Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 april 2021

Kleuter (3) doodgeschoten op eigen verjaardagsfeest in Miami

HLN
Kleuter (3) doodgeschoten op eigen verjaardagsfeest in Miami
Een driejarig jongetje werd zaterdagavond neergeschoten op zijn eigen verjaardagsfeest in Miami in de Amerikaanse staat Florida. Ook een 21-jarige vrouw werd geraakt door de schutter, maar zij zal het allicht wel halen. De dader is nog voortvluchtig.
Lees verder

Ook broer van Sihame El Kaouakibi deelde mee in 102.000 euro aan subsidies van stad Antwerpen
Politica Sihame El Kaouakibi liet maar liefst drie familieleden werken voor haar vzw Let's Go Urban. Eerder raakte al bekend dat ze met Antwerps subsidiegeld een broer en een zus betaalde. En dan was er ook nog die mysterieuze freelancer die zo'n 102.000 euro aan subsidies opstreek voor de ondersteuning van renovatiewerken. Het bleek om Nourdine (44) te gaan, de broer van El Kaouakibi. "Mijn cliënt was in loondienst en kreeg 37.000 euro bruto uitbetaald", zegt de advocaat van de broer aan VTM Nieuws. Waar de overige 65.000 euro naartoe is, blijft een mysterie.
Lees verder

Von der Leyen haalt in Europees Parlement uit over 'sofagate', Michel biedt excuses aan
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen ziet "geen enkele rechtvaardiging" voor de manier waarop ze onlangs bij een bezoek aan de Turkse president Reccep Erdogan werd behandeld. "Ik voelde me gekwetst en alleen", zei de Duitse in het Europees parlement over de rel in Ankara die als 'sofagate' bekend is geworden.
Lees verder

Ibrahimovic nu écht in de problemen? UEFA start onderzoek naar aandelen van Zlatan bij gokkantoor
Zlatan Ibrahimovic (39) heeft wel degelijk een onderzoek van de UEFA aan zijn been. Elf dagen geleden kwam het nieuws dat de Zweedse topspits nog aandelen zou hebben van een gokkantoor, en dat strookt niet met de ethische codes. De Europese voetbalbond gaat de zaak nu uitspitten.
Lees verder

Is het een goed idee om nu al te boeken? En zijn er koopjes te doen? "De Engelsen zijn onze kamers nu aan het inpikken"
Gaan of niet? Veel huishoudens hebben de knoop over de zomervakantie nog niet doorgehakt. Maar wie droomt van een hotelvakantie deze zomer kan die beter nu boeken. En: naarmate de vaccinaties opschieten, zal er een golf van boekingen komen. Zijn de vakantiehuisjes even gegeerd? Of zijn er ook koopjes te doen? Experts: "Onze regering en virologen hebben een sfeer gecreëerd waarin mensen niet durven boeken. Maar intussen zijn Britten en de Duitsers volop aan het reserveren."
Lees verder

Is het een goed idee om nu al te boeken? En zijn er koopjes te doen? Een antwoord op al je reisvragen
Gaan of niet? Veel huishoudens hebben de knoop over de zomervakantie nog niet doorgehakt. Maar wie droomt van een hotelvakantie deze zomer kan die beter nu boeken. De Engelsen zijn onze hotelkamers al aan het inpikken. En: naarmate de vaccinaties opschieten, zal er een golf van boekingen komen. Zijn de vakantiehuisjes even gegeerd? Of zijn er ook koopjes te doen? Alle vragen van reistwijfelaars beantwoord.
Lees verder

1 op de 5 bushaltes verdwijnt: 'vervoer op maat' komt in de plaats
Busje komt zo... maar wel niet meer overal. Samen met de Belbus zal zowat 1 op de 5 bushaltes in Vlaanderen verdwijnen. Vooral in verder van de kernen gelegen gebieden zullen gebruikers naar het nieuwe systeem van 'vervoer op maat' moeten grijpen. Maar wat betekent dat juist en hoe verplaatsen we ons in de toekomst? Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) legt uit.
Lees verder

ASSISEN. Roofmoord op gevangenisverpleegster: "Christine zei: maak me maar kapot"
"Als ik alleen was geweest, dan was het allemaal anders gelopen. Dan had ik haar geld afgehaald en was het daarbij gebleven." De verdedigingslinie van waarop Ashley Van De Velde wil redden van haar leven wat er nog te redden valt, is vrij eenvoudig opgebouwd: zonder Marc Laudet leefde de gevangenisverpleegster Christine Lenaerts vandaag nog. En Laudet? Die vertelt net het tegendeel.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet hoe paars-wit blijft winnen: "Met Refaelov rolt Anderlecht de spieren"
Antwerp laakt de timing, maar Anderlecht zet zich boven 'the noise'. Business is business. Enter Lior Refaelov. Onze chef voetbal legt uit waarom de Gouden Schoen in het project van paars-wit past en ziet hoe de transfer doet denken aan het RSCA van weleer. Maar wat met play-off 1? "Big boys don't cry. Het zou smaakloos en sportieve zelfkastijding zijn mocht Antwerp hem de komende weken aan de kant schuiven."
Lees verder

