Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 25 april 2021

Sint-Lievens-Houtem: Diftar - indienen zakken / stickers

Diftar - indienen zakken / stickers
De zakken en stickers die je nog over hebt, en niet meer mag gebruiken sinds 5 april 2021, kan je nog tot en met 15 december omruilen in het gemeentehuis.
Je moet hiervoor wel een afspraak maken.
Je kan die afspraak nu ook digitaal maken.
Lees verder

Groepsaankoop zonnepanelen
Een klimaatgezond Oost-Vlaanderen
met de groepsaankoop zonnepanelen

Je kan als inwoner van Oost-Vlaanderen opnieuw gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de vijfde keer een groepsaankoop zonnepanelen. Zonnepanelen blijven een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Ook dit jaar krijg je de kans om via de Provincie Oost-Vlaanderen deel te nemen aan een groepsaankoop zonnepanelen. Door samen aan te kopen, verkrijgen we een scherp groepsvoordeel.

Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om samen met inwoners, organisatie, steden en gemeenten, bedrijven ... werk te maken van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Ze doet dit o.a. door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie.

Lees verder

reNUveren
Nieuwe renovatiemaatregelen vanaf 2021:
Renteloos renovatiekrediet en EPC-labelpremie


Nu. Nu moeten we renoveren of beter reNUveren. Dit jaar maakt de Vlaamse Regering tot 300 miljoen euro vrij om de Vlaamse renovatiestrategie vorm te geven op het terrein. Bij energiezuinige gebouwen wint namelijk iedereen: de eigenaars, de bouwsector, het klimaat en de energiefactuur.

Wie vanaf dit jaar eigenaar wordt van een woning en deze grondig gaat renoveren, kan tot 60.000 euro renteloos lenen voor een grondige renovatie van de woning of het appartement. En iedereen met een woning met een slecht energielabel die deze binnen de 5 jaar grondig renoveert, kan een EPC-labelpremie tot 5000 euro aanvragen bij Fluvius.

Lees er alles over in de brochure 'Maak uw woning energiezuiniger' (pdf)

Lees verder

Week van de valpreventie
Ter Kimme vzw biedt gratis advies en begeleiding!

In het kader van de week van de valpreventie, van 19 tot 25 april 2021, biedt vzw Ter Kimme gratis advies en begeleiding op maat.
Woon je binnen een straal van 10 km en heb je nood aan valpreventietips? Maak een afspraak vóór 14 mei 2021 via T 053 60 51 10 of hannes.meulenyzer@terkimme.be.

Lees de flyer hierover (pdf)
Lees verder

Ontgravingen
Momenteel zijn er ontruimingswerken bezig op een of meerdere begraafplaatsen in de gemeente.

Tijdens de werkelijke ontgravingswerken wordt het kerkhof afgesloten voor alle bezoekers.
Vandaag is de aannemer nog bezig op het kerkhof van Molenkouter. Nadien moet de aannemer nog één graf ontruimen in Bavegem en 7 in Vlierzele.

Wanneer het kerkhof wordt afgesloten betekent dit dat er op dat moment effectief ontgravingen bezig zijn. Hou hier aub rekening mee en tracht op dat moment niet op een of andere manier het kerkhof te betreden.
Lees verder