Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Vandenbroucke: “Situatie in ziekenhuizen moet beter, anders geen versoepelingen” - Toezichthouder VS verle...

HLN
LIVE. Vandenbroucke: "Situatie in ziekenhuizen moet beter, anders geen versoepelingen" - Toezichthouder VS verlengt prikpauze Janssen-vaccin
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. "Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen", aldus premier De Croo. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus en het Overlegcomité in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Toezichthouder VS verlengt prikpauze vaccin Johnson & Johnson - Vandenbroucke: "Situatie in ziekenhuizen moet beter, anders geen versoepelingen"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) woensdag na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. "Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen", aldus premier De Croo. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus en het Overlegcomité in onze liveblog.
Lees verder

ONZE OPINIE. Ondanks de strenge voorwaarden die ze stellen krijgt de politiek de heropening van de terrassen niet nog eens uitgesteld
Eenmaal, andermaal, voorlopig verkocht. Het Overlegcomité heeft er bijna een volledige werkdag over gedaan, maar de terrassen gaan open en wel op zaterdag 8 mei. De Arbeid zullen we nog thuis moeten vieren, maar "Moederdag is gered" - zo klopten enkele ministers zich gisteren op de borst. Er zijn wel enkele belangrijke voorwaarden: 70% van de 65-plussers moet tegen dan gevaccineerd zijn en de situatie op intensive care serieus verbeterd zijn. Maar wat wil dat zeggen, duurzaam? Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) moeten we tegen juni naar een minder dan 500 bezette bedden op intensieve. Ofwel: de helft minder, op enkele weken tijd. Dat is - om voormalig nieuwsanker Jan Becaus nog eens te citeren - 'gene kattepis'.
Lees verder

Belg wordt steeds rijker: netto financieel vermogen van gezinnen dikt jaarlijks 3,3% aan
Alle Belgen samen zagen hun netto financieel vermogen het jongste decennium gemiddeld 3,3% per jaar aandikken. De totale waarde van hun spaargeld en beleggingen, verminderd met de gezinsschulden, is daardoor al opgelopen tot 1.146,5 miljard euro. Gemiddeld gaat het om bijna 100.000 euro per persoon, al zijn er onderling uiteraard grote verschillen.
Lees verder

Belg wordt steeds rijker
Alle Belgen samen zagen hun netto financieel vermogen het jongste decennium gemiddeld 3,3% per jaar aandikken. De totale waarde van hun spaargeld en beleggingen, verminderd met de gezinsschulden, is daardoor al opgelopen tot 1.146,5 miljard euro. Gemiddeld gaat het om bijna 100.000 euro per persoon, al zijn er onderling uiteraard grote verschillen.
Lees verder

Vrees voor resistente malariavariant groeit in Afrika
De vrees groeit in Afrika dat malariavarianten resistent worden aan medicijnen. Wetenschappers hebben donderdag voor het eerst klinisch bewijs gerapporteerd van de impact van de mutaties van de parasiet die verantwoordelijk is voor de ziekte.
Lees verder

Dubbele familienaam weinig populair
Sinds de invoering van de dubbele familienaam in juni 2014, is het jaarlijkse aantal mensen dat er gebruik van maakt beperkt: in 91 procent van de gevallen wordt nog altijd voor de naam van de vader gekozen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis donderdag.
Lees verder

'Robin Hood van de bonnetjes' is niet meer
Norbert Verswijver (73), beter bekend als 'bonnenman', is overleden in het Forensisch Psychiatrisch Centrum van Gent. Vijftien jaar geleden raakte hij bekend toen hij als zelfverklaarde Robin Hood kilo's diepvriesproducten en tuinmeubelen uitdeelde.
Lees verder

'Robin Hood van de bonnetjes' is niet meer: Norbert Verswijver (73) overleden in psychiatrisch centrum Gent
Norbert Verswijver (73), beter bekend als 'bonnenman', is overleden in het Forensisch Psychiatrisch Centrum van Gent. Vijftien jaar geleden raakte hij bekend toen hij als zelfverklaarde Robin Hood kilo's diepvriesproducten en tuinmeubelen uitdeelde.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Overlegcomité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen"
"Moederdag is gered!" Op 8 mei openen de horecaterrassen en mag er thuis een koppel over de vloer komen, maar aan die reddingsactie ging wel een heuse slag om de terrassen vooraf. "Helemaal op het einde werd het akkoord zelfs bijna opgeblazen, omdat Elio Di Rupo een foute heropeningsdatum van de horeca had verstaan."
Lees verder

Zlatan Ibrahimovic riskeert jarenlange schorsing en megaboete
Zlatan Ibrahimovic heeft zich mogelijk flink in de nesten gewerkt. De Zweedse sterspeler is mede-eigenaar van het op Malta gevestigde gokkantoor Bethard, meldt de Zweedse krant Sportbladet. Dat is in strijd met de regels van de FIFA en de UEFA en kan hem daarom duur komen te staan.
Lees verder

