Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 april 2021

Onze chef voetbal en Gilles De Bilde fileren de Rode Duivels: “Met de werkethiek van Romelu was Eden zo goed als Me...

HLN
Onze chef voetbal en Gilles De Bilde fileren de Rode Duivels: "Met de werkethiek van Romelu was Eden zo goed als Messi"
Om dé waarheid over de Rode Duivels te kennen, moeten we wachten tot het EK. Tot dan is alles filosofie. We trokken naar Gilles De Bilde om Statler & Waldorf-gewijs de nationale ploeg te fileren: "Soms denk ik: 'Voor Jan en Toby kan het vanaf nu alleen maar slechter gaan.'"
Lees verder

Miss België 2021 Kedist Deltour ruilde miserie in Ethiopië in voor leven vol kansen in België: "Eindelijk kan ik het land bedanken"
Assepoester heeft haar kroontje. Als 9-jarige in Ethiopië werd ze door haar stiefmoeder gekleineerd. Door haar eigen vader koelbloedig gedropt in het weeshuis, nadat ze in diepe rouw was om haar overleden mama. Maar vandaag gekroond tot Miss België 2021: Kedist Deltour (23) uit Nazareth. "Dit land heeft mij alle kansen gegeven, nu kan ik het eindelijk bedanken", sprak de topfavoriete in tranen. Op haar 10de werd ze geadopteerd door een Belgisch gezin.
Lees verder

KIJK LIVE. De laatste loodjes: zo meteen weten we wie Miss België 2021 wordt
Na ongeveer een jaar en drie maanden zal Celine Van Ouytsel haar kroontje afstaan. Wie wordt haar opvolgster? Dat komen we vanavond eindelijk te weten. Ondanks de verstrengde coronamaatregelen, kan de show gewoon doorgaan. Alle 33 finalistes ondergingen een coronatest en zitten ondertussen al een aantal dagen samen in quarantaine op hotel. Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn in De Panne, waar het event plaatsvindt, maar gelukkig kan je alles volgen via hln.be of via de HLN-app.
Lees verder

Kedist Deltour is Miss België 2021
Na ongeveer een jaar en drie maanden heeft Celine Van Ouytsel haar kroontje afstaan. Kedist Deltour (23), een kapster uit Nazaret mag zich vanaf vandaag de nieuwe Miss België noemen. Kedist ontroerde vooral met haar straffe levensverhaal. Toen ze nog maar 9 jaar oud was liet haar vader haar achter in een Ethiopisch weeshuis.
Lees verder

Van Ethiopisch weeshuis naar het kroontje: Kedist Deltour is Miss België 2021
Na ongeveer een jaar en drie maanden heeft Celine Van Ouytsel haar kroontje afgestaan. Kedist Deltour (23), een kapster uit Nazaret mag zich vanaf vandaag de nieuwe Miss België noemen. Kedist ontroerde vooral met haar straffe levensverhaal. Toen ze nog maar 9 jaar oud was liet haar vader haar achter in een Ethiopisch weeshuis.
Lees verder

Anny (65) verliest 121.000 euro aan gewiekste oplichters uit Nigeria: "Ik dacht dat ik de liefde had gevonden"
Een vrouw uit Wevelgem was zich van geen kwaad bewust toen ze via sociale media een knappe man leerde kennen. De donjuan bleek echter een gewiekste oplichter te zijn, die Anny Verscheure (65) uit Wevelgem 121.000 euro lichter maakte. "Die man heeft een hel gemaakt van mijn leven."
Lees verder

Peuter (2) verdrinkt in tuinvijver
In het Henegouwse Estinnes is een jongetje dinsdag in de vijver bij hem thuis verdronken, meldt Sudinfo.
Lees verder

Meteoriet explodeerde boven zuidpool met kracht van 1.000 Hiroshima-kernbommen
Onderzoek van VUB en ULB, in samenwerking met een internationaal team van onderzoekers uit verschillende universiteiten in Europa, Rusland en de Verenigde Staten heeft aangetoond dat 430.000 jaar geleden een grote meteoriet met een diameter van ongeveer 100 meter is ontploft boven Antarctica. De reusachtige meteoriet drong de dampkring binnen en explodeerde, nog voor hij het ijs van de zuidpool bereikte, met een kracht vergelijkbaar met die van 1.000 Hiroshima-kernbommen.
Lees verder

VN-gezant waarschuwt voor "bloedbad" in Myanmar
Christine Schraner Burgener, de VN-gezant voor Myanmar, heeft er bij de VN-Veiligheidsraad op aangedrongen om dringend op te treden tegen het aanhoudende geweld van de militairen in Myanmar. Elke aarzeling zou kunnen leiden tot een verdere verslechtering van de situatie in het Zuidoost-Aziatische land. "Het dreigt een bloedbad te worden", zo verklaarde de Zwitserse diplomate. Er is een risico op een burgeroorlog, zo stelde ze nog.
Lees verder

