Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

& Other Stories lanceert zomerse capsulecollectie voor mama’s en hun mini’s

HLN
& Other Stories lanceert zomerse capsulecollectie voor mama's en hun mini's
Leuk nieuws voor mama's en hun dochtertjes: de Zweedse modeketen & Other Stories lanceert voor het eerst een capsulecollectie voor vrouwen en kinderen van anderhalf tot acht jaar oud. Ze kunnen zich vanaf 18 mei samen hullen in frivole zomeroutfits in pasteltinten.
Lees verder

Topman BioNTech geeft hoop: "Europa zal tegen juli of uiterlijk augustus groepsimmuniteit bereikt hebben"
Nu we met z'n allen meer dan ooit snakken naar een 'normale' zomer, komt de hoopvolle boodschap van de topman van de farmaceut achter het coronavaccin als geroepen. Volgens BioNTech-oprichter Ugur Sahin zal Europa tegen juli of uiterlijk augustus groepsimmuniteit hebben bereikt. Maar hij verwacht wel dat een derde inenting, negen tot twaalf maanden na de eerste spuit, nodig zal zijn.
Lees verder

Een muur op CL-niveau bouwen voor dummies: "Ook al is het een natuurlijke reflex, een speler mag zich nóóit wegdraaien"
Het winnende doelpunt van Manchester City tegen PSG is voer voor debat. Riyad Mahrez krulde een vrije trap door de muur binnen, dat terwijl ze bij de Parijzenaars nog net geen mortel gebruikten om hun muur dicht te metselen. Hoe kan het dat er op dit niveau dan toch gaten ontstaan? Ex-Rode Duivels Philippe Vande Walle en Eric Van Meir leggen uit. "Een bal door de muur is een nachtmerrie voor elke keeper."
Lees verder

Schietoefeningen 11 en 12 mei afgelast en volgende oefeningen enkel in gesloten schietstand
De burgemeesters van Wuustwezel en Brecht hadden donderdag een constructief gesprek met Defensie net geen week na de verwoestende brand op het Groot Schietveld. Defensie liet alvast weten dat de geplande oefeningen op 11 en 12 mei niet doorgaan én dat andere oefeningen die in kort gepland staan enkel in gesloten schietstanden zullen plaatsvinden. Lees hier nog eens alles over de brand op het Groot Schietveld.
Lees verder

Onderzoek: gletsjers smelten sneller dan vroeger
Volgens een nieuwe studie smelten gletsjers aan een versneld tempo. Onderzoekers hebben ontdekt dat ze in de eerste twee decennia van deze eeuw bijna 270 miljard ton ijs verloren hebben.
Lees verder

Antwerp neemt Refaelov op in selectie voor opener Champions' play-offs
Lior Refaelov maakt nog altijd deel uit van de A-kern van Antwerp. Coach Frank Vercauteren selecteerde de Israëliër, die vanaf volgens seizoen voor concurrent Anderlecht voetbalt, voor de opener van de Champions' play-offs. Morgen neemt The Great Old het op tegen Racing Genk.
Lees verder

Van 18 tot 43 procent: waarom tellen sommige gemeenten al veel meer gevaccineerde inwoners dan andere?
In Knokke-Heist heeft al 43,23 procent van de volledige bevolking minstens een eerste prik met een coronavaccin gekregen. In Vilvoorde daarentegen is dat nog maar 18,08 procent, een erg groot verschil met de kustgemeente. Hoe kan dat?
Lees verder

Antwerps bouwmeester verdedigt bijgebouw aan Het Steen ondanks felle kritiek: "We bouwen in de 21ste eeuw, niet meer in de 12de eeuw"
Van 'geboorteplek van Antwerpen is verminkt' tot 'breek de koterij onverwijld af': het nieuwe onthaalgebouw voor toeristen bij het Steen in Antwerpen valt niet echt in de smaak. Maar volgens Antwerps bouwmeester Christian Rapp was het bijgebouw noodzakelijk. "Oud en nieuw gaan harmonieus samen. Helemaal niets doen, was geen optie", verdedigt hij de keuze.
Lees verder

Zijn de opgravingen in Egypte écht zo spectaculair, of gewoon slimme pr?
Egyptische archeologen komen de laatste tijd woorden te kort. Als er geen 'verloren gouden stad' wordt opgegraven, dan wordt wel 'de geschiedenis herschreven' met de 'grootste vondst van het jaar'. Nu zijn er nabij Caïro weer 'zeldzame graven' opgedoken. Grote successen of gewoon een slimme manier om de eigen reputatie te behartigen?
Lees verder

Moeder perst man die met haar 14-jarige zoon afspreekt af na afranseling: "Lokte de man naar haar thuis met valse berichtjes"
"Kon ik de klok maar terugdraaien. Ik had het helemaal anders aangepakt." Een 40-jarige moeder uit Tisselt (Willebroek), die in 2019 een vijftiger die met haar 14-jarige zoon afsprak hard aanpakte, verscheen vandaag voor de rechter in Mechelen. De man kreeg enkele rake klappen, onder andere van de ex-partner van de moeder, en werd nadien gedwongen om een som van 5.000 euro neer te tellen. Een deel van het geld verdween in een bingomachine.
Lees verder

