Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

LIVE. Marc Van Ranst over uitstel versoepelingen: “Politiek ligt dat moeilijk”

HLN
LIVE. Marc Van Ranst over uitstel versoepelingen: "Politiek ligt dat moeilijk"
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Politie kwam niet weg met eigen versie van dood Floyd dankzij video van tiener
In pre-smartphonetijden had de politie van Minneapolis de moord van agent Derek Chauvin op George Floyd in mei vorig jaar ongetwijfeld kunnen toedekken. Het is dankzij de video van een tienermeisje dat de politie uiteindelijk niét weg kwam met een eigen "verzonnen" versie van de feiten, zo tweette CNN-reporter Keith Boykin.
Lees verder

Stadsecoloog komt met bizar voorstel: "Geef katten een avondklok om vogels te beschermen"
Volgens een stadsecoloog uit Delft (Nederland), Diny Tubbing, moet er een avondklok komen voor katten. Ze jagen namelijk op vogels. Nu het broedseizoen is, sterven jonge vogels vaak snel door een aanval van een kat. Door katten 's nachts binnen te houden, worden vogels meer beschermd.
Lees verder

Ongeval met schoolbus in Beerse: kinderen ongedeerd
Een schoolbusje van de school voor kinderen met een beperking Vibo De Brem in Oud-Turnhout geraakte woensdagmorgen betrokken in een verkeersongeval in Beerse. De kinderen bleven ongedeerd.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Geen Hirschi en Pogacar! UAE moet thuisblijven na positieve coronatest Ulissi
Daar zijn de Ardennen, daar is de Waalse Pijl. Op de Muur van Hoei gaat het peloton vandaag op zoek naar een opvolger voor Marc Hirschi. De Zwitser is er dit jaar niet bij doordat UAE Team Emirates forfait geeft na een coronageval binnen de ploeg. Dat betekent ook dat we geen Tadej Pogacar aan de start zien. U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Horeca Vlaanderen: "Als mensen om 20 uur van terras moeten op Zuid in Antwerpen, gaan ze gewoon weer op trappen Museum voor Schone Kunsten zitten"
Horeca Vlaanderen maakt zich zorgen over het sluitingsuur van 20 uur dat op tafel ligt voor de heropening van de horecaterrassen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Nieuwe poging om Washington DC tot 51ste staat VS te maken
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden doet donderdag met een stemming een nieuwe poging om het hoofdstedelijk gewest, het District of Colombia, tot de 51ste staat van de VS te maken. Washington DC heeft ruim 700.000 inwoners, maar die hebben door de aparte status van de stad feitelijk geen vertegenwoordiging in het Congres. Al jaren wordt daar actie tegen gevoerd. De Democratische president Joe Biden heeft zijn steun uitgesproken voor het wetsvoorstel.
Lees verder

Promoten van drugs en vete met een dessertzaak: gedrag Demi Lovato opnieuw verontrustend
Ze bracht pas nog een emotionele documentaire uit over haar overdosis, maar vandaag promoot ze alweer het gebruik van drugs. Demi Lovato (28) lijkt haar gevecht tegen haar verslavingen nog niet gewonnen te hebben. Bovendien startte ze eerder deze week nog een vete met een kleine frozen yoghurt-winkel in LA, enkel en alleen omdat ze suikervrije opties aanbieden. De reacties liegen er niet om: velen zijn het gedrag van de ster helemaal zat.
Lees verder

Promoten van drugs en vete met een dessertzaak: Demi Lovato ondanks inspirerende docu weer op de dool
Ze bracht pas nog een emotionele documentaire uit over haar overdosis, maar vandaag promoot ze alweer het gebruik van drugs. Demi Lovato (28) lijkt weer op de dool te zijn geraakt na haar gevecht tegen verslaving. Bovendien startte ze eerder deze week nog een vete met een kleine frozen yoghurt-winkel in LA, enkel en alleen omdat ze suikervrije opties aanbieden.
Lees verder

Nieuwe poging om Washington DC tot 51e staat VS te maken
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden doet donderdag met een stemming een nieuwe poging om het hoofdstedelijk gewest, het District of Colombia, tot de 51e staat van de VS te maken. Washington DC heeft ruim 700.000 inwoners maar die hebben door de aparte status van de stad feitelijk geen vertegenwoordiging in het Congres. Al jaren wordt daar actie tegen gevoerd. De Democratische president Joe Biden heeft zijn steun uitgesproken voor het wetsvoorstel.
Lees verder

Schatrijke bejaarde (90) opgelicht voor maar liefst 26,5 miljoen
Oplichters die zich voordeden als Chinese veiligheidsfunctionarissen hebben een 90-jarige vrouw in Hongkong opgelicht voor maar liefst 32 miljoen dollar (omgerekend zo'n 26,5 miljoen euro). Het gaat om de grootste telefoonoplichting ooit in Hongkong.
Lees verder

