Doorgaan naar hoofdcontent

Na brand op militair domein: ‘code oranje’ in hele provincie Antwerpen afgekondigd

HLN
Na brand op militair domein: 'code oranje' in hele provincie Antwerpen afgekondigd
Een dag na de reusachtige brand op Groot Schietveld in Brecht wordt in de hele provincie Antwerpen 'code oranje' - wat staat voor 'hoog brandgevaar' - afgekondigd. Dat meldt Antwerps gouverneur Cathy Berx. In de natuur -en heidegebieden en bossen geldt vanaf vandaag een rook- en vuurverbod. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden.
Lees verder

Acht keer verloofd en 600.000 euro aan plastische chirurgie: hoe gaat het nog met glamourmodel Katie Price?
Ooit stond ze op cover van Playboy en was ze één van de meest succesvolle modellen ter wereld, maar vandaag staat ze vooral bekend om haar turbulente, ietwat marginale privéleven. Het Britse glamourmodel Katie Price (42), vroeger vooral bekend als Jordan, heeft zich juist voor de achtste keer verloofd. Haar leven is absoluut een boek waard, want ze heeft vijf kinderen met drie verschillende mannen en evenveel borstoperaties als verlovingen achter de rug. Om nog maar te zwijgen over drugs- en financiële problemen.
Lees verder

Anderlecht ziet Ashimeru uitvallen tijdens oefenmatch tegen KV Oostende
Slecht nieuws voor Anderlecht. Majeed Ashimeru (23) is tijdens een oefenwedstrijd tegen KV Oostende uitgevallen. Het zou gaan om een achillespeesblessure.
Lees verder

Tom Pidcock moet passen voor Luik-Bastenaken-Luik na val in Waalse Pijl
Geen Tom Pidcock (21) in Luik-Bastenaken-Luik. Dé revelatie van dit voorjaar moet passen na een val in de Waalse Pijl.
Lees verder

Voortvluchtige Belg (64) die duizenden mensen heeft opgelicht voor in totaal 18 miljoen euro, opgepakt in Spanje
De Belg verschool zich in L'Alfàs del Pi, een gemeente in de Spaanse provincie Alicante, nadat hij duizenden mensen had opgelicht met sportweddenschappen. Tegen de man was door het Belgische gerecht een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De Spaanse politie kon de crimineel lokaliseren en oppakken.
Lees verder

LIVE. Denderende start voor Liverpool: Salah trapt Reds na 3 minuten op voorsprong
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Anfield • Liverpool is pas 7de, Newcastle staat 15de
Lees verder

Volgende week 900.000 vaccins op komst, een nieuw record
België verwacht volgende week 898.000 nieuwe vaccins, een absoluut nieuw record. Dat is gezegd op de wekelijkse persbriefing van de taskforce Vaccinatie.
Lees verder

Anderlecht wint oefenmatch tegen KV Oostende, maar ziet Ashimeru uitvallen
Gemengde gevoelens bij Anderlecht. Paars-wit won zijn oefenmatch tegen KV Oostende overtuigend met 0-3, maar het zag Majeed Ashimeru wel uitvallen. Het is afwachten hoe ernstig zijn blessure is. Bij KVO moest Arthur Theate naar de kant.
Lees verder

Veel zweet, geen tranen en heel soms wat bloed: achter de schermen van lockdownhit 'De Container Cup'
Wat je nooit ziet op tv... Onze reporter Jeroen Vermeiren gluurt elke week achter de schermen van een tv-programma en onthult hoe het precies wordt gemaakt. Deze week: 'De Container Cup'.
Lees verder

"Leven met een narcist kan je helemaal vernietigen": expert legt uit hoe je narcisme herkent in relaties en je ertegen beschermt
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Noem hem arrogant, bazig, snoeverig of intimiderend: de narcist is het allemaal en meer. Coach en ervaringsdeskundige Nelly De Keye vertelt je hoe je een narcist herkent, begrijpt en overleeft. "Een narcist is volledig afgesloten van zijn echte ik en kent geen dieper gevoelsleven."
Lees verder

