Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 april 2021

Op zijn zestiende betrokken bij dood van Priscilla, negen jaar later heeft Anthony B. al negen veroordelingen op zijn...

HLN
Op zijn zestiende betrokken bij dood van Priscilla, negen jaar later heeft Anthony B. al negen veroordelingen op zijn conto
Anthony B., die in 2012 betrokken was bij het doodpesten van Priscilla Sergeant (14), is veroordeeld tot een bijkomende straf van tien maanden voor verschillende inbraken in garageboxen. Het is al de negende veroordeling voor de nog steeds slechts 24-jarige jongeman.
Lees verder

Siberische husky Matisse verzot op motorrijden: "De wind, de geuren, zij vindt het gewéldig"
Dit zagen we nog nooit: een Siberische husky die gek is op motorrijden. In de zijspan, welteverstaan. "Matisse zit met haar neus in de wind, al rij ik aan 70 kilometer per uur in vrieskoutemperaturen. Ze vindt het áltijd zalig. We krijgen veel bekijks onderweg, mensen maken massaal foto's en filmpjes", zegt Maarten Mollie (24). Hij organiseert met zijn zijspanmotor nu ook toeristische tours door Kortrijk.
Lees verder

Europese Commissie maakt 3,7 miljoen euro vrij voor bijna 1.500 ontslagen werknemers Swissport
De bijna 1.500 voormalige werknemers van het failliete Swissport krijgen financiële steun van de Europese Commissie. Dat is dinsdag bekend gemaakt. De Europese Commissie maakt in totaal 3,7 miljoen euro vrij, waarmee de ontslagen werknemers geholpen moeten worden bij het vinden van een nieuwe job.
Lees verder

Jambon hoopt "fronten in beweging te krijgen voor beslissing over grotere evenementen in zomermaanden"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hoopt dat het volgende Overlegcomité van 11 mei kan beslissen over grotere bezoekersaantallen voor evenementen in de zomermaanden. "Ik hoop de fronten daarover in beweging te krijgen", zo zei Jambon vandaag in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Liet Sarah van Soelen een tattoo zetten voor haar André?
Dat de liefde tussen Sarah van Soelen (25) en André Hazes (27) groot is, is overduidelijk. De twee laten op sociale media maar al te graag blijken dat ze niet zonder elkaar kunnen. Iets wat je bovendien redelijk letterlijk mag nemen, want het lijkt erop dat Sarah voortaan een stukje van haar André op permanente basis met zich meedraagt. Het ziet er namelijk naar uit dat ze een tattoo heeft laten zetten voor de zanger.
Lees verder

Verlaten Londense zakendistrict The City gaat kantoren omvormen tot woningen
In het Londense zakendistrict, kortweg The City genoemd, zullen leegstaande kantoren worden omgevormd tot woningen. De bedoeling is dat er zo tegen 2030 minstens 1.500 nieuwe logementen bijkomen. Een en ander is een gevolg van de coronacrisis die vele mensen tot thuiswerk noopt, waardoor het historische en financiële hart van Londen er maar verlaten bij ligt.
Lees verder

De Koninklijke Prijzenpakkers: deze records heeft Real al in handen, maar er is nóg veel te winnen
Geen club stond vaker in de halve finales van de Champions League (14x) dan Real Madrid. En dat is lang niet het enige record dat de Koninklijke Prijzenpakkers, die het vanavond opnemen tegen Chelsea, in handen hebben. Toch is er nog veel te winnen voor de ploeg van trainer Zinédine Zidane.
Lees verder

OVERZICHT. Van volledige lockdown tot versoepelingen die doen dromen: zo staat jouw favoriete vakantieland ervoor
Sinds het reisverbod is opgeheven, koesteren velen weer de hoop om naar hun favoriete bestemming te reizen. De coronasituatie in de vakantielanden verschilt danig. Daar waar sommige bestemmingen weer een strenge lockdown afkondigen, schuiven anderen landen al een datum naar voor om weer voluit toeristen te ontvangen. Wat is waar allemaal mogelijk? En welke regels gelden er? We zetten alle nieuwste ontwikkelingen op een rij.
Lees verder

Kopen we binnenkort kledingstukken die we enkel virtueel bezitten? Digitale mode is in opmars
Een virtueel kledingstuk kopen zonder het te passen. Binnenkort is het misschien niet langer ondenkbaar. Door corona moest de modewereld het afgelopen jaar erg innovatief uit de hoek komen. Modeontwerpers spelen in op de digitalisering en testen volop hoe we een virtueel kledingstuk kunnen kopen. Is digitale mode de toekomst? Fashionista Elien Migalski (31) denkt van wel.
Lees verder