Verre vriend is te ver weg: pandemie hakt in aantal sporadische ontmoetingen
U voelde het al aan uw ellebogen en het is nu ook bewezen: 13 maanden pandemie heeft het mes in onze losse vriendschappen gezet. We koesteren onze beste kameraden, maar missen de energie van de sporadische ontmoeting. Ode aan de verre vriend: keert hij straks nog terug?
Lees verder

Alles begint met pincode die goud waard is voor drugsmaffia: Haven van Antwerpen als crimineel mierennest aan poort van Europa
De Antwerpse haven gaat alweer een recordjaar tegemoet. Op nog geen half jaar tijd is al 41 ton cocaïne onderschept, in 2020 lag het record voor een heel jaar op een totaal van 65,4 ton. Het is een crimineel mierennest aan de poort van Europa. Van de dokwerker tot de uithaler, de drugsmaffia heeft op elke verdieping van het mierennest wel een mannetje zitten. Een blik achter de schermen van de cokeroute: de poort van Europa.
Lees verder

COLUMN. Wie wordt de Belgische Mick Jagger die ons naar het rijk van de vrijheid zingt?
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Mick Jagger, zanger van 'Eazy Sleazy'
Lees verder

Dylan Teuns wordt zevende, maar wil méér met de benen die hij voelt: "Nog drie mooie kansen"
Dát werd tijd! Niet dat Dylan Teuns (29) de meest anonieme weken uit zijn carrière achter de rug heeft. Maar het was lang — té lang — wachten op een vrucht(je) van zoveel arbeid. Zevende. Goed begin, vindt hij het zelf. Want de gretige, ambitieuze Teuns wil méér. "Ik rijd om te winnen. Of op z'n minst voor het podium. Daar krijg ik nu nog drie mooie kansen toe."
Lees verder

Artiesten massaal gevraagd voor lockdownfeestjes: "Duizenden euro's bieden ze, plus het betalen van de boete"
'We betalen je meer dan 5.000 euro om op ons lockdownfeestje te komen optreden.' Een verleidelijk aanbod in tijden van zero inkomsten, maar Patje Krimson (55) weigerde er de voorbije dagen zo al drie. "We moeten met onze hele sector uit deze situatie geraken, individueel meewerken aan illegale party's is géén oplossing", zegt de artiest, en hij is niet de enige. Van Kobe Ilsen & Viktor Verhulst tot Jo Vally en DJ Wout: allemaal kregen ze al aanlokkelijke voorstellen.
Lees verder

Vlaamse nachtegalen Natalia en Helmut Lotti nemen het tegen elkaar op in 'De Container Cup'
Twee Vlaamse nachtegalen vanavond in 'De Container Cup'. Dat is toch hoe presentator Pedro Elias het duel tussen Helmut Lotti (51) en Natalia (40) vanavond aankondigt. De twee verklaren flink getraind te hebben voor hun passage in het programma, maar vooral een zingende Lotti valt op.
Lees verder

Anouck Luyten beleeft doorbraak als valse halfzus in 'Lisa': "Ik kom veel meer als een bitch over dan ik dacht"
'Dat is geen lief meisje, ik zie het aan haar ogen', kreeg ze al te horen van kijkers. De aandacht is nieuw voor Anouck Luyten (30), maar de Antwerpse actrice zorgt nu al maanden voor een flinke dosis pit in telenovelle 'Lisa'. Als de valse halfzus Katja beleeft ze, na zeven jaar in het vak, haar grote doorbraak. "Ik heb aan stoppen gedacht."
Lees verder

Football Talk. KVO-eigenaar aast ook op ADO Den Haag - Profcontract voor Anderlecht-talent?
Na het Nederlandse FC Den Bosch heeft Pacific Media Group, de eigenaars van KV Oostende, nu ook haar oog laten vallen op ADO Den Haag. De traditieclub staat stijf onderaan in de Eredivisie en is op zoek naar een nieuwe hoofdaandeelhouder. PMG voerde de voorbije tijd meerdere gesprekken met de Chinese eigenaar United Vansen. In februari nog bleek dat Pacific ook met het financieel noodlijdende FC Den Bosch onderhandelde, maar daar kwam voorlopig niets van. Intussen nam PMG, dat naast KVO ook nog Nancy, FC Thun en Barnsley bezit, wel het Deense Esbjerg fB over. (TTV)
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames daalt licht
Het gemiddelde aantal mensen dat elke dag met Covid-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis, daalt weer licht. Ook het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen daalt verder, terwijl het aantal overlijdens nog altijd oploopt. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder