Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

Marc Van Ranst doet boekje open in bijzondere Covid-commissie: “Bevolking in krokus 2020 bewust ongerust gemaakt”

HLN
Marc Van Ranst doet boekje open in bijzondere Covid-commissie: "Bevolking in krokus 2020 bewust ongerust gemaakt"
Viroloog Marc Van Ranst heeft de bevolking in de krokusvakantie van 2020 bewust ongerust gemaakt. Dat zei hij woensdag zelf in een hoorzitting in de bijzondere Covid-commissie van de Kamer. "De teneur van het kabinet-Volksgezondheid in februari was: geen paniek zaaien. Ik werd daar woest van", aldus Van Ranst.
Lees verder

LIVE. Goal Son afgekeurd na gelijkmaker Bale, nieuwe Spurs-coach (29) kiest voor Alderweireld
• Premier League • Speeldag 33 • Ref: David Coote • Ryan Mason coacht Spurs na ontslag Mourinho
Lees verder

Denemarken kampt met vijftiende uitbraak vogelgriep sinds november: alweer doodvonnis voor 19.000 dieren
Na een uitbraak van vogelgriep in Denemarken moeten 19.000 ganzen en eenden worden gedood. De veterinaire en voedselautoriteiten deelden vandaag mee dat ze morgen al willen beginnen met het afmaken van de dieren om een verdere verspreiding van het virus te verhinderen.
Lees verder

Merkel wil meer bevoegdheden voor Europa op vlak van gezondheid
Na de ervaringen met de coronapandemie pleit de Duitse bondskanselier Angela Merkel ervoor om Europa meer macht op vlak van gezondheidsbeleid te geven. Daarvoor moeten desnoods de Europese verdragen aangepast worden, meent ze.
Lees verder

Wat leert Ivan De Witte uit het Super League-debacle met het oog op een BeNeLiga? "Appelen met peren vergelijken"
Veel geblaat, weinig wol. De Super League komt er dan toch niet, tot opluchting van Ivan De Witte. De vergelijking met een BeNeLiga vindt de voorzitter van AA Gent niet opgaan, maar De Witte vindt wél dat er een belangrijke les uit de hetze getrokken moet worden. "We zullen heel veel aandacht aan solidariteit moeten besteden."
Lees verder

Spin-off van 'How I Met Your Mother' in de maak
Goed nieuws voor fans van 'How I Met Your Mother' (HIMYM): er komt een spin-off van de komische reeks, die bij ons op VTM3 te zien is. Die zal 'How I Met Your Father' heten.
Lees verder

Terrassen open tot 23 uur? Burgemeesters en politie willen mensen zo lang mogelijk op café houden
Hoe laat zullen de terrassen dichtgaan als ze openen op 8 mei: 20u, 21u30 of 23u? Het Overlegcomité beslist vrijdag, maar burgemeesters Bart De Wever (Antwerpen, N-VA) en Dirk De fauw (Brugge, CD&V) pleiten alleszins voor de laatste optie. "Als je ze te vroeg sluit, volgen er gegarandeerd feestjes in parken."
Lees verder

Wat wordt het sluitingsuur van de terrassen? Deze drie scenario's liggen nog op tafel
Zonder onverwachte plotwendingen mogen de terrassen heropenen op 8 mei. Over het verwachte sluitingsuur circuleren op dit moment drie scenario's. Als het van de Brugse en Antwerpse burgemeester afhangt, wordt het zo laat mogelijk. "Als je te vroeg sluit, weet je wat de gevolgen zullen zijn."
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Zet 'Dancing Dimi' zegereeks verder tegen Gary Anderson?
Vanavond staan er weer vijf wedstrijden op het menu op de Premier League Darts. Ook Dimitri Van den Bergh komt weer in actie: onze landgenoot neemt het om 20u45 op tegen de Schot Gary Anderson, tweevoudig wereldkampioen. Alle matchen zijn LIVE te bekijken op VTM4, maar ook op HLN.be hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder

De Efteling gaat zaterdag niet open voor testevenement
De Efteling gaat zaterdag niet open voor het testevenement van Fieldlab. Er hebben zich 4.000 belangstellenden aangemeld, terwijl was gerekend op 8.000 en dat aantal is te weinig om gedegen onderzoek te doen, meldt Fieldlab woensdag.
Lees verder

Een kar tegen de benen, een steen tegen de auto en een vuist in het gezicht: allemaal omdat klant winkelkarretje niet wil ontsmetten
Een klant die het niet nodig vond dat zijn winkelkarretje ontsmet werd, heeft twee personeelsleden van warenhuis Colruyt in Sint-Truiden aangevallen. Een onthaalmedewerkster kreeg een kar tegen haar benen, een winkelmedewerker een vuist in zijn gezicht en een steen tegen zijn auto. Voor het personeel is de maat vol. "Al anderhalf jaar staan we in de frontlinie, net zoals het ziekenhuispersoneel. Maar terwijl zij applaus krijgen, worden wij uitgescholden, bespuwd en geslagen."
Lees verder

