Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw triest record van liefst 349.691 besmettingen op één dag in India, nog steeds zuurstoftekorten

HLN
Nieuw triest record van liefst 349.691 besmettingen op één dag in India, nog steeds zuurstoftekorten
India heeft vandaag 349.691 nieuwe besmettingen opgetekend, een nieuw wereldwijd record voor besmettingen op één dag. Door de pandemie staat de gezondheidszorg in India op instorten. Ziekenhuizen melden sterfgevallen door tekorten aan medische zuurstof om toe te dienen.
Lees verder

Ruimere terugbetaling van brillenglazen vanaf juni
Vanaf 1 juni zullen meer mensen kunnen genieten van een vergoeding voor brillenglazen. Dat heeft minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Politie in Hollywood schiet man dood na bizarre confrontatie op Sunset Boulevard
Amerikaanse politieagenten hebben zaterdag in Hollywood een man doodgeschoten die met een kogelwerende vest achter het stuur van zijn wagen zat en op een politievoertuig was ingereden. Dat meldt de politie van de stad Los Angeles.
Lees verder

Ongezien: Ogier verliest leidersplaats na aanrijding op openbare weg richting start, Neuville voorlopig derde in Kroatië
Sébastien Ogier is op spectaculaire wijze zijn leidersplaats kwijtgespeeld in de rally van Kroatië. De Fransman raakte nog voor de start betrokken bij een ongeval op de openbare weg. Toen de politie ter plaatse kwam, maakte Ogier zich zelfs uit de voeten richting startplaats. En dat met een serieus beschadigde wagen. De Belg Thierry Neuville is derde, op 8.4 seconden van de nieuwe leider Evans.
Lees verder

Ogier verliest leidersplaats na aanrijding op openbare weg, Neuville voorlopig derde in Kroatië
Met nog twee ritten voor de boeg heeft Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) zondagvoormiddag de leiding overgenomen van zijn teamgenoot Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC). De Fransman was op weg naar de start van de eerste rit betrokken bij een ongeval. De rechterkant van de wagen is aanzienlijk beschadigd. Het verschil tussen Evans en Ogier bedraagt 2.8 seconden. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC) is derde op 8.4 seconden van leider Evans.
Lees verder

Deze week in 'Familie': groot alarm, want Amélie, nog herstellende van een zware niertransplantatie, is spoorloos.
Niet dat de grondvesten daveren in 'Familieland', maar er is meer dan zomaar een beetje ongerustheid. Amélie (Erika Van Tielen) is verdwenen. Trouwe kijkers weten dat dat niet de eerste keer is dat de zus van Peter en Lars plots van de radar verdwijnt. Dit keer zijn de zorgen echter groter. Amélie is namelijk onlangs pas zwaar geopereerd. Ze heeft een niertransplantatie ondergaan. De ongerustheid neemt dan ook snel toe als ze nergens te vinden is.
Lees verder

Football Talk. Japan sluit ook voetbalstadions wegens oplopende coronacijfers
Elf voetbalwedstrijden in de hoogste twee divisies in Japan zullen de komende weken achter gesloten deuren plaatsvinden. Dat heeft de J-League zondag besloten nadat de regering op vrijdag een "korte en krachtige" noodtoestand afkondigde voor Tokio, Osaka, Kyoto en Hyogo. Ook bij andere grote sportevenementen in die gebieden zijn fans voorlopig niet welkom.
Lees verder

LEGOMASTERS at home: bouw je eigen organizer
Hoeveel keer heb jij al naar je sleutels moeten zoeken? En waar is dat oplaadkabeltje van je GSM? Waar is mijn GSM trouwens? Dan schrijf ik het wel op. Heeft er iemand pen en papier? Misschien heb je wel iets nodig waar je al die spullen kan terugvinden? Een handige organizer!
Lees verder

Wonen in een camper: ervaringsdeskundige legt uit wat de regels zijn en met welke kosten je rekening moet houden
Steeds meer mensen ruilen hun bakstenen in voor een leven op wielen. Gaan en staan waar je wil, proeven van de vrijheid, de zon achterna … Maar wat kost het om daadwerkelijk in een camper te gaan leven en waar moet je dan zeker rekening mee houden? "Begin er niet aan zonder een grondige en degelijke voorbereiding", waarschuwt ervaringsdeskundige Eva*. Ze vertelt alles wat je altijd al wilde weten over wonen in een camper. "Romantisch is het niet."
Lees verder

Met dit nieuwe trucje krijg jij in een oogwenk een frisse blik
Na een drukke week - of een iets te gezellige zaterdagavond - is het soms moeilijk om de donkere kringen onder je ogen te verstoppen. Al valt dat te camoufleren met een concealer. Hoe je dat doet? Op het populaire sociale medium TikTok gaat momenteel een poepsimpele truc viraal.
Lees verder