Football Talk. Doku 3 wedstrijden geschorst - KV Oostende ziet Skulason vertrekken naar Zweden
Jérémy Doku zal met een goed gevoel weer naar Rennes terugkeren, na z'n sterke match tegen Wit-Rusland. Maar in de Ligue 1 wachten 'm meteen wel drie speeldagen schorsing (waarvan eentje voorwaardelijk).
Lees verder

WK-KWALIFICATIES. Kane trefzeker voor Engeland in zege tegen Polen - Frankrijk en Italië winnen zuinig
Heel wat WK-kwalificatie-actie deze avond. Met Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en Engeland speelden liefst vijf toplanden. Allemaal deden ze wat ze moesten doen: winnen. Behalve Duitsland dan, dat met 1-2 onderuit ging tegen godbetert Noord-Macedonië.
Lees verder

Wat een blamage: Duitsland in eigen huis onderuit tegen Noord-Macedonië en verliest voor het eerst in 20 jaar WK-kwalificatiematch
Afgang voor Duitsland. 'Die Mannschaft' ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Noord-Macedonië, het nummer 65 op de FIFA-ranking. De Duitsers staan zo pas op de derde plaats in hun WK-kwalificatiepoule. Extra pijnlijk: bij een 1-1-stand miste Timo Werner knullig voor open doel.
Lees verder

Grote Amerikaanse bedrijven spreken afschuw uit over kieswet Georgia die zwarte kiezers viseert
Grote Amerikaanse bedrijven hebben openbaar stelling genomen tegen een nieuwe kieswet die de staat Georgia onlangs invoerde. Die wet maakt het met name zwarte kiezers veel moeilijker om hun stem uit te brengen, zo stellen critici van de door Republikeinen gesteunde wet. Onder andere Coca-Cola en Microsoft hebben geen goed woord over voor de kieswet.
Lees verder

"Kameraadschap was voor Guy het allerbelangrijkste." Brandweer van Kontich en Boom rouwen om overlijden van 40-jarige sergeant
"Geschokt, natuurlijk... Er zijn geen woorden die je op zo'n emoties kunt plakken..." Met veel stiltes en schokkende stem vertelt Dorina aan de telefoon hoe ze zich voelde toen ze vernam dat haar echtgenoot, Guy Michiels, overleden was. De 40-jarige brandweerman overleed afgelopen maandag en bracht daarmee een storm van verdriet en rouw teweeg in zijn persoonlijke kring en daarbuiten. "Hij werd volgens mij liever gezien door iedereen om hem heen dan hij zelf wist."
Lees verder

Verrassing bij 'Big Brother': iedereen is genomineerd
'Big Brother' loopt dan wel op z'n laatste benen, de eindspurt belooft bijzonder pittig te worden. De laatste vijf bewoners maken immers allemaal kans om geëlimineerd te worden tijdens de liveshow...
Lees verder

Beurswaakhond start onderzoek naar miljardenfonds na onrust op Wall Street
De Amerikaanse financieel toezichthouder SEC is een onderzoek begonnen naar het schandaal rond investeringsfonds Archegos. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Veel aandelen waarin het fonds via ingewikkelde financiële producten belegde gingen onlangs hard onderuit op de beurs door te risicovolle avonturen van Archegos.
Lees verder

Biden belooft "miljoenen banen" met historisch investeringspakket
De Amerikaanse president Joe Biden beloofde met een gigantisch investeringsprogramma in infrastructuur miljoenen banen te creëren. In een speech gaf hij een toelichting op het plan om ruim 2 biljoen dollar (1.700 miljard euro) te steken in het verbeteren van wegen, internetverbindingen en het vergroenen van de Amerikaanse economie. Die uitgaven wil hij bekostigen door hogere belastingen voor bedrijven.
Lees verder

Biden wil 2 biljoen dollar investeren in Amerikaanse infrastructuur
De Amerikaanse president Joe Biden stelde woensdag voor om ongeveer 2.000 miljard dollar (zo'n 2 biljoen euro) te investeren in infrastructuur. Dat wil hij vooral doen om miljoenen jobs te creëren, om de concurrentie met China aan te gaan en de klimaatverandering te bestrijden.
Lees verder

Getuige barst in tranen uit bij afspelen bodycambeelden van agent die George Floyd doodde
In het strafproces tegen de Amerikaanse politieagent die in mei vorig jaar de zwarte arrestant George Floyd doodde, zijn woensdag de beelden van het fatale incident afgespeeld die gemaakt zijn door de bodycam van toenmalig agent en beklaagde Derek Chauvin. Bij die beelden is te horen hoe Chauvin destijds zijn handelen naderhand probeerde te rechtvaardigen.
Lees verder

LIVE. Johnson & Johnson: 15 miljoen doses vaccin onbruikbaar door productiefout
Om grote drukte te voorkomen, doet de NMBS opnieuw een oproep om niet naar de kust te sporen tijdens het stralende lenteweer. Ziekenhuizen stellen ondertussen alles in het werk om tegen volgende week dinsdag op te schalen naar fase 2A. Dat betekent onder meer dat 60 procent van de bedden op intensieve zorg wordt voorbehouden voor coronapatiënten. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder