Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

Regi en Niels Destadsbader brengen nummer uit: “En nu samen Zomerhit winnen”

HLN
Regi en Niels Destadsbader brengen nummer uit: "En nu samen Zomerhit winnen"
Regi (45) en Niels Destadsbader (32) kondigden woensdagochtend op Qmusic hun allereerste samenwerking aan. Voor Regi, die zich meer en meer op de Nederlandstalige muziekmarkt gooit, een logische stap. "Ik heb Koen Wauters gebeld, maar hij kon niet", lacht hij.
Lees verder

Regi en Niels Destadsbader brengen samen nummer uit: "We mikken op de Zomerhit"
Regi (45) en Niels Destadsbader (32) kondigden woensdagochtend op Qmusic hun allereerste samenwerking aan. Voor Regi, die zich meer en meer op de Nederlandstalige muziekmarkt gooit, een logische stap. "Ik heb Koen Wauters gebeld, maar hij kon niet", lacht hij.
Lees verder

Nick onthult 'Big Brother'-geheimpje: "Betrapt tijdens masturberen"
Drie maanden 'Big Brother' ... Dan kunnen de spanningen al eens oplopen, ook op seksueel vlak. Af en toe moesten de kandidaten al eens stoom aflaten, al deed niet iedereen dat even subtiel.
Lees verder

Federale overheid blijft personeel van 9 ex-ministers vijf jaar lang betalen
Federale ex-ministers mogen na hun ministerschap nog vijf jaar op kosten van de staat twee medewerkers in dienst houden. Dat blijkt uit onderzoek van Knack. Het prijskaartje daarvan bedraagt ongeveer 1 miljoen euro per jaar.
Lees verder

Klimaatopwarming bedreigt zuurstofgehalte meren
De steeds langere zomers vormen in de komende jaren een bedreiging voor de ecosystemen van meren. Een Europees onderzoeksteam met onder meer VUB-klimaatwetenschapper Wim Thiery heeft aangetoond dat de klimaatverandering de ongunstige laagvorming van warm water bovenop koud water zal verlengen en voor een zuurstoftekort zal zorgen.
Lees verder

Royaltywatcher analyseert kansen op verzoening: "William en Kate willen Harry vergeven, maar Meghan blijft een probleem"
Helaas bleek de begrafenis van prins Philip een gemiste kans op verzoening: prins Harry (36) en prins William (38) hebben de strijdbijl nog steeds niet begraven. "Er is vooruitgang, want William en Kate wíllen Harry wel vergeven", zegt royaltywatcher Dan Wootton. "Maar hun relatie met Meghan Markle, dat is een heel ander verhaal."
Lees verder

110 graftombes opgegraven in Egypte, ook babyresten gevonden
In de Nijldelta in Egypte hebben archeologen 110 graftombes blootgelegd. De onderzoekers vonden zowel menselijke resten van volwassenen en kinderen terug. Een van de meest opvallende ontdekkingen zijn de restanten van een baby.
Lees verder

Verslavingen, foute vriendjes en zwaar ongeval: dood van vriend Samantha 'Barbie' de Jong zoveelste klap in decennium aan problemen
Samantha de Jong (31), beter bekend als Barbie uit 'Oh Oh Cherso', heeft met het plotse overlijden van haar kersverse vriend Gelmore (31) een zoveelste zware klap te verwerken gekregen. Het realityfenomeen werd dinsdag opgenomen in het ziekenhuis, een dag na de hartstilstand van haar geliefde. De rampzalige gebeurtenissen in het leven van de blondine blijven zich zo maar opstapelen. Samantha heeft er al verschillende foute vriendjes opzitten - onder wie een pornoster -, zag haar kinderen geplaatst worden en worstelt al jaren met zware mentale problemen. Haar omgeving maakt zich dan ook serieuze zorgen.
Lees verder

LIVE. Olympiërs worden vanaf vandaag gevaccineerd, Van Avermaet na eerste prik: "Bedankt om ons een beetje voorrang te geven"
Nog 85 dagen tot de Olympische Spelen, en nadat de politiek het licht op groen zette voor de vaccinatie van onze atleten, worden vandaag de eerste prikken gezet. In de loop van de dag meldt zich een stoet olympiërs aan in het Brussels vaccinatiecentrum aan de Heizel. U volgt het allemaal op de voet op deze pagina.
Lees verder

Olietanker in quarantaine voor Belgische kust: bemanning mogelijk besmet met Indische variant, zieke kapitein per reddingshelikopter geëvacueerd
Voor de kust van Zeebrugge ligt olietanker Nord Oceania in quarantaine nadat al minstens negen bemanningsleden positief getest hebben op corona. Enkele bemanningsleden vertonen ziektesymptomen, de kapitein werd zelfs per helikopter geëvacueerd. Er wordt gevreesd voor de Indische variant, gezien de crew hoofdzakelijk Indisch is.
Lees verder

