Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 april 2021

LIVE. Belgische coproductie ‘Sound of Metal’ wint al drie Oscars, Koen De Bouw en Johan Heldenbergh grijpen ernaast

HLN
LIVE. Belgische coproductie 'Sound of Metal' wint al drie Oscars, Koen De Bouw en Johan Heldenbergh grijpen ernaast
Vanavond worden de Oscars voor de 93ste keer uitgereikt in Hollywood. De ceremonie zelf zal relatief sober gehouden worden, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat de aanwezige sterren niet alles uit de kast zullen halen. Volg hier live wie de winnaars zijn.
Lees verder

LIVE. Belgische coproductie 'Sound of Metal' wint eerste Oscar, die voor het beste geluid
Vanavond worden de Oscars voor de 93ste keer uitgereikt in Hollywood. De ceremonie zelf zal relatief sober gehouden worden, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat de aanwezige sterren niet alles uit de kast zullen halen. Volg hier hun aankomst op de rode loper.
Lees verder

De beker gaat naar Racing Genk! Limburgers kloppen Standard na goals Ito en Bongonda - Kijk nu naar de nabeschouwing
Racing Genk mag z'n vijfde Beker van België in de prijzenkast zetten. 't Werd nog even nagelbijten, maar uiteindelijk haalden de Limburgers het verdiend van Standard: het werd 1-2. Kijk hierboven naar de nabeschouwing!
Lees verder

België stuurt voor 3 miljoen euro medische hulp naar India
België stuurt net als heel wat andere landen medische hulp naar het zwaar door corona getroffen India. Het gaat om 9.000 flacons van het antivirale geneesmiddel Remdesivir, ter waarde van 3 miljoen euro. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit).
Lees verder

ONS RAPPORT. Twee uitblinkers bij Racing Genk, één buis bij Standard
Racing Genk heeft voor de vijfde keer de Beker van België gewonnen. In ons rapport blinken twee 'Genkies' uit met acht op tien, terwijl één speler van Standard een buis krijgt. Ontdek hieronder alle punten.
Lees verder

Atlético gaat onderuit bij Bilbao, alles op een zakdoek
Atlético heeft in de strijd om de Spaanse titel een dure nederlaag geleden bij Athletic. Het duel in Bilbao eindigde in 2-1. De koploper in La Liga ziet daardoor concurrenten Real Madrid, FC Barcelona en Sevilla dichterbij komen.
Lees verder

"Van den Brom mag zich op de borst kloppen. De zieltogende ploeg van het seizoensbegin speelt play-off 1 en Europees voetbal"
Racing Genk is de bekerwinnaar van 2021. Standard vermocht in de tweede helft niets tegen het surplus aan talent van de Limburgers. Lof voor Ito, Bongonda en Thorstvedt.
Lees verder

Toeterende auto's en samentroepende fans: Genk-supporters vieren bekerwinst
Racing Genk heeft voor de vijfde keer de Beker van België gewonnen. Na afloop verzamelden de supporters in de Limburgse stad. Toeterende auto's en uitbundige fans alom. Zeker de harde kern van Tribune Zuid zorgt er voor een pak sfeer. En de politie? Die kijkt voorzichtig toe terwijl de nachtklok nadert.
Lees verder

Toeterende auto's en samentroepende fans: Genk-supporters vieren bekerwinst... en gaan op tijd naar huis
Racing Genk heeft voor de vijfde keer de Beker van België gewonnen. Na afloop verzamelden de supporters in de Limburgse stad. Toeterende auto's en uitbundige fans alom. Zeker de harde kern van Tribune Zuid zorgt er voor een pak sfeer. Opvallend genoeg trok de massa voor middernacht huiswaarts zónder incidenten.
Lees verder

NASA-helikopter maakt nieuwe vlucht op Mars
De NASA-helikopter Ingenuity heeft voor de derde keer een vlucht gemaakt op Mars en die was opnieuw succesvol. Marsrover Perseverance heeft beelden doorgestuurd naar de aarde.
Lees verder

LIVE (20u45). Saelemaekers & co voor lastige verplaatsing naar Lazio
• Stadio Olimpico
Lees verder

LIVE (21u). Houdt Leicester City de punten thuis tegen Crystal Palace?
• Premier League • King Power Stadium • Ref: Graham Scott • Hoeveel Belgen in actie?
Lees verder

LIVE (18u30). Dries Mertens ook tegen Torino weer trefzeker?
• Stadio Olimpico Grande Torino
Lees verder

"Amerikaanse gevaccineerde toeristen deze zomer weer welkom in EU"
Amerikaanse reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19 zullen deze zomer de Europese Unie mogen bezoeken. Dat vertelde Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen zondag in een interview met de krant New York Times.
Lees verder

Politie heropent toegang naar Oost-Jeruzalem na rellen
De Israëlische politie heeft de Palestijnen zondagavond toegelaten om terug te keren naar een promenade aan de rand van de Oude Stad in Jeruzalem. De maatregel is bedoeld is om de spanningen van de afgelopen dagen te verlichten.
Lees verder

Wereldwijde militaire uitgaven blijven stijgen ondanks coronacrisis
Ondanks de pandemie en de economische gevolgen ervan hebben de landen van de wereld in het coronajaar 2020 opnieuw meer geld in defensie gestoken. De wereldwijde militaire uitgaven zijn in 2020 met 2,6 procent gestegen tot naar schatting 1.980 miljard dollar (ongeveer 1.650 miljard euro). Dat meldt het in Stockholm gevestigde vredesonderzoeksinstituut Sipri vandaag. Dat is een nieuw record sinds het begin van vergelijkbare schattingen in 1988.
Lees verder

Getuigen van Jehovah willen gevoelige data Nederlands misbruikonderzoek in handen krijgen
De Jehovah's Getuigen zetten in Nederland alles op alles om de uitgeschreven getuigenissen in handen te krijgen van personen die meewerkten aan een misbruikonderzoek van de Universiteit Utrecht. Deelnemers vrezen nu dat de religieuze organisatie met deze gegevens hun identiteit wil achterhalen om hen aan te spreken op het buiten hangen van de vuile was, schrijft Trouw.
Lees verder

Mogelijk nog meer nieuwe varianten: waarom de coronacrisis in India een probleem is voor de hele wereld
Als de razendsnelle verspreiding van Covid-19 in India niet snel wordt ingedijkt, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor de rest van de wereld. Experts vrezen immers dat er nog meer virusvarianten in India de kop kunnen opsteken, die de reeds geboekte vooruitgang in de bestrijding van de pandemie kunnen ondermijnen.
Lees verder

OVERZICHT. Deze versoepelingen worden vandaag van kracht
Het ministerieel besluit dat het einde van de 'paaspauze' regelt, is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Een overzicht van de versoepelingen die vanaf vandaag van kracht zijn.
Lees verder

Wat zonder Refaelov, Antwerp? Volgend seizoen (of dit weekend al?) is het wellicht zover
Vaarwel al zijn goals, tot ziens de vele assists. Bye bye loepzuivere vrijschoppen en haarfijne corners, daaag Gouden Schoen. Royal Antwerp FC zonder Lior Refaelov (vandaag 35): dat wordt een wereld van verschil. Rest de vraag 'Wanneer is het zover'? Volgend seizoen of dit weekend al? En vooral: wie vervangt hem dan?
Lees verder