Doorgaan naar hoofdcontent

KIJK LIVE (20u45). Standard en Racing Genk betwisten vanavond finale Croky Cup - LIVE op VTM2 en HLN.be

HLN
KIJK LIVE (20u45). Standard en Racing Genk betwisten vanavond finale Croky Cup - LIVE op VTM2 en HLN.be
Standard en Racing Genk spelen vanavond de finale van de Croky Cup. De Rouches kunnen de beker voor een negende keer winnen, voor Genk zou het een vijfde exemplaar betekenen. Wie trekt aan het langste eind? Kijk op HLN.be en VTM 2 live naar de partij. De uitzending start om 20u10.
Lees verder

Zuurstofflessen ontploft op corona-afdeling van ziekenhuis Bagdad: 27 doden
Minstens 27 mensen zijn omgekomen bij een brand na een explosie op een afdeling intensieve zorg voor coronapatiënten in Bagdad. Dat melden bronnen binnen nabijgelegen ziekenhuizen, schrijft persbureau Reuters. Ook vielen er tientallen gewonden.
Lees verder

'Maai Mei Niet'-actie vraagt om gazon tot eind mei niet te maaien: "Ik zou het liefst met een nagelschaartje millimeteren"
Imgards gazon lijkt wel gestofzuigd. Je hebt de neiging je schoenen uit te trekken om haar tapisplain niet vuil te maken. Bij haar buurman Stijn verdwijnen je enkels in het gras en 's zomers zelfs je knieën. Elke Vlaming weet precies hoe hij zijn gazon graag heeft, zoals hij goed weet of hij bleu, saignant of bien cuit wil. En nu vragen natuurverenigingen aan alle Imgards van Vlaanderen om hun gras tot eind mei niet meer te maaien, of toch minder vaak. Een burengesprek over de belangrijkste bijzaak van het leven: het gazon.
Lees verder

OVERZICHT. Bijna alle coronacijfers blijven op hetzelfde niveau hangen, minder dan 900 patiënten op intensieve zorg
Zowel het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames als overlijdens blijven op hetzelfde (hoge) niveau. Dat blijkt uit een update van het cijferoverzicht van Sciensano. Op intensieve zorg is het aantal patiënten wel gedaald onder 900.
Lees verder

Zon laat zich later op de dag zien
Zondagochtend is het eerst bewolkt in het noorden van het land. Geleidelijk aan komen er overal brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 8 graden op de Hoge Venen, 9 graden aan de kust en 13 graden in Belgisch Lotharingen.
Lees verder

Belgische coproductie en films met Belgen maken kans op Oscar
Caviar kan deze nacht als eerste Belgische productiehuis een Oscar voor de beste film in de wacht slepen met de film 'Sound of Metal'. En ook twee films met Belgische acteurs, Koen De Bouw en Johan Heldenbergh, zijn genomineerd voor een Oscar.
Lees verder

Julian Alaphilippe, van twijfelgeval tot topfavoriet in een paar dagen tijd: "Ik speel geen verstoppertje, ik droom van winst"
Zullen we hem toch maar weer de grote favoriet noemen? Na de Waalse Pijl zijn de twijfels rond Julian Alaphilippe (28) grotendeels uitgegomd. De wereldkampioen lijkt klaar voor de belangrijkste koers van zijn voorjaar.
Lees verder

Gezocht: koppels die binnenkort in het huwelijksbootje stappen en hun gastenlijst kunnen uitbreiden
Voor wie het afgelopen jaar in het huwelijksbootje wilde stappen, was het vaak puzzelen, plooien en feesten helaas ook verplaatsen. En wie toch niet met die welluidende 'ja' kon wachten, moest zijn gastenlijst vaak gigantisch inkorten.
Lees verder

Eden Hazard valt kwartier in, Zidane blij: "Hij gaat ons nog veel bijbrengen"
Een draw kon hij niet verhinderen, maar Eden Hazard maakte wel zijn comeback bij Real Madrid. Een dik kwartier kreeg hij tegen Real Betis. De Koninklijke kwam op eigen veld niet tot scoren: 0-0.
Lees verder

Vijftig brandweermannen voorbije nacht paraat gebleven op militair domein in Brecht
Op het militair domein van Brecht zijn afgelopen nacht vijftig brandweermannen paraat gebleven na de zware brand van vrijdag. Dat meldt Dieter Wouters, de burgemeester van Wuustwezel. Maar liefst 500 hectare aan natuurgebied is in rook opgegaan. De brand brak vrijdag uit na schietoefeningen van rekruten.
Lees verder

