Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 april 2021

Kelly (30), moeder van Haley (9), omgekomen bij verkeersongeval: “Een fantastische mama die veel mensen inspireerde”

HLN
Kelly (30), moeder van Haley (9), omgekomen bij verkeersongeval: "Een fantastische mama die veel mensen inspireerde"
De 30-jarige vrouw die is omgekomen in een ongeval op de E313 maandagmiddag is de Leuvense Kelly Scheppers. Zij laat een 9-jarige dochter Haley achter. Familie, vrienden én duizenden fans op Instagram en TikTok reageren vol ongeloof en verdriet op het plotse overlijden van de jonge moeder.
Lees verder

SHOWBITS. Kelly Pfaff keert terug naar het kleine scherm en Billie Eilish kondigt nieuw album aan
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Achtbaantrein valt stil op 65 meter hoogte
Enkele Britse pretparkbezoekers hebben zondag hun plannen voor een duizelingwekkende afdaling op de achtbaan moeten laten varen, maar ze zijn wel een sterk verhaal rijker. De trip van de top naar beneden moesten ze namelijk te voet maken.
Lees verder

"Het leek een grap, tot ze dat scheermes op mijn keel zetten": Elias (19) overvallen op trein
"Ik bleef zeer kalm maar nu spookt het al twee dagen door mijn hoofd." De 19-jarige Elias uit Heusden (Destelbergen) bekomt thuis nog van wat hem zondagavond op de trein tussen Gent en Wevelgem is overkomen. Een groep jongeren ging er met zijn geld vandoor. "Ze verdeelden de buit meteen."
Lees verder

"Sorry Neymar, ik kies voor Hazard": onze Champions League-watchers kiezen hun ideale elftal van de halve finales
Neymar of toch Hazard? Rodri of Kanté? Wij vroegen onze Champions League-watchers om hun ideale elftal te kiezen uit de spelers van de overgebleven halve finalisten - Man City, PSG, Real Madrid en Chelsea. "Di Maria is de meest onderschatte van allemaal."
Lees verder

COLUMN. Winnie uit 'Blind Getrouwd': "Ik blijf twijfelen of Dave en Hanne niet te vroeg gestopt zijn"
Alle puzzelstukjes zijn gelegd: in dit seizoen van 'Blind Getrouwd' heeft Cupido slechts bij één koppel raak geschoten. Geheel volgens de verwachtingen van Winnie Bogaerts (29), die vorig jaar in het programma succesvol gekoppeld werd aan Jonah Hulselmans (32). In haar column blikt ze nog één keer terug op het avontuur van alle kandidaten, en geeft ze nog een update over haar eigen relatie. "Jonah en ik zijn eindelijk verhuisd."
Lees verder

"Brussel komt deze week met concurrentieklacht tegen Apple"
De Europese Commissie komt nog deze week met formele beschuldigingen aan het adres van Apple. Dat meldt de zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Streamingdienst Spotify beschuldigde de maker van iPhones twee jaar geleden van machtsmisbruik binnen zijn App Store.
Lees verder

ASSISEN. "Hij vindt dat papa zijn straf verdient. Hoe langer, hoe beter": zus van Ellen (37) nam 12-jarige neefje in huis na moord op zijn moeder
"R. voelt zich gelukkig in ons gezin en ziet mijn vier zonen als zijn broers." Nele D'Hooghe (42) nam anderhalf jaar geleden de 12-jarige zoon van haar zus Ellen (37) in huis na de moord op zijn moeder. Hoe goed het kind omgaat met de vreselijke feiten bleek uit de getuigenis van zijn tante in het Brugse assisenhof. "Het is ongelooflijk, maar die jongen staat altijd goedgezind op." De vader van Pol Mistiaen (46) had dan weer weinig goede woorden over voor zijn eigen zoon.
Lees verder

Belg die nabij Machu Picchu verdween na twee jaar levend teruggevonden
Een Belg die al sinds maart 2019 vermist was in Peru, is teruggevonden. Pascal Maes (44) dwaalde rond in de buurt van Machu Picchu. Een speciaal politieteam zocht hem op vraag van ongeruste familie. Die hadden hem al twee jaar niet meer gehoord. De Belg vertelde aan de politie dat hij aan het backpacken was en geen geld of gsm meer had.
Lees verder

