Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

Stad Oudenburg: Welzijnshuis verhuist tijdelijk naar Hoogstraat

Welzijnshuis verhuist tijdelijk naar Hoogstraat
De sociale dienst van het OCMW wordt omgedoopt tot Welzijnshuis en verhuist tijdelijk naar de Hoogstraat 13. De waaier aan hulp- en dienstverlening die we vandaag ontplooien binnen het OCMW reikt veel verder dan het louter toekennen van financiële bijstand aan personen die hulpbehoevend zijn. Op een laagdrempelige manier worden kwetsbare personen en gezinnen geholpen die moeilijkheden ervaren. Daarom kiezen we ook voor een toegankelijkere benaming 'Welzijnshuis'. In afwachting van de nieuwbouw verhuist het Welzijnshuis samen met de dienst wijkwerken naar de Hoogstraat 13 in het centrum van Oudenburg.

De aangeboden hulp kan verschillende vormen aannemen dit naargelang de aard van de vraag (bijvoorbeeld steun bij huisvesting, voor energierekeningen, op vlak van gezondheid, voedselhulp, steun in basisbehoeften, …). Daarnaast gaan diensten steeds meer hun krachten gaan bundelen om samen een hulp op maat te kunnen aanreiken aan de burger. 

In afwachting van de nieuwbouw verhuist het Welzijnshuis samen met de dienst wijkwerken naar de Hoogstraat 13 in het centrum van Oudenburg. Op 27 en 28 april 2021 zijn de burelen gesloten wegens verhuis. Vanaf maandag 3 mei 2021 is iedereen welkom op de nieuwe locatie. Ook op donderdagavond kan je er terecht van 17 tot 19.30 uur. Zo kan wie zelf moet werken ook na de gewone werkuren bij ons terecht. De nieuwe tijdelijke locatie is toegankelijk en bevat alle faciliteiten die er nodig zijn voor het welzijnsteam.

Omwille van de coronamaatregelen zijn alle stedelijke diensten telefonisch en via mail bereikbaar en zijn enkel via afspraak toegankelijk. 

Ervaar je moeilijkheden of heb je vragen? Aarzel niet en neem contact op met het Welzijnshuis op het nummer 059-34 02 20 of via info@ocmw-oudenburg.be

Lees verder

Stem en stoef lokaal!
Lokale handelaars geven zuurstof aan onze stad. Ben jij trots op jouw winkelier, zijn of haar kwalitatieve producten, vakkennis en persoonlijke service? Geef hem of haar jouw stem via www.ikkooplokaal.be! Deze campagne stimuleert mensen om bij lokale ondernemers te winkelen. Om hen een gezicht te geven bij het grote publiek, hebben de handelaren de kans gekregen zich kandidaat te stellen als ambassadeur voor onze stad. Nu is het aan onze inwoners om op hun favoriete handelaar te stemmen.

Handelaars hadden tot 15 april 2021 de tijd om zich kandidaat te stellen om de volgende ambassadeur voor 'Ik koop lokaal' te worden. Vanaf 26 april 2021 kan het grote publiek stemmen op hun favoriete handelaar(s). Stoefen en stemmen kan tot 25 mei 2021. Je stem uitbrengen kan ook iets opleveren! Er zijn namelijk leuke prijzen te winnen waaronder geschenkbonnen en een weekendje weg!

Met de campagne 'Ik koop lokaal bij een winkelier van hier' willen we ook in Oudenburg onze lokale handelaars in de kijker zetten! Daarom gaan we samen met jullie op zoek naar een ambassadeur voor onze stad! Vorig jaar was deze eer weggelegd voor Groenten en Fruit Lode en Heidi, maar wie volgt hen dit jaar op?

De kandidaten voor 2021 in Oudenburg zijn:
  • Boetiek Angelique
  • Coiffure Elégance
  • Drinkenmarket Van Loocke 
  • Hair@Home 
  • La Rose Nails & Beauty
  • Schoenen Pascale
Stem nu en misschien wordt jouw favoriete handelaar het gezicht van Ik koop lokaal in Oudenburg!

Lees verder

Laat de liefde bloeien voor Moederdag

Of het nu gaat om onze eigen mama's, plusmama's, stiefmama's, pleegmama's of schoonmama's,… één ding is zeker: mama's zijn belangrijke personen in ons leven en verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden.  Wij hebben dit zeer letterlijk opgevat en hebben een actie uitgewerkt rond bloem- en/of kruidenzaden.

Er werden in totaal maar liefst zes kaarten gemaakt rond verschillende zaden. Elk van deze bloemen of kruiden hebben een leuke link naar onze mama's en wat zij voor ons betekenen. Aan de kaarten hangt telkens een zakje met de zaden erin.  En wie dit wil kan op de kaarten zelf nog een korte tekst schrijven voor hun geliefde mama zodat die volledig gepersonaliseerd is wanneer ze die aan haar overhandigen.

Om de kaartjes te bemachtigen kan je je vanaf woensdag 28 april 2021 hier inschrijven.

Het ophalen van de kaarten met zaadjes is mogelijk op donderdag 6 mei, vrijdag 7 mei en zaterdag 8 mei 2021, telkens van 13:30 tot 17:30.

Let wel: Er worden maximum twee kaartjes per persoon voorzien en dit zolang de voorraad strekt. Snel inschrijven is dus de boodschap!

We roepen iedereen ook op om ons het resultaat van hun werk te bezorgen. Zo kan iedereen een leuke foto van het plantje, van een drankje geserveerd met het kruid,… doorsturen naar moederdag@oudenburg.be en later komen deze foto's op de sociale media van de stad Oudenburg terecht.

Lees verder