Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

LIVE. Onderwijspartners bekijken of voltijds contactonderwijs in secundair mogelijk is - Studie: coronavaccins halver...

HLN
LIVE. Onderwijspartners bekijken of voltijds contactonderwijs in secundair mogelijk is - Studie: coronavaccins halveren besmettingen binnen gezin
Vandaag beslist het overlegcomité van de onderwijspartners of leerlingen van de tweede en derde graad secundair binnenkort weer voltijds naar school mogen. Begin deze week zijn er, na de 'paaspauze', enkele versoepelingen ingegaan. Buiten mag je opnieuw met maximaal tien mensen samenkomen, contactberoepen kunnen de deuren heropenen en ook winkelen hoeft niet langer op afspraak. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Bosbranden en 'ergste droogte in 30 jaar' teisteren Mexico
Watervoorraden in Mexico nemen snel af nu het land wordt geteisterd door droogte en bosbranden, die al tienduizenden hectare grond in de as hebben gelegd. Geen van de 210 waterreservoirs is vol en 19 daarvan bergen op dit moment minder dan de helft van wat ze normaal bevatten, hebben waterschappen dinsdag medegedeeld.
Lees verder

Biden geeft belangrijke speech voor bijna leeg Congres
De Amerikaanse president Joe Biden houdt vandaag zijn eerste toespraak voor een gezamenlijke sessie van de twee huizen van het parlement, het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Hij staat daar vanwege de coronamaatregelen naar verwachting tegenover een zee van lege stoelen.
Lees verder

Chimay lanceert nieuw bier
Chimay lanceert een nieuw bier, de Chimay 150, of de Chimay Groen. De trappistenbrouwer heeft al vier bieren in zijn assortiment: Chimay Goud, Chimay Rood, Chimay Trippel en Chimay Blauw. De Chimay 150 werd in 2012 al eens gebrouwen, toen ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de brouwerij. "Het bier was erg populair in 2012", legt marketing-manager Giselda Mercuri uit.
Lees verder

Drie jaar na ongeval: doodrijder van Nikita (16) krijgt geen strafvermindering: "Te veel verloren om ons nu winnaars te voelen"
De trucker die in 2018 fietsster Nikita Everaert (16) doodreed, krijgt dan toch geen strafvermindering. Drie jaar lang probeerde hij de schuld in haar schoenen te schuiven, maar nu oordeelde de rechter ook in beroep dat de chauffeur Nikita had moéten zien. De familie is opgelucht. "Eindelijk kunnen we beginnen met verwerken."
Lees verder

Het ultieme tegenargument voor Belgische vaccinatietwijfels bevindt zich in het buitenland: meer dan 1 op de 4 wil spuitje in ruil voor reizen
Als er één ding is dat de vakantiebarometer van Europ Assistance ons leert, is dat weer op reis kunnen wel eens hét argument zou kunnen zijn om mensen de mouw te laten oprollen voor de coronaprik. Hoe komt het dat een reispermissie kan realiseren wat experts niet kunnen? Wordt de vaccinatiepas dan een ticket naar de vrijheid? En heeft corona onze reisgewoontes dan helemaal niet aangetast?
Lees verder

Evenementvouchers blijven tot 3 jaar en twee maanden geldig
Bijna alle festivals en concerten vielen het afgelopen jaar in het water door de coronapandemie. Als compensatie kregen heel wat mensen een evenementvoucher, die twee jaar lang geldig zou zijn. Maar nu ook de festivalzomer van 2021 in het gedrang komt, trekt staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) die geldigheidsduur op tot 3 jaar en 2 maanden.
Lees verder

Tweede en derde graad weer voltijds naar school? Onderwijspartners beslissen vandaag
Mogen de leerlingen van de tweede en derde graad secundair binnenkort weer voltijds naar school? Dat is de vraag die het onderwijsoverleg vandaag op haar bord krijgt. Maar zoals altijd, hangt alles af van de cijfers - en heel erg gunstig zien die er niet uit.
Lees verder

Woordvoerder 'La Boum 2': "Als iemand beslist dat hij liever sterft aan Covid dan aan eenzaamheid: waarom zou dat niet mogen?"
De woordvoerder van het team achter La Boum 2 is dinsdag urenlang verhoord door de politie. Speurders verdenken hem van het oprichten van een privémilitie en aanzetten tot geweld. De man, die intussen weer op vrije voeten is, voelt zich niet aangesproken door die beschuldigingen: "Ik organiseer helemaal niets."
Lees verder

El Kaouakibi moet zelf 30.000 euro betalen voor bewindvoerster
Annemie Moens blijft een maand langer aan zet als voorlopig bewindvoerder van Let's Go Urban. De vraag wordt nu: wat zal er gebeuren met de vzw van Sihame El Kaouakibi, nadat Antwerpen de samenwerking stopzette? Een faillissement lijkt onafwendbaar, en de politica zal daarnaast 30.000 euro moeten ophoesten voor het onderzoek van de bewindvoerster.
Lees verder

