Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 april 2021

PORTRET. Een zachtaardige knuffelbeer op een skateboard, onder een boom of in Thailand: zo zal Leander ‘Leo’ Quin...

HLN
PORTRET. Een zachtaardige knuffelbeer op een skateboard, onder een boom of in Thailand: zo zal Leander 'Leo' Quintyn herinnerd worden
"One love, one heart. Let's get together and feel all right", zong Bob Marley in 1977. Wie de voorbije jaren vaak door de Felix D'hoopstraat in Tielt wandelde zal het regelmatig door de kier van een raam hebben gehoord. Het lied leek het mantra van Leander Quintyn (32), de man - inclusief dreadlocks - die geen vlieg kwaad zou doen. Liefde geven en genieten van het leven, daar draaide het om bij 'Leo', een reus van een man, maar een knuffelbeer voor zijn vrienden. "Onlangs zei een vriend van hem: 'Zijn dood was niet voor niks. Hij heeft ons allemaal weer samengebracht'", zegt zijn zus Kelly (41). "Zo wordt hij geëerd zoals hij was."
Lees verder

Vrachtwagen laat geen spaander heel van caravan op pechstrook
Op de E40 tussen Veurne en Oostduinkerke is vrijdag rond 16.20 uur een vrachtwagen ingereden op een caravan, voortgetrokken door een bestelwagen die op de pechstrook stond. Er vielen als bij wonder geen gewonden.
Lees verder

Stroomfactuur werd in 2020 bijna 60 euro goedkoper, aardgasfactuur bijna 160 euro
De jaarfactuur voor elektriciteit van een gemiddeld gezin in Vlaanderen is in 2020 bijna 60 euro lichter geworden. De aardgasfactuur zakte gemiddeld bijna 160 euro. Dat blijkt uit cijfers van de Creg.
Lees verder

Union heeft met Bart Nieuwkoop eerste transfer beet
Kampioen in 1B Union heeft zijn eerste transfer bekendgemaakt. De Nederlandse rechtsachter Bart Nieuwkoop tekende een contract voor drie seizoenen in het Marienstadion. Nieuwkoop speelde de afgelopen jaren meer dan honderd wedstrijden voor Feyenoord en Willem II in de Nederlandse Eredivisie.
Lees verder

"Anderlecht heeft het momentum": onze watchers over de kansen van hun ploeg in de play-offs
Money time. Dit weekend beginnen de play-offs in de Jupiler Pro League. Kan iemand Club Brugge nog bedreigen? En wie wint de Europe play-offs? Wij legden de vier onderstaande vragen voor aan onze clubwatchers.
Lees verder

Regering lanceert breedbandplan om 'witte zones' weg te werken
De federale ministerraad heeft op voorstel van minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) het licht op groen gezet voor de lancering van een nationaal 'breedbandplan'. Dat dient onder meer om de witte zones, gebieden waar nog geen snel vast internet voorhanden is, weg te werken.
Lees verder

LIVE. Vercauteren wisselt van keeper, De Bilde: "Belachelijk en absurd dat Refaelov niet meer wordt opgesteld"
• 1ste speeldag Champions' play-offs • Aftrap: 20u45 • Bosuilstadion • Antwerp rekent niet meer op Refaelov tegen de kersverse bekerwinnaar
Lees verder

Dave Grohl over het leven op de tourbus: "Kurt Cobain mocht niet met het busje rijden"
Als er een man is die weet hoe het is om op tournee te gaan, dan is het Foo Fighters-frontman Dave Grohl (52) wel. Geen wonder dus dat hij er een documentaire over maakte, 'What Drives Us'. In The Hollywood Reporter blikt hij terug op het leven 'on the road' met Nirvana.
Lees verder

NASA verlengt missie van Marshelikopter Ingenuity
De minihelikopter Ingenuity zal veel langer op Mars rondvliegen dan oorspronkelijk gepland. De missie, die oorspronkelijk ongeveer 30 dagen zou duren, is met nog eens 30 dagen verlengd. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vrijdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt.
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix brengt zes Belgen aan de start van de Giro - Quintana juicht in Asturië
Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) is de eerste leider in de 64e Ronde van Asturië, een Spaanse rittenkoers van het niveau 2.1. De 31-jarige Colombiaan soleerde vrijdag naar winst in de openingsetappe tussen Oviedo en Pola de Lena. De Spanjaard Antonio Pedrero hield op 26 seconden de Fransman Pierre Latour achter zich om de tweede plaats.
Lees verder