Van de Amsterdamse onderwereld tot het tijdloze 'The Sopranos': onze favoriete maffiaseries
Met Operatie Sky incasseerde het Antwerpse drugsmilieu de voorbije maanden gevoelige tikken, wat - als u het ons vraagt - ooit wel mag leiden tot een meeslepende verfilming of tv-adaptatie. In afwachting daarvan richten we deze week alvast onze blik op de beste buitenlandse maffiaseries. Ons aanbod? Het Amsterdams-Marokkaanse misdaadmilieu van 'Mocro Maffia' en het grensverleggende 'The Sopranos' en de Napolitaanse maffia in 'Gomorra' (alle drie op Streamz) en een Libanese misdaadfamilie op Prime Video.
Lees verder

Martine Jonckheere (64) laat in haar portemonnee kijken: "Ik zie bij de rijke mensen rondom mij dat hoe meer ze hebben, hoe ongelukkiger ze zijn"
Martine Jonckheere (64), onsterfelijk als Marie-Rose in de VTM-soap 'Familie', laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt ze openhartig over hoe ze met geld omgaat, waar ze in investeert en welke financiële lessen ze geleerd heeft. "Ik heb geleerd content te zijn met wat ik heb. We konden thuis niet anders, want mijn vader heeft altijd grote sier gemaakt met het geld van mijn moeder."
Lees verder

Martine Jonckheere (64) laat in haar portemonnee kijken: "Op mijn 12de moest ik naar Brugge vluchten zonder spullen. Mijn vader had alles kapotgeslagen"
Martine Jonckheere (64), onsterfelijk als Marie-Rose in de VTM-soap 'Familie', laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt ze openhartig over hoe ze met geld omgaat, waar ze in investeert en welke financiële lessen ze geleerd heeft. "Ik heb geleerd content te zijn met wat ik heb. We konden thuis niet anders, want mijn vader heeft altijd grote sier gemaakt met het geld van mijn moeder."
Lees verder

'Bodyneutrality' is het nieuwe bodypositivity: 3 vrouwen getuigen. "Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet"
"Kunnen we onze lichamen alsjeblief normaliseren?" roept popster Billie Eilish op. Ze pleit voor bodyneutrality, niet te verwarren met het populaire bodypositivity. Je aanvaardt je lijf zoals het is, en focust je meer op hoe het voor je zorgt. Dat is nog bevrijdender en geeft nog meer rust, vinden lingerie-ontwerpster Murielle Scherre, plussize blogster Marianne Nykjaer en styliste en actrice Hilde Destoop. "Heb ik een baaldag, dan word ik echt niet gelukkiger van die 'hiep hiep hoera bodypositivity'-beelden." Psychologen Gudrun Hespel en Liesbeth Woertman leggen uit hoe het precies werkt, neutraal zijn over je lijf. "Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet."
Lees verder

Nee, prijs van 1.799 euro voor plantje van 15 centimeter is geen tikfout
Een buitenkansje was het. Tuincentrum Intratuin in Lovendegem had onlangs een unieke kamerplant in de aanbieding: een monstera adansonii variegata. Prijs: 1.799 euro. Nogal aan de dure kant, denkt u. Maar: "De plant was binnen het halfuur verkocht."
Lees verder

BBC gaat controversiële aflevering van 'Fawlty Towers' toch opnieuw uitzenden, maar met enkele aanpassingen
BBC gaat 'The Germans', een omstreden aflevering van de populaire komische serie 'Fawlty Towers', dan toch opnieuw uitzenden. Dat doen ze wel met een kleine aanpassing: de bewuste scène die de controverse veroorzaakte wordt uit het programma geknipt.
Lees verder

Zwangere vrouw in Brussels ziekenhuis overleden aan Covid-19
Een zwangere vrouw is in een Brussels ziekenhuis overleden aan Covid-19. Dat bevestigt de FOD Volksgezondheid na berichtgeving van Bruzz. Of de vrouw onderliggende aandoeningen had is niet bekendgemaakt.
Lees verder

Vlaming sterft in Bolivia nadat hij 10 meter naar beneden stort in ravijn
In Bolivia is een Vlaming om het leven gekomen bij een dodelijke val in een ravijn. Dat bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken aan HLN. Anton C. (45), afkomstig uit Limburg, verloor langs een riviertje het evenwicht. Hij stortte meer dan 10 meter naar beneden en belandde met zijn hoofd op de stenen.
Lees verder

Vriend van verongelukte influencer Kelly (30) ingelicht door volgers: "Kreeg al berichten nog voor politie bij me was"
De populaire Tiktokker Christiaan Jacobs werd door zijn volgers ingelicht dat zijn vriendin Kelly Scheppers (30) maandagmiddag was verongelukt op de E313. Jacobs kreeg al privéberichten nog voor de politie bij hem thuis was. In een emotioneel filmpje op Tiktok bevestigde hij de tragische dood van zijn vriendin.
Lees verder

Belgisch herstelplan doet bbp in 2022 met 0,2 procent groeien
Het Belgisch bruto binnenlands product zal in 2022, wanneer het herstelplan dat ons land bij Europa moet indienen op volle toeren draait, met 0,2 procent groeien in vergelijking met een scenario zonder plan. Dat blijkt uit de berekeningen van het Federaal Planbureau. Het herstelplan heeft ook een gunstig effect op de overheidsfinanciën, want tegen 2026 zou de overheidsschuld met 0,5 procent van het bbp krimpen.
Lees verder