Doorgaan naar hoofdcontent

Terug naar de discotheken van toen, met Danny (53) van Boccaccio Life: “Die professionele wielerploeg, dat was miss...

HLN
Terug naar de discotheken van toen, met Danny (53) van Boccaccio Life: "Die professionele wielerploeg, dat was misschien wel het gekste idee"
Elke week blikt onze redactie terug op de meest legendarische discotheken van het land. In die lijst kan Boccaccio Life uitaard niet ontbreken. Opgericht in '87 en gesloten in '93 kende de zaak aan de Solariumdreef in Destelbergen een korte, maar bewogen geschiedenis. "Mijn broer had de aandelen beter niet op naam van zijn toenmalige vriendin laten zetten. Interne twisten dreven ons uit elkaar", zegt ex-uitbater Danny De Maesschalk.
Lees verder

Ze wilden de wagen kopen, maar betaalden met kogels: Hoe twee mannen in hun zucht naar rijkdom een heel advocatengezin uitmoordden
'BMW te koop'. Elf jaar geleden plaatste Nicolas De Vleeschouwer (21) een zoekertje dat zijn hele gezin het leven zou kosten. De 'nette' heren die een afspraak voor de verkoop maken, hebben die bewuste ochtend letterlijk elkaars bloed gedronken bij wijze van 'commandoritueel' en trekken gewapend met karabijn en pistool naar de villa in Wemmel. De rijkdom van de advocatenfamilie moet de hunne worden. En daar willen ze ver voor gaan. Héél ver.
Lees verder

Koen Crucke heeft zijn eerste coronavaccinatie beet
Koen Crucke (69) heeft gisteren zijn eerste vaccinatie tegen het coronavirus gekregen. De Gentse zanger, die in De Haan woont, was er ontzettend blij mee en postte het filmpje op Twitter.
Lees verder

Tiger Woods op krukken deelt eerste foto sinds ongeluk: "Herstel gaat langzaam"
Tiger Woods heeft op Instagram voor het eerst sinds zijn zware auto-ongeluk een foto van zichzelf getoond. Daarop is hij, vergezeld van zijn hond, lopende op krukken en met een brace om zijn rechter onderbeen te zien.
Lees verder

15-jarige Belg opgepakt voor bedreigen Nederlandse schrijfster Lale Gül: "Hij is een aanhanger van Sharia4Belgium"
Een 15-jarige jongen is opgepakt voor het online bedreigen van een 24-jarige vrouw uit Amsterdam. Dat meldt de Nederlandse politie. Die noemt de naam van de bedreigde vrouw niet, maar uit de informatie blijkt dat het moet gaan om Lale Gül. De schrijfster is op de hoogte gesteld van de aanhouding in België, meldt de politie.
Lees verder

15-jarige Belg opgepakt voor bedreigen Nederlandse schrijfster Lale Gül (23): "Hij is een aanhanger van Sharia4Belgium"
De politie in ons land heeft vrijdag een 15-jarige opgepakt op verdenking van het online bedreigen van schrijfster Lale Gül (23). De Amsterdamse wordt online bedreigd sinds haar bestseller 'Ik ga leven' uitkwam.
Lees verder

Biden gaat Armeense genocide tijdens WO I erkennen na gesprek met Erdogan
De Amerikaanse president Biden heeft zijn Turkse ambtgenoot Erdogan gebeld, een dag voordat Biden naar verwachting de massamoord op de Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog als genocide erkent. Die erkenning werkt voor Turkije als een rode lap op een stier. Volgens de Turken was er geen sprake van geplande vernietiging van een volk.
Lees verder

Burenruzie ontspoort volledig: man steekt buur neer en steekt zichzelf vervolgens in brand
In de Brusselse gemeente Vorst is een burengeschil woensdag volledig ontspoord. Een man stak er immers zijn buurman neer en stak zichzelf vervolgens in brand. Die eerste liep lichte verwondingen op, zijn buur verkeert echter nog in levensgevaar. Het parket van Brussel is een onderzoek gestart.
Lees verder

Rombouts brengt biologisch afbreekbare koffiefilter op de markt
Op de 125ste verjaardag van Rombouts, lanceert het koffiebedrijf een koffiefilter die thuis gecomposteerd kan worden. Het is een ecologische variant van de filter die het bedrijf grootgemaakt heeft. De duurzame koffiefilter zal later dit jaar verkrijgbaar zijn in de supermarkt in vijf verschillende varianten.
Lees verder

Coronanoodrem treedt in werking in grote delen van Duitsland
In grote delen van Duitsland is zaterdag de nieuwe coronanoodrem geactiveerd. Een nieuwe federale wet schrijft voor dat die noodrem in werking treedt zodra in een district drie dagen op rij meer dan 100 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners opgetekend worden. Dat is intussen het geval voor grote steden zoals Berlijn, Keulen, Frankfurt en München, maar ook plattelandsregio's.
Lees verder

