Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 april 2021

JPMorgan steekt hand in eigen boezem na Super League-fiasco, uitgelekte nota toont dat Barça en Real nog elk 60 milj...

HLN
JPMorgan steekt hand in eigen boezem na Super League-fiasco, uitgelekte nota toont dat Barça en Real nog elk 60 miljoen extra zouden krijgen
De Amerikaanse zakenbank JPMorgan, die de inmiddels ten grave gedragen Super League zou financieren, geeft toe daarbij een inschattingsfout te hebben gemaakt. "Het is wel duidelijk dat we dit project verkeerd hebben ingeschat", zo verklaarde een woordvoerder van de bank vandaag.
Lees verder

Rode Duivels niet naar Bilbao, wel naar Sevilla als ze groepswinnaar worden, ook Dublin verdwijnt als EK-gaststad
De definitieve beslissing over de gaststeden van het komende EK is gevallen. Sevilla vervangt Bilbao, de wedstrijden van Dublin worden verplaatst naar Sint-Petersburg en Londen. München blijft wél speelstad. Als de Rode Duivels groepswinnaar worden, trekken ze dus naar Sevilla.
Lees verder

Noodkreet uit zorgsector: "Italiaanse toestanden niet veraf in onze ziekenhuizen"
De bevolking snakt naar vrijheid en tal van sectoren staan te trappelen om te heropenen, maar in de ziekenhuizen is de situatie nog altijd zeer precair. De dramatische situatie die we vorig jaar in de Italiaanse ziekenhuizen hebben gezien, is nu ook bij ons "niet veraf", klonk het op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

Zidane bevestigt: Eden Hazard zit in Real-selectie voor wedstrijd tegen Betis
Daar is hij, eindelijk. Eden Hazard zit in de selectie van Real Madrid voor de thuiswedstrijd tegen Real Betis van morgen. Zinédine Zidane vroeg geduld, nu acht de trainer hem klaar. Dat zei de Fransman zonet op zijn persconferentie in aanloop naar het duel.
Lees verder

Geen DNA-schade bij kinderen van ouders getroffen door straling tijdens ramp Tsjernobyl
Bij kinderen van ouders die bestraald raakten bij de kernramp in Tsjernobyl in 1986 is geen DNA-schade vastgesteld. Dat blijkt uit een eerste studie van kinderen van mensen die na de ramp hielpen met het opkuisen van de sterk vervuilde zone rond de kerncentrale, en kinderen van mensen die geëvacueerd werden uit 'spookstad' Pripjat en uit andere plaatsen binnen een straal van 70 kilometer.
Lees verder

Lange afstandswandeling in RivierPark Maasvallei is de wandelroute van het jaar
Tijdens de coronapandemie begon iedereen massaal te wandelen. Zoek jij nog een mooie wandeling? De lange afstandswandeling in het RivierPark Maasvallei is uitgeroepen tot 'beste wandelroute van de Benelux 2021' door de fiets en wandelbeurs.
Lees verder

Belgen massaal op huizenjacht in Spanje: onze woonexpert toont waarop je moet letten en wat je krijgt voor je geld in de populairste streken
De Spaanse costa's zijn dezer dagen opnieuw Costa Belgica. Nu het reisverbod geschrapt is, wil een massa Belgen snel de droom van een tweede verblijf onder de zon verwezenlijken. Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft vijf cruciale tips voor wie koopplannen heeft en selecteert tien aanraders uit het enorme aanbod van bestaand en nieuw vastgoed, van 195.000 euro tot 3.500.000 euro.
Lees verder

Belgen massaal op huizenjacht in Spanje: onze woonexpert geeft cruciale tips en toont wat je krijgt voor je geld
De Spaanse costa's zijn dezer dagen opnieuw Costa Belgica. Nu het reisverbod geschrapt is, wil een massa Belgen snel de droom van een tweede verblijf onder de zon verwezenlijken. Onze woonexpert Björn Cocquyt legt uit waar je allemaal moet op letten als je koopplannen hebt en selecteert tien aanraders uit het enorme aanbod van bestaand en nieuw vastgoed, van 195.000 euro tot 3.500.000 euro. "In Spanje kan iedereen zich makelaar noemen."
Lees verder

De pieken en dalen van golfwonder Tiger Woods of het laatste kunststukje van basketballegende Michael Jordan: deze sportdocu's moet je streamen
Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let's go!
Lees verder

Cath Luyten kreeg corona tijdens zwangerschap: "Ik ben drie weken zwaar ziek geweest"
In 'Buurman, wat doet u nu?' gaat Cath Luyten (43) opnieuw logeren bij zes Vlaamse iconen. En met een verhuis én een bevalling voor de deur blijft de presentatrice nog even druk met koffers in- én uitpakken. "Mijn nestdrang is behoorlijk groot", aldus Cath, die half mei van haar tweede kindje bevalt. Wij praatten met haar over haar zwangerschap, coronabesmetting, tv-plannen, ouder worden en haar relatie. "Ik heb geweldig schone jaren met Frank gehad. En ik hoop dat ik nu een geweldig schoon leven met Esh tegemoet ga."
Lees verder