Terrasjes gaan open in Nederland terwijl ziekenhuizen zich voorbereiden op code zwart: "We spelen met vuur"
In Nederland gaan de terrasjes morgen weer open en wordt de avondklok afgeschaft. Dat gebeurt op een moment dat de intensieve zorg er volloopt en de ziekenhuizen zich voorbereiden op code zwart — patiënten die weinig kans hebben om te overleven, krijgen dan geen IC-bed meer. "We hebben het zo lang goed gedaan, maar nu spelen we met vuur", zegt Diederik Gommers (56), chef van de Nederlandse intensivisten.
Lees verder

De geweldige match van Courtois tegen Chelsea: eerst straal genegeerd door Mourinho, nadien diens kwelduivel met "onmogelijke save"
Speciale afspraak voor Thibaut Courtois, vanavond. De Rode Duivel ontvangt met Real Madrid z'n ex-club Chelsea, de ploeg die hem weghaalde uit België. Én de ploeg waartegen hij in april 2014 een gewéldige match keepte. Tot frustratie van José Mourinho.
Lees verder

Meer dan honderd olympiërs laten morgen prikje zetten op Heizel
Morgen is het de eerste grote vaccinatiedag voor de olympische atleten aan de Heizel in Brussel. Olav Spahl, directeur topsport van het BOIC, meldde vandaag dat er zo'n 120 à 130 atleten een afspraak hebben voor hun eerste prik.
Lees verder

Hoe zit het met de Indiase variant in ons land? Hoeveel gevallen zijn er intussen? En moeten we ons zorgen maken? Alle antwoorden op een rij
Het nieuws kwam vorige week donderdag: twintig buitenlandse studenten die in Leuven en Aalst een opleiding verpleegkunde zouden volgen, bleken bij aankomst in België besmet te zijn met de Indiase variant van het coronavirus. Daarnaast bleken nog vier andere gevallen opgedoken te zijn in ons land en dat aantal werd de afgelopen dagen nog naar boven bijgesteld. Hoeveel zijn het er intussen in totaal? Bieden de bestaande vaccins wel voldoende bescherming, aangezien enkele van de studenten bleken ingeënt te zijn? En in welke mate moeten we ons zorgen maken over de nieuwe variant, die een waar slagveld aanricht in India? Alle antwoorden op een rij.
Lees verder

AB InBev wil Amerikanen weer aan het drinken krijgen met gratis sporttickets
Door 100.000 tickets voor sportevenementen weg te geven in de Verenigde Staten, wil AB InBev Amerikanen weer aan het drinken krijgen na de coronapandemie. De actie kost de Belgische bierreus zowat 10 miljoen dollar (8,3 miljoen euro).
Lees verder

Wie is Julian Nagelsmann (33), de duurste coach ooit die z'n spelers zélf laat nadenken?
Bayern München betaalde 25 miljoen euro voor zijn nieuwe trainer. Wie is Julian Nagelsmann (33), de duurste trainer ooit en whizzkid van het Duitse trainersfirmament? Een verhaal over hersentraining, peoplemanagement en flexibiliteit. Never change a winning team? Het zal wel.
Lees verder

Dennis blaast iedereen weg in proloog Ronde van Romandië, Thomas en Porte maken INEOS-feestje compleet
Rohan Dennis heeft met overmacht de proloog in de Ronde van Romandië gewonnen. De 30-jarige Australiër legde het traject van 4,1 kilometer maar liefst negen seconden sneller af dan ploegmaats Geraint Thomas (2de) en Richie Porte (3de). Hoogdag voor INEOS Grenadiers.
Lees verder

ASSISEN: Roofmoord op gevangenisverpleegster. Had de politie Christine Lenaerts nog kunnen redden?
Tussen de eerste alarmerende oproep over de ontvoering van Christine Lenaerts en het moment waarop het duo Marc Laudet-Ashley Van De Velde haar wurgde en dumpte, verliepen ongeveer zes uur. De betrokken agenten gaven vanochtend uitleg over hun optreden. "We dachten dat we dit zelf wel aankonden."
Lees verder

Schietpartij bij winkelcentrum in Nederlandse Woerden, mogelijk vier schoten gelost
Bij een winkelcentrum in het Nederlandse Woerden (provincie Utrecht) zijn vanmiddag meerdere schoten gelost. Achtergronden kan de politie nog niet melden.
Lees verder

David Goffin heeft geen scheur in adductoren en geeft uit voorzorg verstek voor Madrid
David Goffin (30) geeft verstek voor het ATP Masters 1000 toernooi in Madrid (2-9 mei). Uit voorzorg, want er werd geen scheur in de adductoren vastgesteld. De Luikenaar wil er volledig staan in Rome (9-16 mei).
Lees verder

Kelly (30), moeder van Haley (7), omgekomen bij verkeersongeval: "Een fantastische mama die veel mensen inspireerde"
De 30-jarige vrouw die is omgekomen in een ongeval op de E313 maandagmiddag is de Leuvense Kelly Scheppers. Zij laat een 7-jarige dochter Haley achter. Familie, vrienden én duizenden fans op Instagram en TikTok reageren vol ongeloof en verdriet op het plotse overlijden van de jonge moeder.
Lees verder