Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 april 2021

Retie: Antennepunt Huis van het Kind opent de deuren in Retie

Antennepunt Huis van het Kind opent de deuren in Retie
Op vrijdag 23 april '21 opent het Antennepunt Huis van het Kind Retie officieel. Geen grootse, feestelijke opening uiteraard omwille van de coronabeperkingen, maar niettemin een enthousiast startschot van een mooi en nieuw initiatief. Wij gingen eens langs bij de organisatoren.
Lees verder

Doe mee met de groepsaankoop hemelwateropvang en tankslag
Droge zomers maken meer en meer duidelijk dat water een kostbaar goed is. Een hemelwaterput of ton helpt je om water op te vangen, te laten infiltreren en te hergebruiken. Heb je nog een oude stookolietank die niet meer in gebruik is? Vervang ze door een hemelwaterput!
Lees verder

Alle 65-plussers uitgenodigd!
Donderdagavond 22 april verstuurden we 3.350 nieuwe uitnodigingen voor vaccinaties. Het gaat om uitnodigingen voor inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie van de geboortejaren 1954, 1955, 1956, 1957 en enkele mensen uit 1958.
Lees verder

Algemeen rook- en vuurverbod provincie Antwerpen
Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen. Het is erg droog in natuur -en heidegebieden en bossen, daardoor is het brandgevaar er hoog. Sinds 24.04.2021 geldt een rook -en vuurverbod in deze gebieden.
Lees verder