Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

Luciano D’Onofrio na verhoor vrijgelaten en niet in verdenking gesteld

HLN
Luciano D'Onofrio na verhoor vrijgelaten en niet in verdenking gesteld
Luciano D'Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni werden vanmorgen opgepakt en verhoord in een zaak van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen. Na de ondervraging werd Antwerp-directeur Luciano D'Onofrio vrijgelaten en niet in verdenking gesteld.
Lees verder

Onder impuls van Kevin De Bruyne buigt Man City scheve situatie helemaal om bij PSG
Kevin De Bruyne en Manchester City hebben een serieuze optie genomen op de finale van de Champions League. Op bezoek bij Paris Saint-Germain buigden De Bruyne en co in de tweede helft een scheve situatie helemaal om, onder meer dankzij een goal van de Rode Duivel himself.
Lees verder

Rood! Gueye pleegt aanslag op enkel van Gündogan en mag gaan douchen
Smerige tackle. Idrissa Gueye beging een aanslag op de enkel van Gündogan en kreeg meteen rood. PSG, dat met 1-2 verloor, moest nog een kwartier met tien verder.
Lees verder

Terreurpropaganda moet binnen uur offline in EU
Het Europees Parlement heeft woensdag definitief het licht op groen gezet voor een nieuwe verordening die providers kan verplichten om terroristische propaganda binnen het uur van het internet te halen. De regel treedt volgend jaar in werking.
Lees verder

PSG-City was ook de clash tussen twee tegenpolen: het talent zonder de kapsones vs de afspiegeling van verspilling
Kevin De Bruyne toonde Manchester City de weg met een zondagsdoelpunt op woensdag. De Citizens dromen van de finale in Istanboel. De Bruyne was andermaal het talent zonder kapsones, terwijl Neymar na een knappe eerste helft weer dat gezicht van verloren genialiteit werd.
Lees verder

Regi en Niels Destadsbader brengen 'De Wereld Draait Voor Jou' voor het eerst live voor een publiek
Vandaag kon je 'De Wereld Draait Voor Jou' al verschillende keren op de radio horen, maar ondertussen is ook de televisiepremière een feit. Tijdens 'De Cooke & Verhulst Show' hebben Regi en Niels Destadsbader het nummer voor de allereerste keer voor een publiek gebracht.
Lees verder

Autoproductie bij Ford loopt fors terug door chiptekort
De Amerikaanse autofabrikant Ford verwacht dit jaar 1,1 miljoen auto's minder te kunnen maken als gevolg van het grote tekort aan chips. Met die onheilspellende prognose geeft het concern aan hoe serieus de problemen zijn.
Lees verder

Vrouw (51) aangehouden na vondst vier doden in kliniek nabij Berlijn
In een kliniek in de Duitse stad Potsdam bij Berlijn zijn woensdagavond vier mensen dood en een vijfde persoon zwaargewond aangetroffen. Het gaat volgens de politie om moord. De vermoedelijke dader, een 51-jarige vrouw, is gearresteerd, melden Duitse media.
Lees verder

Man (51) aangehouden na vondst vier doden in kliniek nabij Berlijn
In een kliniek in de Duitse stad Potsdam bij Berlijn zijn woensdagavond vier mensen dood en een vijfde persoon zwaargewond aangetroffen. Het gaat volgens de politie om moord. De vermoedelijke dader, een 51-jarige man, is gearresteerd, melden Duitse media.
Lees verder

"Verizon wil internetmerken Yahoo en AOL verkopen"
Het Amerikaanse telecomconcern Verizon overweegt naar verluidt om zijn mediatak, met daarin onder meer Yahoo en AOL, te verkopen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat Verizon geen heil meer zou zien in de ooit zeer grote internetmerken, en er liever van af wil.
Lees verder

LIVE (19u). Springt Barcelona naar de leiding in LaLiga?
• Barça-Granada • LaLiga • Aftrap: 19u • Springt Barça naar de leiding?
Lees verder

LIVE (21u). Villarreal ontvangt Arsenal in halve finale Europa League
• Europa League • Halve finales • Aftrap: 21u • Ref: Artur Dias
Lees verder

LIVE (21u). Verzorgen Man United en AS Roma het spektakel in halve finale Europa League?
• Halve finale Europa League • Heenwedstrijd • Old Trafford • Ref: Carlos del Cerro
Lees verder

Sancties tegen 18 Franse militairen na 'oproep tot verzet'
Achttien militairen die een open brief ondertekenden waarin ze waarschuwden voor het risico op een 'burgeroorlog' in Frankrijk, moeten zich voor een militaire raad verantwoorden. Dat heeft de stafchef van de strijdkrachten gisteren laten weten. Volgens generaal François Lecointre kunnen ze worden ontslagen of gedwongen met pensioen te gaan.
Lees verder

Man in Californië sterft nadat politie hem minutenlang op de grond drukt
De politie van de stad Alameda in de Amerikaanse staat Californië heeft een video vrijgegeven die toont hoe agenten een 26-jarige man meer dan vijf minuten tegen de grond drukken. De interventie eindigt met de dood van de man.
Lees verder

Spaanse 'lachende internetheld' Juan Joya Borja overleden
De Spaanse komiek Juan Joya Borja is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse Spaanse media. Borja werd wereldwijd een internetsensatie vanwege zijn bulderende lach in een bepaald interview, waarvan veel losse filmpjes met eigen ondertiteling zijn gemaakt.
Lees verder

Biden tijdens eerste toespraak voor Congres: "Strijd tegen corona is enorm logistiek succes"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft tijdens zijn eerste toespraak in het Congres woensdag (lokale tijd) gezegd dat de VS een enorm logistiek succes hebben geboekt in de strijd tegen het coronavirus. "Dankzij jullie, het Amerikaanse volk, is onze vooruitgang in de afgelopen 100 dagen tegen een van de ergste pandemieën in de geschiedenis een van de grootste logistieke prestaties die ons land ooit heeft gezien", zei de president in een toespraak aan het parlement aan de vooravond van zijn honderdste dag als president. Bekijk de speech hieronder live.
Lees verder

Biden tijdens eerste toespraak voor Congres: "Amerika is weer in beweging"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vannacht tijdens een toespraak in het Congres gezegd dat Amerika "weer in beweging is". "Amerika is klaar om op te stijgen", aldus Biden. "We zijn weer aan het werk, weer aan het dromen, weer aan het ontdekken, weer de wereld aan het leiden. We hebben elkaar en de wereld laten zien: er bestaat geen opgeven in Amerika."
Lees verder

LIVE. VS sturen voor 100 miljoen dollar aan coronahulp naar India
Het Overlegcomité heeft gisteren het licht op groen gezet voor de opening van de terrassen vanaf zaterdag 8 mei. Sinds de start van de vaccinatiecampagne werd in België meer dan 3,5 miljoen keer een dosis van het coronavaccin toegediend. Net geen 2,8 miljoen keer ging het om een eerste dosis, en daarmee is de kaap van 30 procent van de volwassenen die een eerste prik kregen, gerond. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Ook federale aanklachten na moord op zwarte jogger Ahmaud Arbery
In de Verenigde Staten heeft de federale justitie de drie blanke mannen die beticht worden van de moord op de jonge zwarte jogger Ahmaud Arbery ook nog eens in beschuldiging gesteld van haatmisdrijven en poging tot kidnapping.
Lees verder