Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

Redactrice Liesbeth test app die nieuwe combinaties maakt met kleren uit haar kast: “Deze outfit had ik zelf nooit ...

HLN
Redactrice Liesbeth test app die nieuwe combinaties maakt met kleren uit haar kast: "Deze outfit had ik zelf nooit bedacht"
Sommige mensen zijn geboren met een fantastisch stijlgevoel. Anderen staan dagelijks inspiratieloos voor hun kleerkast, om er uiteindelijk wéér een jeansbroek en witte T-shirt uit te halen. Behoor jij tot de tweede categorie? Dan is er tegenwoordig Whering. Een gloednieuwe app die zich ontpopt tot jouw persoonlijke stylist. Zo voelen we ons toch allemaal een beetje Beyoncé. Redactrice Liesbeth test het uit. "Bij elke nieuwe outfit ben ik aangenaam verrast."
Lees verder

Dividendstop treft niet alleen de rijken: "Veel Belgen in middenklasse worden dupe"
"Geen loonakkoord? Dan ook geen dividenden", dreigt Conner Rousseau. Daarmee dropt hij een splinterbom, want zo'n maatregel treft niet alleen de rijken. "Veel Belgen in de middenklasse gaan hierdoor geraakt worden", verwacht professor Gertjan Verdickt (KU Leuven). En wat gaan bedrijven doen? Nu geen dividend uitkeren, alles oppotten en later - als het weer mag - extra grote bedragen geven aan hun aandeelhouders? "Duitsland deed in de oorlog iets gelijkaardigs."
Lees verder

Ruimtesonde Voyager 1 zweeft na meer dan 40 jaar nog altijd rond, als verst van ons verwijderde object ooit door de mens gemaakt
5 september 1977. Voyager 1 wordt vanop Cape Canaveral gelanceerd. Bijna 44 jaar later zweeft de onbemande sonde nog altijd rond, inmiddels in de interstellaire ruimte, op 22,7 miljard kilometer van onze planeet. Voyager 1 blijft ook informatie doorsturen naar de aarde. De brandstof raakt nu wel stilaan op. Wetenschappers hopen dat Voyager 1 het nog tot zijn vijftigste missieverjaardag in 2027 kan rekken.
Lees verder

Peking dient Biden van antwoord na offensieve speech: "VS moeten hun democratie niet opleggen aan anderen"
Na de offensieve toespraak van de Amerikaanse president Joe Biden heeft China de Verenigde Staten ervan beschuldigd hun democratische model te willen "opleggen" aan andere landen. Peking klaagt ook de Amerikaanse militaire activiteiten aan en pleit voor een geest van "non-confrontatie" met Washington.
Lees verder

Italië verlengt quarantaineplicht voor EU-reizigers
Elke reiziger uit de EU zal bij aankomst in Italië nog steeds vijf dagen in quarantaine moeten. De Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza heeft de maatregel verlengd tot half mei.
Lees verder

Hoogste aantal opgenomen coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen sinds begin januari
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is gestegen tot boven de 2.700, dat is voor het eerst sinds 7 januari. Net sinds gisteren zijn een eerste reeks versoepelingen - waaronder de afschaffing van de avondklok - ingegaan. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2.704 mensen vanwege Covid-19. Dat zijn er 93 meer dan op woensdag. Afgelopen etmaal zijn er 7.344 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat zijn er 1.338 minder dan gisteren, mogelijk komt dat door Koningsdag, een vrije dag bij onze noorderburen.
Lees verder

Meer dan 30 miljoen coronabesmettingen geregistreerd in Europese Unie
In de Europese Unie hebben sinds het begin van de coronapandemie meer dan dertig miljoen mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt donderdag uit een nieuwe stand van zaken van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).
Lees verder

Volvo en Daimler gaan brandstofcellen voor waterstoftrucks bouwen
Het Duitse auto- en vrachtwagenconcern Daimler gaat samen met de Zweedse truckbouwer Volvo in 2025 beginnen met de Europese productie van brandstofcellen voor waterstoftrucks. Daarvoor werd vorig jaar al een joint venture genaamd 'Cellcentric' opgericht. Vandaag werden de concrete plannen bekendgemaakt. De twee fabrikanten willen marktleider worden.
Lees verder

Europees record: Duitsland heeft in één dag meer dan miljoen mensen ingeënt
Duitsland heeft in een dag tijd ruim een miljoen mensen ingeënt met een coronavaccin. Het gaat voor zover bekend om een Europees record. Minister van Volksgezondheid Jens Spahn zegt dat het de eerste keer was dat in 24 uur meer dan 1 procent van de bevolking is gevaccineerd.
Lees verder