Frans Bauer over zijn vrouw: "Mariska heeft altijd gelijk en als ze 't niet heeft, geef ik haar gelijk"
Voor hun reisprogramma's kwamen ze terecht in China en de Verenigde Staten, en ook in hun nieuwe programma 'Bestemming Onbekend' zijn ze voortdurend op pad. Bijzonder, want het liefst zijn Frans (47) en Mariska Bauer (45) gewoon lekker thuis in hun villa in het Nederlandse Fijnaart, die op dit moment grondig wordt verbouwd. Een gesprek over twintig jaar plezier, tegenslag, gezinsperikelen, praten met planten, gelijk hebben en de artiest uithangen.
Lees verder

Renault gaat snelheid van auto's beperken tot 180 kilometer per uur
Renault wil de snelheid van zijn nieuwe wagens beperken tot 180 kilometer per uur. Dat maakte de CEO van de Franse autobouwer, Luca de Meo, vrijdag bekend tijdens de algemene vergadering van de groep. Het Zweedse Volvo voerde dezelfde limiet vorig jaar al in.
Lees verder

Tom Boonen en Dirk De Wolf 'scheuren' door het voorjaar en blikken vooruit: "Jumbo-Visma, daar is toch niets sexy aan?"
Luik-Bastenaken-Luik nog, zondag. Dan mag dit klassieke voorjaar de archiefkast in. In een Donkervoort D8 Cosworth van 1996, pareltje uit zijn Iconiccars-collectie, scheurt huisanalist Tom Boonen er met ex-LBL-winnaar Dirk De Wolf nog één keer 'full speed' doorheen. En ze kijken al eens in hun glazen bol, want met onder meer de Giro en de Spelen komt er nog heel wat moois aan. "De status van Wout van Aert laat het niet langer toe om hem in de Tour drie weken lang zijn kl*ten te doen afdraaien voor Roglic."
Lees verder

Legendarisch 'Fata Morgana'-duo Geena Lisa en Sergio herenigd in 'Twee Tot De Zesde Macht', "maar ik heb niet gekeken, de Vlaamse tv is veel te braaf"
Nee, hun passage in 'Twee Tot De Zesde Macht' is géén voorbode op een nieuwe reeks van 'Fata Morgana'. Geena Lisa (48) heeft vrede met haar rol achter de schermen. En Sergio (55), snakt die niet naar meer tv-werk? "Ze hebben me voor 'The Masked Singer' gevraagd, maar dat zag ik niet zitten. In zo'n pak staan zingen? No way! Ook 'Liefde Voor Muziek' is niets voor mij. Doen alsof ik alles goed vind, ik kan dat niet."
Lees verder

Chelsea excuseert zich: "We hadden van bij het begin twijfels over de Super League"
Chelsea heeft zich in een statement geëxcuseerd bij z'n fans na het Super League-debacle. De Premier League-club had naar eigen zeggen "van bij het begin" twijfels over een gesloten competitie met de Europese top.
Lees verder

GP van Japan minstens tot 2024 op circuit van Suzuka
De Grote Prijs Formule 1 van Japan wordt minstens tot 2024 op het circuit van Suzuka gereden. De plaatselijke organisatoren bereikten daaromtrent een overeenkomst met Formule 1, zo werd zaterdag bekendgemaakt.
Lees verder

Brooklyn Nets neemt leiding over in Eastern Conference na zege tegen Celtics
De sterrenformatie van Brooklyn Nets heeft vrijdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA dankzij een nipte 109-104 zege tegen Boston Celtics de leiding in de Eastern Conference overgenomen van Philadelphia 76ers.
Lees verder

Derde dag op rij recordaantal sterfgevallen in India
In India zijn er op een dag tijd 2.624 mensen overleden aan Covid-19. Dat blijkt uit de officiële gegevens die zaterdag zijn bekendgemaakt. Het gaat om een nieuw record en dat al voor de derde dag op rij.
Lees verder

Van een sjaal in je haar tot een dubbele riem: stylist deelt simpele stijltips met een groots effect
Je hoeft geen dure designkledij te kopen om er even modieus en gesofisticeerd uit te zien als de gemiddelde influencer op straat. De beste stylinghacks zijn de simpelste en maken je look een pak cooler. Onze mode-expert Hilde Geudens verklapt enkele makkelijke trucjes die je zeker kunt proberen.
Lees verder

KOERS KORT. Thibaut Pinot past voor Giro met rugklachten
Geen Thibaut Pinot in de Giro (8 mei-30 mei). De kopman van Groupama-FDJ ondervindt nog te veel hinder aan de rug. "Pinot reed de Tour of the Alps als test op de Giro, maar rugpijn zorgt ervoor dat hij onvoldoende fit is", klinkt het bij zijn team. "Hij zal, net als in de voorbije acht maanden, hard blijven werken om weer op volle sterkte te geraken." Het is onduidelijk wanneer Pinot terug in competitie kan komen.
Lees verder