"Australië steekt 480 miljoen euro in verbeteren militaire bases"
Australië onthult vandaag plannen om 747 miljoen Australische dollar (480 miljoen euro) te steken in de verbetering van vier militaire bases in het noorden van het land en om oefeningen met de VS uit te breiden. Dat meldt The Australian. Volgens de Australische krant wordt een landingsbaan in staat Northern Territory verlengd, zodat er grotere vliegtuigen kunnen landen, krijgen schietbanen een opknapbeurt en worden nieuwe trainingsfaciliteiten opgezet voor defensiepersoneel en Amerikaanse mariniers.
Lees verder

De Bruyne gaat in Champions League op zoek naar zijn referentiematch: "Zet uw tv op en geniet!"
Zijn achtsterrenmoment in de Champions League. Kunt u die beelden van Kevin De Bruynes strafste moment in de knock-outfases met een vingerknip voor de geest halen? Ja, daar, zus en zo? Het is de uitdaging die de Duivel aangaat in Parijs en Manchester: "Kevin is als een mes."
Lees verder

Plastic Bertrand duikt op in series en reclame: waarom 'Ça plane pour moi' na 43 jaar nog altijd niet kapot te krijgen is
'Ça plane pour moi', de punkparodie uit 1977 van Brusselaar Plastic Bertrand (67), lijkt na 43 jaar een eeuwig leven toebedeeld. Het hitnummer, over een kat die haar tong inslikt nadat ze aan de whisky heeft gezeten, duikt nog op in een reclamecampagne van Kellogg's en was eerder deze week voor de volle 49 seconden te horen in de crimireeks 'Prodigal Son' op Play5. Hoe komt het dat dit op het eerste gehoor banale lied niet stuk te krijgen is? En hoeveel verdient Bertrand daar eigenlijk nog aan?
Lees verder

Na Wout van Aert past ook Remco Evenepoel voor het BK tijdrijden
Het Belgisch kampioenschap tijdrijden is onthoofd. Niet alleen Wout van Aert (26) past, ook Remco Evenepoel (21) zal er half juni niet bij zijn. Ook hij is op dat moment op hoogtestage.
Lees verder

James Cooke over moeizame start van nieuwe talkshow: "Het kan altijd beter, maar geef het wat tijd"
Anderhalve week ver zijn Gert en James met 'De Cooke & Verhulst Show'. Wij vroegen James Cooke, van eerste stuurman op de Evanna gepromoveerd tot volwaardig talkshowkapitein, naar een tussentijdse balans. Niet alle reacties zijn immers even positief. "Ik geef toe dat het de eerste aflevering aarzelend was. Je voelde de spanning die in de studio hing."
Lees verder

Philippe Geubels worstelt met huiswerk van dochter in 'De Wonderjaren'
Bijzondere gast bij Dieter Coppens (43) en Siska Schoeters (39) vanavond in 'De Wonderjaren'. Philippe Geubels (40) komt vertellen over opvoeden. De komiek heeft een dochter van zes, Hannah. Zij startte in september aan het eerste studiejaar.
Lees verder

Eden Hazard speelt klein halfuurtje mee bij Real: "Ik doe het stap per stap"
Eden Hazard mocht dinsdag in de heenwedstrijd van de halve finale tegen zijn ex-club Chelsea in de 66e minuut invallen bij Real Madrid. "Ik voel me goed en ben blij dat ik kan spelen", verklaarde de door veel blessureleed geplaagde Rode Duivel op de website van de UEFA.
Lees verder

Milow werkt aan eerbetoon voor overleden drummer: "Single was pas uit en plots stond ik op zijn begrafenis"
Zijn nieuwe single ademt Spaanse zon en vreugde, maar achter de schermen heerst verdriet. Want terwijl 'ASAP' zich in de hitlijsten nestelt, rouwt Milow (39) om zijn vriend en drummer Oscar Kraal (50). Hij vertelt over zijn nieuwe nummer en het afscheid van Kraal, dat hem bijzonder zwaar viel. "We hebben samen nog een dag in de studio doorgebracht voor hij gestorven is."
Lees verder

Indiase variant al aanwezig in minstens 17 landen
De Indiase variant van het coronavirus is al opgedoken in "minstens zeventien landen", zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meegedeeld.
Lees verder

Vader en mentor Jeffrey Lang zag zijn zoon dit seizoen nog niet live spelen: "Wacht tot er publiek bij is. Dan gaat Noa helemaal los"
"Pa, zie je die huizen? Later zal ik ze kopen voor je." Maak kennis met Jeffrey Lang (53): vader, mentor en supporter nummer één van Noa Lang.
Lees verder