Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 april 2021

OPROEP. Welke vragen heb jij nog na het Overlegcomité?

HLN
OPROEP. Welke vragen heb jij nog na het Overlegcomité?
Het Overlegcomité heeft na de paaspauze een reeks versoepelingen aangekondigd. Heb jij nog vragen na de persconferentie? Stel ze dan via onderstaand formulier.
Lees verder

Burgemeester Dedecker niet onder de indruk van beslissing Overlegcomité: "Ze houden ons een wortel voor de neus"
Burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) is niet onder de indruk van de beslissing van het Overlegcomité om de horecaterrassen op 8 mei te heropenen. "Een klassiek compromis à la Belge. Ik beraad me intussen over welke stappen we zelf kunnen ondernemen", houdt hij een slag om de arm.
Lees verder

EMA zet onderzoek naar AstraZeneca-vaccin voort
Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA zegt alle gegevens over het AstraZeneca-vaccin en de parameters van de epidemiologische situatie (aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterftegevallen) nog eens uitgebreid onder de loep te nemen. Dit om de Europese landen verder te informeren over de optimale toediening van het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut, klinkt het woensdag in een persbericht.
Lees verder

3 jonge vrouwen vertellen hoe zij de ramadan beleven: "Het is een manier om even stil te staan bij het luxueuze leven dat we leiden"
"Ik heb me niet voorbereid en laat alles op me afkomen. Tot nu toe vind ik het een mooie ervaring." Fien (22) doet dit jaar voor de eerste keer mee met de ramadan. Nadia (28) en Anisa (25) doen het al enkele jaren. De drie jonge moslima's vertellen waarom het voor hen zo belangrijk is om elk jaar te vasten, waarom het veel meer is dan niet eten en drinken én hoe je hen kan steunen.
Lees verder

"Wij zijn geen hersenloze neanderthalers die elkaar de kop inslaan": freefighters van RAFC Antwerp verdedigen vrije keuze om met elkaar te vechten
Mag je met elkaar op de vuist gaan als beide partijen daar vrijwillig voor hebben gekozen? Dat lijkt de centrale vraag op het proces tegen de 66 'freefighters' van RAFC Antwerp die vervolgd worden voor een tiental vechtpartijen tegen rivaliserende hooligans. Volgens sommigen van hen zijn freefights een cultuurfenomeen dat bij ons nog een plaats moet krijgen. "Vanaf het begin accepteerde hij dat hij klappen zou kunnen krijgen, dat maakte deel uit van de afspraak."
Lees verder

Biden: "Tijd is gekomen om langste oorlog van Amerika te beëindigen"
De Amerikaanse president Joe Biden zal maandag in zijn toespraak over Afghanistan verklaren dat "de tijd is aangebroken om een einde te maken aan de langste oorlog van Amerika" en om "de Amerikaanse troepen terug naar huis te brengen".
Lees verder

Burgemeester ontgoocheld over heropening op 8 mei: "Momenteel druk in Knokke, en terrassen zouden antwoord kunnen zijn"
De burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote reageert ontgoocheld op de beslissing van het Overlegcomité om de opening van de terrassen een week uit te stellen. "Ik schat dat er momenteel zo'n 50.000 tweedeverblijvers aanwezig zijn. De terrassen en strandbars zouden mee zorgen voor de spreiding van die mensen", zegt hij.
Lees verder

Internationaal Atoomenergieagentschap bezoekt Iraanse nucleaire site
De inspecteurs van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) hebben zich woensdag naar de Iraanse fabriek van Natanz begeven. Deze is zondag getroffen door een explosie die Teheran toeschrijft aan Israël. Dat kondigde de nucleaire waakhond van de VN aan.
Lees verder

Ierse privacycommissie start onderzoek naar grootschalig datalek bij Facebook
De Ierse Data Protection Commission (DPC), die toeziet op de naleving van de privacywetgeving, start een onderzoek naar een datalek bij Facebook, waarna de gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers te grabbel werden gegooid op een hackersforum.
Lees verder

Zeven op tien ouderen gevaccineerd, en maximaal 500 patiënten op intensieve zorg: deze parameters moeten we halen om het buiten- en binnenplan te laten ingaan
Tegen 8 mei moeten zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Pas als dan ook de situatie op de afdelingen intensieve zorg in de ziekenhuizen "duurzaam verbeterd" is, kan het buitenplan in werking treden waarbij de terrassen opengaan. Begin juni moeten dan bijna alle 65-plussers én de risicopatiënten gevaccineerd zijn, en kan ook het binnenplan in werking treden, als er dan ook een "normalisering" is op intensieve zorgen waar dan nog maximaal 500 Covid-patiënten mogen liggen.
Lees verder

