Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 april 2021

Slangen op maandag. “Het blijft een raadsel waarom N-VA niet meer op die Vlaamse regering tracht te kapitaliseren”

HLN
Slangen op maandag. "Het blijft een raadsel waarom N-VA niet meer op die Vlaamse regering tracht te kapitaliseren"
Je weet dat een politieke partij met haar relevantie worstelt als ze aan het vernieuwen slaat. Na de intussen tot Vooruit vervelde sp.a en de CD&V van Joachim Coens, kondigt nu ook N-VA een oefening in renovatie aan. In 2023 blazen de Vlaams-nationalisten verzamelen voor een groot partijcongres. Maar de partij begint nu al aan de tergend lang uitgesmeerde aanloop naar die datum. Dat zou nodig zijn om in 2024 klaar te zijn om de heruitgave van Vivaldi af te stoppen.
Lees verder

LIVE. Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in India - Werkgroep doet aanbevelingen voor rest van schooljaar
De coronacijfers stagneren in ons land. Dat blijkt uit een nieuwe update van het cijferoverzicht van Sciensano. Vanaf 8 mei zal een terrasje met vier opnieuw kunnen, zo besliste het Overlegcomité gisteren. De terrassen moeten wel om 22 uur dicht. In juni kunnen er weer evenementen plaatsvinden. Over evenementen in juli en augustus werden nog geen knopen doorgehakt. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Werkgroep heeft aanbevelingen klaar voor rest van schooljaar: extra aandacht voor wiskunde, talen en overgangsrituelen
Een werkgroep met pedagogen, psychologen en vertegenwoordigers van het onderwijsveld heeft een reeks aanbevelingen klaar waarmee scholen nog het meeste kunnen halen uit het resterende schooljaar. Dat laat Onderwijsminister Ben Weyts weten.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal hospitalisaties daalt licht, gemiddeld 3.605 nieuwe besmettingen per dag
Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land neemt licht toe (+2 procent). De ziekenhuisopnames dalen licht. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nog 888 coronapatiënten, zo blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano.
Lees verder

Oscars maken gênante inschattingsfout rond Chadwick Boseman, maar hoe kan dat? "Zelfs de organisatie weet niet op voorhand wie wint"
De overleden Chadwick Bosman heeft geen Oscar gekregen voor zijn rol in de Netflix-film 'Ma Rainey's Black Bottom'. Tot de grote verbazing van filmcritici aller landen gaf The Academy de Oscar aan Anthony Hopkins, die de hoofdrol speelde in 'Father' - en zelfs niet aanwezig was tijdens de uitreiking. Een grote verrassing voor iedereen, blijkbaar ook voor de organisatie zélf. Die paste namelijk de volledige show aan in het teken van Chadwicks beeldje, en kreeg het deksel op de neus. "Dit was de 'Game of Thrones van Oscar-afsluiters", klinkt het op sociale media.
Lees verder

Oscars maken gênante inschattingsfout rond Chadwick Boseman. Hoe kan zoiets gebeuren?
De overleden Chadwick Bosman heeft geen Oscar gekregen voor zijn rol in de Netflix-film 'Ma Rainey's Black Bottom'. Tot de grote verbazing van filmcritici aller landen gaf The Academy de Oscar aan Anthony Hopkins, die de hoofdrol speelde in 'Father' - en zelfs niet aanwezig was tijdens de uitreiking. Een grote verrassing voor iedereen, blijkbaar ook voor de organisatie zélf. Die paste namelijk de volledige show aan in het teken van Chadwicks beeldje, en kreeg het deksel op de neus. "Dit was de 'Game of Thrones van Oscar-afsluiters", klinkt het op sociale media.
Lees verder

Wéér een gemiste kans voor Alaphilippe in La Doyenne: "Pogacar is wel een fenomeen, hé"
Ai toch, Julian Alaphilippe (28). Natuurlijk is de sprint verliezen van de regerende Tourwinnaar – "un phénomène", noemt hij Pogacar – geen oneer. Maar toch: met déze benen: een nieuwe grote gemiste kans voor de wereldkampioen.
Lees verder

Operazangeres Christa Ludwig overleden
De beroemde Duitse mezzosopraan Christa Ludwig is op 93-jarige leeftijd overleden in haar tweede vaderland Oostenrijk. Dat heeft haar familie vandaag bevestigd tegen persbureau APA. De in Berlijn geboren zangeres geldt als een van de grootste operasterren van de 20e eeuw. In 2018 kreeg ze voor haar levenswerk de begeerde Duitse onderscheiding Opus Klassik.
Lees verder

Kanye West haalt bijna een miljoen euro op voor familie DMX
De sweater Kanye West (43) samen met het Spaanse modehuis Balenciaga heeft uitgebracht als eerbetoon aan DMX, heeft bijna een miljoen euro opgeleverd. Volgens TMZ was het kledingstuk binnen 24 uur volledig uitverkocht.
Lees verder