Een kar tegen de benen, een steen tegen de auto en een vuist in het gezicht: allemaal omdat klant winkelkarretje niet wil ontsmetten
Een klant die het niet nodig vond dat zijn winkelkarretje ontsmet werd, heeft twee personeelsleden van warenhuis Colruyt in Sint-Truiden aangevallen. Een onthaalmedewerkster kreeg een kar tegen haar benen, een winkelmedewerker een vuist in zijn gezicht en een steen tegen zijn auto. Voor het personeel is de maat vol. "Al anderhalf jaar staan we in de frontlinie, net zoals het ziekenhuispersoneel. Maar terwijl zij applaus krijgen, worden wij uitgescholden, bespuwd en geslagen."
Lees verder

Faroek kritisch na tegenrapport Vande Lanotte: "Een kans om met antwoorden te komen, maar die zijn er niet gekomen"
VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes, die de hele zaak El Kaouakibi de afgelopen weken op de voet heeft opgevolgd, is niet onder de indruk van het tegenrapport dat advocaat Johan Vande Lanotte woensdag heeft gepubliceerd.
Lees verder

Navalny-aanhangers geleidelijk overal in Rusland de straat op
Aanhangers van de gedetineerde Russische oppositieleider Alexey Navalny zijn vanavond in Rusland de straat opgegaan om te protesteren tegen de behandeling van de bekende Kremlin-criticus. De betogingen breidden zich vanuit het oosten, waar het uren later is, geleidelijk over het hele land uit.
Lees verder

Football Talk. AC Milan verliest op eigen veld van Sassuolo, ondanks assist van Saelemaekers
Inter kan vanavond opnieuw een flinke stap richting de Italiaanse landstitel zetten. Stadsrivaal en eerste achtervolger AC Milan verloor zonet immers op eigen veld met 1-2 van Sassuolo. Alexis Saelemaekers startte in de basis en gaf ook een assist voor de 1-0 van Calhanoglu, maar met twee treffers bezorgde Raspadori de bezoekers nog de volle buit. Wint Inter straks van Spezia, dan is de kloof met Milan twaalf punten met nog zes matchen te gaan. Atalanta kan vanavond nog over Saelemaekers en co naar plek twee wippen.
Lees verder

LIVE. Houdt Dortmund de punten thuis tegen Union Berlin?
• Bundesliga • Aftrap: 20u30 • Signal Iduna Park • Speeldag 30
Lees verder

Test Aankoop stelt Proximus in gebreke wegens gedwongen abonnementen van streamingapps
Test Aankoop stelt telecomoperator Proximus in gebreke in verband met diensten van derden die ongewild op de telecomfactuur terechtkomen. Het gaat met name om kosten voor abonnementen op applicaties zoals 'LiveFootball.tv' en 'Demon Games' die zonder medeweten van de gebruikers zijn aangegaan. De consumentenorganisatie dient ook een klacht tegen de apps bij de economische inspectie en telecomregulator BIPT.
Lees verder

Marco Kana, één van de hoofdrolspelers in documentaire over Anderlecht: "De aandacht was wennen"
Anderlecht, Play Sports en VOO lanceren morgen de documentaire 'Mauve', met beelden van achter de RSCA-schermen. Eén van de 'hoofdrolspelers' is Marco Kana (18), die op het veld tegenwoordig eerder een figurant is. "Maar ik blijf er rustig bij."
Lees verder

"Fans blijven belangrijkst" en "dit plan overschreed grenzen van het fatsoen": HLN SPORTCAST over de Super League
Nog voor de meer dan controversiële Super League boven het doopvont werd gehouden, is het idee al een luidruchtige dood gestorven. Onder protest van vooral de fans trekt de 'Dirty Dozen', de twaalf clubs die zich wilden afscheiden, op even hallucinante als beschamende wijze de staart alweer in. In HLN SPORTCAST, met gastheer Jonas Decleer, bespreken VTM-analist Gilles De Bilde en ex-speler Jelle Van Damme de meer dan bewogen voorbije driedaagse in het internationale voetbal.
Lees verder

Son scoort dan toch winner Tottenham na gelijkmaker Bale, nieuwe Spurs-coach (29) kiest voor Alderweireld
De exit van Jose Mourinho bij Tottenham is goed nieuws voor Alderweireld. Onder de nieuwe trainer, interimpaus Ryan Mason (zowaar drie jaar jonger dan Toby), lijkt de Rode Duivel opnieuw een vaste stek beet te hebben. Tegen Southampton herstelden de Spurs zich na de pauze van een zwakke eerste helft. Dankzij goals van Bale, ook in ere hersteld, en Son kende Mason een bevredigende start: 2-1.
Lees verder