandië op z'n naam geschreven. De Spanjaard van Movistar slaat zo een dubbelslag, want hij neemt ook de leiderstrui over van Rohan Dennis, die ten val kwam.
Lees verder

Drie op de vier vrouwelijke journalisten slachtoffer van online geweld
Bijna drie op de vier vrouwelijke journalisten zeggen het slachtoffer te zijn geweest van online geweld. Voor één op de vijf kreeg het online geweld een vervolg in hun echte leven. Dat blijkt uit een wereldwijde studie van Unesco, de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties.
Lees verder

Eindelijk Europees akkoord over regels voor opsporing online kindermisbruik
Er komt opnieuw een wettelijk kader voor internetbedrijven die vrijwillig beelden van kindermisbruik opsporen en verwijderen. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben daar na acht maanden onderhandelen een akkoord over bereikt.
Lees verder

Studio 100 Benelux wil produceren voor Netflix
Entertainmentbedrijf Studio 100 Benelux wil producties maken voor het Amerikaanse streamingplatform Netflix. Dat zegt CEO Anja Van Mensel in het programma 'Trends Talk' op Kanaal Z.
Lees verder

Amazonewoud stoot al tien jaar meer CO2 uit dan het absorbeert
Als slachtoffer van klimaatverandering en menselijke activiteit heeft het Braziliaanse regenwoud de laatste tien jaar meer CO2 uitgestoten dan het absorbeert. Onderzoekers schrijven dat in een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift 'Nature Climate Change'.
Lees verder