Anderlecht haalt opgelucht adem: blessure Ashimeru lijkt mee te vallen
Anderlecht heeft gisteren een zucht van opluchting geslaakt. De blessure van Majeed Ashimeru lijkt immers mee te vallen, wellicht haalt hij de wedstrijd tegen Club Brugge.
Lees verder

LIVE. Qmusic-dj's worden opgesloten in de Q-Escape Room, en jij kan tot 100.000 euro winnen
De Q-Escape Room is terug. Op maandagochtend worden Qmusic-dj's Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke voor onbepaalde tijd opgesloten. Het viertal moet zo snel mogelijk ontsnappen uit de Q-Escape Room door met elkaars hulp en die van Vlaanderen korte muzikale fragmenten te raden en zo de code te kraken.
Lees verder

Genk-spelers door het dolle heen bij aankomst aan Luminus Arena, voorzitter Croonen feest mee op dak van teambus: "Fantastisch!"
Teambus wordt partybus. De spelers en staf van Racing Genk kwamen vannacht omstreeks 01u00 toe aan de Luminus Arena mét de Beker van België in hun bezit. De Limburgers versloegen Standard gisteravond in de finale met 1-2. En of dat vlijtig werd gevierd. De spelers klommen het dak van de teambus op, trainer John van den Brom genoot, en voorzitter Peter Croonen gooide zich helemaal in het feestgedruis.
Lees verder

Bongonda lurkt aan sigaar op 'aparte' persconferentie: "We maken alles kapot in Genk"
"On va tout casser à Genk". We maken er alles kapot vandaag. De woorden van Théo Bongonda (25), dampende sigaar in de mond, logen er niet om. De Genkse spelers hadden zin in feest. En feest werd het ook.
Lees verder

Ruim 34.000 ton strooizout op Vlaamse wegen, AWV sluit winterdienst af
Deze winter werd -volgens voorlopige cijfers- 34.200 ton strooizout gebruikt. "Nu de temperaturen weer stijgen en de lente echt in het land is, sluit het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de winterdienst af", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.
Lees verder

Dreigt onbestuurbaarheid in Blankenberge? Meerderheidspartij zegt vertrouwen in burgemeester Dumery op: "Media-optredens zijn belangrijker dan goed besturen"
Er ontploft een politieke bom in Blankenberge. Meerderheidspartij Vooruit heeft in een mededeling haar vertrouwen in burgemeester Daphné Dumery (N-VA) opgezegd. Er dreigt onbestuurbaarheid in de badplaats. Vooruit verwijt Dumery leugens en ongeschiktheid. "Haar eigengereide optreden en dictatoriale manier van leidinggeven heeft zijn grenzen bereikt", klinkt het.
Lees verder

6 jobs die van jou (misschien) een miljonair kunnen maken
Vind jij het gemiddelde maandloon maar wat minnetjes? Jobat.be ging op zoek naar 6 jobs waarmee je - met een grote misschien - het tot miljonair kan schoppen. Maar voor je halsoverkop je loopbaan omgooit: bedenk dat het grote geld jou niet echt gelukkig maakt als je jouw job niet graag doet.
Lees verder

Wat zijn de fiscale gevolgen voor het beleggen in bitcoins? "Speculatieve of professionele winsten niet aangeven zal beschouwd worden als fraude"
De handel in virtuele of cryptomunten, waaronder de bitcoin, is hotter dan ooit. Afgelopen jaar ontstond zelfs een fameuze beleggershype. Daardoor is de waarde van bitcoin op een half jaar tijd met 350 procent gestegen en eind februari 2021 is bitcoin voor het eerst uitgestegen boven de waarde van 60.000 dollar, of zo'n kleine 50.000 euro. Maar wat als je zelf in bitcoin gaat beleggen en je na verloop van tijd je virtuele munt met een mooie meerwaarde kan gaan verkopen? Word je dan belast op je winst of niet? Onze fiscaal expert Michel Maus ontwart het fiscale kluwen.
Lees verder

"Standard viel me tegen, met Amallah als exponent"
"Genk is voor mij gewoon de verdiende winnaar", zo klonk het ook onomwonden bij huisanalist Marc Degryse. Hij zag naast de Genkse drietand Ito-Bongonda-Onuachu vooral ook een andere Genkie uitblinken, maar hij vond ook dat Standard tegenviel - met hun intrinsiek beste speler die niet thuis gaf. En hij verwacht ook dat deze uitslag play-off 1 een boost zal geven.
Lees verder

Waarom je nooit een krik moet gebruiken om te klussen onder je auto
Een man is gisteren gewond geraakt bij een 'klusongeval' in het Nederlandse Wezep, Hij raakte tijdens het sleutelen aan de auto gekneld onder het voertuig, vermoedelijk nadat de krik onder de auto vandaan was geschoten.
Lees verder

WhatsApp lijkt functie te krijgen voor berichten die na 24 uur verdwijnen
Chatapp WhatsApp lijkt een functie te krijgen om berichten na 24 uur automatisch te laten verdwijnen. Dat meldt Tweakers. WhatsApp heeft al verdwijnende berichten, maar die gaan pas weg na zeven dagen. Facebook heeft de optie zelf nog niet aangekondigd.
Lees verder