Gilles Van Bouwel is niet wanhopig op zoek naar een nieuw lief: "Ik vind dat raar: mensen die hun geluk laten afhangen van een relatie"
Vijf seizoenen geleden was Gilles Van Bouwel (32) zelf de Mol, vandaag is hij nog steeds nauw betrokken bij het Play4-programma en interviewt hij elke week de afvaller. Professioneel zijn het drukke tijden voor Gilles. Dat het in de liefde intussen windstil is, deert hem niet. "Als ik geen lief vind in 2021, ga ik daar geen traan voor laten."
Lees verder

Vader Lindsay Lohan opgepakt omdat hij verslaafden naar kliniek bracht in ruil voor geld
Michael Lohan (61), de vader van actrice Lindsay Lohan (34), is opgepakt nadat hij verslaafden naar een afkickkliniek zou hebben gebracht in ruil voor geld. Dat melden diverse Amerikaanse media.
Lees verder

Vader Lindsay Lohan opgepakt voor brengen verslaafden naar kliniek in ruil voor geld
Michael Lohan (61), de vader van actrice Lindsay Lohan (34), is opgepakt nadat hij verslaafden naar een afkickkliniek zou hebben gebracht in ruil voor geld. Dat melden diverse Amerikaanse media.
Lees verder

Wie van de Belgen heeft er nog zin in en kan straks schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
Sinds 2011, het jaar waarin Philippe Gilbert won, speelden de Belgen amper mee in Luik-Bastenaken-Luik. Het gebeurde even vaak niet dan wel dat een landgenoot de top tien haalde. Van wie mogen we deze editie iets verwachten? Een oplijsting.
Lees verder

Selena Gomez vraagt regeringsleiders om hulp bij vaccineren
Selena Gomez (28) heeft zaterdagavond op Twitter een aantal regeringsleiders opgeroepen om geld of coronavaccins te doneren om daarmee armere landen te helpen. De zangeres doet dat in het kader van het VAX LIVE-benefietconcert dat op 8 mei wordt gehouden.
Lees verder

Tom Boonen en Dirk De Wolf 'scheuren' door het voorjaar en blikken vooruit: "Drie weken lang zijn kl*ten afdraaien voor Roglic, sorry daar zijn andere jongens voor dan Wout"
Luik-Bastenaken-Luik nog, zondag. Dan mag dit klassieke voorjaar de archiefkast in. In een Donkervoort D8 Cosworth van 1996, pareltje uit zijn Iconiccars-collectie, scheurt huisanalist Tom Boonen er met ex-LBL-winnaar Dirk De Wolf nog één keer 'full speed' doorheen. En ze kijken al eens in hun glazen bol, want met onder meer de Giro en de Spelen komt er nog heel wat moois aan. "Wat er mogelijk is voor Evenepoel in de Giro? Minstens top 5! Remco heeft hard gewerkt: er hingen er geen meer aan bergop. Zelfs die met een elektrische velo moesten eraf."
Lees verder

Eden Hazard eindelijk terug, Courtois: "Je zag meteen dat sprankeltje licht weer, maar wat egoïstischer mag"
Een draw kon hij niet verhinderen, maar Eden Hazard maakte wel zijn comeback bij Real Madrid. Een dik kwartier kreeg hij tegen Real Betis, tot blijdschap van Zidane en Courtois. De Koninklijke kwam op eigen veld niet tot scoren: 0-0.
Lees verder

Eden Hazard eindelijk terug, Zidane: "Hij gaat ons nog veel bijbrengen", Courtois: "Wat egoïstischer mag"
Een draw kon hij niet verhinderen, maar Eden Hazard maakte wel zijn comeback bij Real Madrid. Een dik kwartier kreeg hij tegen Real Betis, tot blijdschap van Zidane en Courtois. De Koninklijke kwam op eigen veld niet tot scoren: 0-0.
Lees verder

Honderden mensen herdenken rapper DMX in New York
Familieleden, vrienden en collega's hebben zaterdag een laatste groet gebracht aan DMX. De Amerikaanse rapper en acteur, die op 9 april op 50-jarige leeftijd overleed aan een hartaanval na een overdosis drugs, werd herdacht tijdens een ceremonie in het Barclays Center in New York.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (35), mama die strijdt tegen kanker én eenzaamheid: "Niemand die bij me zit en mijn hand opwarmt"
Lara Switten (35) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Door haar nieuwe chemokuur belandt ze opnieuw in het ziekenhuis, maar voelt zich daar moederziel alleen. "Dit is waar ik bang voor was. Mijn dagen doorbrengen zonder mijn roedel, ver van huis."
Lees verder