Regering legt voorlopige lijst vast van 5 te herziene grondwetsartikels
De federale regering wil in 2024 alvast vijf grondwetsartikels ter herziening vatbaar laten verklaren, waaronder het artikel 195 dat de volledige grondwet opengooit en de twee artikelen die te maken hebben met de regeringsvorming. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist.
Lees verder

N-VA-voorzitter Bart De Wever: "Stop met dat centraal loonoverleg. Doe het op zijn Duits en Europees, per sector"
Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft een centraal loonoverleg tussen alle vakbonden en alle werkgevers geen zin meer. Hij pleit voor gedecentraliseerd overleg per sector, "zoals overal in Europa". Dat zei hij vanavond op Radio 1.
Lees verder

N-VA-voorzitter Bart De Wever: "Stop met dat centraal loonoverleg"
Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft een centraal loonoverleg tussen alle vakbonden en alle werkgevers geen zin meer. Hij pleit voor gedecentraliseerd overleg per sector, "zoals overal in Europa". Dat zei hij vanavond op Radio 1.
Lees verder

LIVE. Tielemans en co gaan op bezoek bij Southampton
• 34ste speeldag • Aftrap: 21u • St. Mary's Stadium • Vorig seizoen won Leicester met 0-9 (!) bij Southampton
Lees verder

Voorzitter Europees Parlement en vicevoorzitter Commissie mogen Rusland niet meer binnen: "Onaanvaardbaar"
Rusland legt acht belangrijke functionarissen van de Europese Unie een inreisverbod op als vergelding voor Europese sancties tegen zes Russen in maart. Het gaat onder anderen om vicevoorzitter Vera Jourova (Justitie) van de Europese Commissie en David Sassoli, de voorzitter van het Europees Parlement, zo maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou bekend. De Europese Unie reageert woedend.
Lees verder

Voorzitter Europees Parlement en vicevoorzitter Commissie mogen Rusland niet meer binnen
Rusland legt acht belangrijke functionarissen van de Europese Unie een inreisverbod op als vergelding voor Europese sancties tegen zes Russen in maart. Het gaat onder anderen om vicevoorzitter Vera Jourova (Justitie) van de Europese Commissie en David Sassoli, de voorzitter van het Europees Parlement, zo maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou bekend.
Lees verder

Lazio-voorzitter 12 maanden geschorst voor schenden coronaregels
Claudio Lotito, voorzitter van Lazio, is door het hof van beroep van de Italiaanse voetbalbond FIGC voor 12 maanden geschorst voor het overtreden van de coronamaatregelen. De club uit Rome moet ook een boete van 200.000 euro betalen.
Lees verder

"Afschaffen opkomstplicht zal niet leiden tot sterkere democratie"
Het herwinnen van het vertrouwen in de politiek en de democratie komt door het voeren van impactvol beleid en door het betrekken van burgers en middenveld. Niet door het afschaffen van de belangrijkste indicator die wijst op haar tekorten. Dat stellen verschillende middenveldorganisaties in een reactie op het schrappen van de opkomstplicht bij de volgende lokale verkiezingen.
Lees verder

LIVE. GOAL! Antwerp laat het liggen, Genk scoort wél: Bongonda maakt er 0-1 van na gewéldige aanval
• 1ste speeldag Champions' play-offs • Aftrap: 20u45 • Bosuilstadion • Antwerp rekent niet meer op Refaelov tegen de kersverse bekerwinnaar
Lees verder

LIVE. Rusten op de Bosuil! Genk leidt na héérlijke goal van Bongonda
• 1ste speeldag Champions' play-offs • Aftrap: 20u45 • Bosuilstadion • Antwerp rekent niet meer op Refaelov tegen de kersverse bekerwinnaar
Lees verder