Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 april 2021

Staf en Mathias Coppens gaan in het donker barbecueën in een grot

HLN
Staf en Mathias Coppens gaan in het donker barbecueën in een grot
Staf, Mathias, Beau en Nora trekken in de donker naar een grot om vuur te maken en te barbecueën in Camping Coppens. Mathias is helemaal onder de indruk. "Waar ben jij hier terecht gekomen? Hoe cool is dat, precies een film", zegt hij.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde biecht plots motief op voor moord op Ellen (27): "Ik was razend door het bedrog, de ontkenning en de ontgoocheling"
"Ik had nog nooit zo'n woede gevoeld." Pol Mistiaen (46) nam maandagmorgen op aangeven van voorzitter Antoon Boyen onverwacht zelf het woord op zijn assisenproces in Brugge. De Oekenaar was de nacht van de moord naar eigen zeggen buiten zinnen, omdat Ellen (37) opnieuw had aangegeven hem te willen verlaten. Of het een ingestudeerde zet was van de beschuldigde weet niemand. Zeker is dat Mistiaen zich nog steeds niet herinnerde over de moord zelf.
Lees verder

Straf: architect tovert oude garages om tot knappe 'art-decowoning'
Deze woning in Watermaal-Bosvoorde heeft alles weg van een recent gerenoveerd art-decohuis. Maar schijn bedriegt: het gaat om een gewoon huis met garages uit 1930. Architect Alexandre Samuel gaf de woning een compleet nieuwe look. Bouwsite Livios mocht binnenkijken.
Lees verder

Georgette (82) laat 'Joie de Vivre' op haar arm tatoeëren: "Blijvende herinnering aan herwonnen geluk na jaar in mijn kot"
De 82-jarige Georgette Foncke liet deze ochtend 'Joie de Vivre', levensvreugde, tatoeëren op haar arm in Wetteren. "Zonder levensvreugde heb je geen leven meer en ik wil na een jaar in mijn kot weer volop van het leven genieten", zegt ze.
Lees verder

Georgette (82) laat Joie de Vivre op haar arm tatoeëren: "Na een jaar in mijn kot wil ik weer volop genieten"
De 82-jarige Georgette Foncke liet deze ochtend 'Joie de Vivre', levensvreugde us, tatoeëren op haar arm in Wetteren. "Zonder levensvreugde heb je geen leven meer en ik wil na een jaar in mijn kot weer volop van het leven genieten", zegt ze.
Lees verder

Verlies van 14,5 miljoen euro voor pretpark de Efteling in 2020: "Slechtste jaar ooit"
De Efteling heeft in coronajaar 2020 een verlies gemaakt van 14,5 miljoen euro. Het Nederlandse attractiepark was vorig jaar in totaal veertien weken gesloten. Ook gingen veel overnachtingen in de hotels en vakantieparken van het pretpark niet door.
Lees verder

De 'trots van China' of een landverrader? Dit is Chloé Zhao, de revelatie van dit awardseizoen
Chloé Zhao (39) heeft zondagavond geschiedenis geschreven. Ze won de Oscar voor 'beste regisseur' en is nog maar de tweede vrouw ooit die daarin slaagt, na Kathryn Bigelow ('The Hurt Locker', 2009). Bovendien is ze de eerste Aziatische vrouw die die eer toebedeeld krijgt. Hoog tijd voor een portret van een Chinese vrouw, die zich altijd een outsider heeft gevoeld.
Lees verder

Zidane ziet weer een blije Hazard: "Hij voelt zich goed en gaat ons nog veel bijbrengen"
Real Madrid speelt morgen de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League. Mét Eden Hazard. Na anderhalve maand maakte hij zaterdag zijn rentree, en iedereen zag dat het goed was. "Hazard gaat ons veel bijbrengen", sprak Zinédine Zidane vandaag op de persconferentie. Chelsea, here he comes.
Lees verder

Aangespoelde zeehond zwaargewond door plastic ring in zee: "Dit gebeurt er als je afval in de natuur gooit"
Op het strand van Nieuwpoort is maandagmorgen een gewonde zeehond aangetroffen. Het dier had een plastic ring rond de hals, ingegroeid en voorzien van een vuile wonde. "Zonder ingrijpen was dit dier ongetwijfeld gestorven. Nu kunnen mensen zien wat voor leed plasticvervuiling teweegbrengt", zegt Luc David van het NorthSealTeam.
Lees verder