Weer fit tegen de zomer? Zo kan een activity tracker je helpen
Als je hele dagen aan de laptop zit is het belangrijk om af en toe naar buiten te trekken om te bewegen en sporten. Maar moet je daarvoor een activity tracker kopen of is een smartphone voldoende? Onze techredacteur zocht het voor je uit.
Lees verder

IN BEELD. Massacrematies in Delhi: India kreunt onder nieuwe coronagolf
Het aantal coronapatiënten in India stijgt explosief. Het land maakte vandaag melding van ruim 332.000 nieuwe besmettingen, de hoogste dagelijkse stijging die wereldwijd ooit is vastgelegd. Ziekenhuizen klagen over tekorten aan bedden, zuurstof en geneesmiddelen en zien zich soms genoodzaakt om patiënten te weigeren. Ondertussen vinden in hoofdstad Delhi massacrematies plaats om de grote aantallen doden te kunnen verwerken.
Lees verder

Grote publiek kan klant worden bij nieuwe bank NewB
De nieuwe Belgische bank NewB opent vanaf vandaag de deuren voor het grote publiek. Klant worden kost wel geld, een bankkaart is er voorlopig nog niet en op rente hoeven klanten niet te rekenen.
Lees verder

Grote publiek kan vanaf vandaag klant worden bij nieuwe bank NewB
De nieuwe Belgische bank NewB opent vanaf vandaag de deuren voor het grote publiek. Klant worden kost wel geld, een bankkaart is er voorlopig nog niet en op rente hoeven klanten niet te rekenen.
Lees verder

Zonder zijn ontdekking geen PCR-test: microbioloog Thomas Brock (94) overleden
De meest accurate manier om het coronavirus bij iemand op te sporen is en blijft de PCR-test. Amerikaan Thomas Brock, die met zijn ontdekking Thermus aquatiqus het pad effende voor wat decennia later uiteindelijk de PCR-test zou worden, is niet meer. De microbioloog (94) overleed begin deze maand thuis in Wisconsin, meldt The New York Times.
Lees verder

Verboden liefde: Tim redt de Turkse Selin uit haar liefdesloze huwelijk. "Na onze eerste nacht samen huilde ze van dankbaarheid"
"In het holst van de nacht vertrok ze bij haar man. Stilletjes. Ik pikte haar op en we scheurden weg. Even twijfelden we: is dit verstandig? Maar thuis zijn we de eerste dagen niet uit bed gekomen." Tim* (25) ontmoet de beeldschone Selin* (27) op een Brussels terras, maar de Turkse zit gevangen in een liefdesloos huwelijk. Na zes heimelijke maanden samen kiest het koppel voluit voor elkaar. Ook al betekent dat dat Selin thuis moet vluchten en Tim een stel Turkse mannen op zijn dak krijgt. "Pas toen Selin me leerde kennen, besefte ze hoe vast ze zat."
Lees verder

Een onthulling met impact: gender reveal party zorgt voor 'kleine aardbeving'
Een gender reveal party in Amerika is volledig fout gegaan. Een explosie, die het geslacht van de baby bekend moest maken, zorgde voor een enorme schok. Bewoners dachten dat het om een aardbeving ging: "De foto's vielen van onze muren."
Lees verder

Aleksej Navalny maakt einde aan hongerstaking
De Russische opposant Aleksej Navalny gaat zijn hongerstaking stapsgewijs beëindigen. Drie weken geleden stopte hij met eten. Op die manier wilde Navalny van de gevangenisautoriteiten verkrijgen dat ze het bezoek van een arts naar keuze zouden toestaan. Navalny kampt in het strafkamp waar hij opgesloten zit met gezondheidsproblemen.
Lees verder

Opnieuw mankement bij Tihange 2
Kernreactor Tihange 2 levert opnieuw geen elektriciteit, amper enkele uren nadat de centrale werd heropgestart. Er is een nieuw technisch mankement opgedoken.
Lees verder

OVERZICHT. Versoepelen of nog een paar weken op de tanden bijten? Zo pakken onze buurlanden het aan
Niet alleen in België is er een stevig debat gaande over de vraag of en wanneer er weer versoepelingen kunnen komen in de coronamaatregelen. Ook in onze buurlanden wordt er de laatste dagen stevig gebakkeleid tussen voor- en tegenstanders. En terwijl het ene land aan de noodrem wil trekken, kijkt het andere met een bang hart naar zijn eigen versoepelingen. Een overzicht.
Lees verder