Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 24 april 2021

Tom Boonen en Dirk De Wolf ‘scheuren’ door het voorjaar en blikken vooruit: “Wat er mogelijk is voor Evenepoel ...

HLN
Tom Boonen en Dirk De Wolf 'scheuren' door het voorjaar en blikken vooruit: "Wat er mogelijk is voor Evenepoel in de Giro? Minstens top 5!"
Luik-Bastenaken-Luik nog, zondag. Dan mag dit klassieke voorjaar de archiefkast in. In een Donkervoort D8 Cosworth van 1996, pareltje uit zijn Iconiccars-collectie, scheurt huisanalist Tom Boonen er met ex-LBL-winnaar Dirk De Wolf nog één keer 'full speed' doorheen. En ze kijken al eens in hun glazen bol, want met onder meer de Giro en de Spelen komt er nog heel wat moois aan. "De status van Wout van Aert laat het niet langer toe om hem in de Tour drie weken lang zijn kl*ten te doen afdraaien voor Roglic."
Lees verder

Vermoedelijk wrakstukken ontdekt van onderzeeër die op 850 meter diepte is gelokaliseerd
Bij de zoektocht naar de vermiste Indonesische onderzeeër voor de kust van Bali zijn vermoedelijk wrakstukken van het vaartuig gevonden, meldt de legerleiding in het land. De onderzeeër is diep in het water gelokaliseerd. De autoriteiten willen mogelijk levende bemanningsleden evacueren. Veel hoop voor de 53 bemanningsleden is er echter niet meer, hun zuurstofvoorraad zou al op zijn.
Lees verder

Indonesisch zoekteam heeft wrakstukken ontdekt die vermoedelijk afkomstig zijn van vermiste duikboot
Bij de zoektocht naar de vermiste Indonesische onderzeeër voor de kust van Bali zijn vermoedelijk enkele wrakstukken van het vaartuig gevonden, meldt de legerleiding in het land. De duikboot zou op 850 meter diepte liggen. Over het lot van de bemanning is nog niets bekend.
Lees verder

Spotify-oprichter geïnteresseerd om Arsenal over te nemen
Spotify-oprichter Daniel Ek is geïnteresseerd om de Engelse eersteklasser Arsenal over te nemen, indien huidig eigenaar Stan Kroenke de club zou verkopen, zo liet hij vrijdag weten op Twitter.
Lees verder

Steeds meer details over aanval op Schalke-spelers: "Zal de angst in zijn ogen nooit vergeten"
De schrik bij Schalke 04 zit er nog altijd goed in nadat spelers en medewerkers na de degradatie afgelopen dinsdag bij hun terugkeer op de club werden aangevallen door woedende supporters. Over de bizarre nacht in Gelsenkirchen komen in Duitsland steeds meer schokkende details naar buiten.
Lees verder

Luikenaar verkracht dochter en verwekt kind bij haar: 8 jaar cel
Een Luikenaar (47) is door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot een celstraf van acht jaar, voor meerdere feiten van verkrachting van zijn dochter. Het misbruik duurde drie jaar lang en de man verwekte daarbij ook een kind bij zijn dochter.
Lees verder

Zelf gember of citroengras kweken? Deze exotische groenten en kruiden uit de supermarkt tover je gemakkelijk om tot plant
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt.
Lees verder

Gevecht tussen fans van Genk en Standard aan vooravond bekerfinale: 1 gewonde naar ziekenhuis
Een groep van maar liefst 80 voetbalsupporters van KRC Genk wachtte vrijdagavond supporters van Standard Luik op. Reden? Een potje vechten aan de vooravond van dé clash in de bekerfinale nu zondag. Eén supporter geraakte gewond.
Lees verder

KRC Genkfans slaan Standardfan knock-out en bellen zelf ambulance: confrontatie aan vooravond bekerfinale
Een groep van maar liefst 80 voetbalsupporters van KRC Genk kreeg het vrijdagavond aan de stok met supporters van Standard Luik. De spanning aan de vooravond van dé clash in de bekerfinale nu zondag leidde tot een korte maar hevige confrontatie in de buurt van het KRC Genkstadion. Eén persoon aan Luikse zijde raakte gewond.
Lees verder

Freefight tussen fans van Genk en Standard aan vooravond bekerfinale: 1 gewonde naar ziekenhuis
Een groep van maar liefst 80 voetbalsupporters van KRC Genk wachtte vrijdagavond supporters van Standard Luik op. Reden? Een potje 'freefight' aan de vooravond van dé clash in de bekerfinale nu zondag. Eén supporter geraakte gewond.
Lees verder

Bengaals vuur en luide gezangen: Standard-fans juichen ploeg massaal toe bij vertrek naar Brussel
De supporters van Standard hebben hun ploeg nog eens stevig aangevuurd. Bij vertrek richting Tubeke, waar de Rouches zich voorbereiden op de bekerfinale van morgen tegen Racing Genk, begeleidden tientallen fans de teambus met bengaals vuur en luide gezangen.
Lees verder

Dermatoloog verklapt de impact van stress op de huid: "Na een vermoeiende werkdag zijn de fronsrimpels duidelijker zichtbaar"
Stress is het nieuwe zitten, dat al het nieuwe roken was. En daarvan weet het kleinste kind hoe ongezond het is. Stress heeft echter nog meer gelijkenissen met het opsteken van een sigaret: namelijk de impact op de huid. "Op den duur neemt het vermogen van de huid om zichzelf te verdedigen af." Voor je begint te stressen: er is gelukkig ook iets aan te doen. Dermatoloog en professor Thierry Passeron licht toe.
Lees verder

Opsteker richting Tokio: Koen Naert loopt persoonlijk record op 10 kilometer
Koen Naert is zaterdag als vierde gefinisht op de ASICS Beat your Personal Best race over 10 kilometer in het Franse Morton. De regerende Europese kampioen op de marathon klokte 28:36, een verbetering van zijn persoonlijk record met één seconde.
Lees verder

Geen leeftijdsgrens bij Johnson & Johnson-vaccin, AstraZeneca-leeftijdsgrens verlaagd naar 41 jaar
Er komt geen leeftijdsgrens voor het Johnson & Johnson-vaccin (ook bekend als het Janssen-vaccin). Bij AstraZeneca wordt de leeftijdsgrens verlaagd van 56 jaar naar 41 jaar.
Lees verder

Geen minimumleeftijd bij Johnson & Johnson-vaccin, AstraZeneca-leeftijdsgrens verlaagd naar 41 jaar
Er komt geen leeftijdsgrens voor het Johnson & Johnson-vaccin (ook bekend als het Janssen-vaccin). Bij AstraZeneca wordt de leeftijdsgrens verlaagd van 56 jaar naar 41 jaar.
Lees verder

BV's over de ramadan in tijden van corona: "Soms sla ik een dag over"
Nog tot 12 mei nemen moslims wereldwijd deel aan de ramadan, de negende maand van de islamitische maankalender waarin er overdag gevast wordt. Wij vragen voormalig 'Thuis'-acteur Noureddine Farihi (63) en politica Meyrem Almaci (45) hoe zij die periode ervaren tijdens de coronacrisis. Is het een straf of een zegen?
Lees verder

Spectaculaire beelden: adelaar neemt hele vos mee
Natuurfotograaf Jan Lars Nesje heeft zeven of acht camera's hangen in de bergen van Stryn in de Noorse provincie Vestland. Af en toe legt hij aas, in de hoop een adelaar te kunnen filmen. Eind maart gebeurde waar hij al zolang van droomde. Een adelaar doet op het eerste gezicht wat onmogelijk lijkt: opstijgen met een hele vos tussen zijn klauwen. Schitterende beelden zijn het resultaat.
Lees verder

Spectaculaire beelden: adelaar neemt hele vos mee
Natuurfotograaf Jan Lars Nesje heeft zeven of acht camera's hangen in de bergen van Stryn in de Noorse provincie Vestland. Af en toe legt hij aas, in de hoop een adelaar te kunnen filmen. Eind maart gebeurde waar hij al zolang van droomde. Een adelaar doet op het eerste gezicht onmogelijk lijkt: opstijgen met een hele vos tussen zijn klauwen. Schitterende beelden zijn het resultaat.
Lees verder

Australische stad Perth in driedaagse lockdown na drie nieuwe coronabesmettingen
De Australische stad Perth is zaterdag in een driedaagse lockdown gegaan na enkele nieuwe besmettingen in de nagenoeg virusvrije samenleving. Meer dan 2 miljoen mensen in de vierde stad van Australië moeten thuisblijven en mogen alleen de deur uit voor medische zorg, werk, boodschappen of een sportieve bezigheid.
Lees verder

Iedereen negatief bij UAE-Team Emirates: Pogacar en Hirschi mogen starten in Luik-Bastenaken-Luik
Groen licht voor Pogacar, Hirschi en co. Iedereen bij UAE-Team Emirates heeft negatief getest op het coronavirus. Het team mag dus morgen van start gaan in Luik-Bastenaken-Luik. Afgelopen woensdag mocht het last minute niet starten in de Waalse Pijl nadat Diego Ulissi en een staflid positief hadden getest.
Lees verder