Zeehond ten dode opgeschreven door ingegroeide plastic ring rond hals: "Dit gebeurt er als je afval in de natuur gooit"
Op het strand van Nieuwpoort is maandagmorgen een gewonde zeehond aangetroffen. Het dier had een plastic ring rond de hals, ingegroeid en voorzien van een vuile wonde. "Zonder ingrijpen was dit dier ongetwijfeld gestorven. Nu kunnen mensen zien wat voor leed plasticvervuiling teweegbrengt", zegt Luc David van het NorthSealTeam.
Lees verder

Indiase variant eind maart al in Brussel vastgesteld: patiënt nog steeds spoorloos
Op de wekelijks persbriefing van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) over het Brusselse vaccinatiebeleid is bekendgemaakt dat er eind maart in de gemeente Sint-Joost-ten-Node een besmetting met de Indiase variant is opgedoken. Intussen blijkt de besmette persoon spoorloos.
Lees verder

Eric Cantona komt terug op karatetrap op fan in 1995: "Ik had harder moeten trappen"
Eric Cantona (54) is verre van onbesproken. De meeste mensen zullen zich de Fransman herinneren van zijn karatetrap op een Crystal Palace-fan in 1995. De ex-speler van onder andere Manchester United komt nog even terug op dat moment in de film 'The United Way' die deze maand uitkomt.
Lees verder

Eric Cantona komt terug op karatetrap op fan in 1995: "Ik had harder moeten trappen"
Eric Cantona is verre van onbesproken. De meeste mensen zullen zich de Fransman herinneren van zijn karatetrap op een Crystal Palace-fan in 1995. Cantona komt nog even terug op dat moment in de film 'The United Way' die binnenkort uitkomt.
Lees verder

Bayern laat oog vallen op Nagelsmann, maar Leipzig wil 30 miljoen euro
De Duitse regerende kampioen en competitieleider Bayern München heeft contact opgenomen met eerste achtervolger RB Leipzig omtrent een mogelijke overgang van coach Julian Nagelsmann, zo vernam nieuwsagentschap DPA.
Lees verder

Zo'n honderd arrestaties bij anti-maffiaoperaties in Italië
In de Zuid-Italiaanse stad Bari heeft de politie 99 vermeende maffialeden gearresteerd. Ze zouden deel uitmaken van de Strisciuglio-clan en worden verdacht van onder andere afpersing, gewelddaden, drugs- en wapenhandel, melden Italiaanse media.
Lees verder

Opnieuw recordaantal coronadoden in India: dit is waarom experts vrezen dat het zelfs nog maar het topje van de ijsberg is
India heeft maandag opnieuw een recordaantal nieuwe bevestigde besmettingen en coronadoden geregistreerd. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. Nergens ter wereld waren de cijfers al zo hoog. Steeds meer experts vrezen dat het dodental zelfs nog zwaar onderschat wordt. Daarvoor baseren ze zich op modellen en verslagen uit crematoria.
Lees verder

John Konrads, de man die 26 wereldrecords zwom, op 78-jarige leeftijd overleden
De Australische zwemmer John Konrads, de olympisch kampioen op de 1.500 meter van de Spelen van Rome 1960, is op 78-jarige leeftijd overleden. Konrads zwom in zijn carrière 26 wereldrecords. Hij werd in 1985 opgenomen in de Hall of Fame van de Australische sport.
Lees verder

Pfizer gaat familie van personeel zelf vaccineren
Vaccinproducent Pfizer gaat wereldwijd de familieleden van medewerkers rechtstreeks vaccineren. Dat bericht VRT NWS maandag en wordt bevestigd door het bedrijf. De vaccinatie gebeurt met extra dosissen, bovenop de voorziene vaccins die besteld werden door de Belgische overheid.
Lees verder

IN KAART. Volgend jaar verdwijnen meer dan 1.800 bushaltes in Vlaanderen
In 2022 zullen heel wat mensen de bushalte in hun buurt zien verdwijnen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Jos D'Haese (PVDA) opvroeg bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). "Op basis van de gegevens die we nu hebben, blijkt dat ongeveer één halte op vijf sneuvelt", zegt D'Haese. In totaal zou het gaan om 1.821 haltes.
Lees verder

HET DEBAT. Is het terecht dat de café-uitbaters hun prijzen optrekken?
Een terrasje doen wordt duurder. De drankprijzen zullen stijgen met gemiddeld tien procent, waarschuwen de cafébazen. Café-uitbaters zeggen dat ze niet anders kunnen door de verplichte sluiting en ook omdat de brouwers hun prijzen opslaan. Wat denk jij? Is het terecht dat de cafébazen hun prijzen optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder