Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 april 2021

Oorzaak ongeluk Tiger Woods bekend bij politie maar vertrouwelijk

HLN
Oorzaak ongeluk Tiger Woods bekend bij politie maar vertrouwelijk
De oorzaak van het auto-ongeluk van de Amerikaanse golfvedette Tiger Woods eind februari is na onderzoek vastgesteld door de politie. De sheriff van Los Angeles County, Alex Villanueva, wil over de oorzaak echter publiekelijk niets kwijt vanwege de privacy van Woods.
Lees verder

Defensieminister na bagatelliseren coup: Braziliaans leger blijft trouw aan grondwet
De net aangestelde Braziliaanse minister van Defensie, Walter Braga Netto, heeft woensdag bij de bekendmaking van de nieuwe namen in de legertop beloofd dat de krijgsmacht zijn grondwettelijke boekje niet te buiten zal gaan. Dinsdag had Netto de rechtse militaire staatsgreep van 31 maart 1964 nog gebagatelliseerd.
Lees verder

Italiaanse regering verbiedt cruiseschepen bij centrum Venetië
Het beeld van gigantische cruiseschepen op de achtergrond van het San Marco-plein in Venetië zal na de coronapandemie niet meer terugkeren. De Italiaanse regering heeft gisteren zijn fiat gegeven aan een eerder voorgesteld verbod op cruiseschepen rondom het historische centrum van Venetië.
Lees verder

Sluiting dreigt voor twee rusthuizen op 'zwarte lijst' Vlaamse overheid
De sluiting dreigt voor twee zorginstellingen die op de zogenaamde 'zwarte lijst' van de Vlaamse overheid staan. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. Op die lijst staan in totaal dertien rusthuizen en serviceflat-groepen waar zware problemen zijn.
Lees verder

'Spook-TGV' vertrekt op eigen houtje uit NMBS-werkplaats en ontspoort
Een hogesnelheidstrein van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF, die op computerproblemen werd onderzocht in de NMBS-werkplaats in Vorst, is gisteravond zonder iemand aan boord vertrokken. Het voertuig ontspoorde uiteindelijk rond 21 uur. Dat melden vakbondsvertegenwoordigers van CGSP-ACOD.
Lees verder

Onze Olympiërs luiden de alarmbel: "Zonder vaccin kúnnen we niet naar Tokio"
Maart is al voorbij, en nog steeds kregen onze ­olympische atleten geen nieuws over hun vaccin. De irritatie groeit. Bij de Red Lions zijn twee spelers besmet: dat verstoort de ideale voorbereiding op hun ­gouden missie. Ook zwemcoach Ronald Gaastra is scherp: "Zonder vaccin kunnen we niet naar Tokio."
Lees verder

Corona ondermijnt hun medaillekansen, onze Olympiërs luiden alarmbel: "Zonder vaccin kúnnen we niet naar Tokio"
Maart is al voorbij, en nog steeds kregen onze ­olympische atleten geen nieuws over hun vaccin. De irritatie groeit. Bij de Red Lions zijn twee spelers besmet: dat verstoort de ideale voorbereiding op hun ­gouden missie. Ook zwemcoach Ronald Gaastra is scherp: "Zonder vaccin kunnen we niet naar Tokio."
Lees verder

Advocate die regering op knieën dwong, legt uit wat coronavonnis kan betekenen: "Nooit nog avondklok en meer kans om boete aan te vechten"
Eind vorige maand sleepte de Antwerpse advocate en voorzitter van de Liga voor Mensenrechten Kati Verstrepen de Belgische Staat voor de rechter. "We zeggen al een jaar dat de corona-maatregelen op juridisch drijfzand gebouwd zijn. Ze wilden niet luisteren." De gevolgen zijn navenant: alle maatregelen zijn door een rechter onwettig verklaard. Maar wat betekent dat nu voor ú?
Lees verder

Lachaert wacht niet meer op rechter om El Kaouakibi uit de partij te zetten: "Ze kreeg 24 uur"
Dan toch. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert startte gisteren de procedure op om Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi uit de partij te zetten. De Antwerpse was al sinds februari geschorst in afwachting van het oordeel van een rechter, maar de partij is het beu om mee de klappen op te vangen voor iets waar ze niets mee te maken heeft. En dus gaat Lachaert over tot actie - al kan hij niet verhinderen dat ze in het parlement blijft zitten.
Lees verder

Onze opinie. Het is opvallend stil in de politiek rond Sihame El Kaouakibi. Te veel partijen zitten mee in het modderbad
Sihame El Kaouakibi wordt extra hard aangepakt omdat ze een vrouw is, en omdat ze niet wit is. Dat schrijft auteur Aya Sabi. Er zijn namelijk schandalen overgewaaid. Maar deze keer zijn we verontwaardigd genoeg. Laat ons zeggen dat we alvast één iemand kennen die daar anders over denkt. Een man, een witte dan nog. Ex-burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS). En nog eentje om het af te leren: Stéphane Moreau (ex-PS). We denken spontaan ook aan Frank Creyelman (Vlaams Belang). We zullen maar stoppen, al borrelen nog veel namen op.
Lees verder

Oliegroep wil beurshuis Merit Capital overnemen
Minder dan drie jaar na de overname door de Britse private-equityspeler Duet Group krijgt het Antwerpse bedrijf Merit Capital alweer een nieuwe eigenaar. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Gerecht wil gepensioneerde Glenn Audenaert voor correctionele wegens corruptie: 'cadeau van 100.000 euro' kan topflik 5 jaar cel kosten
Ooit liet Glenn Audenaert (65) zich als flamboyante baas van de Brusselse federale gerechtelijke politie vrolijk volgen voor tv. Nu wijst hij voor de minste vraag naar zijn advocaten. Het gerecht wil zijn vel, omdat hij zich jaren geleden dik zou hebben laten betalen om de hoofdzetel van de federale politie te doen verhuizen naar de eigendom van een steenrijke kennis.
Lees verder

COLUMN. "Hoezo, football supports change? Doe waar u goed in bent, Roberto Martínez, en maak de Duivels kampioen"
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Roberto Martínez, coach van de Rode Duivels.
Lees verder

ANNO 2021. Gerrit De Cock van Les Truttes: "Ik zal niet rusten voor Raymond van het Groenewoud 'ja' zegt"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Gerrit De Cock (43), presentator en drummer van Les Truttes, en programmaverantwoordelijke bij productiehuis Zodiak. Daar werkt hij onder meer aan 'Liefde Voor Muziek'. "Wáár mogen nog zeven nummers na elkaar gespeeld worden die ook nog eens langer dan drie minuten kunnen duren?"
Lees verder

Nathan en nonkel Edwig over ontbolstering van de nieuwe Van Hooydonck: "Wout is de eerste kopman die me aandacht geeft, Greg deed dat niet"
Van Hooydonck. Er was een tijd dat een mens dan automatisch aan de Bosberg dacht, aan de twee overwinningen van Edwig (54) in de Ronde van Vlaanderen, aan zijn vier zeges in de Brabantse Pijl. Maar tijden veranderen: vandaag staat de naam voor Nathan (25), de meesterknecht van Wout van Aert. Nonkel en neef over de ontbolstering van de nieuwe Van Hooydonck. "Ik vind dat hij bij CCC drie jaar heeft verloren."
Lees verder

ANNO 2021. Gerrit De Cock (43): "Ik zal niet rusten voor Raymond van het Groenewoud 'ja' zegt"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Gerrit De Cock (43), presentator en drummer van 'Les Truttes', programmaverantwoordelijke bij productiehuis Zodiak.
Lees verder

Evenepoel vertrekt vandaag opnieuw op hoogtestage: "Alles loopt volgens plan"
Gespot op de Oude Kwaremont gistermiddag, ruim voor de passage van Dwars door Vlaanderen: Remco Evenepoel. De 21-jarige Belgische rondehoop werkte nog een laatste training af op vaderlandse bodem, voor hij vandaag opnieuw afreist naar Spanje.
Lees verder

Hart van Miss België is al veroverd, en wel door deze man
Haar voorgangster Celine Van Ouytsel (24) was dan wel single, het hart van Kedist Deltour (23) is veroverd. Door de knappe kooivechter Losene Keita (23). "We zijn anderhalf jaar samen", zegt een stralende en kersverse Miss België. "Zijn steun tijdens de verkiezing was enorm."
Lees verder

NMBS-baas dreigt treinverkeer naar kust stop te zetten
Sophie Dutordoir, de CEO van de NMBS, dreigt ermee om het treinverkeer naar de kust stop te zetten als de regering haar plannen niet herziet. Dat staat vandaag in de kranten van Sudpresse en in Le Soir.
Lees verder

Matthijs van Nieuwkerk maakt presentatiedebuut in ons land: "Voor het geld moet ik het zeker niet doen"
"De taal, de elegantie en de charme van veel Vlamingen vind ik bewonderenswaardig. Ze hebben iets zachts, wat me heel erg bevalt." Dat Matthijs van Nieuwkerk (60) een boontje - zeg maar boon - heeft voor ons land, kan hij al jaren niet wegsteken. Vanavond maakt hij met 'Popquiz' zijn Belgische tv-debuut. "Ik droom ervan ooit een Antwerpenaar te worden."
Lees verder