Aantal coronavaccinaties nadert wereldwijd het miljard
Minder dan vijf maanden na de eerste vaccinatie tegen Covid-19 nadert het aantal inentingen het miljard, becijfert persbureau AFP op grond van zijn eigen database.
Lees verder

LIVE. Salah laat tweede treffer van de namiddag liggen
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Anfield • Liverpool is pas 7de, Newcastle staat 15de
Lees verder

Mama Mirthe (35) gaat na lang twijfelen in op de avances van twintiger Björn en ze vrijen de sterren van de hemel: "We zijn nooit op restaurant geraakt"
"Ik hoorde zijn auto op het grind en liep naar de deur. Ik gaf hem zelfs de kans niet om aan te bellen, hij gaf mij de kans niet om de deur dicht te doen. Ik hem de kans niet om langs de living binnen te komen. Hij mij niet om mijn blouse te openen." Wanneer Mirthe (toen 32), mama van drie, uiteindelijk op date gaat met de stapelverliefde maar jonge Björn (toen 24) valt ze als een blok voor zijn humor en volwassen manier van doen. "Het voelde als een cadeautje dat ik mocht openmaken."
Lees verder

Irakees (29) aangehouden voor moord in kraakpand: "Slachtoffer kreeg zware slagen op het hoofd en verschillende messteken in het gezicht"
Farooq A., een 29-jarige Irakees met verblijfplaats in Oostende, is door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden voor de moord die woensdagnacht plaatsvond in een kraakpand in Oostende. Het slachtoffer, een 35-jarige Eritreeër, werd volgens het parket omgebracht door zware slagen op z'n hoofd. "Hij kreeg ook verschillende messteken in het gezicht."
Lees verder

Debuutfilm Sia grote 'winnaar' op Razzies
Zangeres Sia (45) heeft met haar regiedebuut 'Music' drie Golden Raspberry Awards, ook wel Razzies genoemd, in de wacht gesleept. De Australische was daarmee de grote 'winnares' van dit jaar. De organisatie, die prijzen uitreikt voor de slechtste films van het jaar, maakte zaterdag bekend welke producties een beeldje krijgen.
Lees verder

Staatsgreep Myanmar - Zuidoost-Aziatische top buigt zich over conflict in Myanmar
In de Indonesische hoofdstad Jakarta is zaterdag een top van de ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) over de militaire staatsgreep en aanhoudende protesten in Myanmar gestart. Ook het hoofd van de Myanmarese junta, generaal Min Aung Hlaing, neemt eraan deel. Het gaat om zijn eerste buitenlandse reis sinds hij de macht greep.
Lees verder

Ook bij Racing Genk wuiven uitzinnige fans spelersbus uit voor bekerfinale
Niet alleen in Luik, maar ook in Genk kregen we ferme supporterstaferelen te zien. De fans van Racing Genk wuifden de teambus, die vertrok richting Brussel voor de bekerfinale tegen Standard, uit met blauwe rookbommen.
Lees verder

Vierde 'Captain America'-film in de maak
Goed nieuws voor Marvel-fans: er komt een vierde film over Captain America. Dat schrijft The Hollywood Reporter. Wie het kenmerkende schild van de Captain zal dragen, is nog niet helemaal duidelijk.
Lees verder

Man op Mallorca opgepakt wegens 22 moedwillige coronabesmettingen
Een 40-jarige man is op het Spaanse eiland Mallorca opgepakt wegens het moedwillig verspreiden van het coronavirus, waardoor collega's besmet raakten en het virus vervolgens ook op anderen overdroegen.
Lees verder

LIVE. Salah en Mané kunnen het voorlopig niet afmaken, doet Newcastle iets aan achterstand?
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Anfield • Liverpool is pas 7de, Newcastle staat 15de
Lees verder