Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Olivier Deschacht (40) stopt met voetballen, volg hier straks de persconferentie over zijn afscheid

HLN
LIVE. Olivier Deschacht (40) stopt met voetballen, volg hier straks de persconferentie over zijn afscheid
Olivier Deschacht hangt z'n schoenen op 40-jarige leeftijd aan de haak. Dat maakte de verdediger van Zulte Waregem zonet bekend. Voor Deschacht betekent dit het einde van een carrière van maar liefst twintig jaar als profvoetballer. Volg hier straks de persconferentie over zijn afscheid.
Lees verder

AstraZeneca verdubbelt nettowinst: coronavaccin is slechts 4 procent van omzet
Het Zweeds-Britse farmabedrijf AstraZeneca heeft in het eerste kwartaal zijn nettowinst verdubbeld tot 1,56 miljard dollar (1,3 miljard euro). Het haalde 275 miljoen dollar omzet uit zijn coronavaccin, slechts 4 procent van zijn totale verkopen.
Lees verder

Vaginale windjes, urineverlies of pijn bij het vrijen? "Bekkenbodemproblemen raken vrouwen in hun vrouw zijn"
Bekkenbodemproblemen zijn veelvoorkomend, en toch vragen nog te weinig vrouwen hulp. Zeker als die verder gaan dan het bekende urineverlies bij een niesbui. Zo krijgen sommige vrouwen last van verzakkingen, waarbij de baarmoeder of blaas naar beneden kan zakken. "Ze voelen zich vaak abnormaal. 'Stuk' als het ware. Ze worden bang en kruipen in hun schulp", zegt bekkenbodemspecialiste Hedwig Neels, die vastberaden is om het taboe op dergelijke klachten te doorbreken.
Lees verder

Warenhuis Galeria Inno gaat weer gewoon Inno heten
De Belgische warenhuisketen Inno gaat weer Inno heten. De winkels worden heringericht, en er komt een online marktplaats.
Lees verder

Isaac maakte ramp in Israël vanop eerste rij mee: "Ben nog in shock"
Isaac Bernstein was getuige van het vreselijke drama dat zich afspeelde op een religieus feest in Meron in Israël. "Ik heb er geen woorden voor, ik ben nog in shock", reageert hij. Bernstein zag hoe de mensen in de nauwe doorgang om weg te geraken als dominostenen van de trap vielen. In het gedrum kwamen zeker 44 mensen om het leven. Minstens honderd aanwezigen raakten gewond.
Lees verder

Populaire game 'Among Us' komt naar Playstation 4 en 5
De 'social deduction'-game 'Among Us' zal nog dit jaar te spelen zijn op Playstation 4 en 5. Dat maakte Sony vandaag bekend. Playstation-spelers zullen hun personages exclusief kunnen verkleden in het thema van een andere bekende game: Ratchet & Clank.
Lees verder

Burgers niet langer verplicht om te gaan stemmen bij lokale verkiezingen
De Vlaamse regering heeft vrijdag definitief het licht op groen gezet voor een grondige hervorming van de lokale democratie. Bij de volgende lokale verkiezingen zal er geen opkomstplicht meer zijn en de invloed van de lijststem zal verdwijnen. Er komt ook een meer rechtstreekse verkiezing van de burgemeester. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) spreekt van een "hoogdag voor de lokale democratie".
Lees verder

Voor moord veroordeelde Amsterdamse vechtsporter (26) opgepakt in Anderlecht
Een arrestatieteam heeft donderdagavond een voortvluchtige Amsterdamse drugscrimineel opgepakt in Anderlecht. Dat melden onze collega's van Het Parool. Youssef Ben Hamou (26) kreeg 14 jaar cel voor de 'ripdeal' (drugsdiefstal) waarbij een 35-jarige man op 21 december 2019 werd doodgeschoten in Almere-Stad.
Lees verder

Stad Antwerpen zoekt opvolger voor Let's Go Urban: "Jeugdaanbod in de wijken blijft gegarandeerd"
Het Antwerpse stadsbestuur gaat op zoek naar een nieuwe partner die de werking van Let's Go Urban kan voortzetten in het Urban Center op het Kiel. "We garanderen de continuïteit van het jeugdaanbod in onze wijken."
Lees verder

Stad Antwerpen zoekt opvolger voor Let's Go Urban: "Jeugdaanbod in de wijken blijven garanderen"
Het Antwerps stadsbestuur gaat op zoek naar een nieuwe partner die de werking van Let's Go Urban kan verderzetten in het Urban Center op het Kiel. "We garanderen de continuïteit van het jeugdaanbod in onze wijken."
Lees verder

QUIZ. Ken jij nog alle linksbacks die Olivier Deschacht in zijn lange carrière 'overwon'?
Olivier Deschacht stopt op zijn 40ste met voetballen. De carrière van onze landgenoot is voor altijd verbonden aan Anderlecht. De linksback kende er in de loop der jaren flink wat concurrentie, maar bleef altijd een standvastige pion. Ken jij nog de linksbacks die Deschacht tussen 2001 en 2018 'overwon' in zijn periode bij Anderlecht? Ontdek het in deze quiz!
Lees verder

