Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 april 2021

LIVE. “Binnen enkele dagen onder 3.000 besmettingen per dag”

HLN
LIVE. "Binnen enkele dagen onder 3.000 besmettingen per dag"
De avondklok in Frankrijk wordt vanaf 19 mei verlaat en op 30 juni volledig afgeschaft. De winkels, terrassen en bioscopen mogen ook openen op 19 mei. Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor de coronapas. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

De nieuwste collectie van luxemerk Fendi is er eentje voor honden
Goed nieuws voor wie zijn huisdier graag in de watten legt: Fendi lanceert een reiscollectie voor honden. Het Italiaanse modehuis brengt vier luxueuze huisdieraccessoires op de markt: een leiband, halsband, draagtas en hondenjas. Perfect voor een trip naar het hondenpark of exotischere oorden.
Lees verder

Dertiger steekt al zijn geld in Dogecoin en is twee maanden later miljonair
Een dertiger uit Los Angeles zegt dat hij op twee maanden miljonair is geworden door al zijn geld in de cryptomunt Dogecoin te investeren. Glauber Contessoto (33) kocht begin februari voor 180.000 dollar (149.000 euro) Dogecoin. Op 15 april liet hij op Reddit weten Dogecoin-miljonair te zijn. Hij liet zich inspireren door Elon Musk.
Lees verder

Reese Witherspoon neemt het in Time Magazine op voor Britney Spears
Reese Witherspoon (45) heeft het in een interview met Time Magazine opgenomen voor Britney Spears (39). Volgens de actrice is het niet eerlijk dat de media haar beter behandelde dan enkele andere celebrities. "Wat als de pers mij in een compleet ander daglicht zou zetten?", vraagt Witherspoon zich in het gesprek af. "Dan zou ik mij in een compleet andere positie bevinden."
Lees verder

Vuilnisman zwaargewond na aanrijding: "Hij kwam uit het niets van achter de vuilniswagen"
In de Merestraat in Erpe is vrijdagochtend een vuilnisophaler van ILvA zwaar gewond geraakt. Door het ongeval en wegenwerken in de Rooseveltlaan in Erpe en Bosstraat in Mere waren drie belangrijke toegangswegen naar het centrum van Mere gelijktijdig versperd.
Lees verder

Agressieve man steelt fiets van kind (10) nadat hij klant van Nederlandse supermarkt zonder reden slaat
Een Nederlandse man sloeg gisteren zonder aanleiding een willekeurige voorbijganger in zijn gezicht aan een supermarkt in Tilburg. Daarna liep hij weg en stal hij een fiets van een 10-jarige. De politie zoekt naar getuigen.
Lees verder

Van Gucht: "Patiënten die tijdens derde golf in ziekenhuis belanden, zijn jonger en kampen vaker met overgewicht"
Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano een recent overzicht gegeven wat betreft het profiel van coronapatiënten in de ziekenhuizen. "Algemeen kunnen we stellen dat patiënten jonger zijn en vaker kampen met overgewicht", aldus de viroloog.
Lees verder

Recent profiel van coronapatiënten in ziekenhuizen: "Patiënten zijn jonger en kampen vaker met overgewicht"
Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano een recent overzicht gegeven wat betreft het profiel van coronapatiënten in de ziekenhuizen. "Algemeen kunnen we stellen dat patiënten jonger zijn en vaker kampen met overgewicht", aldus de viroloog.
Lees verder

Carol uit 'ER' sloeg wel heel genereus aanbod af toen ze vertrok
Toen Julianna Margulies (54), bekend van 'ER', rond de eeuwwisseling vertrok uit de ziekenhuisserie, deden de producenten er alles aan om haar in de show te houden. Zo boden ze de actrice maar liefst 27 miljoen dollar (22,3 miljoen euro) om twee seizoenen langer te blijven.
Lees verder

Olivier Deschacht (40) stopt met voetballen: "De goesting is over"
Olivier Deschacht hangt z'n schoenen op 40-jarige leeftijd aan de haak. Dat maakte de verdediger van Zulte Waregem zonet bekend. Voor Deschacht betekent dit het einde van een carrière van maar liefst twintig jaar als profvoetballer.
Lees verder

INTERVIEW. ABVV-topvrouw Miranda Ulens aan de vooravond van 1 mei: "Wij zijn geen utopisten"
Morgen is het 1 mei, maar veel reden om te vieren is er niet dit jaar. Vakbonden en werkgevers zijn er onderling niet in geslaagd om een loonakkoord te sluiten, al gaan ze nu toch weer praten. "Je kan nu eenmaal niet akkoord gaan met kleine toegevingen voor de happy few", reageert ABVV-topvrouw Miranda Ulens. "Wij moeten opkomen voor iedereen."
Lees verder