Dubbele portie Vermeire op televisie: na Play4 is Jacques straks ook te zien op VTM
Goed nieuws voor fans van Jacques Vermeire (69). Binnenkort is de acteur maar liefst twee keer te zien op het kleine scherm. Samen met zijn dochter Julie gaat hij op roadtrip in het nieuwe Play4-programma 'Hit The Road Jacques'. Daarnaast is hij vanaf begin mei ook te bewonderen in de gloednieuwe VTM-reeks 'Viva Vermeire'.
Lees verder

Kamercommissie schaart zich unaniem achter vraag om eenvoudigere energiefactuur
De Kamercommissie Energie heeft vanmiddag unaniem een resolutie goedgekeurd waarin de regering gevraagd wordt om werk te maken van een eenvoudigere energiefactuur. Die zou er vanaf 1 januari volgend jaar moeten zijn.
Lees verder

Europese Commissie hekelt Deens plan om Syriërs terug te sturen
Denemarken mag geen Syriërs terugsturen naar hun vaderland, vindt de Europese Commissie. Het is er nog niet veilig genoeg. De Deense plannen om dat toch te doen baren de commissie zorgen.
Lees verder

Brussel hekelt Deens plan om Syriërs terug te sturen
Denemarken mag geen Syriërs terugsturen naar hun vaderland, vindt de Europese Commissie. Het is er nog niet veilig genoeg. De Deense plannen om dat toch te doen baren de commissie zorgen.
Lees verder

Gesprekken over atoomdeal met Iran versnelling hoger
De onderhandelingen in Wenen over het Iraanse nucleaire programma schakelen een versnelling hoger. Dat zeggen onder andere Iraanse diplomaten. Doel is zowel Iran als de Verenigde Staten het internationale atoomakkoord uit 2015 weer te laten naleven.
Lees verder

Kinderen voetballen met jonge duifjes in een doos: "Het is te triest voor woorden"
Kinderen hebben maandagavond in het Nederlandse Utrecht twee jonge duifjes in een doos gestopt en zijn daar vervolgens mee gaan voetballen. Dat gebeurde in een parkje vlakbij het politiekantoor van Overvecht. Twee andere kinderen die het zagen gebeuren, grepen in. Zij leverden de doos met de duifjes af bij het politiebureau, waar ze werden opgehaald door de Dierenambulance Utrecht.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh verzilvert bloedvorm met eerste triomf ooit op Players Championship
Dimitri Van den Bergh heeft voor de eerste keer in z'n carrière een Players Championship gewonnen. 'Dancing Dimi' rekende, op de slotdag van de derde PDC Super Series, in de finale af met Dirk van Duijvenbode: 8-7. Dat belooft voor het vervolg van de Premier League.
Lees verder

Onze chef voetbal in Madrid: "Real is bang. Bang van de Hollander. Is ref Makkelie een gezant van de UEFA-baas?"
Onze chef voetbal Stephan Keygnaert is in Madrid voor de Champions League-kraker tussen Real en Chelsea van vanavond. En in de Spaanse hoofdstad voelt men nattigheid in nasleep van het Super League-fiasco, zo merkt hij.
Lees verder

27 kinderen in kampen in Noordoost-Syrië komen in aanmerking voor DNA-test om eventuele Belgische afstamming op te sporen
In de Koerdische kampen in het noordoosten van Syrië bevinden zich 27 kinderen die in aanmerking zouden komen om een DNA-test af te leggen, om zo de biologische afstamming van die kinderen vast te leggen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) deze namiddag gezegd in de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen.
Lees verder

"KV Kortrijk is gegijzeld door zijn voorzitter": druk op Maleisische eigenaar opgevoerd in stadiondossier
Niet enkel in Brugge, ook in Kortrijk worden al jarenlang plannen gesmeed voor een nieuw voetbalstadion. "Om de toekomst van KV Kortrijk te waarborgen moet die nieuwe tempel er absoluut en heel dringend komen. Maar het dossier zit muurvast, omdat onze eigenaar Vincent Tan de club gijzelt", verzucht ex-voorzitter Joseph Allijns.
Lees verder

Philippe Clement stort zich op social media: "Hoop de droom van aantal jongens waar te kunnen maken"
Ook op je 47ste moet je mee met je tijd en dat is voor Philippe Clement niet anders. De coach van Club Brugge is vanaf vandaag actief op social media. En niet zomaar: "Via deze weg hoop ik voor een aantal jongens een droom waar te maken en hen een aantal beelden van achter de schermen te laten zien."
Lees verder