Europees record: Duitsland heeft in dag tijd meer dan miljoen mensen ingeënt
Duitsland heeft in een dag tijd ruim een miljoen mensen ingeënt met een coronavaccin. Het gaat voor zover bekend om een Europees record. Minister van Volksgezondheid Jens Spahn zegt dat het de eerste keer was dat in 24 uur meer dan een procent van de bevolking is gevaccineerd.
Lees verder

Russen maken gouden versie van Tesla
Het Russische bedrijf Caviar heeft een gouden versie van de Tesla Model S gemaakt. De elektrische auto is veelvuldig verrijkt met 24 karaat goud. Er worden in totaal 99 gouden exemplaren gemaakt.
Lees verder

Gegevensbeschermingsautoriteit legt filiaal van Carrefour boete op
Fimaser, de kredietkaartenuitgever van supermarktketen Carrefour, heeft een boete van 100.000 euro gekregen van de Gegevensbeschermingsautoriteit. Een werknemer zocht herhaaldelijk gegevens van zijn ex-partner op in de kredietcentrale van de Nationale Bank.
Lees verder

Dode en gewonden na schermutselingen aan grens tussen Kirgizië en Tadzjikistan
Aan de grens tussen Kirgizië en Tadzjikistan is het donderdag tot schermutselingen tussen het leger van beide Centraal-Aziatische landen gekomen. Daarbij vielen één dode en achttien gewonden. Kirgizië nam ook een grenspost van Tadzjikistan in.
Lees verder

Even stijlvol als Brad Pitt: acteur brengt zijn allereerste modecollectie uit
Het indrukwekkende resumé van Brad Pitt wordt nog wat langer, want de 57-jarige acteur mag zich sinds kort een modeontwerper noemen. Hij ging in zee met het chique Italiaanse merk Brioni. Samen brengen ze een kledinglijn op de markt, gebaseerd op Pitts nonchalante kledingstijl.
Lees verder

In Charleroi neergestoken man bezweken aan verwondingen
De man die dinsdag bij een vechtpartij in het centrum van Charleroi gewond raakte, is donderdagochtend aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft het parket van Charleroi bevestigd aan onze collega's van '7s7'. De vermoedelijke dader is door het slachtoffer geïdentificeerd, maar is nog steeds op vrije voeten.
Lees verder

REPORTAGE. Lummen telt meeste gevaccineerde 65-plussers van Vlaanderen: eindelijk opnieuw petanquen, naar tennis en op kleindochter passen. Is het nu al vrijheid, blijheid?
Lummen is wellicht ook voor u vooral de gemeente van het klaverblad, daar op de kruising van Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Het is momenteel echter ook de gemeente waar corona nog het minst zwaar zou mogen toeslagen. Met woensdag al 95,73 procent van de doelgroep minstens eenmaal geprikt, ligt de vaccinatiegraad daar het hoogst van heel Vlaanderen. Tijd voor de lang beloofde vrijheid, blijheid, zou je zo denken. Wij dus op reportage naar de meest geprikte 65-plussers van Vlaanderen, de Lummenaren.
Lees verder

HET DEBAT. Is een dividendstop een goed idee als werknemers geen grotere loonsverhoging krijgen? Dit is jullie mening
Het overleg over de lonen in de privésector zit muurvast. De socialisten willen zich niet neerleggen bij de beperkte loonsverhoging van 0,4 procent bovenop de index in de privésector. "Geen hogere loonmarge? Dan ook geen dividenden", zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Wat denk jij? Is een dividendstop een goed idee als werknemers geen grotere loonsverhoging krijgen? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Wie sloeg Luc (73) bewusteloos?
De politie wil weten wie Luc Van Belleghem woensdag heeft aangevallen in Koekelberg. De man werd bewusteloos teruggevonden op het plein en verkeert in levensgevaar.
Lees verder

Californische brand aangestoken om moord te verdoezelen
Een brand in Californië, die vorig jaar twee mensen doodde en duizenden hectaren verwoestte, was opzettelijk aangestoken om een moord te verdoezelen. Dat heeft een onderzoek uitgewezen.
Lees verder

Koperprijs voor het eerst in tien jaar boven 10.000 dollar per ton
De prijs van een ton koper is donderdag op de financiële markten kortstondig gestegen tot boven 10.000 dollar (zo'n 8.260 euro). Het was al van februari 2011 geleden dat de prijs van het rode metaal zo hoog stond. De vraag uit China en de lage koers van de dollar drijven de prijzen op.
Lees verder