Antwerp haalt uit naar Anderlecht: "Handelswijze die onze club probeert te schaden"
Antwerp heeft een statement de wereld ingestuurd over het vertrek van Lior Refaelov. Het kan niet lachen met de handelswijze en timing van Anderlecht, zo vlak voor de play-offs. "Deontologisch hoort dit niet. Het beïnvloedt het strijden met gelijke wapens en een eerlijke sportieve competitie."
Lees verder

KVS maakt zich op voor eerste testevenement: "De theorie zegt dat het veilig kan. Maar wat zegt de praktijk?"
Honderd mensen zitten komende woensdag voor het eerst weer in de zaal van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Het cultuurhuis start met een reeks testen om te kijken of het mogelijk is om theatervoorstellingen te houden zonder risico op coronabesmettingen. "Elke avond schalen we bezetting een trapje hoger."
Lees verder

LIVE. Napoli al vroeg op rozen tegen Torino, Mertens krijgt half uur om nog eens te scoren
• Stadio Olimpico Grande Torino
Lees verder

Zo vader, zo zoon: 3-jarige Marlon Sagan steelt met fietsje de show voor de ogen van papa Peter
Morgen start met de Ronde van Romandië al een nieuwe WorldTour-rittenkoers. De vijfdaagse wielerwedstrijd in Zwitserland kan rekenen op een stevig deelnemersveld met onder meer Geraint Thomas, Filippo Ganna, Marc Hirschi, Miguel Angel Lopez en Peter Sagan. Die laatste laadde na een sterk ingekort voorjaar door een coronabesmetting de batterijen op met zoon Marlon.
Lees verder

"Inlichtingendiensten hebben te weinig inzicht in extreemrechtse dreiging in België"
Bij de Belgische inlichtingendienst is er een gebrek aan kwantitatieve gegevens over hoe groot de dreiging is die uitgaat van extreemrechts in België. Dat blijkt uit een nieuw toezichtonderzoek dat Knack en Le Soir konden inkijken en dat deze namiddag werd besproken in de parlementaire begeleidingscommissie van de Comités P en I.
Lees verder

Marc Van Ranst pleit voor inreisverbod uit India: "Eén extra Leuvense student besmet met Indiase variant"
Er is een student van de KU Leuven besmet geraakt met de Indiase variant van het coronavirus, zo meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). Het gaat niet om iemand van de groep van een twintigtal studenten verpleegkunde van wie vorige week bekend raakte dat ze besmet waren met de Indiase variant.
Lees verder

Kim Kardashian zou aan het daten zijn met CNN-gezicht Van Jones
De scheiding tussen Kanye West (43) en Kim Kardashian (40) is nog niet officieel rond, maar de realityster zou volgens geruchten al aan het daten zijn met Van Jones (52), een commentator van de Amerikaanse zender CNN.
Lees verder

De 'Donald Trump van India': explosie van coronavirus in India legt gebreken van de populairste wereldleider bloot
In India zwelt het ongenoegen over de regering aan nu de coronacrisis het land overspoelt. Maar in plaats van de bevolking letterlijk en figuurlijk zuurstof te geven, heeft premier Narendra Modi Twitter bevolen om de kritiek te verwijderen. Wat ook gebeurt. De populairste aller wereldleiders wankelt, maar wil zijn schuld niet erkennen. Een portret, dat verder dan het virus gaat.
Lees verder

Napoli dankzij twee vroege goals makkelijk voorbij Torino, Mertens komt bij invalbeurt niet tot scoren
Napoli blijft volop in de running voor Champions League-voetbal volgend seizoen. De club van Dries Mertens won simpel met 0-2 van Torino. Napoli staat nu samen met Juventus en Milan gedeeld derde, die laatste club heeft wel nog een match tegoed.
Lees verder

Gedetineerde (48) dood aangetroffen in cel
In gevangenis Leuven-Centraal is maandagochtend een 48-jarige gedetineerde dood aangetroffen in zijn cel. Dat bevestigen het Gevangeniswezen en het parket van Leuven.
Lees verder

Erika Van Tielen verdwijnt na vijf seizoenen als Amélie uit 'Familie'
Wat een onverwachte plotwending in 'Familie'. Amélie was maandag plots verdwenen. Jammer voor de fans, maar het personage van Erika Van Tielen (37) verdwijnt wel degelijk na vijf seizoenen uit de reeks.
Lees verder