Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

Nog meer wolven in Limburg deze zomer: Noëlla is weer drachtig

HLN
Nog meer wolven in Limburg deze zomer: Noëlla is weer drachtig
Het ziet ernaar uit dat er binnenkort weer wat wolvenwelpen bijkomen in Limburg. Wolvin Noëlla is drachtig zeggen ze bij het Agentschap Natuur en Bos (ANB). Dat schrijft Het Belang van Limburg. De roedel kan tegen de zomer dus aangroeien tot minstens tien. Een deel van de oudere welpen zal later het nest verlaten en elders in West-Europa een plekje uitkiezen.
Lees verder

Op groot scherm naar EK voetbal kijken? Regeringen onderzoeken grootschalig testevent in mei
In de maanden mei en juni kunnen er in België een dertigtal testevenementen georganiseerd worden in de sport-, cultuur- en jeugdsector. Dat kan gaan van kleinschalige evenementen met weinig volk, mondmaskers en afstandsregels tot grootschalige evenementen met grotere groepen zonder mondmaskers en zonder 1,5 meter afstand. Er wordt zelfs gekeken naar een test in mei waarin een voetbalmatch van het EK dat in juni plaatsvindt, wordt nagebootst. Voorwaarde is wel dat de cijfers op intensieve zorg dalen en dat de vaccinaties volgens planning verlopen.
Lees verder

Kernreactor Tihange 2 stilgevallen
De kernreactor Tihange 2 is deze namiddag onverwacht stilgelegd. Dat bevestigt een woordvoerster van Engie, de uitbater van de reactor.
Lees verder

Kersverse single Kim Kardashian overspoeld met aandacht: "Van royals tot acteurs"
Sinds Kim Kardashian (40) aankondigde dat ze zou scheiden van rapper Kanye West (43), heeft ze aan mannelijke aandacht geen gebrek. Dat vertelt een anonieme bron aan Page Six. Maar de realityster lijkt niet gehaast om een nieuwe liefde aan te gaan. Niet verwonderlijk, zegt goede vriendin Chrissy Teigen (35): "Ik dacht dat ze voor eeuwig samen zouden blijven."
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Pidcock kust het asfalt, kan hij nog een rol van betekenis spelen?
Daar zijn de Ardennen, daar is de Waalse Pijl. Op de Muur van Hoei gaat het peloton vandaag op zoek naar een opvolger voor Marc Hirschi. De Zwitser is er dit jaar niet bij doordat UAE Team Emirates forfait geeft na positieve coronatests binnen de ploeg. Dat betekent ook dat we geen Tadej Pogacar te zien krijgen. Krijgt Roglic zo een vrijgeleide naar winst? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Moedige Lammertink gegrepen, op naar spektakel op de Muur van Hoei!
Daar zijn de Ardennen, daar is de Waalse Pijl. Op de Muur van Hoei gaat het peloton vandaag op zoek naar een opvolger voor Marc Hirschi. De Zwitser is er dit jaar niet bij doordat UAE Team Emirates forfait geeft na positieve coronatests binnen de ploeg. Dat betekent ook dat we geen Tadej Pogacar te zien krijgen. Krijgt Roglic zo een vrijgeleide naar winst? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Julian Alaphilippe wint derde Waalse Pijl, wereldkampioen remonteert Roglic in spektakel op Muur van Hoei
Julian Alaphilippe heeft de Waalse Pijl gewonnen. De wereldkampioen was indrukwekkend op de Muur van Hoei, waar hij een eveneens sterke Primoz Roglic remonteerde. Recordhouder Alejandro Valverde werd derde. Op de erelijst volgt Alaphilippe Marc Hirschi op - de Zwitser startte net als z'n ploegmaat Tadej Pogacar niet na een positieve coronatest binnen UAE Emirates.
Lees verder

Politie botst in Berlijn met tegenstanders van coronawet Merkel
De politie staat woensdag in de Duitse hoofdstad Berlijn tegenover duizenden betogers die demonstreren tegen de aangekondigde strengere coronawetgeving in het land. Agenten vuurden traangas af en gebruikten pepperspray tegen demonstranten die met flessen gooiden of over barricades probeerden te klimmen. Verschillende mensen zijn opgepakt vanwege agressie tegen de politie.
Lees verder

Zeker tien burgers komen om bij aanval van militieleden in Congo
Zeker tien burgers, onder wie zes kinderen, zijn dinsdag omgekomen in Ituri, de provincie in het noordoosten van Congo, aan de grens met Oeganda en Zuid-Soedan, bij een aanval van militieleden van de FPIC (Force patriotique et intégrationniste du Congo). Dat zegt een bron bij de Verenigde Naties.
Lees verder

Valse vaccins van Pfizer opgedoken in Polen en Mexico
In Polen en Mexico zijn valse coronavaccins ontdekt die moesten doorgaan voor vaccins van farmabedrijf Pfizer en biotechbedrijf BioNTech. Dat meldt The Wall Street Journal. Het zou gaan om de eerste bevestigde gevallen van nepvaccins van Pfizer.
Lees verder

