Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 april 2021

SHOWBITS. André Hazes en Sarah van Soelen gaan naar Ibiza en de opvolging voor ‘DDT Oké Cars’ is verzekerd

HLN
SHOWBITS. André Hazes en Sarah van Soelen gaan naar Ibiza en de opvolging voor 'DDT Oké Cars' is verzekerd
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream
Lees verder

George Clooney huiverig voor reboot van 'ER': "Moeilijk om nogmaals zo'n treffer te maken"
Mocht de Amerikaanse ziekenhuisserie 'ER' ooit nieuw leven worden ingeblazen, dan staat George Clooney daar niet helemaal achter. De acteur, die de rol van kinderarts Doug Ross vertolkte, vraagt zich af of een mogelijke reboot een goed idee is.
Lees verder

Duitse krant komt met ferme onthullingen rond Arabisch geld en politieke invloed op Super League: "Kremlin zorgde ervoor dat Chelsea zich terugtrok"
Niet alleen de protesterende fans aan de poorten van Stamford Bridge, maar vooral een telefoontje uit het Kremlin deed Chelsea uit de Super League stappen. Niet JP Morgan, maar wel Saudi-Arabië zat achter het startkapitaal van 3,5 miljard euro. En Real-voorzitter Pérez? Die mag in de woestijn een soort Las Vegas ter waarde van 6,5 miljard euro bouwen. Het goed geïnformeerde Süddeutsche Zeitung doet nieuwe lijken uit de kast vallen in het verhaal rond de Super League.
Lees verder

Dertiger die moeder van vijf doodstak in voorlopige hechtenis
De verdachte van de moord in Rochefort, Omar H. (34), moet een maand in voorlopige hechtenis blijven. Dat heeft de raadkamer in Namen beslist, zegt zijn advocaat Aurélie Jamotton. De dertiger wordt ervan verdacht zijn vriendin zondagavond te hebben doodgestoken in hun appartement.
Lees verder

Verdachte moord in Rochefort in voorlopige hechtenis
De verdachte van de moord in Rochefort, Omar H. (34), moet een maand in voorlopige hechtenis blijven. Dat heeft de raadkamer in Namen beslist, zegt zijn advocaat Aurélie Jamotton. De dertiger wordt ervan verdacht zijn vriendin zondagavond te hebben doodgestoken in hun appartement.
Lees verder

Rookwolk brand Brecht zelfs op satellietbeelden waarneembaar
De immense rookwolk die is ontstaan na de zware brand op het Groot Schietveld in Brecht is zo groot dat de rook zelfs op satellietbeelden op kilometers hoogte waarneembaar is.
Lees verder

Romances met Elvis en JFK, borsten van 1 miljoen dollar: beruchte burlesque-ster Tempest Storm overleden
Haar eerste huwelijk was op 14-jarige leeftijd, ze beleefde stomende romances met Elvis Presley en John F. Kennedy, en ze stripte tot ze 82 jaar oud was. Het leven van 'Queen of Burlesque' Tempest Storm, die deze week op 93-jarige leeftijd overleed in Las Vegas, kan je op z'n zachtst uitgedrukt (en heel toepasselijk) 'stormachtig' noemen. Een portret van de indrukwekkende vrouw die haar lichaam gebruikte om te ontsnappen uit een trieste jeugd en uiteindelijk de best betaalde stripper ter wereld werd. Inclusief miljoenenverzekering voor haar boezem.
Lees verder

Politie redt tien vluchtelingen uit koelcontainer in Zeebrugge: "Temperatuur stond ingesteld op 0 graden"
De druk van transmigranten op de haven van Zeebrugge blijft groot. De voorbije twee dagen onderschepte de politie al 18 Eritreeërs in trailers. Tien daarvan werden vrijdagochtend gered uit een koelcontainer.
Lees verder

Staf en de kids halen halloweengrap uit in 'Camping Coppens' en Mathias staat plots voor de deur
Monique en Staf maken 's morgens vroeg in hun Zweedse huurhuisje de kinderen wakker. Het is één van de spannendste ochtenden van heel dit avontuur: de eerste schooldag. Beau heeft er nog steeds een goed gevoel bij, Nora houdt zich sterk. "Weet je wat zo relax is voor papa", begint Staf aan de ontbijttafel. "Ik moet geen boterhammen smeren. Want er is een buffet op school!"
Lees verder