Olivier heeft seks met Poolse yogalerares Marcela op vakantie in Thailand: "Ze lag in posities die ik onmogelijk achtte"
"Daar stond ik dan, met mijn grote valies voor haar deur. Ze zei dat ze blij was om mij terug te zien. 'Hoeveel tijd is er?' vroeg ze. 'Bijna vier uur', antwoordde ik. 'Goed, dan kunnen we vier uur seks hebben.' Olivier (25) is op vrijwilligersvakantie in Thailand wanneer hij de Poolse yogalerares Marcela (28) ontmoet. Zij is getrouwd met een bekende Poolse golfer, maar dat weerhoudt hem er niet van om naar haar appartement te gaan. "Ze keek me aan en zei: 'What the fuck just happened?'"
Lees verder

Frankrijk houdt nationaal eerbetoon voor doodgestoken agente (49) in Rambouillet: "Een uitzonderlijke vrouw"
In de Franse stad Rambouillet is vrijdag onder leiding van premier Jean Castex een nationale herdenkingsplechtigheid gehouden ter nagedachtenis van Stephanie Monfermé, de politieagente die een week geleden in het politiebureau van de stad werd vermoord. Een groot zwart-witportret van Stéphanie Monfermé werd plechtig gedragen door politieagenten aan het begin van de ceremonie.
Lees verder

Langste wandelhangbrug ter wereld officieel geopend in Portugal
Eindelijk is het zover. De langste wandelhangbrug ter wereld is geopend, en dat in Portugal. De machtige brug van 516 meter lang loodst voetgangers op 175 meter hoogte over de Paiva-rivier in het nationale park Arouca, op een uurtje rijden van de stad Porto.
Lees verder

Michael B. Jordan op z'n best of een Turkse schoonmaakster die per ongeluk een moord pleegt: onze streaming top vijf voor het weekend
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films, series en docu's voor het weekend. Deze week op het menu: een meeslepende maffiareeks van onze noorderburen op Streamz, een spannende actiethriller met Michael B. Jordan op Prime video én een niet-alledaagse Turkse miniserie op Netflix. Klaar voor een weekend bingewatchen?
Lees verder

Drie doden bij aardverschuiving in Indonesië
Bij een aardverschuiving in de Indonesische provincie Noord-Sumatra zijn donderdag drie mensen om het leven gekomen. Dat meldt een lokale verantwoordelijke. Het incident vond plaats in de buurt van een door China gefinancierde waterkrachtcentrale in het district Batang Toru.
Lees verder

Grapje van Duitse toerist schiet in verkeerde keelgat bij veiligheidsmedewerker luchthaven: "Just a handy...boemboem"
Een Duitse man is voor de Brusselse correctionele rechtbank met de schrik weggekomen. De man werd vervolgd voor een ongelukkig grapje dat hij gemaakt had op de luchthaven van Zaventem. De rechtbank sprak hem echter vrij.
Lees verder

Advocaat van Navalny opgepakt, ook zijn netwerk toegevoegd aan lijst 'extremistische organisaties'
De Russische politie heeft vrijdag een prominente advocaat opgepakt die de organisaties van de gevangengenomen Russische oppositieleider Aleksej Navalny verdedigt en verschillende spionagezaken behandelt. Dat heeft zijn organisatie bekendgemaakt via de chatapp Telegram. Bovendien werd het netwerk van de opposant toegevoegd aan de lijst van 'extremistische en terroristische' organisaties.
Lees verder

Vaccins al gezet nog voor ze geleverd zijn: 'superspuiten' vertekenen snelheid vaccinatiecampagne
Dankzij nieuwe 'superspuiten' kunnen de vaccinatiecentra in ons land in de praktijk tot 20 procent méér vaccins zetten. Goed nieuws uiteraard, maar het vertekent de overheidscommunicatie over de snelheid van de vaccinatiecampagne. Bij het berekenen van de doorlooptijd - hoe snel raken geleverde vaccins in een arm - houdt de Taskforce Vaccinatie géén rekening met de nieuwe spuiten. Daardoor oogt de doorlooptijd beter dan ze in realiteit is. Volgens de statistieken verdwijnen Pfizer-vaccins zelfs al in een arm nog voor ze geleverd zijn. Ook lijkt niemand nog een idee te hebben van de werkelijke voorraad aan vaccins die momenteel in stock zitten.
Lees verder

KIJK LIVE. Club-coach Philippe Clement blikt vooruit naar topper tegen Anderlecht
Club Brugge begint zondag met een voorsprong van acht punten aan de Champions' play-offs. De eerste wedstrijd is meteen een absolute topper, want blauw-zwart krijgt op Jan Breydel het Anderlecht van Vincent Kompany over de vloer. Club-coach Philippe Clement blikt vanmiddag vooruit naar de match op z'n persbabbel. Bekijk het hierboven LIVE.
Lees verder