PORTRET. Wordt Annalena Baerbock de eerste groene bondskanselier van Duitsland?
Ze is bevlogen, populair en helder. Pragmatisch, maar geen typische machtspolitica. Wordt Annalena Baerbock (40) de eerste groene bondskanselier van Duitsland?
Lees verder

"Impact zal op menselijk, ecologisch en economisch vlak desastreus zijn": protest tegen geplande pijpleiding naar Duitsland zwelt aan
"We worden koud gepakt." De aanleg van een ondergrondse pijpleiding tussen de haven van Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied doet veel stof opwaaien in Vlaanderen. Tientallen woningen - maar ook een ijsjeszaak en zelfs een wijkschooltje - zouden daarvoor onteigend worden, om van de schade aan landbouw- en kostbaar natuurgebied nog te zwijgen. Guy Swinnen van The Scabs heeft er mee een protestsong over gemaakt. De leiding kan zelfs desastreuze gevolgen hebben voor ... Pukkelpop.
Lees verder

Thalys laat vanaf midden mei meer treinen rijden
Spoorwegmaatschappij Thalys laat vanaf midden mei meer treinen rijden. Het aanbod zal verdubbelen tegenover nu, zegt de hst-operator, maar het zal wel nog altijd maar 30 procent bedragen van het normale aanbod in niet-coronatijden.
Lees verder

Thalys laat midden mei meer treinen rijden
Spoorwegmaatschappij Thalys laat vanaf midden mei meer treinen rijden. Het aanbod zal verdubbelen tegenover nu, zegt de hst-operator, maar het zal wel nog altijd maar 30 procent bedragen van het normale aanbod in niet-coronatijden.
Lees verder

"Ik geef het je op een blaadje, die terrassen hier in Nederland gaan volgende week weer dicht"
"Eindelijk", was bij zowat elke terrasganger en horeca-uitbater in Nederland te horen. Anderhalve week voor bij ons in België mochten de terrassen er gisteren na een dik halfjaar weer open, onder strikte voorwaarden. Volstaan die om het veilig te houden?
Lees verder

VN-bemiddeling over Cyprus mislukt weer
De inspanningen om het conflict in Cyprus op een duurzame manier op te lossen zijn nog maar eens mislukt. Tussen de Grieks- en Turks-Cyprioten is er onvoldoende overeenstemming om van start te gaan met formele onderhandelingen, zei VN-secretaris-generaal Antonio Guterres donderdag in Genève. Woensdag had hij er al mee gedreigd de gesprekken stop te zetten, nadat die pas dinsdag weer waren opgestart.
Lees verder

ASSISEN. Pol Mistiaen (46) schuldig aan moord op z'n echtgenote Ellen (37): "Hij had 2,5 minuut de tijd om zich te bedenken, maar heeft dat niet gedaan"
Pol Mistiaen (46) had zelf niet betwist dat hij z'n echtgenote Ellen (37) anderhalf jaar geleden op gruwelijke wijze doodsloeg met een ijzeren staaf in hun woning in Oekene. Weinig verrassend verklaarden het hof en de jury de beschuldigde donderdagmiddag dan ook schuldig aan moord. Mistiaen had bij aanvang van de zitting alles en iedereen verrast door plots tóch te beginnen praten over het moment van de moord. Of hem dat een mildere straf oplevert, weet hij later op de dag.
Lees verder

Nieuwe beelden van bestorming Capitool tonen hoe inmiddels gestorven politieagent aangevallen wordt met chemische spray
De federale autoriteiten hebben woensdag een nieuwe video vrijgegeven over de bestorming van het Capitool. Op die beelden is ook de politieagent Brian Sicknick te zien. Hij krijgt net zoals de andere agenten chemische spray in de ogen gespoten. Brian Sicknick stierf na de interventie aan het Amerikaanse Capitool op 6 januari.
Lees verder

Jongeren getuigen anoniem over illegale lockdownfeestjes: "Het voelde niet alsof we er iemand kwaad mee deden"
Begin deze maand kwamen zo'n 2.000 jongeren samen in het Brusselse Ter Kamerenbos voor La Boum. Het onofficiële evenement liep compleet uit de hand, en dit weekend staat een tweede editie gepland. Of het zal doorgaan, is nog niet zeker. Wat wel zeker is: bij jongeren kriebelt het om te feesten. Logisch, na een jaar in lockdown. Toch zijn er ook sommigen die de coronaregels al een hele tijd aan hun laars lappen. Sam* (26) en Cedric* (20) getuigen over waarom ze ervoor kozen lockdownfeestjes te organiseren. "Dat feest was het hoogtepunt van het jaar. Spijt heb ik niet."
Lees verder

Jordan Lukaku showt ferme collectie sneakers op Instagram en heeft het over zijn favoriete jeugdclub: "Ik supporterde voor de Fransen bij Arsenal"
Jordan Lukaku maakt zich op zijn 26ste op met Antwerp voor de Champions' Play-offs, maar de linksback vond daarbij snel de tijd om bij een Instgram-takeover voor Soccerbible te antwoorden op de vragen van zijn fans.
Lees verder