Is een schenking fiscaal interessanter dan erven?Belastingexpert Michel Maus legt uit
In 'Erfgenaam Gezocht' werd gisteren nog maar eens pijnlijk duidelijk hoeveel geld er gaat naar Vadertje Staat als iemand komt te overlijden, via de (huizenhoge) erfbelastingen in ons land. Is het in dat opzicht interessanter om nog bij leven (een deel van) je bezittingen te schenken? Belastingexpert Michel Maus ontwart het fiscale kluwen.
Lees verder

"Wie vermogensoverdracht bij testament regelt, doet geen fiscaal cadeau aan de begiftigden": is een schenking interessanter dan erven?
In 'Erfgenaam Gezocht' werd gisteren nog maar eens pijnlijk duidelijk hoeveel geld er gaat naar Vadertje Staat als iemand komt te overlijden, via de (huizenhoge) erfbelastingen in ons land. Is het in dat opzicht interessanter om nog bij leven (een deel van) je bezittingen te schenken? Belastingexpert Michel Maus ontwart het fiscale kluwen.
Lees verder

Maximumstraf of niet? Derek Chauvin riskeert 75 jaar cel, maar komt er allicht goedkoper van af
Een twaalfkoppige jury verklaarde de voormalige politieagent Derek Chauvin gisterenavond over heel de lijn schuldig aan de dood van George Floyd in mei 2020. De rechter las kort het vonnis voor en noemde Chauvin 'guilty' aan de drie aanklachten: doodslag, doodslag door nalatigheid en onopzettelijk doden. Hij riskeert tot 75 jaar cel.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Geen UAE Team Emirates na twee positieve coronatests, Pogacar: "Ik ben heel erg ontgoocheld"
Daar zijn de Ardennen, daar is de Waalse Pijl. Op de Muur van Hoei gaat het peloton vandaag op zoek naar een opvolger voor Marc Hirschi. De Zwitser is er dit jaar niet bij doordat UAE Team Emirates forfait geeft na een coronageval binnen de ploeg. Dat betekent ook dat we geen Tadej Pogacar aan de start zien. U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Van Quickenborne wil lagere notariskosten bij aankoop woning
De gereglementeerde tarieven van notarissen, die voor het laatst in 1980 werden herzien, houden geen rekening met de maatschappelijke evolutie van de notariële activiteit. Dat zegt de FOD Economie vandaag na een analyse van het Prijzenobservatorium. Ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil dat de notariskosten die gepaard gaan met de aankoop van een woning goedkoper worden.
Lees verder

In de bouw is minder dan 1 procent vrouw: Jessica en Jolien over de liefde voor hun vak
De bouwsector is een mannenbastion: van de 200.000 bouwvakkers in België is nog geen procent vrouw. Steentapijtplaatser Jolien Boonen (29), binnenkort te zien in vtm2-programma 'Lady Bouwers', en Jessica Leyne (31), die drie jaar geleden stopte als leerkracht en nu totaalrenovaties voor haar rekening neemt, vertellen vol overgave over hun atypische job en de reacties die daarop komen. "Een vrouw wees ooit naar me, trok haar dochter dicht tegen zich aan en zei haar: 'Kijk meisje, daarom moet je studeren'."
Lees verder

Biedt kapitaalverhoging van 5 tot 10 miljoen oplossing voor KV Mechelen? Onderhandelingen met Penninckx gaan goede richting uit
De onderhandelingen gaan stilaan de goede richting uit. Er ligt een kapitaalverhoging van 5 tot 10 miljoen euro op tafel. Zo kunnen de aandelen van eigenaar Dieter Penninckx verwateren van 71,2 naar 49 procent.
Lees verder

Met deze protips win je de strijd tegen onkruid
Maak jij van de coronacrisis gebruik om je handen uit de mouwen te steken? Aan het onkruid in je tuin heb je een lastige klant. Gelukkig bestaan er een aantal efficiënte manieren om het te bestrijden én te vermijden. Tuinexpert Marc Verachtert deelt zijn beste tips met bouwsite Livios om de klus te klaren.
Lees verder

Weerman Frank Duboccage (47) laat in zijn portemonnee kijken: "Ik ga nooit over één nacht ijs. En toch heb ik me recent laten pluimen"
VTM-weerman Frank Duboccage (47) laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten vertelt hij openhartig over hoe hij met geld omgaat, waar hij in investeert en welke financiële lessen hij geleerd heeft. "Voor mij hoeft iets niet het nieuwste van het nieuwste, of het mooiste of het duurste te zijn. Ik rijd nog met een jeep van 16 jaar oud, en die rijdt fantastisch."
Lees verder