Hetty en Barbara schreven zich in om astronaut te worden: "De eerste vrouw op de maan. Dat zou toch ferm zijn?"
Ze hebben elk hun eigen hashtag op Twitter: #BarbaraInSpace en #HettyForSpace. Barbara Versyck (33) en Hetty Helsmoortel (34) zijn gelanceerd. Nog niet in een raket, maar ze hebben hun eerste horde richting ruimte wel genomen. Beide dames willen in 2022 één van de vier nieuwe astronauten van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) worden, al zullen ze even blij zijn met een plekje in het reserveteam. "Ik zie deze kans als een reis: de weg ernaartoe is net zo interessant als de eindbestemming."
Lees verder

Tom Pidcock jongste winnaar van Brabantse Pijl sinds 1987
Tom Pidcock heeft op z'n 21ste de Brabantse Pijl op zijn palmares gezet. Straffe prestatie van de talentvolle Brit. Pidcock is daarmee de jongste winnaar van de klassieker sinds Edwig Van Hooydonck in 1987.
Lees verder

Oud K3-album wordt op Vinyl uitgebracht
Ter gelegenheid van 25 jaar Studio 100 en 'World Record Store Day' wordt het succesvolle K3-album 'Alle Kleuren' op vinyl uitgebracht. De plaat, die ingezongen werd door Karen, Kristel en Kathleen, is een echt collectors items en wordt in beperkte oplage uitgebracht.
Lees verder

Midden in de stad maar toch straalt deze villa pure vakantie uit
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Brazilië.
Lees verder

Caroline uit 'Lady Truckers' overleefde grote brand Switel Hotel: "Licht en lawaai verdraag ik niet meer"
Lady Trucker Caroline Baugniet (40) is elke nacht op de baan. De duisternis geeft haar rust, en dat heeft volgens haar vooral te maken met de grote brand in het Switel Hotel in 1994, waarbij 164 mensen zwaar verbrand raakten. Het drama staat op haar netvlies gegrift en vergeet ze nooit meer. "Het vuur verspreide zich onder het plafond alsof het een atoombom was. In geen tijd stond heel de zaal in lichterlaaie."
Lees verder

Pidcock rijdt nog Amstel en Waalse Pijl: "Mensen gaan me nu tot favoriet bombarderen, maar elke wedstrijd is anders"
21 jaar jong en een eerste klassieker winnen. Niet al te veel renners doen het Tom Pidcock na. De Brit won de Brabantse Pijl na een sprint tegen Trentin en Van Aert. "Hopelijk kan ik deze vorm vasthouden."
Lees verder

Van Ranst maakt zich zorgen over tweede knuffelcontact: "Dit kan enorme impact hebben"
"De grootte van dit pakket is opmerkelijk", zo reageert een ongeruste Marc Van Ranst in VTM NIEUWS na het Overlegcomité. "Enkele lobbygroepen zullen wel tevreden zijn, maar men speelt toch wel gevaarlijk spel. Er mag niets fout gaan of we komen in de problemen."
Lees verder

Opnames derde reeks '#LikeMe' van start met enkele nieuwe acteurs en een expo
Goed nieuws voor de fans van de muzikale Ketnet-reeks '#LikeMe'. Volgende week maandag starten de opnames van het derde seizoen, waar enkele nieuwe gezichten hun intrede doen, zoals MNM-dj en 'Familie'-acteur Aaron Blommaert (18). In afwachting van de nieuwe reeks kunnen liefhebbers binnenkort ook zelf de wereld van '#LikeMe' betreden via de gloednieuwe belevingsexpo Smile #LikeMe.
Lees verder

'kzen muug jong': Antwerp lanceert kledinglijn rond uitspraken Ritchie De Laet
'kzen muug jong', 'kem bier nodig' en 'sgoe dak da wet'. Vertaald voor de niet-Antwerpenaar: 'ik ben moe', 'ik heb bier nodig' en 'goed dat ik dat weet'. Drie recente uitspraken van Ritchie De Laet die voortaan een eigen leven gaan leiden. De fanshop van de Great Old (shop.royalantwerpfc.be) lanceerde vanmiddag namelijk een heuse kledinglijn gebaseerd op de quotes. Voor 25 euro kan u binnenkort dus in een echt 'Ritchie'-T-shirt rondlopen. En de shirt zijn duidelijk in trek, want enkele uren na het lanceren van de kledinglijn had de club al 100 shirts verkocht.
Lees verder

Antwerp lanceert kledinglijn rond Ritchie De Laet: 'kzenmuugjong'
'kzenmuugjong', 'k em bier nodig' en 'sgoedakdawet'. Vertaald voor de niet-Antwerpenaar: 'ik ben moe', 'ik heb bier nodig' en 'goed dat ik dat weet'. Drie recente uitspraken van Ritchie De Laet die voortaan een eigen leven gaan leiden. De fanshop van de Great Old (shop.royalantwerpfc.be) lanceerde gisteren namelijk een heuse kledinglijn gebaseerd op de quotes. Voor 25 euro kan u binnenkort dus in een echt 'Ritchie'-t-shirt rondlopen.
Lees verder