Autoriteiten slagen er niet in contact op te nemen met organisatoren La Boum 2: "Maar politie zal paraat staan op 1 mei"
De autoriteiten slagen er niet in contact op te nemen met L'Abîme, het collectief dat op 1 mei weer een feest wil organiseren in Ter Kamerenbos. "We hebben contact gezocht, maar dat is nog niet gelukt omdat de organisatoren zich niet kenbaar hebben gemaakt", zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Lees verder

Apple lanceert iMac in zeven verschillende kleuren: "De roaring twenties komen eraan, alles krijgt meer kleur"
Giet er een kleurtje over en het verkoopt als zoetje broodjes. Dat is althans wat Apple van zijn nieuwe iMac verwacht. De nieuwe computer werd dinsdagavond voorgesteld en krijgt een groen, geel, oranje, roze, paars of blauw jasje voor wie wil. "Het Rijk der Vrijheid is in zicht en dat uit zich in veel kleur", weten marketingspecialisten.
Lees verder

LIVE. Ook AC Milan en Juventus verlaten Super League, al blijft Juve "overtuigd van de meerwaarde van het project"
De Europese Super League valt als een kaartenhuis in mekaar. In navolging van de zes Engelse clubs trokken vandaag ook Atlético Madrid, Inter, AC Milan en Juventus zich al terug. Pijnlijk. Op deze pagina kunt u al het laatste nieuws over de Super League volgen.
Lees verder

Duurste sneakers geveild voor 1 miljoen, wat bezielt sneakerheads om zo veel geld te betalen? 2 fans leggen uit: "Ik kampeerde 3 dagen voor de winkel"
Bij veilinghuis Sotheby's kan je bieden op een paar sneakers. De beginprijs? 1 miljoen, alsjeblieft. Het gaat om bijzondere Nike Air Yeezy's, die Kanye West nog gedragen heeft in 2008. Meer dan ooit zijn mensen bereid om grote bedragen neer te tellen voor exclusieve schoenen, ook bij ons. En ze hebben er heel wat voor over. "Velen geven duizenden euro's uit aan een paar sneakers dat ze in hun kast zetten als onderdeel van hun collectie", vertelt sneakerhead Dieter Bruijninckx (25) van vintagewinkel Karat.
Lees verder

Sneakers zijn hot, maar je moet er wat voor over hebben. "Ik kampeerde 3 dagen voor de winkel voor een exclusief model"
Bij veilinghuis Sotheby's kan je bieden op een paar sneakers. De beginprijs? 1 miljoen, alsjeblieft. Het gaat om bijzondere Nike Air Yeezy's, die Kanye West nog gedragen heeft in 2008. Meer dan ooit zijn mensen bereid om grote bedragen neer te tellen voor exclusieve schoenen, ook bij ons. En ze hebben er heel wat voor over. "Het gekste wat ik ooit gedaan heb voor een sneaker? Drie dagen voor een winkel kamperen om Yeezy's te bemachtigen", vertelt sneakerhead Owaish Sam Bazini (29).
Lees verder

Instagram-fenomeen Nicolas Caeyers gaat wekelijks naar de psycholoog: "Nog een lockdown had ik niet aangekund"
Met meer dan 113.000 volgers, onder wie BV's als Regi, Kürt Rogiers en Jani Kazaltzis, kan je Nicolas Caeyers (28) gerust een Instagram-fenomeen noemen. Zijn filmpjes scoorden zo goed dat Julie Van den Steen hem uitnodigde om in de paasvakantie mee radio te maken op Qmusic. In het echte leven werkt hij echter voor artiesten als Swedish House Mafia, vertelt hij in dit gesprek over zijn job, zijn coming out en de extra inkomsten uit zijn social media. "Gelukkig, want door corona moest ik doen met 3.000 euro voor vijf maanden."
Lees verder

WHO: "Malariapreventie in vele landen nog steeds verstoord door corona"
Door de coronapandemie is preventie, diagnose en behandeling van malaria nog steeds verstoord in een derde van de landen wereldwijd. Dat staat in een rapport dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag publiceert. Tegelijk lanceert de WHO een nieuw initiatief om malaria uit te roeien in 25 landen.
Lees verder

Eddy toont Luk Alloo zijn collectie wielermemorabilia: "Binnen een paar jaar moet dat misschien allemaal weg"
Luk Alloo maakt vanavond kennis met Eddy, die een impressionante collectie wielermemorabilia heeft verzameld. Alloo is onder de indruk.
Lees verder

Turkije en Italië liggen op ramkoers in Libië
De Turkse president Erdogan bindt de strijd aan met Italië. De Turkse leider is boos omdat de Italiaanse premier Mario Draghi hem publiekelijk uitmaakte voor dictator na wat al 'sofagate' is gaan noemen. Erdogan zoekt de confrontatie vooral op in Libië.
Lees verder

Alaphilippe opgelucht na derde zege in de Waalse Pijl: "Deze doet veel deugd"
Julian Alaphilippe heeft na een bleke Amstel Gold Race geantwoord met de pedalen. De wereldkampioen was op de Muur van Hoei de enige die een reactie in huis had op de aanval van Roglic en won zo z'n derde Waalse Pijl. "Of er zondag een vervolg komt? Ik hoop het."
Lees verder