Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

Kim Clijsters krijgt coronaprik in VS (maar deelname aan Spelen is quasi onmogelijk)

HLN
Kim Clijsters krijgt coronaprik in VS (maar deelname aan Spelen is quasi onmogelijk)
Kim Clijsters (37) heeft haar eerste coronavaccin-prik achter de rug. Dat kondigde de Limburgse zelf aan op Instagram.
Lees verder

LIVE. Verzorgen Man United en AS Roma het spektakel in halve finale Europa League?
• Halve finale Europa League • Heenwedstrijd • Old Trafford • Ref: Carlos del Cerro
Lees verder

LIVE. Arsenal in de problemen: Villarreal heeft dubbele voorsprong beet
• Europa League • Halve finales • Aftrap: 21u • Ref: Artur Dias
Lees verder

Refaelov komt niet meer in actie voor Antwerp
Lior Refaelov komt niet meer in actie voor Antwerp. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de Israëliër en de directie van de club. Opvallend, want Refaelov werd in eerste instantie wél opgenomen in de wedstrijdselectie voor morgen tegen Genk. Hij blijft wel trainen met het team, maar in de Champions' play-off rekent de 'Great Old' dus niet meer op de spelmaker.
Lees verder

Vijfentwintig jaar 'Resident Evil': het verhaal tot dusver
Volgende week verschijnt Resident Evil Village, het achtste deel van een reeks horrorgames die nu al een kwarteeuw loopt. Tijd om het allemaal nog eens op een rijtje te zetten: wie was die Umbrella Corporation en dat T-Virus ook weer, en wie waren de protagonisten die geregeld haasje-over bij elkaar doen in de games?
Lees verder

LIVE. GOAL! Dzeko zet Roma op voorsprong na knappe aanval
• Halve finale Europa League • Heenwedstrijd • Old Trafford • Ref: Carlos del Cerro
Lees verder

Nederlandse kabinet staat publiek toe bij Songfestival: "Veiligheid en gezondheid staan voorop"
Bij het Eurovisiesongfestival volgende maand staan de veiligheid en gezondheid van iedereen voorop. Dat laat uitvoerend producent Sietse Bakker weten, nadat het kabinet donderdag wederom heeft besloten dat er publiek aanwezig mag zijn bij het evenement in Rotterdam Ahoy.
Lees verder

Honderden herdenken met witte ballonnen gedode docente Vinciane (43)
Familie, vrienden en bewoners van Micheroux (Soumagne) hebben woensdagavond met witte ballonnen Vinciane Matheus (43) herdacht. De docente is vrijdagavond dood aangetroffen in haar woning in de Luikse gemeente. Ze bleek om het leven gebracht met messteken.
Lees verder

Vakbonden en werkgevers gaan toch weer praten, maar niet over lonen
De vakbonden en de werkgevers gaan opnieuw aan tafel, maar niét over de lonen. Dat is gebleken na afloop van een onderhoud tussen de sociale partners, premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). Het is dus aan de regering om te beslissen over het moeilijkste dossier: de lonen.
Lees verder

Nieuwe voetbalquiz met Erik Van Looy, Pedro Elias en Gilles De Coster in de maak
Gilles De Coster (40), Pedro Elias (46) en Erik Van Looy (59) bundelen de krachten: vanaf dinsdag 18 mei brengen ze de voetbalquiz 'Match van de Waarheid' op Play Sports Open. Dat maakte Van Looy bekend in 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Harde beelden uit India: Zonen vervoeren dode moeder op brommer, man draagt overleden vrouw te voet naar crematorium
Op 28 april werden er maar liefst 380.000 nieuwe besmettingen en 3600 nieuwe overlijdens vastgesteld. Zieke Indiërs krijgen zuurstof toegediend buiten de ziekenhuizen omdat er in veel gevallen geen plek meer is. De crematoria draaien overuren om de toestromende lichamen te kunnen verwerken. Indiase journaliste Bharka Dutt verloor haar vader slechts enkele dagen geleden aan het coronavirus: "Ik stik, dat waren de laatste woorden die hij tegen mij zei."
Lees verder

LIVE. Manchester United aan de rust in vieze papieren na sterke start
• Halve finale Europa League • Heenwedstrijd • Old Trafford • Ref: Carlos del Cerro
Lees verder

William en Catherine bedanken voor felicitaties met familievideo
Prins William (38) en zijn vrouw Catherine (39) hebben op sociale media hun fans bedankt voor alle "lieve" berichten vanwege hun 10-jarig huwelijksjubileum. Ze deelden daarom ook een familievideo op sociale media.
Lees verder

Toeristen vanaf juni weer welkom in Frankrijk
Frankrijk gaat vanaf maandag in etappes de lockdown opheffen. Vanaf 9 juni zijn buitenlandse toeristen weer welkom, als ze een vaccinatiepaspoort hebben. Op 30 juni moeten alle lockdownmaatregelen zijn beëindigd.
Lees verder

Ongeloof en tranen na roosceremonie in 'De Bachelorette': "Ik had het niet verwacht"
'De Bachelorette' nadert zijn ontknoping. Nog slechts twee mannen zijn in de running om de nieuwe man van Elke Clijsters te worden. Helaas moest daarom vanavond een derde man vertrekken.
Lees verder

Vaccinoloog Corinne Vandermeulen: "Streven naar 90 procent groepsimmuniteit in plaats van 70"
We zouden moeten streven naar een groepsimmuniteit van 90 in plaats van 70 procent, zegt Corinne Vandermeulen, hoofd van het vaccinologiecentrum aan de KU Leuven, donderdagavond aan ROB TV. "Als we 70 procent bereiken, kan het virus nog altijd circuleren binnen 30 procent van de bevolking, voor België is dat meer dan 3 miljoen mensen. Eigenlijk moeten we blijven streven naar zo veel mogelijk mensen."
Lees verder

Duizenden mensen betogen in Praag tegen Tsjechische president
In het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag zijn vandaag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het buitenlandbeleid van president Milos Zeman. Volgens de manifestanten is het Tsjechische staatshoofd een "marionet van Rusland".
Lees verder

LIVE. Daar is de aansluitingstreffer! Wat kan 10-koppig Arsenal nog forceren?
• Europa League • Halve finales • Aftrap: 21u • Ref: Artur Dias
Lees verder

LIVE. GOAL! Ook Bruno Fernandes scoort z'n tweede, dit keer vanop de stip
• Halve finale Europa League • Heenwedstrijd • Old Trafford • Ref: Carlos del Cerro
Lees verder

Vierde start Mars-helikopter Ingenuity mislukt
Na drie succesvolle vluchten op Mars is de geplande vierde start van de minihelikopter Ingenuity mislukt. Het onbemande Amerikaanse toestel van bijna 2 kilo steeg niet op van de rode planeet, maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend.
Lees verder