Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 april 2021

LIVE. Bart De Wever verdedigt zich in Antwerpse gemeenteraad: “Als blijkt dat El Kaouakibi ons effectief heeft opge...

HLN
LIVE. Bart De Wever verdedigt zich in Antwerpse gemeenteraad: "Als blijkt dat El Kaouakibi ons effectief heeft opgelicht, dan zijn we het slachtoffer, niet de dader"
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zich in een woelige gemeenteraad verdedigd in de zaak-El Kaouakibi. "Als blijkt dat El Kaouakibi ons effectief heeft opgelicht, dan zijn we het slachtoffer, niet de dader." Volg de gemeenteraad hier live.
Lees verder

Bart De Wever verdedigt zich in Antwerpse gemeenteraad: "Als blijkt dat El Kaouakibi ons effectief heeft opgelicht, dan zijn we het slachtoffer, niet de dader"
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zich in een woelige gemeenteraad verdedigd in de zaak-El Kaouakibi. "Als blijkt dat El Kaouakibi ons effectief heeft opgelicht, dan zijn we het slachtoffer, niet de dader."
Lees verder

Milan doet slechte zaak in strijd om tickets Champions League na nederlaag tegen Lazio
Milan heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om de ereplaatsen in de Serie A en de bijbehorende tickets voor de Champions League. Saelemaekers en zijn ploegmaats verloren in het Stadio Olimpico met 3-0 van Lazio. Zlatan Ibrahimovic deed niet mee.
Lees verder

Noppen: "Brusselaars kijken vaak naar tv-zenders uit Frankrijk, het land met de laagste vaccinatiebereidheid van Europa"
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ligt qua vaccinatie (18 procent) achter op Vlaanderen (24 procent). Brusselaars kijken met veel en vaak naar tv-zenders uit Frankrijk, een land met de laagste vaccinatiebereidheid van Europa. De invloed hiervan op de vaccinatie is niet te onderschatten, stelt UZ Brussel-CEO Marc Noppen op 'De Afspraak' (Canvas.).
Lees verder

Leicester buigt achterstand om, Castagne tekent met fraaie goal voor gelijkmaker
Van een leien dakje liep het niet, maar Leicester City hield de punten thuis tegen Crystal Palace. Zaha zorgde voor een vroege opdoffer na goed storen van Benteke bij Tielemans, maar The Foxes keerden alsnog het tij. Eerst met een goal van Castagne precies in de bovenhoek, man-in-vorm Iheanacho pegelde tien minuten voor tijd de 2-1-eindstand binnen.
Lees verder

"Twitter verwijderde kritiek op corona-aanpak op verzoek van Indiase overheid"
Twitter heeft de afgelopen maand tientallen berichten verwijderd op verzoek van de Indiase regering. Een aantal daarvan zijn tweets van lokale politici waarin kritiek wordt geuit op de manier waarop de regering de coronapandemie aanpakt. Sommige berichten zijn alleen in India niet meer te bekijken. Dat deelde een woordvoerder van Twitter mee aan persagentschap Reuters.
Lees verder

Julie Van den Steen excuseert zich voor wandaden van koloniale grootvader
Julie Van den Steen (28) was midden februari al te zien in het VTM-programma 'Later Als Ik Groot Ben', maar de presentatrice reageerde op maandag nog op een fragment uit de reeks. "Er is terecht veel te doen rond het stuk dat ging over mijn opa", schrijft Julie op haar Instagramaccount.
Lees verder

Close niet van plan Ter Kamerenbos af te sluiten op 1 mei voor 'La Boum 2'
Brussels burgemeester Philippe Close (PS) is niet van plan om het Ter Kamerenbos op 1 mei af te sluiten. Die dag staat een tweede editie gepland van La Boum. Dat heeft de PS'er gezegd op de Brusselse gemeenteraad. De vorige editie van het nepfestival, op 1 april, liep volledig uit de hand. De politie moest tussenbeide komen met waterkanonnen, traangas en agenten te paard.
Lees verder

Winst Tesla eerste kwartaal 27(!) keer hoger dan in zelfde kwartaal vorig jaar
De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla zag de winst en de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar fors stijgen. Eerder werd al bekend dat Tesla in de afgelopen periode een recordaantal auto's aan klanten had geleverd.
Lees verder

Ultimatum van 1 mei komt dichter, maar loonoverleg blijft muurvast
De Groep van 10 heeft deze namiddag geen vooruitgang gemaakt in de loononderhandelingen. Zowel werkgevers als werknemers hebben vastgesteld dat het water tussen de twee kampen te diep is. De deadline van 1 mei komt sneller dichterbij.
Lees verder

Beroering bij Italiaanse gemeenschap over reclame KU Leuven, slogan ingetrokken
De KU Leuven heeft de reclameslogan 'Want jij bestelt geen 'ndrangheta als dessert' ingetrokken. De slogan, die bedoeld was om potentiële studenten geïnteresseerd te maken in het bijhorend onderzoek naar verzet tegen de Calabrese maffiagroep, maakte heel wat los bij de Italiaanse gemeenschap in België.
Lees verder

President Biden wil belastingverhoging voor superrijken
De Amerikaanse president Joe Biden wil de belastingen op inkomen uit kapitaal verhogen voor de 0,3 procent rijkste Amerikanen. De maatregel kadert in een fiscale hervorming die ervoor moet zorgen dat "werk wordt beloond, en niet enkel rijkdom", zo verklaarde zijn economisch adviseur Brian Deese.
Lees verder

Kijkcijfers Oscaruitreiking in VS bereiken historisch dieptepunt
Zo'n 9,85 miljoen Amerikanen hebben zondag naar de uitreiking van de Oscars gekeken. Dat is een daling met liefst 58 procent in vergelijking met vorig jaar en een historisch dieptepunt, zo blijkt vandaag uit de cijfers van televisiezender ABC.
Lees verder

Amerikaanse bevolking groeit minder snel aan
Het voorbije decennium is de groei van de Amerikaanse bevolking beduidend vertraagd. Dat blijkt maandag uit de resultaten van de nieuwe volkstelling die het US Census Bureau heeft gepubliceerd.
Lees verder

Californië krijgt mogelijk vervroegde verkiezingen
De inwoners van de Amerikaanse staat Californië gaan later dit jaar waarschijnlijk vervroegd naar de stembus om te beslissen over het lot van de Democratische gouverneur Gavin Newsom. Een door de Republikeinen gesteunde petitie heeft meer dan 1,6 miljoen handtekeningen opgeleverd, voldoende om deze zogeheten herroepingsstemming af te dwingen.
Lees verder

Hongaarse universiteiten mogelijk geprivatiseerd: "Ze willen de intellectuele macht overnemen"
Hongarije neemt vandaag waarschijnlijk wetgeving aan om stichtingen op te richten die de leiding van universiteiten en culturele instellingen overnemen. Critici zien hierin een volgende stap van de rechtse regering van premier Viktor Orbán om zijn greep op het land verder te vergroten.
Lees verder

LIVE. VS willen 60 miljoen AstraZeneca-vaccins uitvoeren
Gisteren zijn er, na de 'paaspauze', enkele versoepelingen ingegaan. Buiten mag je opnieuw met maximaal tien mensen samenkomen, contactberoepen kunnen de deuren heropenen en ook winkelen hoeft niet langer op afspraak. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Refaelov wil zelf heel graag, maar komt Gouden Schoen dit seizoen nog in actie? Woedend Antwerp beslist vandaag
Not amused. Dat Lior Refaelov Antwerp voor Anderlecht ruilt, is aangekomen in Deurne Noord. Vooral de handelswijze en timing van paars-wit, zo vlak voor de play-offs, zit de Great Old dwars. Vandaag beslissen ze op de Bosuil over het lot van de Gouden Schoen: komt hij dit seizoen nog in actie of niet?
Lees verder

En nu 10/10 voor geluk: minister Weyts geeft scholen tips om schooljaar in schoonheid af te sluiten
Directies die nog inspiratie zoeken om dit bijzondere schooljaar toch mooi af te sluiten, kunnen ideeën vinden in de nieuwsbrief die minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet verspreiden. Leerlingen moeten zich goed in hun vel voelen, want een ongelukkig kind komt niet eens aan leren toe. En ook: als de lat té hoog gelegd wordt, zorgt dat alleen maar voor frustraties.
Lees verder

ONZE OPINIE. 'Weifelende Wouter' droomt al stilletjes van een nieuwe bijnaam: 'Woeste Wouter'. Want Vlaanderen gaat nu snel
Wouter Beke is zichtbaar in zijn nopjes. Na de kritiek op de slome start van de Vlaamse vaccinatiecampagne neemt die nu forse vaart. Elke dag zien we cijfers passeren op zijn Twitter. En duimpjes. Blij is hij en blij zijn wij. 'Weifelende Wouter' droomt al stilletjes van een nieuwe bijnaam: 'Woeste Wouter'. Woest, want Vlaanderen gaat nu snel. En woest, want Franstalig België hinkt achterop.
Lees verder