Arie, broer van André Hazes, niet blij met docu: "Rachels kas zal weer goed gespekt zijn, zeker?"
Zeventien jaar is het bijna geleden dat André Hazes het tijdelijke voor het eeuwige inwisselde, maar z'n nagedachtenis doet nog altijd een lucratief bedrijf draaien. Met weduwe Rachel (51) onverzettelijk aan het roer, en daar is niet iedereen mee gediend. "Die nieuwe documentaire over m'n broer stelt mij teleur", klinkt het onder meer bij Arie Hazes (66). Hij is geen grote fan van z'n schoonzus, die volgens hem grof geld verdient met haar overleden man. En ook Luc Caals kan ervan meespreken...
Lees verder

ABVV-topvrouw Miranda Ulens aan de vooravond van 1 mei: "Wij zijn geen utopisten"
Morgen is het 1 mei, maar veel reden om te vieren is er niet dit jaar. Vakbonden en werkgevers zijn er onderling niet in geslaagd om een loonakkoord te sluiten, al gaan ze nu toch weer praten. "Je kan nu eenmaal niet akkoord gaan met kleine toegevingen voor de happy few", reageert ABVV-topvrouw Miranda Ulens. "Wij moeten opkomen voor iedereen."
Lees verder

Onze man volgde Olivier Deschacht de voorbije 20 jaar: "Een diepe buiging, voor de voetballer én de mens"
Na een carrière van 20 jaar als profvoetballer hangt Olivier Deschacht (40) z'n schoenen aan de haak. Onze voetbaljournalist Rudy Nuyens volgde de loopbaan van Deschacht vanop de eerste rij: van de opkomst bij RSCA, over het afscheid in mineur tot de heropleving bij Essevee. Een ode aan de carrière van Olivier Deschacht.
Lees verder

Onze watcher over de keuze van Standard voor Leye: "Hij duldt geen verslapping, een voetbalfilosofie die ze wel smaken in Luik"
Mbaye Leye blijft ook volgend seizoen de trainer van Standard. De Senegalees leidde de club uit Luik de voorbije maanden naar de bekerfinale en naar de top zes, maar kwalificeerde zich niet voor de Champions' Play-offs. Onze watcher schetst de drijfveren achter het verlengd verblijf. "Was het in januari nog een risico voor beide partijen dat ze met mekaar in zee gingen, was het nu de logica zelve."
Lees verder

Apple officieel beschuldigd van concurrentievervalsing bij muziekdiensten
Apple is door de Europese Commissie officieel beschuldigd van concurrentievervalsing bij muziekstreamingdiensten. Dat blijkt uit een persbericht van de Europese Commissie.
Lees verder

Persoonlijk gsm-nummer Boris Johnson staat al 15 jaar online
Een persbericht uit 2006 gaf onderaan de persoonlijke gegevens van toenmalige parlementslid, Boris Johnson, vrij. Vijftien jaar lang was het gsm-nummer van Johnson zo voor iedereen makkelijk online op te snorren. Heel wat mensen zochten zo blijkbaar rechtstreeks contact met de Britse premier, die daarom eerder deze maand al door zijn adviseurs werd aangeraden om van nummer te veranderen.
Lees verder

Britse inlichtingendienst: Mensen met dyslexie spotten patronen die anderen vaak niet zien
Beginners bij Government Communications Headquarters (GCHQ), de Britse inlichtingendienst, hebben vier keer vaker dyslexie dan in andere organisaties. Dat zegt GCHQ zelf. Dat is omdat de organisatie zoekt naar mensen waarvan de hersenen informatie anders verwerken.
Lees verder

Van Gucht hoopvol: "Een langverwachte en welverdiende daling is eindelijk ingezet"
De coronacijfers gaan stilaan de goede richting uit, met een daling bij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en coronagerelateerde overlijdens. "Een langverwachte en welverdiende daling is dus eindelijk ingezet", sprak viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum vrijdag. Al waarschuwde Van Gucht ervoor dat er nog steeds veel virus de ronde doet.
Lees verder

Vier mensen met beperking gedood met mes in Duitse kliniek: hoe kon verpleegster Ines (51) plots moordenaar worden?
Ines R. (51) zorgde twintig jaar lang in een kliniek in de Duitse stad Potsdam bij Berlijn voor mensen met een beperking. Maar woensdag nam ze tijdens haar dienst een mes en sneed de keel over van twee mannen en twee vrouwen (31, 35, 42 en 56 jaar oud). Een vijfde patiënt raakte zwaargewond. Voor haar omgeving en de nabestaanden van de slachtoffers is de tragedie niet te vatten. Hoe kon dit gebeuren?
Lees verder