Knicks zetten straffe reeks voort tegen Raptors, leider Utah Jazz verliest verrassend
New York Knicks heeft vannacht een negende zege op rij geboekt in de NBA. In Madison Square Garden werd er met 120-103 gewonnen van Toronto Raptors. In het Westen verloor leider Utah Jazz dan weer verrassend van Minnesota, en ook de Lakers wisten weer niet te winnen.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Stemmen maar: wie wint de Croky Cup, Standard of Racing Genk?
Standard en Racing Genk spelen vanavond de finale van de Croky Cup. De Rouches kunnen de beker voor een negende keer winnen, voor Genk zou het een vijfde exemplaar betekenen. Wie trekt aan het langste eind? Kijk op HLN.be en VTM 2 live naar de partij. De uitzending start om 20u10.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Stemmen maar: wie wint de Croky Cup, Standard en Racing Genk?
Standard en Racing Genk spelen vanavond de finale van de Croky Cup. De Rouches kunnen de beker voor een negende keer winnen, voor Genk zou het een vijfde exemplaar betekenen. Wie trekt aan het langste eind? Kijk op HLN.be en VTM 2 live naar de partij. De uitzending start om 20u10.
Lees verder

'De Mol 2019' Elisabet Haesevoets wordt opnieuw mama
Elisabet Haesevoets (35) wordt in oktober opnieuw mama. Dat maakte ze zelf bekend via een ludiek 'De Mol' filmpje waarin ook blijkt dat het nu een meisje wordt. 'De Mol 2019' heeft al twee zoontjes: Oscar (4,5) en Nathan (3).
Lees verder

"Het ging een simpele duik na het werk worden en dan gebeurt zoiets": familie van duiker Frank (48) kan zijn overlijden nog steeds niet vatten
Frank Dams leerde het duiken twee jaar geleden kennen. Kort nadat hij zijn vriendin Eva ontmoette. Zij maakt deel uit van een gepassioneerde duikersfamilie in Mechelen. "Na onze eerst duik samen zei hij me: 'het is naar de boem.' En hij was verkocht", vertelt schoonvader Eddy Deboeck (63). Donderdagavond werd een duik in de Ekerse Putten hem fataal. Wat er zich heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Chauffeur (46) met levenslang rijverbod aangehouden door onderzoeksrechter na dolle politieachtervolging: "Hij sloeg op de vlucht met kind (9) in de wagen"
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 46-jarige man uit Aartselaar aangehouden. De veertiger met een levenslang rijverbod sloeg vrijdag bij een controle op de vlucht. Er volgde een dolle achtervolging doorheen Rumst. Zijn kind (9) zat mee in de wagen. De jongen werd inmiddels toevertrouwd aan familie.
Lees verder

LIVE L-B-L. Aanvallers krijgen tien minuten bonus, eerste helling van de dag in aantocht
Nog één keer alles uit de kast en dan zit het klassieke wielervoorjaar er alweer op. Met Luik-Bastenaken-Luik krijg het peloton de oudste van de vijf wielermonumenten onder de fiets geschoven. Krijgen we net als vorig jaar opnieuw spektakel met Alaphilippe, Pogacar en Roglic in een hoofdrol? U volgt de wedstrijd van start tot finish live op deze pagina!
Lees verder

Ongezien: Ogier verliest leidersplaats in WRC-rally na aanrijding op openbare weg én negeert dan politie
Sébastien Ogier is op spectaculaire wijze zijn leidersplaats kwijtgespeeld in de Rally van Kroatië. De Fransman raakte nog voor de start betrokken bij een ongeval op de openbare weg. Toen de politie ter plaatse kwam, maakte Ogier zich zelfs uit de voeten richting startplaats. En dat met een serieus beschadigde wagen. De Belg Thierry Neuville is derde, op 8.4 seconden van de nieuwe leider Evans.
Lees verder

Vandalen trappen voordeur in terwijl koppel televisie kijkt: "Het kan toch niet dat je zelfs in je eigen huis bang moet zijn?"
Ze zaten vrijdagavond rustig in de zetel naar 'The Voice' te kijken, maar plots werden Marleen Deruyver (62) en haar man Rudi (59) uit Melsbroek opgeschrikt door een hevige knal. Tot hun grote verbazing stond hun voordeur wagenwijd open. Al snel bleek dat vandalen de deur ingetrapt hadden. "We blijven ons afvragen wie zoiets nu doet", aldus Marleen.
Lees verder

50 dagen na het beruchte Oprah-interview: wat heeft het relaas van Harry en Meghan betekend voor de Britse royals?
Het is vandaag precies 50 dagen geleden dat de Britse prins Harry (36) en zijn vrouw, Meghan Markle (39), hun beklag deden op de bank bij Oprah Winfrey (67). Een interview dat wereldwijd monden deed openvallen. Maar de deur van Buckingham Palace? Die viel onverbiddelijk dicht. Hebben we het punt bereikt waarop Harry niet meer welkom is bij zijn eigen familie? Royalty-experts bestuderen de nasleep van het schandaal.
Lees verder