Jean-Marie Dedecker vindt achterpoortje om terrassen in Middelkerke legaal te plaatsen vanaf 1 mei
Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker heeft een achterpoortje gevonden om toch horecaterrassen te plaatsen vanaf 1 mei. Dat zegt de burgemeester enkele uren voor de persconferentie van het Overlegcomité.
Lees verder

Politiemedewerkster doodgestoken bij politiebureau buiten Parijs
In het politiecommissariaat van Rambouillet, zowat zestig kilometer ten zuiden van Parijs, heeft een man vrijdag een politiefunctionaris doodgestoken, zo is bij het parket van Versailles en uit politiebron vernomen.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt mensen die opnieuw zijn gaan studeren
Corona heeft heel wat mensen doen stilstaan bij het leven. En dat leidt bij sommige tot kleine aanpassingen, bij andere tot wat grotere. Zoals beseffen dat je eigenlijk je huidige job niet graag doet én opnieuw naar de schoolbanken trekken.
Lees verder

Akkoord tussen EU en Zwitserland blokkeert op eisen van Bern
De Europese Unie heeft vrijdag aan de Zwitserse president Guy Parmelin laten weten dat de EU weigert de tekst te wijzigen van het akkoord waarover met Bern onderhandeld wordt. Dit heeft de woordvoerder van de Europese Commissie bekendgemaakt na een ontmoeting van Parmelin met Ursula von der Leyen.
Lees verder

Vermoorde Lotte (14) dacht zwanger te zijn en bekocht dat mogelijk met de dood
De 14-jarige Lotte uit het Nederlandse Almelo heeft haar bewering dat ze misschien zwanger was mogelijk met de dood moeten bekopen. Voor haar dood zitten twee broers uit Almelo van nu 15 en 18 jaar vast. De tiener dacht in verwachting te zijn van de oudste broer. Ook het versturen van een naaktfoto zou een rol hebben gespeeld bij haar gewelddadige dood.
Lees verder

Horeca blijft steun krijgen, ook als ze terrassen openen
De inkomsten die horeca-ondernemers binnenkort genereren met hun terras, worden niet meegerekend voor de Vlaamse steun die ze ontvangen. Dat laat minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) weten. Het Vlaams beschermingsmechanisme wordt verlengd voor de maanden mei en juni.
Lees verder

EMA: "Voordelen AstraZeneca wegen zwaarder door dan risico's bij alle volwassenen"
De voordelen van het coronavaccin van AstraZeneca wegen zwaarder dan de risico's ervan voor volwassenen in alle leeftijdsgroepen. Dat heeft het Europees geneesmiddelenbureau EMA laten weten na een nadere bestudering van het vaccin.
Lees verder

Daarom regisseert Angelina Jolie (tijdelijk) niet meer
Wie de carrière van Angelina Jolie (45) van dichtbij volgt, heeft mogelijk opgemerkt dat ze sinds 2017 niet meer geregisseerd heeft. Daar is een goede reden voor, vertelt ze aan Entertainment Weekly.
Lees verder

Jobstudent in mekaar geslagen, bewakingsagent in arm gebeten en aanval van hond: personeel Carrefour is agressie beu en legt werk neer
Na de werknemers van de Colruyt-vestiging in Sint-Truiden eerder deze week heeft vrijdag ook een deel van het personeel van het Carrefour-warenhuis in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem het werk neergelegd na verschillende agressiegevallen. Zo werd een jobstudent in mekaar geslagen, beet een klant een securityagent en liet een andere klant zijn hond los op het personeel. "De maat is vol", zegt de vakbond.
Lees verder

Celebritydokter Paul Nassif deelt tips om iedere huidcrisis aan te pakken: "Iedereen maakt dezelfde fouten"
Plots zijn ze daar: puistjes op je voorheen gave huid. Rode plekjes op die eens zo egale wangen. Of erger nog: rimpels die gisteren nog nergens te bespeuren waren. Niks aan te doen? Onzin. Paul Nassif, 's werelds bekendste esthetisch arts, deelt de beste reset routines die je huid in een mum van tijd weer 'back to normal' krijgen.
Lees verder

Heuse concurrentieslag gaande in Middellandse Zee: zo groot is strijd tussen eilanden om vakantiegangers
Onbezorgde vakantiedagen op een zonovergoten eiland in de Middellandse Zee: wie droomt daar nu niet van? Hoteluitbaters, restauranthouders én politici uit Zuid-Europa willen eindelijk weer toeristen naar hun stranden en bars lokken. De concurrentie tussen de eilanden is in volle gang en bikkelhard. Mallorca tegen Mykonos, Capri tegen Kos: wie wint het pleit?
Lees verder